tramountana
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 2 Φεβ 2010
- Κριτικές
- 2
- Like
- 2.725
- Πόντοι
- 1.306
Θεωρώ πως έχει γίνει τεραστια φασαρία για θέμα μάλλον ήσσονος σημασίας.
Ασφαλώς και αν κάποιος έχει 10.000 δεν θέλει να του πάρουν ούτε τα 650 και επίσης όποιος έχει 1.000.000 δεν θέλει να του πάρουν τις 100.000
ΑΛΛΑ,
Αν έβγαινε η χώρα (η οποιαδήποτε χώρα) από το ευρώ, μετά θα τραβούσε και μια ωραία υποτίμηση της τάξεως του 50%, τουλάχιστον. (Σαν κι αυτή που είχε κάνει ο Μαρκεζίνης στις αρχές της 10ετίας του 50) οπότε οι απώλειες των καταθετών δεν θα ήταν μόνο 10%, αλλά 50%!
Αντίστοιχες απώλειες έχουν καταγράψει τα τελευταία χρόνια οι τιμές των ακινήτων ας πούμε και τέτοια φασαρία δεν έγινε!
Σε κάθε περίπτωση ο κάτοχος 500.000 ευρώ (π.χ.) τα τελευταία χρόνια έχει κατά πολύ αυξήσει την αγοραστική δύναμη του ποσού αυτού, οπότε και με 450.000 πάλι κερδισμένος είναι!
Αν είχε ας πούμε αγοράσει προ τετραετίας ένα ακίνητο με το ποσό αυτό ζήτημα είναι αν θα έβρισκε σήμερα να το "σκοτώσει" με 200.000. Και αυτά τα λέω και ως κάτοχος μετρητών και ως κάτοχος ακινήτων, οπότε μπορώ να σταθμίσω τί άξιζε το καθένα πριν 4 χρόνια και τί αξίζει σήμερα.
Πριν 4 χρόνια κάποιοι που είχαν κάτι παραθαλάσσια παλιοχώραφα ζητούσαν μισό και ένα εκατομμύριο! Για να δούμε πόσα πιάνουν σήμερα! ;)
Ακόμα και το "κούρεμα" ομολόγου του Ε.Δ. από το οποίο έχασα 45.000 το "κατάπια" (όχι εύκολα ομολογώ), αλλά τουλάχιστον αν είναι να "σωθούν" τα υπόλοιπα ας πάει στο καλό, πες πως έκανα μια κακή επένδυση.
Αν δεν σωθεί τίποτα περαστικά μας!
Ένα ακόμα προφανές πλεονέκτημα των μετρητών είναι πως το οποιοδήποτε ποσό (ακαίρεο ή "κουρεμένο") δεν χρειάζεται να το "σκοτώσεις" ολόκληρο, διότι μοιράζεται σε όσα κομμάτια θέλεις εσύ τα οποία και τα τρως σιγά-σιγά.
Στο κάτω-κάτω της γραφής κανένας μας δεν θα ζει για πάντα και στο "τέλος" όλους μας περιμένει ένα ωραίο "οικόπεδο" 2Χ1. Το δικό μου το έχω έτοιμο, είναι και 2Χ2 με ωραία μάρμαρα και κάποιους να με περιμένουν εκεί...
εγώ ντόκ λόγω ύψους έχω ήδη μεριμνήσει για ένα 2.20*2.20 ... να έχουμε και την άπλα μας ρε φίλε .. ασε δε που θα έχω και παρέα οπότε να μην υπάρξει και συνωστισμός
ΥΓ το σπίτι που μένω και το οικοπεδάκι δια την μετά θάνατον ανάπαυσιν είναι οι μοναδικές επενδύσεις που εχω κάνει σε ακίνητα και οι οποίες αξίζουν... το εξοχικό δεν το βάζω μέσα αν και αυτό έχει βγάλει τα λεφτά του και ίσως με το παραπάνω
αλήθεια ρε μαγκίτες που εν πολλοίς επικροτείτε το κούρεμα των καταθέσεων και εξανίσταστε γιατί δεν έγινε εδω..
γιατί στην επιβολη φόρου στην ακίνητη περιουσία, η οποία δυνητικά αποφέρει εισόδημα ή μπορεί να αποφέρει (ακόμη και στην περίπτωση ιδιοκατοίκησης και ιδιόχρησης εισόδημα αποφέρει αλλά και τα χωραφάκια και αγροτεμάχια μπορούν ανεξάρτητα αν κάποιοι τα έχουν και κάθονται) εισόδημα σκούζατε σαν τα γουρούνια που τα σφάζουνε ??