str81977
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 17 Απρ 2006
- Κριτικές
- 2
- Like
- 6
- Πόντοι
- 166
Η σοφιστία σου, που σου άρεσε τόσο ώστε την έβαλες και για υπογραφή, και οι θεωρίες περί καθρεφτών είναι ό,τι πιο αποπροσανατολιστικό μπορεί να ειπωθεί για να δικαιολογήσει την αδράνεια και την ανοχή.
Ο 19ος αιώνας δεν είναι τόσο μακριά όσο νομίζουμε.
Εδώ κάποιοι άλλοι σε άλλο thread κατασκευάζουν ασπίδες και κοντάρια των περσικών πολέμων..
Μπορεί να πρωτοτυπήσω αυτή τη φορά με ένα ποιηματάκι :
Ο φασισμός δεν έρχεται απ' το μέλλον
καινούριο τάχα κάτι να μας φέρει.
Τι κρύβει μέσ' στα δόντια του το ξέρω,
καθώς μου δίνει γελαστός το χέρι.
Οι ρίζες του το σύστημα αγκαλιάζουν
και χάνονται βαθιά στα περασμένα.
Οι μάσκες του με τον καιρό αλλάζουν,
μα όχι και το μίσος του για μένα.
Ο φασισμός δεν έρχεται από μέρος
που λούζεται στον ήλιο και στ' αγέρι,
το κουρασμένο βήμα του το ξέρω
και την περίσσεια νιότη μας την ξέρει.
Μα πάλι θέ ν' απλώσει σα χολέρα
πατώντας πάνω στην ανεμελιά σου,
και δίπλα σου θα φτάσει κάποια μέρα
αν χάσεις τα ταξικά γυαλιά σου.
Το φασισμό βαθιά καταλαβέ τον.
Δεν θα πεθάνει μόνος, ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ.
Φώντας Λάδης
Χαριτωμένο ποιηματάκι...Κυκλοφορεί και σε μελοποιημένο όπως το "αν όλα τα παιδιά της γης" ;
Αλλά θα συμφωνήσω μαζί σου ότι ο 19ος αιώνας δεν είναι και τόσο μακρυά και ορισμένοι κάνουν ό,τι μπορούν για να επιστρέψουμε εκεί και ακόμη πιο πίσω, μπας και αυτή τη φορά πραγματοποιηθούν οι "προφητείες" τους που τόσο οικτρά έπεσαν έξω τω καιρώ εκείνω, παρά τους ποταμούς αίματος που χύθηκαν εξαιτίας τους...
Και φυσικά πέφτεις στην παγίδα που ίδιος στήνεις...
Δεν είναι υπέρ του φασισμού και δεν τον ανέχομαι...
Απλά διερύνω την έννοιά του και εντάσσω κάθε αρνητή της δημοκρατίας, της νομιμότητας, του κράτους δικαίου, της ελέυθερίας και της ασφάλειας (όχι, δεν είναι αντιφατικές έννοιες αλλά αλληλοσυμπληρώμενες), είτε δεξιόστροφο είτε αριστερόστροφο...
Και ειδικά στην Ελλάδα, οι δεξιόστροφοι φασίστες δεν συνιστούν απειλή εδώ και κάτι χρόνια, σε αντίθεση με δήθεν πολεμιούς τους...