Νέα

Μήπως ήρθε η ώρα να την κάνουμε από την Τράπεζα ΟΛΟΙ μαζί? Bank Run στην Κύπρο!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα samsung
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 110K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

-ΣΤΑ παπαρια σας????

• -ΝΑΙ...!

Ψήφοι: 33 15,8%
  • -ΟΧΙ...τα ειχα παει ολα εκει!

Ψήφοι: 8 3,8%
  • -ΔΕΝ τρεχει τιποτα!

Ψήφοι: 16 7,7%
  • -ΤΡΕΧΕΙ και παρατρεχει...θα τρεχουμε και εδω!

Ψήφοι: 58 27,8%
  • -ΕΙΜΑΙ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ-ΔΕΝ ΑΝΗΣΥΧΩ

Ψήφοι: 20 9,6%
  • -ΔΕΝ ΕΧΩ ΦΡΑΓΚΟ ΠΑΛΙΟΛΙΓΟΥΡΙΑ-ΚΛΑΨΤΕ ΤΩΡΑ!

Ψήφοι: 74 35,4%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    209

jaygatsby

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Κριτικές
1
Like
346
Πόντοι
86
Κοίτα τώρα τι συμβαίνει.
Από τη μία δε μου πάει να σχολιάσω την κατάστασή του, από την άλλη δεν ξέρω αν ο συγκεκριμένος είχε αυτόν ακριβώς το χαρακτήρα και πριν του συμβεί αυτό.
Σε κάθε περίπτωση όμως, θα ήθελα να μπορούσα να ξεβιδώσω το μπουλόνι του τροχού πριν από καμιά κατηφόρα..

εκτιμώ την ειλικρίνεια και συνέπεια στις θέσεις σου. βλέποντας τον μάλιστα προσέχω οτι δεν φοράει το (στην Γερμανία υποχρεωτικό για παιδιά προαιρετικό για ενήλικες κράνος για ποδηλάτες). οπότε η παρέμβαση σου θα είχε αποτέλεσμα.
α ρε Βολφγκανγκ!

από την άλλη γαμώ την πουτάνα μου γαμώ διαβάζω σήμερα για τις φυλακές Τρικάλων, απόδραση με όπλα, διεφθαρμένοι σωφρονιστικοί υπάλληλοι που μπάζουν τα πάντα μέσα στις φυλακές για κρατούμενους που "τα έχουν", εξωτερικοί και εσωτερικοί "φρουροί" σε διαφορετικά συνδικάτα, προφανώς οι μεν πολεμούνε με τα όπλα και οι άλλοι μέσα στην ζεστασιά κανονίζουν αλλιώς τα θέματα, γενικώς δηλαδή ένα κράτος που αντί να χτισθούν πάνω του οι υπάλληλοι κτίζεται αυτό πάνω στους υπαλλήλους τους οποίους εξυπηρετεί, αντί να γίνεται το αντίστροφο. και να εξυπηρετούνται εν τέλει οι πολίτες.

και ερωτώ.

γιατί να είναι για μένα ταμπού η εθνική ανεξαρτησία και να πρέπει να μισώ/αντιπαθώ τον Σόιμπλε. μήπως αν μας κυνερνούσε αυτός θάταν καλύτερα ίσως, ρωτάω? ξέρω τουλάχιστον οτι αυτός έρχεται από εκεί όπου ο Πρόεδρος παραιτήθηκε επειδή πήρε δάνειο 750.000 € από επιχειρηματία (χωρίς να αποδεικνύεται τίποτε άλλο).

τώρα βέβαια εσύ που είσαι αναρχικός (ή κάτι παρόμοιο) θα μου πεις, εγώ δεν θα ήθελα να υπάρχουν  καν φυλακές.

ναι, αλλά μέχρι να έρθει η ουτοπία εγώ θέλω φυλακές που λειτουργούν.

υστερόγραφο.
και πριν το καροτσάκι μουρόχαβλος ήταν ο πούστης.

n.aleftantos

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
2
Like
339
Πόντοι
36
περιμενουμε απαντηση για αυτο εδω ακομη απο τους οικονομολογους του σαιτ εδω και μια βδομαδα μονο τον βριζουν αλλα απαντηση για αυτο εδω τπτ μουγκα

Kurtinaitis

Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2010
Like
0
Πόντοι
16
εκτιμώ την ειλικρίνεια και συνέπεια στις θέσεις σου. βλέποντας τον μάλιστα προσέχω οτι δεν φοράει το (στην Γερμανία υποχρεωτικό για παιδιά προαιρετικό για ενήλικες κράνος για ποδηλάτες). οπότε η παρέμβαση σου θα είχε αποτέλεσμα.
α ρε Βολφγκανγκ!

από την άλλη γαμώ την πουτάνα μου γαμώ διαβάζω σήμερα για τις φυλακές Τρικάλων, απόδραση με όπλα, διεφθαρμένοι σωφρονιστικοί υπάλληλοι που μπάζουν τα πάντα μέσα στις φυλακές για κρατούμενους που "τα έχουν", εξωτερικοί και εσωτερικοί "φρουροί" σε διαφορετικά συνδικάτα, προφανώς οι μεν πολεμούνε με τα όπλα και οι άλλοι μέσα στην ζεστασιά κανονίζουν αλλιώς τα θέματα, γενικώς δηλαδή ένα κράτος που αντί να χτισθούν πάνω του οι υπάλληλοι κτίζεται αυτό πάνω στους υπαλλήλους τους οποίους εξυπηρετεί, αντί να γίνεται το αντίστροφο. και να εξυπηρετούνται εν τέλει οι πολίτες.

και ερωτώ.

γιατί να είναι για μένα ταμπού η εθνική ανεξαρτησία και να πρέπει να μισώ/αντιπαθώ τον Σόιμπλε. μήπως αν μας κυνερνούσε αυτός θάταν καλύτερα ίσως, ρωτάω? ξέρω τουλάχιστον οτι αυτός έρχεται από εκεί όπου ο Πρόεδρος παραιτήθηκε επειδή πήρε δάνειο 750.000 € από επιχειρηματία (χωρίς να αποδεικνύεται τίποτε άλλο).

τώρα βέβαια εσύ που είσαι αναρχικός (ή κάτι παρόμοιο) θα μου πεις, εγώ δεν θα ήθελα να υπάρχουν  καν φυλακές.

υστερόγραφο.

Ο Όθωνας ήταν ο δευτερότοκος γιος του Διαδόχου και μετέπειτα Βασιλιά της Βαυαρίας Λουδοβίκου Α΄, και της Θηρεσίας, κόρης του δούκα του Σάζεν Άλτενμπουργκ. Έλαβε εκπαίδευση πρίγκιπα που προοριζόταν για δευτερεύουσα θέση μέσα στο κράτος. Μάλιστα ο πατέρας του ήθελε να ακολουθήσει το εκκλησιαστικό στάδιο και ανέθεσε τις σπουδές του στον φανατικό καθολικό ιερέα Oetel που αργότερα έγινε επίσκοπος του Άιχστατ.

Λόγω της καχυποψίας απέναντι στον Κυβερνήτη της Ελλάδας Ι. Καποδίστρια (θεωρούνταν ρωσόφιλος), το 1830 η Αγγλία κατά την υπογραφή της συνθήκης ανεξαρτησίας της Ελλάδας πέτυχε συμφωνία με τις Μεγάλες Δυνάμεις («Προστάτιδες Δυνάμεις») της δημιουργίας Ελληνικού Βασιλείου. Το 1832 ο Όθων εκλέχθηκε Βασιλιάς της Ελλάδας, ύστερα από την τελική άρνηση του Λεοπόλδου της Σαξωνίας (γιου του δούκα του Sachsen-Coburg-Saalfeld, Φραγκίσκου) που είχε επιλεγεί αρχικά Βασιλιάς της Ελλάδας και κατόπιν έγινε Βασιλιάς του νεοσύστατου Βασιλείου του Βελγίου.
Η Αντιβασιλεία και το έργο της
Η άφιξη του Όθωνα στο Ναύπλιο, του Peter von Hess, 1835

Στις 25 Ιανουαρίου 1833, σε ηλικία 17 ετών, ο Όθωνας αποβιβάστηκε στο Ναύπλιο, από τη βρετανική φρεγάτα «Μαδαγασκάρη», εν μέσω λαϊκών επευφημιών, συνοδευόμενος από τριμελή Αντιβασιλεία Βαυαρών (που θα κυβερνούσε μέχρι αυτός να ενηλικιωθεί, το 1835) και πολυμελή βαυαρικό τακτικό στρατό (3.850 στρατιώτες) που βαθμιαία συμπληρώθηκε από «εθελοντές», στην πλειοψηφία τους Γερμανούς.

Επειδή ο Όθωνας ήταν ανήλικος, σχηματίστηκε επιτροπή Αντιβασιλείας από τους Βαυαρούς Άρμανσμπεργκ (πρόεδρο), Μάουρερ, Έιντεκ, Γκρένερ και Άμπελ. Η περίοδος της Αντιβασιλείας κράτησε από το 1832 μέχρι το 1835 και υπήρξε εξαιρετικά σκληρή. Από τα πρώτα διατάγματα ήταν η διάλυση των ελληνικών στρατιωτικών σωμάτων των οπλαρχηγών. Υπήρξαν έντονες αντιδράσεις και κάποιες εξεγέρσεις πνίγηκαν στο αίμα. Συνελήφθησαν και φυλακίστηκαν πολλοί γνωστοί καπετάνιοι. Πέρασαν από δίκη τον Κολοκοτρώνη και τον Πλαπούτα που καταδικάστηκαν αρχικά σε θάνατο, αλλά η ποινή τους μετατράπηκε σε 20 χρόνια φυλάκιση, ύστερα από τη διαφωνία δύο δικαστών.

Η διοίκηση του κράτους ήταν έντονα συγκεντρωτική και γραφειοκρατική, με νομοθεσία εισηγμένη χωρίς να λαμβάνει υπ' όψη τις τοπικές ιδιομορφίες. Τα μέλη της κυβέρνησης μοιράζονταν ως προς την εύνοια ανάμεσα στους Αντιβασιλείς.

Επισκέπτης
α ρε Βολφγκανγκ!

και ερωτώ.

υστερόγραφο.

Βασικά, το θέμα δεν είναι αν αντιπαθώ/ούμε ή όχι τον Σόιμπλα. Ο Σόιμπλας ως Γερμανός, έχει μάθει να λειτουργεί με συγκεκριμένο τρόπο. Θα το ξέρεις καλύτερα από μένα πως ο θεός του Γερμανού είναι η τυποποίηση. Το ISO όπως λέει κι ο περσόνας.
Το θέμα είναι πως εμείς δεν είχαμε καμιά δουλειά να μπλέξουμε με δαύτον. Πόσο μάλλον να θεωρήσουμε πως είναι ποτέ δυνατόν να συνυπάρξουμε σε μία ενιαία Ευρώπη με αυτούς και να λειτουργήσουμε με τον ίδιο τρόπο.
Τόσο εμείς, όσο κι ο υπόλοιπος νότος της Ευρώπης.
Άλλη νοοτροπία, άλλος τρόπος ζωής, άλλες προτεραιότητες, άλλες επιρροές, άλλο κλίμα, άλλη μορφολογία, εντελώς διαφορετικοί κόσμοι με λίγα λόγια.  
Το τεράστιο έγκλημα που κάναμε ΙΜΟ ήταν η ένταξή μας στην ΕΟΚ. Για πολλούς λόγους.
Ο βασικότερος όμως, ήταν η προδιάθεσή μας σε συνδυασμό με το κλίμα, τη μορφολογία κτλ κτλ στο να ψάχνουμε τον τρόπο να κάνουμε τη "ζωή μας πιο εύκολη". Σκάει στο καπάκι και η πασοκάρα του '81, έρχεται να κάνει παρέα με την επιδότηση της τεμπελιάς απ' τας Βρυξέλλας κι ήρθε κι έδεσε το γλυκό.
Με την πάροδο του χρόνου, ήρθε η πλήρης εξάρτηση απ'το σανό που που ερχόταν από βόρεια. Έρχεται μετά και η ευρωζώνη. Δημιουργήθηκε και γύρω της μία ζώνη του τύπου Βαν Άλεν που αν δοκιμάσεις να την περάσεις για να βγεις εξαϋλώθηκες οπότε έκλασε η νύφη σχόλασε ο γάμος..

Υ.Γ. Η λειτουργία των φυλακών είναι άλλο τεράστιο θέμα..

dimitris999

Μέλος
Εγγρ.
9 Σεπ 2012
Κριτικές
7
Like
9
Πόντοι
16
Ξαφνική εμπλοκή στη συμφωνία της Πειραιώς για την Κύπρου

«Πάγωσαν» οι διαπραγματεύσεις
Ξαφνική εμπλοκή έχει προκύψει με την απορρόφηση των υποκαταστημάτων της τράπεζας Κύπρου και της CPB από την τράπεζα Πειραιώς. Σύμφωνα με πληροφορίες το πρόβλημα αφορά στην κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού για τις δύο τράπεζες και στις ξαφνικές αξιώσεις που έχουν προκύψει από την πλευρά της Μεγαλονήσου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι από την πλευρά της τράπεζας Πειραιώς επιχειρείται να δοθεί λύση μέχρι το απόγευμα. Σε περίπτωση πάντως που δεν υπάρξει τελική συμφωνία τα εν Ελλάδι υποκαταστήματα των δύο τραπεζών θα οδηγηθούν στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, στο μοντέλο δηλαδή που ακολουθήθηκε για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

jaygatsby

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Κριτικές
1
Like
346
Πόντοι
86
Ο Όθωνας ήταν ο δευτερότοκος γιος...

όλα ξεκίνησαν από τότε που οι Πελοποννήσιοι (ελπίζω να μην είσαι Πελοποννήσιος, η αιώνια πληγή του έθνους) πιθηκάνθρωποι δολοφόνησαν τον Καποδίστρια (που είμαι βέβαιος οτι κάποιοι τότε τον έβλεπαν σαν Σόιμπλε).

τότε άρχισε η κάτω βόλτα.

jaygatsby

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Κριτικές
1
Like
346
Πόντοι
86
Βασικά, το θέμα δεν είναι αν αντιπαθώ/ούμε ή όχι τον Σόιμπλα. Ο Σόιμπλας ως Γερμανός, έχει μάθει να λειτουργεί με συγκεκριμένο τρόπο. Θα το ξέρεις καλύτερα από μένα πως ο θεός του Γερμανού είναι η τυποποίηση. Το ISO όπως λέει κι ο περσόνας.
Το θέμα είναι πως εμείς δεν είχαμε καμιά δουλειά να μπλέξουμε με δαύτον. Πόσο μάλλον να θεωρήσουμε πως είναι ποτέ δυνατόν να συνυπάρξουμε σε μία ενιαία Ευρώπη με αυτούς και να λειτουργήσουμε με τον ίδιο τρόπο.
Τόσο εμείς, όσο κι ο υπόλοιπος νότος της Ευρώπης.
Άλλη νοοτροπία, άλλος τρόπος ζωής, άλλες προτεραιότητες, άλλες επιρροές, άλλο κλίμα, άλλη μορφολογία, εντελώς διαφορετικοί κόσμοι με λίγα λόγια.  
Το τεράστιο έγκλημα που κάναμε ΙΜΟ ήταν η ένταξή μας στην ΕΟΚ. Για πολλούς λόγους.
Ο βασικότερος όμως, ήταν η προδιάθεσή μας σε συνδυασμό με το κλίμα, τη μορφολογία κτλ κτλ στο να ψάχνουμε τον τρόπο να κάνουμε τη "ζωή μας πιο εύκολη". Σκάει στο καπάκι και η πασοκάρα του '81, έρχεται να κάνει παρέα με την επιδότηση της τεμπελιάς απ' τας Βρυξέλλας κι ήρθε κι έδεσε το γλυκό.
Με την πάροδο του χρόνου, ήρθε η πλήρης εξάρτηση απ'το σανό που που ερχόταν από βόρεια. Έρχεται μετά και η ευρωζώνη. Δημιουργήθηκε και γύρω της μία ζώνη του τύπου Βαν Άλεν που αν δοκιμάσεις να την περάσεις για να βγεις εξαϋλώθηκες οπότε έκλασε η νύφη σχόλασε ο γάμος..

Υ.Γ. Η λειτουργία των φυλακών είναι άλλο τεράστιο θέμα..

βαθύτατα συντηρητικές αντιδραστικές απόψεις που δεν συνάδουν με την αντίληψη που έχω για την πρόοδο του ανθρωπίνου είδους και την διαρκή φυγή προς τα εμπρός.

το δόγμα "εμείς οι βλάχοι όπως λάχει" δεν μου πάει εμένα.

sorry.

jaygatsby

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Κριτικές
1
Like
346
Πόντοι
86
Ο Όθωνας...

Από τα πρώτα διατάγματα ήταν η διάλυση των ελληνικών στρατιωτικών σωμάτων των οπλαρχηγών.

καλά τους έκανε, διάβασε Μακρυγιάννη.

χωρίς βέβαια να κάνω και τον απολογητή του Όθωνα, δεν μπορώ να συγκρίνω διαφορετικές εποχές και δεν έχει και νόημα.

Kurtinaitis

Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2010
Like
0
Πόντοι
16
καλά τους έκανε, διάβασε Μακρυγιάννη.

χωρίς βέβαια να κάνω και τον απολογητή του Όθωνα, δεν μπορώ να συγκρίνω διαφορετικές εποχές και δεν έχει και νόημα.

Η ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ

«Στο δικαστήριον επαρρησιάσθησαν μερικοί άτιμοι μικροί άνθρωποι, ψευδομάρτυρες και έλεγαν πως είδαν αναφορές και άλλα ψέματα. Ηλθαν απ’ όλα τα μέρη τίμιοι άνθρωποι νοικοκυραίοι, είπαν πως όλα αυτά είναι ψέματα {…} Μας κατέβασαν, μας εδιάβασαν την απόφασιν. Είδα τόσες φορές το θάνατο, και δεν εφοβήθηκα ούτε τότε. Καλλίτερα είναι όπου σκοτωνόμουν άδικα παρά δίκαια. (Θεόδωρος Κολοκοτρώνης μετά την ανακοίνωση της απόφασης).

Τον Μάϊο του 1834 η Ελλάδα μετά τη δολοφονία του Ιωάννη Καποδίτρια και τη δήθεν προστασία των μεγάλων δυνάμεων, αντιμετώπιζε καινούργια προβλήματα. Η βαυαροκρατία και τα νέα πολιτικά ήθη και έθιμα της εποχήςαποφάσισαν να εξοντώσουν δύο από τους μεγαλύτερους ήρωες της Επανάστασης. Οι στρατηγοί Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και Δημήτριος Πλαπούτας. Ο μεν πρώτος συνελήφθη στις 6 Σεπτεμβρίου 1833 και κλείστηκε στο Ιτς-Καλέ και ο δεύτερος τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Οι δύο τους είχαν συλληφθεί τον Σεπτέμβριο του 1833 μαζί με αρκετούς άλλους αγωνιστές επειδή 12 χρόνια μετά την Επανάσταση οργάνωσαν «συνομωσία επί σκοπώ να ταράξη την κοινήν ησυχία και να προσβάλλη την εσωτερικήν ασφάλειαν του κράτους και εις την εθνικήν ανεξαρτησία {…} Δεν άφησαν ουδεμίαν μυστικήν μηχανορραφίαν, ουδεμίαν ραδιουργίαν. Προσέφυγον εις την πειθώ, εις τας υποσχέσεις, εις ψεύδος για να κατορθώσουν τους προδοτικούς σκοπούς των, να παροξύνουν τους υπηκόους της Αυτού μεγαλειότητος και της υπέρτατης εξουσίας και επιφέρουν εμφύλιον πόλεμον, και καταργήσουν το καθεστώς πολίτευμα του έθνους» (Απόσπασμα από το κατηγορητήριο του επιτρόπου).

Η βασική κατηγορία και για τους δύο κατηγορούμενους ήταν πως είχαν σκοπό την κατάλυση της αντιβασιλείας με τη βοήθεια της Ρωσίας. Ουσιαστικά η δίκη είχε να κάνει με τα συμφέροντα των Μεγάλων Δυνάμεων, της Αγγλίας, της Γαλλίας και της Ρωσίας για τον έλεγχο της Ελλάδας.

Η δίκη ξεκίνησε τον Απρίλιο του 1834 και σύμφωνα με τα όσα έγραψε ο Αμβρόσιος Φραντζής (συγκατηγορούμενος στη δίκη) στην τετράτομη Επιτομή της Ιστορίας της Αναγγενηθείσης Ελλάδας το 1841 «αφού πρώτον ο Μάσσων και η συμμορία προετοίμασαν τα περίπου των 50 ψευδομαρτύρων πεπυρωμένα βέλη, ήλθον δε και υπέρ τους 280 αυτόκλητοι μάρτυρες διά να μαρτυρύσσωσιν υπέρ της αληθείας».

Ο Μάσσον ήταν το δεξί χέρι του άγγλου πρεσβευτή Ντώκινς και ήταν μάλιστα συνήγορος του δολοφόνου του Καποδίστρια και στην αγόρευσή του είχε ζητήσει την αθώωση του Μαυρομιχάλη. Στη δίκη του Κολοκοτρώνη δεξί χέρι του Μάσσον ήταν ο Κανέλος Δελληγιάννης, «επίλεκτο» μέλος του στρατοδικείου που καταδίκασε το 1853 τον Ιωάννη Μακρυγιάννη για «εσχάτη προδοσία».

Στις 10 Μαϊου 1834 έφτασε η ώρα της απόφασης και έφεραν τους δύο κατηγορούμενους στο δικαστήριο για την ανάγνωση της απόφασης. «Η έγγραφος απόφασις ήτις κατεδίκαζε τον Κολοκοτρώνη και τον Πλαπούταν εις κεφαλική ποινήν διά της λαιμητόμου, εκτελεστέαν εντός 24 ωρών και εντός του Ναυπλίου εις την Πλατεία του Ναυπλίου». Η απόφαση θα έπαιρνε σάρκα και οστά σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα εάν δεν διαφωνούσαν με το κατηγορητήριο δύο εκ των δικαστών, ο πρόεδρος Α. Πολυζωίδης και ο δικαστής Γ. Τερτσέτης, οι οποίοι δεν «ενέδωσαν να γίνωσιν συνένοχοι εις εν τοιούτον αδίκημα».

ο Κολοκοτρώνης μετά την ανάγνωση της απόφασης είπε το περίφημο «χαίρομαι διότι φονεύομαι άδικα». Μια φράση η οποία σε μεγάλο βαθμό αντανακλά πολλές από τις μεγάλες δίκες της σύγχρονης Ελλάδας και ιδιαίτερα από το τέλος του Εμφυλίου και μετά. Χιλιάδες κομμουνιστές που έδωσαν τη ζωή τους για μια Ελλάδα χωρίς νταβατζήδες και αφεντικά καταδικάστηκαν χωρίς δεύτερη κουβέντα από ανθρώπους που έκαναν την Ελλάδα προτεκτοράτο των Αγγλων και των Αμερικανών. Όπως είπε ο Κολοκοτρώνης το τελευταίο βράδυ πριν από την εκτέλεση της καταδίκης: «Είδα τόσες φορές το θάνατο, και δεν εφοβήθηκα ούτε τότε. Καλλίτερα είναι όπου σκοτωνόμουν άδικα παρά δίκαια. Τον Κολιόπουλο ελυπόμουν, διότι είχε μεγάλη φαμελιά. Εφάγαμεν το βράδυ. Την αυγή εκάμαμεν την διαθήκη μας και επροσμέναμεν την ώρα του θανάτου. Μετά από δύο ώρας εμάθαμε πως ο βασιλιάς μας έκαμε χάρη τη ζωή μας από το άδικο». Η απόφαση κατά του Κολοκοτρώνη μετατράπηκε σε 20ετή φυλάκιση λίγες ώρες αργότερα.

Εγγρ.
26 Απρ 2008
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
16
th
th
th

delia velculescu

Το paper έχει αξιοπρεπέστατο επίπεδο πάντως.
Τουλάχιστον για τα επίπεδα οικονομολόγων
Δεν ξέρω για εσάς πάντως εγώ έδινα ευχαρίστως 5000 για αυταρχικό + golden shower και όλα τα συμπαρομαρτούντα.

jaygatsby

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Κριτικές
1
Like
346
Πόντοι
86
Θα του αρέσει. Πάρτο πίσω.

"Η βλασφημία δίνει τέτοια ανακούφιση, που ούτε η προσευχή μπορεί να δώσει"

Μάρκ Τουέην

Και πριν μας βομβαρδίσεις με το επόμενο copy paste σου, πνευματικά οκνηρέ Λιθουανέ, σου ξαναλέω, διάβασε Μακρυγιάννη για να δεις τι γινόταν με τους "οπλαρχηγούς"

που βέβαια δέχομαι οτι ήταν αυτοί που έθεσαν το υψηλότερο αγαθό, την ζωή τους σε κίνδυνο αλλά τα κίνητρα τους δεν ήταν πάντα τόσο αγνά (συμπεριλαμβανομένου και του Κολοκοτρώνη, αλλά και του Μακρυγιάννη).

ένα από τα πράγματα που πρέπει να γίνουν σε αυτό τον τόπο είναι να δούμε την ιστορία μας και τους πρωταγωνιστές της σε πιο ανθρώπινη ρεαλιστική βάση, χωρίς μύθους.

εκεί συμφωνώ με την Ρεπούση.

nacho, Πυργιώτης?

Scheisse!

jaygatsby

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Κριτικές
1
Like
346
Πόντοι
86
όταν γαμάμε τις συμπατριώτισσες της Βελκουλέσκου για 10 ευρώ στο Μετάξι είναι καλά έτσι?

όταν όμως μας γαμάει η Ρουμάνα τσούζει ε?

boobomastoras

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2008
Κριτικές
8
Like
166
Πόντοι
16
ο Κολοκοτρώνης μετά την ανάγνωση της απόφασης είπε το περίφημο «χαίρομαι διότι φονεύομαι άδικα». Μια φράση η οποία σε μεγάλο βαθμό αντανακλά πολλές από τις μεγάλες δίκες της σύγχρονης Ελλάδας και ιδιαίτερα από το τέλος του Εμφυλίου και μετά. Χιλιάδες κομμουνιστές που έδωσαν τη ζωή τους για μια Ελλάδα χωρίς νταβατζήδες και αφεντικά καταδικάστηκαν χωρίς δεύτερη κουβέντα από ανθρώπους που έκαναν την Ελλάδα προτεκτοράτο των Αγγλων και των Αμερικανών.
Ρε δεν ντρεπόμαστε λεω εγω. Μπλεκετε ηρωικες μορφες της ελληνικης επαναστασης και κανετε παραλληλισμους με αριστερους και δεξιους.

Kurtinaitis

Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2010
Like
0
Πόντοι
16
"Η βλασφημία δίνει τέτοια ανακούφιση, που ούτε η προσευχή μπορεί να δώσει"

Μάρκ Τουέην

Και πριν μας βομβαρδίσεις με το επόμενο copy paste σου, πνευματικά οκνηρέ Λιθουανέ, σου ξαναλέω, διάβασε Μακρυγιάννη για να δεις τι γινόταν με τους "οπλαρχηγούς"

που βέβαια δέχομαι οτι ήταν αυτοί που έθεσαν το υψηλότερο αγαθό, την ζωή τους σε κίνδυνο αλλά τα κίνητρα τους δεν ήταν πάντα τόσο αγνά (συμπεριλαμβανομένου και του Κολοκοτρώνη, αλλά και του Μακρυγιάννη).

ένα από τα πράγματα που πρέπει να γίνουν σε αυτό τον τόπο είναι να δούμε την ιστορία μας και τους πρωταγωνιστές της σε πιο ανθρώπινη ρεαλιστική βάση, χωρίς μύθους.

εκεί συμφωνώ με την Ρεπούση.

nacho, Πυργιώτης?

Scheisse!

χαχαχαχαχα

ναι να τους δούμε:

Ο Όθωνας ήταν ο δευτερότοκος γιος του Διαδόχου και μετέπειτα Βασιλιά της Βαυαρίας Λουδοβίκου Α΄, και της Θηρεσίας, κόρης του δούκα του Σάζεν Άλτενμπουργκ. Έλαβε εκπαίδευση πρίγκιπα που προοριζόταν για δευτερεύουσα θέση μέσα στο κράτος. Μάλιστα ο πατέρας του ήθελε να ακολουθήσει το εκκλησιαστικό στάδιο και ανέθεσε τις σπουδές του στον φανατικό καθολικό ιερέα Oetel που αργότερα έγινε επίσκοπος του Άιχστατ.

Λόγω της καχυποψίας απέναντι στον Κυβερνήτη της Ελλάδας Ι. Καποδίστρια (θεωρούνταν ρωσόφιλος), το 1830 η Αγγλία κατά την υπογραφή της συνθήκης ανεξαρτησίας της Ελλάδας πέτυχε συμφωνία με τις Μεγάλες Δυνάμεις («Προστάτιδες Δυνάμεις») της δημιουργίας Ελληνικού Βασιλείου. Το 1832 ο Όθων εκλέχθηκε Βασιλιάς της Ελλάδας, ύστερα από την τελική άρνηση του Λεοπόλδου της Σαξωνίας (γιου του δούκα του Sachsen-Coburg-Saalfeld, Φραγκίσκου) που είχε επιλεγεί αρχικά Βασιλιάς της Ελλάδας και κατόπιν έγινε Βασιλιάς του νεοσύστατου Βασιλείου του Βελγίου.
Η Αντιβασιλεία και το έργο της
Η άφιξη του Όθωνα στο Ναύπλιο, του Peter von Hess, 1835

Στις 25 Ιανουαρίου 1833, σε ηλικία 17 ετών, ο Όθωνας αποβιβάστηκε στο Ναύπλιο, από τη βρετανική φρεγάτα «Μαδαγασκάρη», εν μέσω λαϊκών επευφημιών, συνοδευόμενος από τριμελή Αντιβασιλεία Βαυαρών (που θα κυβερνούσε μέχρι αυτός να ενηλικιωθεί, το 1835) και πολυμελή βαυαρικό τακτικό στρατό (3.850 στρατιώτες) που βαθμιαία συμπληρώθηκε από «εθελοντές», στην πλειοψηφία τους Γερμανούς.

Επειδή ο Όθωνας ήταν ανήλικος, σχηματίστηκε επιτροπή Αντιβασιλείας από τους Βαυαρούς Άρμανσμπεργκ (πρόεδρο), Μάουρερ, Έιντεκ, Γκρένερ και Άμπελ. Η περίοδος της Αντιβασιλείας κράτησε από το 1832 μέχρι το 1835 και υπήρξε εξαιρετικά σκληρή. Από τα πρώτα διατάγματα ήταν η διάλυση των ελληνικών στρατιωτικών σωμάτων των οπλαρχηγών. Υπήρξαν έντονες αντιδράσεις και κάποιες εξεγέρσεις πνίγηκαν στο αίμα. Συνελήφθησαν και φυλακίστηκαν πολλοί γνωστοί καπετάνιοι. Πέρασαν από δίκη τον Κολοκοτρώνη και τον Πλαπούτα που καταδικάστηκαν αρχικά σε θάνατο, αλλά η ποινή τους μετατράπηκε σε 20 χρόνια φυλάκιση, ύστερα από τη διαφωνία δύο δικαστών.

Η διοίκηση του κράτους ήταν έντονα συγκεντρωτική και γραφειοκρατική, με νομοθεσία εισηγμένη χωρίς να λαμβάνει υπ' όψη τις τοπικές ιδιομορφίες. Τα μέλη της κυβέρνησης μοιράζονταν ως προς την εύνοια ανάμεσα στους Αντιβασιλείς.

Οιαδήποτε σχέση με σήμερα είναι εντελώς συμπτωματική.

Kurtinaitis

Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2010
Like
0
Πόντοι
16
Ρε δεν ντρεπόμαστε λεω εγω. Μπλεκετε ηρωικες μορφες της ελληνικης επαναστασης και κανετε παραλληλισμους με αριστερους και δεξιους.

πού τη βλέπεις την ομοιότητα;

Αύριο εορτάζομυε την Εθνική Ανεξαρτησία μας.

Η σχέση με πρόσωπα και πράγματα είναι εντελώς συμπτωματική.

Η ιστορία βεβαίως επαναλαμβάνεται.

Τώρα λογικό είναι πάντα να υπάρχουν οι μεν και οι δεν.

όπως και να είναι η Ελλάς ουδέποτε θα είναι ανεξάρτητη.

Είτε γιατί υπάρχουν νενέκοι, είτε προσκυνημένοι είτε συμφεροντολόγοι

Και πάντα θα την πληρώνουν οι απλοί άνθρωποι, οι αγνοί και πραγματικοί πατριώτες.

Ουδεμία σχέση εχει αυτό με ιδεολογίες.

Υπήρξαν άριστοι αριστεροι και δεξιοί.

Υπήρξαν αλήτες αριστεροί και δεξιοί.

Και η ζωή συνεχίζεται.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom