Νέα

Μήνυμα για όλους μας

• Μέλος που άνοιξε το νήμα liferider
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 65
  • Εμφανίσεις 4K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Nefilim

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Κριτικές
1
Like
37
Πόντοι
6
Μουνίτσα πολύ δυνατο. Την είχε δείξει και η TV παλιότερα.

κάποιος έχασε το δάσος κι είναι ανεβασμένος στο δεντράκι κυττώντας τα φύλλα αν έχουν μελίγκρα ή δεν έχουν.

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
Ναι οντως πολυ δυνατο γιαυτο προειδοποιησα.....και τα δυο μου τα εχουν στειλει στο ημεηλ και το αρχικο ποστ και το λινκ που παρεθεσα....το πιο τραγικο δεν ειναι οτι μπορει να σκοτωθει καποιος ασυνειδητος αλλα οτι παιρνει αλλους στο λαιμο του....

psaxnw(1)

Μέλος
Εγγρ.
11 Απρ 2006
Κριτικές
5
Like
31
Πόντοι
16
εμενα με εχουν πιασει σε αλκοτεστ και μου ριξαν τρελη καμπανα..περασα δυσκολα για να πληρωσω το προστιμο..οταν ηρεμησα σκεφτηκα πως οτι περασα δεν ηταν τιποτα μπροστα στο να σκοτοθω η να σκοτωσω οδηγοντας...οσο περναει ο καιρος το χαιρομαι πολυ που με καμπανιασαν τοσο ασχημα μιας και απο τοτε αν θελω να πιω περνω ταξι,κι αν βγω με αμαξι πινω το παρα μα παρα πολυ 2 ποτα και μεχρι εκει...

peloponisios

Μέλος
Εγγρ.
1 Σεπ 2005
Like
3
Πόντοι
16
Μουνίτσα πολύ δυνατο. Την είχε δείξει και η TV παλιότερα.

κάποιος έχασε το δάσος κι είναι ανεβασμένος στο δεντράκι κυττώντας τα φύλλα αν έχουν μελίγκρα ή δεν έχουν.

Μπράβο. Θύμησε μου την ώρα που πεθαίνω, να γράψω και μια έκθεση για να τη διαβάζετε μετά σε mail.

peloponisios

Μέλος
Εγγρ.
1 Σεπ 2005
Like
3
Πόντοι
16
Αμφισβητηθηκε η ιστορια αν και καλως ή κακως ο σκοπος της δεν ειναι για να κρινουμε το κατα ποσον ειναι ή δεν ειναι αληθινη η ιδια η ιστορια......ακολουθει κατι για γερα στομαχια και πληρως αληθινο.....θα πρεπε στην ελλαδα να βαζουν τεραστιες φωτογραφιες απο κατεστραμμενα αυτοκινητα και ατυχηματα οπως κανουν στο εξωτερικο γιατι οταν πιανουν το τιμονι καποιοι δε συνειδητοποιουν οτι αποτελουν κινδυνο......για τους αλλους κυριως που δεν τους φταιξανε σε τιποτα......

Πέραν του ότι ο Nefilim με σκλάβωσε οπότε πάω πάσο, ρε σου νίτσα, έχεις καταλάβει ότι με όλες αυτές τις μαλακίες, σου λένε, κάτσε σπίτι σου! Μην κουνιέσαι! Δες τηλεόραση! Έξω είναι οι τρομοκράτες! Κοίτα πως θα γίνεις! Ψώνιζε, κατανάλωνε, χέζε, κοιμήσου!

Και κάτι άλλο: Πως πήρατε δίπλωμα οι περισσότεροι? Με τι κριτήρια κριθήκατε ικανοί να κουμαντάρετε έναν ατσαλένιο όγκο τόνων που αναπτύσσει ταχύτητες 200 χλμ/ώρα? Εγώ απόρησα όταν πήρα δίπλωμα και κατέβηκα Αθήνα πρώτη φορά, τώρα εγώ ξέρω να οδηγώ? Πόσες φορές την γλυτώσατε από κωλοφαρδία? Από τη στιγμή που μπαίνεις μέσα σε αυτοκίνητο, καβαλάς μηχανή κλπ, παίζεις τον κώλο σου, είτε μεθυσμένος, είτε ξεμέθυστος. Τα αμάξια δεν πάνε μόνα τους. Κάποιος τα οδηγεί και αυτός ο κάποιος την συγκεκριμένη στιγμή μπορεί να χώρισε, να έχασε την μάνά του, να βήχει, να είναι θυμωμένος κλπ κλπ. Το ότι κάθε μέρα φτάνουμε σπίτια μας ορισμένοι οφείλεται α)στην εξέλιξη της τεχνολογίας β) στη Θεά Τύχη ειδικά στην Ελλάδα. Τι μου λες τώρα? Αρκεί να δω τον ακρωτηριασμένο για να μην ξαναπιάσω τιμόνι? @@ σου λέω εγώ.
Θες να βελτιωθείς? Τόσα μαθήματα προσφέρουν ο Ιαβέρης, οι 4Τ, οι Σέρρες. Ξέρει κανείς Έλληνας πως να συμπεριφερθεί όταν δει λάδια στο δρόμο? Όταν δεν υπάρχει φωτισμός? Όταν κλατάρει λάστιχο? Μόνο το αλκοόλ φταίει? Το αλκοόλ είναι το μέσο. Η αμορφωσιά και ο ξερολισμός είναι η αιτία.

Nefilim

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Κριτικές
1
Like
37
Πόντοι
6
η μεγαλύτερη παραίσθηση στα αυτοκίνητα η οποία συνήθως περνάει απαρατήρητη είναι ότι κινείσαι πάνω σε μία εύφλεκτη δεξαμενή των 40-45 λίτρων. Όμως λειτουργούν ανασταλτικοί παράγοντες και δεν το σκέφτεται ο οδηγός ούτε οι επιβαίνοντες.
Για αυτό το λόγο μίλησα και για Εξοσέτ παραπάνω.

Nefilim

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Κριτικές
1
Like
37
Πόντοι
6
παραίσθηση ασφάλειας...να συμπληρώσω (περνάει η ώρα, κάνει ζέστη, ο εγκέφαλος ρετάρει...)

peloponisios

Μέλος
Εγγρ.
1 Σεπ 2005
Like
3
Πόντοι
16
η μεγαλύτερη παραίσθηση στα αυτοκίνητα η οποία συνήθως περνάει απαρατήρητη είναι ότι κινείσαι πάνω σε μία εύφλεκτη δεξαμενή των 40-45 λίτρων. Όμως λειτουργούν ανασταλτικοί παράγοντες και δεν το σκέφτεται ο οδηγός ούτε οι επιβαίνοντες.

Σε αυτόν τον τομέα έχει βελτιωθεί πολύ η τεχνολογία στα σύγχρονα αυτοκίνητα. Εδώ τα μικρομεσαία πλέον παίρνουν τις στροφές χωρίς φρένο. Το "όπλο" έχει βελτιωθεί, ο χρήστης είναι που δεν μπορούν να βελτιώσουν οι βιομηχανίες.

Nefilim

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Κριτικές
1
Like
37
Πόντοι
6
ακόμη κάνουν boom boom όμως

peloponisios

Μέλος
Εγγρ.
1 Σεπ 2005
Like
3
Πόντοι
16
Έχεις δίκιο, τι να πρωτογράψει κάποιος όμως? Εξαντλείται αυτό το θέμα περί αυτοκίνησης σε μια ψωροκουβέντα?

psaxnw(1)

Μέλος
Εγγρ.
11 Απρ 2006
Κριτικές
5
Like
31
Πόντοι
16
τι ειναι αυτο?τι λετε ρε παιδια?κινητη βομβα το αμαξι λογω του ρεζερβουαρ με τη βενζινη?ημαρτον!δεν παιζει αυτο...

Ryu

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Νοε 2006
Κριτικές
9
Like
13
Πόντοι
2.007
Το smart παντως παρεχει μεγαλη ευκολια στον συγχρονο γονεα, αφου το καθισμα του συνοδηγου τραβιεται ολο μπροστα ωστε να χωραει πισω, το καθισμα του μωρου...

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
Πελοποννησιε αν και καταλαβαινω το σκεπτικο σου δεν εβαλα το λινκ για να κινδυνολογησω....το θεμα δεν ειναι οτι ειμαστε μια νορμαλ κοινωνια στην οποια αδικως κινδυνολογουμε και τρομαζουμε τον κοσμο....το θεμα ειναι οτι ειμαστε μια κοινωνια η οποια σε μεγαλη πλειοψηφια δεν αντιλαμβανεται ποσο επικινδυνα οδηγει.....προφανως δεν ηθελα να πω οτι δεν πρεπει να βγουμε, να οδηγησουμε ή να παμε ταξιδια απλα λιγη προσοχη δε βλαπτει γιατι νομιζω οι πιο πολλοι δε σκεφτονται τις ευθυνες που φορτωνονται οταν μπαινουν στο αμαξι....το κακο ειναι οτι οι περισσοτεροι εχουμε τη νοοτροπια εγω ειμαι και κανενας αλλος...

taz1975

Μέλος
Εγγρ.
16 Αυγ 2006
Like
4
Πόντοι
6
μαγκες προσοχη οσο καλο ειναι το σμαρτ σαν αυτοκινητο τοσο δεν εχει ασφαλεια αν τρακαρεις γιαυτο οσοι εχουν σμαρτ μεγαλη προσοχη οταν εχουν το παιδι τους μεσα. :thumbsup:

DIMO

Σεβαστός
Εγγρ.
1 Ιουλ 2006
Κριτικές
17
Like
10
Πόντοι
1.997
Πελοποννησιε αν και καταλαβαινω το σκεπτικο σου δεν εβαλα το λινκ για να κινδυνολογησω....το θεμα δεν ειναι οτι ειμαστε μια νορμαλ κοινωνια στην οποια αδικως κινδυνολογουμε και τρομαζουμε τον κοσμο....το θεμα ειναι οτι ειμαστε μια κοινωνια η οποια σε μεγαλη πλειοψηφια δεν αντιλαμβανεται ποσο επικινδυνα οδηγει.....προφανως δεν ηθελα να πω οτι δεν πρεπει να βγουμε, να οδηγησουμε ή να παμε ταξιδια απλα λιγη προσοχη δε βλαπτει γιατι νομιζω οι πιο πολλοι δε σκεφτονται τις ευθυνες που φορτωνονται οταν μπαινουν στο αμαξι....το κακο ειναι οτι οι περισσοτεροι εχουμε τη νοοτροπια εγω ειμαι και κανενας αλλος...
Ειδικά η τελευταία φράση σου τα λέει όλα. 'Ισως είναι το βασικό πρόβλημα στο θέμα οδήγηση στην Ελλάδα.

peloponisios

Μέλος
Εγγρ.
1 Σεπ 2005
Like
3
Πόντοι
16
Ειδικά η τελευταία φράση σου τα λέει όλα. 'Ισως είναι το βασικό πρόβλημα στο θέμα οδήγηση στην Ελλάδα.

Να σου γράψω κανά δυο βασικά ακόμα...
Η πλειοψηφία των ιδιοκτητών ΙΧ, αγχώνεται με το αυτοκίνητό του. Προτιμά να προκαλέσει ατύχημα από το να χαλάσει την περιουσία του. Βασικότατο.
Η πλειοψηφία μπαίνει στο κοκπιτ και σκέπτεται όλα τα άλλα πέραν της οδήγησης και του δρόμου.(Να με δουν οι γκόμενες, να την πω στο Ραλάκι, να να να να) Βασικότατο.
Η πλειοψηφία των κατόχων διπλώματος οδήγησης αγνοεί τον ΚΟΚ ακόμα και στα βασικά, προτεραιότητες, διαβάσεις, παρκάρισμα.

Έβλεπα χθες στον ΣΚΑΙ το θέμα για τα τροχαία. Τα περισσότερα συμβαίνουν σε απόσταση 40χλμ από τον τόπο κατοικείας μας και με ταχύτητες που ΔΕΝ ξεπαιρνούν τα 60χαω και δεν φοράμε ζώνη. Αν φορούσαμε ζώνη, ο αριθμός μειωνόταν 22%.

Ένα απλό παράδειγμα για να καταλάβουμε ότι δεν φταίει το αυτοκίνητο ή η αυτοκίνηση αλλά το κούφιο το κεφάλί μας: Πόσες φορές σε διασταύρωση που έχετε ΣΤΟΠ, βγάζετε όλη την μούρη του οχήματος ώστε να μαντέψετε αν έρχεται κάποιος? Και αυτό γιατί ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ παρκάρουν πάνω στις γωνίες και δεν έχεις ορατότητα. Αν μου πέσει πάνω κάποιος, φταίω εγώ που έχω ΣΤΟΠ, σωστά. Ο άλλος που έχει παρκάρει σε σημείο που δυσχεραίνει την ορατότητά μου γιατί δεν υπόκειται σε συνέπειες ΠΟΤΕ?
Δεν το λέω γιατί την έπαθα βγαίνοντας από ΣΤΟΠ. Το λέω γιατί έχω τρακάρει με άνθρωπο που έβγαινε από ΣΤΟΠ και με τον καιρό άρχισα να σκέφτομαι και από την μεριά του "θύτη".

Είναι πάρα πολλά και κανείς δεν κάνει τπτ. Είμαστε μόνοι μας και ο Θεός βοηθός.

Nefilim

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Κριτικές
1
Like
37
Πόντοι
6
δε θυμάμαι εκείνο το λαμόγιο με τη mercedes βουλευτής που ήταν και πίτα και είχε σκοτωθεί μαζί του μια τύπισσα.,πρέπει να είναι 7-8 χρόνια πίσω...;;

Nefilim

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Κριτικές
1
Like
37
Πόντοι
6
μπράβο ρε φίλε...αυτό το λεχρίτη έψαχνα να βρω. Νόμος εύκαμπτος για λίγους ατσάλινος για τους υπόλοιπους, αρκεί να είναι κανείς στην γλυφτοκώλικη ελίτ όπως αντιλαμβάνεσαι κι εσύ.

Καλά οι Σαμιώτες πρέπει να είναι χρυσόψαρα...μνήμη δευτερολέπτων και συνείδηση zero.

peloponisios

Μέλος
Εγγρ.
1 Σεπ 2005
Like
3
Πόντοι
16
Όταν βλέπεις τους αστυνόμους και τους άλλους δημόσιους λειτουργούς(από υπουργό μέχρι σκουπιδιάρη) να παραβιάζουν τον ΚΟΚ τότε τι να περιμένει κανείς από τους υπόλοιπους οδηγούς;

δε θυμάμαι εκείνο το λαμόγιο με τη mercedes βουλευτής που ήταν και πίτα και είχε σκοτωθεί μαζί του μια τύπισσα.,πρέπει να είναι 7-8 χρόνια πίσω...;;

Εξοργίζεσαι αν μη τι άλλο. Αλλά το θέμα μας δεν είναι αφού τη βγάζουν καθαρή οι μπάτσοι και οι πολιτικοί και οι πρέσβεις, τότε γιατί όχι και εμείς.
"Α, το αρχίδι δεν το πειράζει κανείς, και μένα για μια ζώνη μου έκοψαν ταρίφα τόσα"

Όχι. Φοράω ζώνη γιατί θα σώσει την ζωή μου, έχω το αμάξι μου σε tip top κατάσταση γιατί δεν είμαι μόνος μου στο δρόμο. Δεν πίνω γιατί είναι και άλλες ζωές στο δρόμο. Προσέχω γιατί είναι άλλες ζωές στο δρόμο. Οδηγώ συνειδητοποιημένα, και έχοντας τον νου μου ένα χλμ μπροστά, προσέχω την νταλίκα που θέλει να κάνει προσπέραση, δεν την γράφω στα αρχίδια μου. Βλέπω τους καθρέφτες μου για μηχανές για να μην σκοτώσω κανέναν. Διευκολύνω τους άλλους οδηγούς ώστε να μην δημιουργείται συμφόρηση. Δεν εκνευρίζομαι βρίζοντας, πατώντας κόρνες, γκαζώνοντας κλπ κλπ κλπ. Και όχι για να μην φάω κλήση, αλλά για να πάω καλά στον προορισμό μου ασφαλής, ήρεμος και νιώθοντας καλά που οδήγησα.

Η οδήγηση είναι μία θαυμάσια ασχολία, μια ελευθερία όταν βρίσκεσαι εσύ, μία όμορφη διαδρομή, το τιμόνι.
Αντ'αυτού αντί να διδάσκεται η ομορφιά της, έχουμε τσακωμούς, σκοτωμούς, νεύρα, ασχετοσύνη.

Τα νεύρα έξω από το τιμόνι. Ηρεμία και συγκέντρωση χωρίς περισπασμούς.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom