Νέα

Μήπως ήρθε η ώρα να την κάνουμε από την Τράπεζα ΟΛΟΙ μαζί? Bank Run στην Κύπρο!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα samsung
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 110K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

-ΣΤΑ παπαρια σας????

• -ΝΑΙ...!

Ψήφοι: 33 15,8%
  • -ΟΧΙ...τα ειχα παει ολα εκει!

Ψήφοι: 8 3,8%
  • -ΔΕΝ τρεχει τιποτα!

Ψήφοι: 16 7,7%
  • -ΤΡΕΧΕΙ και παρατρεχει...θα τρεχουμε και εδω!

Ψήφοι: 58 27,8%
  • -ΕΙΜΑΙ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ-ΔΕΝ ΑΝΗΣΥΧΩ

Ψήφοι: 20 9,6%
  • -ΔΕΝ ΕΧΩ ΦΡΑΓΚΟ ΠΑΛΙΟΛΙΓΟΥΡΙΑ-ΚΛΑΨΤΕ ΤΩΡΑ!

Ψήφοι: 74 35,4%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    209

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.338
Πόντοι
6.515
δυσκολέψανε τα πράγματα και για Μάλτα... άσε νε λένε για 2 εβδομάδες.... 1,5 μήνα και βάλε για να στον ανοίξουνε.

Ξέρει κανείς Γερμανία αν ανοίγει καμία τράπεζα εύκολα λογαριασμό; (μιλάω για διαδικασία 1-2 ημερών)

τα λεφτα σημερα ειναι ασφαλη στην ελλαδα. Εδω εχουν κουρεψει ομολογα, μετοχες, αξιες ακινητων.
Τωρα τι θα γινει αν ανεβει ο τσιριζα και θελησει να τα "επενδυσει" αυτο ειναι αλλο θεμα. Να δουμε ποσα θα εχουν μεινει μεχρι τοτε  :think:

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.789
Πόντοι
1.206
τα λεφτα σημερα ειναι ασφαλη στην ελλαδα. Εδω εχουν κουρεψει ομολογα, μετοχες, αξιες ακινητων.
Τωρα τι θα γινει αν ανεβει ο τσιριζα και θελησει να τα "επενδυσει" αυτο ειναι αλλο θεμα. Να δουμε ποσα θα εχουν μεινει μεχρι τοτε   :think:

Τα είπες ΟΛΑ!!

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.789
Πόντοι
1.206
Oπότε αποκλείεται να κουρευτούν καταθέσεις  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Eίναι μεγάλη κουβέντα, αλλά εγώ λέω πως ΔΕΝ θα κουρευτούν, τουλάχιστον από την παρούσα κυβέρνηση. Ένα ενδεχόμενο είναι ν' ανέβει κι άλλο ο συντελεστής φορολογίας τον τόκων που τώρα είναι στο 15% (και μέχρι και πέρυσι στο 10%), ενδεχομένως στο 20%, αλλά ΚΕΦΑΛΑΙΟ δεν μομίζω πως είναι κανένας τόσο μαλάκας για να το κάνει.
(Κανένας τώρα μεγάλη κουβέντα λέω, ΚΑΠΟΙΟΙ είναι! :grin:)

Δεν είναι το θέμα αν γίνεται νομικά (ασφαλώς και γίνεται) ή αν είναι "σωστό". (ούτε η φορολογία ακινήτων που εν αποφέρουν κέρδη είναι!)

Το θέμα είναι πως αν γίνει κάτι τέτοιο θα ζήσουμε σκηνές Κύπρου και πολύ πιο έντονες.

Αλήθεια παιχταρά μου εσύ δεν ήσουν που με ειρωνευόσουν όταν έλεγα πως με τις τράπεζες κλειστές δεν δουλεύουν ούτε τα σούπερ μάρκετς και τα βενζινάδικα. 10 μέρες έμειναν κλειστές στην Κύπρο (με τα ΑΤΜ ανοιχτά ωστόσο) και τα αποτελέσματα τα είδες! ;)

Σκέψου να έμεναν κανένα μήνα κλειστές και χωρίς ΑΤΜ! Ο ένας τον άλλον θα έτρωγε!!

machinehead 7

Σεβαστός
Εγγρ.
20 Μαρ 2009
Κριτικές
41
Like
533
Πόντοι
2.137
Eίναι μεγάλη κουβέντα, αλλά εγώ λέω πως ΔΕΝ θα κουρευτούν, τουλάχιστον από την παρούσα κυβέρνηση. Ένα ενδεχόμενο είναι ν' ανέβει κι άλλο ο συντελεστής φορολογίας τον τόκων που τώρα είναι στο 15% (και μέχρι και πέρυσι στο 10%), ενδεχομένως στο 20%, αλλά ΚΕΦΑΛΑΙΟ δεν μομίζω πως είναι κανένας τόσο μαλάκας για να το κάνει.

Δεν είναι το θέμα αν γίνεται νομικά (ασφαλώς και γίνεται) ή αν είναι "σωστό". (ούτε η φορολογία ακινήτων που εν αποφέρουν κέρδη είναι!)

Το θέμα είναι πως αν γίνει κάτι τέτοιο θα ζήσουμε σκηνές Κύπρου και πολύ πιο έντονες.

Αλήθεια παιχταρά μου εσύ δεν ήσουν που με ειρωνευόσουν όταν έλεγα πως με τις τράπεζες κλειστές δεν δουλεύουν ούτε τα σούπερ μάρκετς και τα βενζινάδικα. 10 μέρες έμειναν κλειστές στην Κύπρο (με τα ΑΤΜ ανοιχτά ωστόσο) και τα αποτελέσματα τα είδες! ;)

Σκέψου να έμεναν κανένα μήνα κλειστές και χωρίς ΑΤΜ! Ο ένας τον άλλον θα έτρωγε!!

Παπατζες.

Ψεμμα κ τρομοκρατια απο τα καναλια!

Επισκέπτης

Παιχταρά μου, ξαναδιάβασε τι έχω γράψει.
Έγγραψα πως εμένα μ' ενδιαφέρει πρωτίστως πως όλο και λιγότεροι θα μπορούν να μπουν σ' ένα ανοιχτό σούπερ μάρκετ, παρά το αν θα μπορούν οι έχοντες πλέον να ψωνίζουν επειδή δε θα μπορούν αυτά να λειτουργούν..
Βασικά στην τελική, έχει αρχίσει να μη με πολυαπασχολεί και ιδιαίτερα το τι θα γίνει. Ότι κι αν πάθει, όποιος κι αν το πάθει, το αξίζει..

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386

Ολα ξεκινανε απο το αν και ποτε θα εχουν αναγκη ανακεφαλαιοποιησης οι ελληνικες τραπεζες. Βεβαια εδω υπαρχουν περισσοτερες επιλογες, οπως ηδη εχουν γινει πχ με την ΑΤΕ το διαχωρισμος καλης και κακης και την απορροφηση της καλης απο την Πειραιως.
Αυτο που εγινε στην Κυπρο ηταν ακραιο σεναριο και αυτο επειδη οι κυπριακες τραπεζες το ειχαν ηδη παρακανει.
Αλλα ποιος παιρνει ορκο για την κατασταση των ελληνικων τραπεζων? Αληθεια η εκθεση που ειχε αναθεσει η Τραπεζα της Ελλαδας στην Blackrock τι εβγαλε? Δημοσιοποήθηκε? Τα strees test δε μου λενε τιποτα γιατι σιγουρα θα εχουν τροπους και πατεντες ωστε να τα περνανε.
Οι καταθετες ουσιαστικα ανακεφαλαιοποιουν την τραπεζα απο μονοι τους, σε περιπτωση που οι ιδιοι οι μετοχοι δε μπορουν οταν φυσικα δεν προκρινεται η λυση της ανακεφαλαιοποιησης απο το κρατος και τα λεφτα του φορολογουμενου.

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.789
Πόντοι
1.206
Παπατζες.

Ψεμμα κ τρομοκρατια απο τα καναλια!

Αν το λες εσύ, έτσι θα είναι.
Προφανώς εσύ ξέρεις κάποιο τρόπο με τον οποίο οι μεγάλες επιχειρήσεις, ας πούμε τροφίμων ή πετρελειοειδών, μπορούν να συνεχίσουν να δουλεύουν ΧΩΡΙΣ να δουλεύει παράλληλα το χρηματοπιστωτικό σύστημα...

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.789
Πόντοι
1.206
Παιχταρά μου, ξαναδιάβασε τι έχω γράψει.
Έγγραψα πως εμένα μ' ενδιαφέρει πρωτίστως πως όλο και λιγότεροι θα μπορούν να μπουν σ' ένα ανοιχτό σούπερ μάρκετ, παρά το αν θα μπορούν οι έχοντες πλέον να ψωνίζουν επειδή δε θα μπορούν αυτά να λειτουργούν..
Βασικά στην τελική, έχει αρχίσει να μη με πολυαπασχολεί και ιδιαίτερα το τι θα γίνει. Ότι κι αν πάθει, όποιος κι αν το πάθει, το αξίζει..

Ξέρεις στη Σοβιετία οι πολίτες είχαν ρούβλια. Πολλά ρούβλια!
Αλλά δεν είχαν τί να τα κάνουν επειδή τα ράφια ήταν άδεια.

Πάνω-κάτω μου λες πως ΑΥΤΟ το μοντέλο προτιμάς. Εγώ λοιπόν δεν το προτιμώ, οπότε θα συνεχίσουμε να διαφωνούμε επί της αρχής...

machinehead 7

Σεβαστός
Εγγρ.
20 Μαρ 2009
Κριτικές
41
Like
533
Πόντοι
2.137
Αν το λες εσύ, έτσι θα είναι.
Προφανώς εσύ ξέρεις κάποιο τρόπο με τον οποίο οι μεγάλες επιχειρήσεις, ας πούμε τροφίμων ή πετρελειοειδών, μπορούν να συνεχίσουν να δουλεύουν ΧΩΡΙΣ να δουλεύει παράλληλα το χρηματοπιστωτικό σύστημα...

Βασικα ειμαι εδω Cyprus για αυτο το λεω! Δεν ξερω τι δειχνουν εκει τα καναλια. Κ δεν ειμαι χθεσινος στον τοπο αυτο.

Ολο το thread αποκλειεται να το διαβασω γιατι βαριεμαι!  :grin: :grin:

ενταξει 1 αναστατωση επαιξε! Οχι ΤΡΑΓΙΚΗ το τονιζω. Αλλα εδω ολα κυλανε χαλαρα. Μου λεγανε κ μενα πηγαινε παρε ρυζια μακαρονια κτλ.

Αρχιδια. Μπορω να πω σχεδον ολα κανονικα ανοιχτα. Σημερα Σαββατο που βγηκα ειδα κινηση! Οποτε!!

Τωρα γ πιο μετα δεν ξερω τι θα γινει! Αυτα ειχα να πω σαν προς το παρον κατοικος Κυπρου.

Επισης η δικια μου τραπεζα η οποια ειναι Κυπριακη μου εβγαζε κανονικα οσο λεφτα ηθελα ολες τις ημερες.

Δεν λεω αλλες λεπτομερειες!  ;) ;)

Επισκέπτης
Ξέρεις στη Σοβιετία οι πολίτες είχαν ρούβλια. Πολλά ρούβλια!
Αλλά δεν είχαν τί να τα κάνουν επειδή τα ράφια ήταν άδεια.

Πάνω-κάτω μου λες πως ΑΥΤΟ το μοντέλο προτιμάς. Εγώ λοιπόν δεν το προτιμώ, οπότε θα συνεχίσουμε να διαφωνούμε επί της αρχής...

Ξέρεις, το μοντέλο της Σοβιετίας πλέον θέλουμε πολλά καρβέλια να το φτάσουμε.
Γιατί εκεί μπορεί να μην όριζες ούτε τα κωλομέρια σου, αλλά είχες τουλάχιστον δεδομένα τα στοιχειώδη. Στην Ελλάδα του 2013 πας για πλάκα σαν το σκυλί στ'αμπέλι.
Καλά, το είπαμε όχι εσύ προσωπικά.
Και πάλι όμως στ' αρχίδια μου τέτοιος λαός που είμαστε αυτά μας αξίζουν και μη σου πω και πολλά μας είναι..

Επισκέπτης
Ξέρεις, το μοντέλο της Σοβιετίας πλέον θέλουμε πολλά καρβέλια να το φτάσουμε.
Γιατί εκεί μπορεί να μην όριζες ούτε τα κωλομέρια σου, αλλά είχες τουλάχιστον δεδομένα τα στοιχειώδη. Στην Ελλάδα του 2013 πας για πλάκα σαν το σκυλί στ'αμπέλι.
Καλά, το είπαμε όχι εσύ προσωπικά.
Και πάλι όμως στ' αρχίδια μου τέτοιος λαός που είμαστε αυτά μας αξίζουν και μη σου πω και πολλά μας είναι..
Βασικα οι εχοντες λενε οτι εφοσον μπορουν να ψωνιζουν οτι τραβαει η ψυχη τους(απο το τελευταιο αιφονι μεχρι πουτανες)στ'αρχιδια τους εαν οι αλλοι,οι μη εχοντες,εχουνε η οχι τα απαραιτητα(οπως και αν οριζονται αυτα)η οχι...

Επισκέπτης
Βασικα οι εχοντες λενε οτι εφοσον μπορουν να ψωνιζουν οτι τραβαει η ψυχη τους(απο το τελευταιο αιφονι μεχρι πουτανες)στ'αρχιδια τους εαν οι αλλοι,οι μη εχοντες,εχουνε η οχι τα απαραιτητα(οπως και αν οριζονται αυτα)η οχι...

Αν θυμάσαι, προεκλογικά το επιχείρημα των εχόντων ήταν η πιθανότητα να μη μπορούν να χαρούν τα υπάρχοντά τους απευθυνόμενοι στο νεολουμπεναριό.
Αυτό που δε μπορεί να χωρέσει ο νους τους, είναι το πόσο στ' αρχίδια του έχει γραμμένο το νεολουμπεναριό την καλοπέραση των εχόντων..

Επισκέπτης
Αν θυμάσαι, προεκλογικά το επιχείρημα των εχόντων ήταν η πιθανότητα να μη μπορούν να χαρούν τα υπάρχοντά τους απευθυνόμενοι στο νεολουμπεναριό.
Αυτό που δε μπορεί να χωρέσει ο νους τους, είναι το πόσο στ' αρχίδια του έχει γραμμένο το νεολουμπεναριό την καλοπέραση των εχόντων..
Μεχρι την τελευταια στιγμη(εαν υποθεσουμε οτι ελθει τετοιο πραμα)τα ιδια θα λενε...

Ξαναλεω(δεν απευθυνομαι σε σενα)οτι οι κρατουντες ΔΕΝ τους θελουν ολους και εφοσον εχουν ενα 15-25%(μαξιμουμ 25%)δικους τους βρεξει χιονισει ειναι ΟΚ και ασφαλεις πολιτικα.Με το βρεξει χιονισει εννοω να εχουν να χασουν,η να νομιζουν οτι εχουν να χασουν(το ιδιο κανει).

Επισκέπτης
Μεχρι την τελευταια στιγμη(εαν υποθεσουμε οτι ελθει τετοιο πραμα)τα ιδια θα λενε...

Ξαναλεω(δεν απευθυνομαι σε σενα)οτι οι κρατουντες ΔΕΝ τους θελουν ολους και εφοσον εχουν ενα 15-25%(μαξιμουμ 25%)δικους τους βρεξει χιονισει ειναι ΟΚ και ασφαλεις πολιτικα.Με το βρεξει χιονισει εννοω να εχουν να χασουν,η να νομιζουν οτι εχουν να χασουν(το ιδιο κανει).

Έτσι είναι.
Τώρα αυτούς τους βρέξει χιονίσει δικούς τους θα το έχουν πάντα. Ακόμα κι αυτούς που παίρνουν μόνο τα σπόρια (βλέπε μπόλντη).
Κι όσο ο ραγιάς θα φοβάται μη χάσει τα σπόρια, τόσο οι κρατούντες θα ζουν και θα άρχουν.

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.789
Πόντοι
1.206

Καλά είσαστε παιχταράδες, δεν το συζητώ!
4 φορές το 1-2 με τον ποντικό και την "ζαλίσατε την άμυνα των αντιδραστικών αστών"!

Ζούμε ιστορικές μέρες διαδικτυακού "Κόκκινου Οκτώβρη"! :grin:

Καλή σας νύχτα και καλά επαναστατικά σας όνειρα!

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Like
200
Πόντοι
866
599711_571230326243765_213841676_n.jpg

:cum: :cum: :cum: :cum: :cum: :cum: :cum:

Δ

Διαγραμμένο μέλος 113062

Επισκέπτης
Καλά είσαστε παιχταράδες, δεν το συζητώ!
4 φορές το 1-2 με τον ποντικό και την "ζαλίσατε την άμυνα των αντιδραστικών αστών"!

Ζούμε ιστορικές μέρες διαδικτυακού "Κόκκινου Οκτώβρη"! :grin:

Καλή σας νύχτα και καλά επαναστατικά σας όνειρα!

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom