Νέα

Mεταπτυχιακο

• Μέλος που άνοιξε το νήμα graziano
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 100
  • Εμφανίσεις 6K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

graziano

Μέλος
Εγγρ.
27 Σεπ 2009
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
γεια σε ολους.σαν μπουρδελιαρης πτυχιουχος αρχιτεκτων 8α η8ελα να με ενημερωσετε ρε μαγκες για καποια 8εματα.Ελεγα να κανω ενα μεταπτυχιακο αλλα να παω σε ενα πανεπιστημιο στο εξωτερικο,αλλα μολις τελειωσω να μπορω να τα οικονομαω αρκετα καλα!εκτος αμερικης και αυστραλιας και νεας ζηλανδιας παω παντου.σκεφτηκα 2 χωρες lomonosov ρωσσια-μοσχα και το αλλο στη singapore στο εκει πανεπιστημιο.επειδη ρωσσια εχω διαβασει αρκετα ,αλλα απο αυτα τα πραγματα δεν γνωριζω τι λετε???
Προσοχη ρωσσικα δεν ξερω καλα μετρια αγγλικα και καλα ιταλικα ξερω αυτα.
ευχαριστω ειμαι 26 εχω 2 χρονια να ρεφαρω αλλιως τσαμπα στο ελλαδιασταν ολα αυτα τα χρονια που μου  εχουν πιει το αιμα στο πανεπιστημιο.

PA_2007

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Ιαν 2006
Κριτικές
6
Like
2.645
Πόντοι
456
πως θα πας Ρωσια χωρις να ξερεις την γλωσσα? Αλλα και με μετρια αγγλικα παλι εχεις προβλημα (σε αγγλοφωνο πολυτεχνειο),πρωτα απο ολα δεν ξερω αν θα σε δεχθουν κιολας.Γιατι αποκλειεις την Αμερικη και κυρωις την Αυστραλια,εκει θα βρεις πιο ευκολα δουλεια (δουλεια,μεταπτυχιακο κανε αλλου). Να ξερεις οτι Αυστραλια μπορεις να βρεις καλη δουλεια και χωρις να εχεις μεταπτυχιακο. Το πιο βασικο ομως απο ολα ειναι αν εχεις δωσει εξετασεις στο ΤΕΕ και αν εχεις παρει την αδεια ασκησεως επαγγελματος και αν φυσικα εχεις αρχισει να τα σκας στο ΤΣΜΕΔΕ-ασφαλιστικος φορεας (ασχετα αν εχεις δουλεια φυσικα). Προσεξε γιατι αν το εχεις κανει μετα δεν μπορεις ευκολα να κανεις διαγραφη (ειδικες προυποθεσεις κλπ).

πιπης___

Μέλος
Εγγρ.
13 Οκτ 2013
Like
1
Πόντοι
16
γεια σε ολους.σαν μπουρδελιαρης πτυχιουχος αρχιτεκτων 8α η8ελα να με ενημερωσετε ρε μαγκες για καποια 8εματα.Ελεγα να κανω ενα μεταπτυχιακο αλλα να παω σε ενα πανεπιστημιο στο εξωτερικο,αλλα μολις τελειωσω να μπορω να τα οικονομαω αρκετα καλα!εκτος αμερικης και αυστραλιας και νεας ζηλανδιας παω παντου.σκεφτηκα 2 χωρες lomonosov ρωσσια-μοσχα και το αλλο στη singapore στο εκει πανεπιστημιο.επειδη ρωσσια εχω διαβασει αρκετα ,αλλα απο αυτα τα πραγματα δεν γνωριζω τι λετε???
ευχαριστω ειμαι 26 εχω 2 χρονια να ρεφαρω αλλιως τσαμπα στο ελλαδιασταν ολα αυτα τα χρονια που μου  εχουν πιει το αιμα στο πανεπιστημιο.

Τι να το κανεις το μεταπτυχιακο τυπε ?
Να διοριστεις στο Δημοσιο που τους διωχνουν ?
Ή να πιασεις δουλεια σε εναν κλαδο που ειναι ο ποιο ανεργος ελεω κρισης ?

Θα σου προτεινα να σπουδασεις απο την αρχη κατι αλλο

OP
OP
graziano

graziano

Μέλος
Εγγρ.
27 Σεπ 2009
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
Τι να το κανεις το μεταπτυχιακο τυπε ?
Να διοριστεις στο Δημοσιο που τους διωχνουν ?
Ή να πιασεις δουλεια σε εναν κλαδο που ειναι ο ποιο ανεργος ελεω κρισης ?

Θα σου προτεινα να σπουδασεις απο την αρχη κατι αλλο
ρε πιπη ειμαι τελειωφοιτος και μου λες να τα παρατησω?τι λες τωρα?το δημοσιο δεν το γουσταρω ουτε το γουσταρα ποτε,εγω λεω να κανω κατι αυτα τα 2 χρονακια να επενδυσω καποια λεφτα αλλα μετα να βρω δουλεια οσο ποιο ευκολα γινεται,με αρκετα καλα αποδοχες,γιαυτο 8ελω να κανω ενα μαστερ.
τσεμεδε μαλακιες ιστοριες τιποτα, το καλοκαιρι ορκιζομαι ρε μαγκες...
γτ να μην με παρουν σκεφτομουν πολυ ρωσσια να παω να κανω κανενα ιδιαιτερο μεχρι το καλοκαιρι

OP
OP
graziano

graziano

Μέλος
Εγγρ.
27 Σεπ 2009
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
πως θα πας Ρωσια χωρις να ξερεις την γλωσσα? Αλλα και με μετρια αγγλικα παλι εχεις προβλημα (σε αγγλοφωνο πολυτεχνειο),πρωτα απο ολα δεν ξερω αν θα σε δεχθουν κιολας.Γιατι αποκλειεις την Αμερικη και κυρωις την Αυστραλια,εκει θα βρεις πιο ευκολα δουλεια (δουλεια,μεταπτυχιακο κανε αλλου). Να ξερεις οτι Αυστραλια μπορεις να βρεις καλη δουλεια και χωρις να εχεις μεταπτυχιακο. Το πιο βασικο ομως απο ολα ειναι αν εχεις δωσει εξετασεις στο ΤΕΕ και αν εχεις παρει την αδεια ασκησεως επαγγελματος και αν φυσικα εχεις αρχισει να τα σκας στο ΤΣΜΕΔΕ-ασφαλιστικος φορεας (ασχετα αν εχεις δουλεια φυσικα). Προσεξε γιατι αν το εχεις κανει μετα δεν μπορεις ευκολα να κανεις διαγραφη (ειδικες προυποθεσεις κλπ).
γραφε δημοσια μηπως και βοη8ησουμε και κανεναν αλλον 8α ελεγα,τι να κρατησουμε κρυφο αλλωστε...

πιπης___

Μέλος
Εγγρ.
13 Οκτ 2013
Like
1
Πόντοι
16
ρε πιπη ειμαι τελειωφοιτος και μου λες να τα παρατησω?τι λες τωρα?το δημοσιο δεν το γουσταρω ουτε το γουσταρα ποτε,εγω λεω να κανω κατι αυτα τα 2 χρονακια να επενδυσω καποια λεφτα αλλα μετα να βρω δουλεια οσο ποιο ευκολα γινεται,με αρκετα καλα αποδοχες,γιαυτο 8ελω να κανω ενα μαστερ.
τσεμεδε μαλακιες ιστοριες τιποτα, το καλοκαιρι ορκιζομαι ρε μαγκες...
γτ να μην με παρουν σκεφτομουν πολυ ρωσσια να παω να κανω κανενα ιδιαιτερο μεχρι το καλοκαιρι

Καλα.. πηγαινε να κανεις μεταπτυχιακο στην Αρχιτεκτονικη εσυ και οταν γυρισεις κορνιζοσε το και πληρωνε και τις εισφορες ανεργος
Για Αρχιτεκτονικη καλα ειναι στην Ιταλια να πας για να εχει αντικρισμα σε καμια εταιρια-γραφειο αν ζητησεις δουλεια
Στην θεση σου δεν θα εκανα μεταπτυχιακο...εγω που το εκανα αχρηστο ειναι

OP
OP
graziano

graziano

Μέλος
Εγγρ.
27 Σεπ 2009
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
Καλα.. πηγαινε να κανεις μεταπτυχιακο στην Αρχιτεκτονικη εσυ και οταν γυρισεις κορνιζοσε το και πληρωνε και τις εισφορες ανεργος
Για Αρχιτεκτονικη καλα ειναι στην Ιταλια να πας για να εχει αντικρισμα σε καμια εταιρια-γραφειο αν ζητησεις δουλεια
Στην θεση σου δεν θα εκανα μεταπτυχιακο...εγω που το εκανα αχρηστο ειναι
ιταλια πως και ετσι?γιατι τοσο απελπισια ρε τυπε?να μην κανουμε ενα βημα εγω δεν γουσταρω να γυρισω πισω

πιπης___

Μέλος
Εγγρ.
13 Οκτ 2013
Like
1
Πόντοι
16
ιταλια πως και ετσι?γιατι τοσο απελπισια ρε τυπε?να μην κανουμε ενα βημα εγω δεν γουσταρω να γυρισω πισω

Δεν γουσταρεις να γυρισεις πισω τι εννοεις ?

Να επιστρεψεις στην Ελλαδα για να δουλεψεις ?
Αν εχεις ακρες και μπορεις να βρεις δουλεια στο εξωτερικο με απολαβες που να αξιζει να φυγεις απο το σπιτι σου καντο χωρις 2η σκεψη !!!
Αν εχεις σκοπο να εργαστεις στην Ελλαδα ξεχασε τα τα μεταπτυχιακα να γλυτωσεις και τα φραγκα...και βγες στην αγορα εργασιας να βρεις ακρες γιατι ο κλαδος σου ειναι ο ποιο ανεργος και ο ανταγωνισμος μεγαλος !!

OP
OP
graziano

graziano

Μέλος
Εγγρ.
27 Σεπ 2009
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
Δεν γουσταρεις να γυρισεις πισω τι εννοεις ?

Να επιστρεψεις στην Ελλαδα για να δουλεψεις ?
Αν εχεις ακρες και μπορεις να βρεις δουλεια στο εξωτερικο με απολαβες που να αξιζει να φυγεις απο το σπιτι σου καντο χωρις 2η σκεψη !!!
Αν εχεις σκοπο να εργαστεις στην Ελλαδα ξεχασε τα τα μεταπτυχιακα να γλυτωσεις και τα φραγκα...και βγες στην αγορα εργασιας να βρεις ακρες γιατι ο κλαδος σου ειναι ο ποιο ανεργος και ο ανταγωνισμος μεγαλος !!
δεν γουσταρω να γυρισω πισω να εργαστω ελλαδα γτ στην  ελλαδα οι μηχανικοι κανουν sconto στο sconto, εξωτερικο σκεφτομαι να μεινω εστω και με ενα 1000 ευρω το μηνα για παραδειγμα εξαλου κανεις δεν 8α μου δωσει 2000-3000 ευρω με το καλημερα σας. στην ελλαδα αυτα τα χρηαμτα δεν 8α τα βγαζω. ουτε 8α τα βγαλω πιστευω ευκολα

πιπης___

Μέλος
Εγγρ.
13 Οκτ 2013
Like
1
Πόντοι
16
δεν γουσταρω να γυρισω πισω να εργαστω ελλαδα γτ στην  ελλαδα οι μηχανικοι κανουν sconto στο sconto, εξωτερικο σκεφτομαι να μεινω εστω και με ενα 1000 ευρω το μηνα για παραδειγμα εξαλου κανεις δεν 8α μου δωσει 2000-3000 ευρω με το καλημερα σας. στην ελλαδα αυτα τα χρηαμτα δεν 8α τα βγαζω. ουτε 8α τα βγαλω πιστευω ευκολα

Αν δικτυωθεις τα βγαζεις αλλα ειναι λιγοι αυτοι... εσυ ηλικιακα και εμπειρικα εισαι μικρος ακομα οποτε δεν θα τα βγαζεις
Γιαυτο σου λεω να βγεις στην αγορα εργασιας γρηγορα

Εξωτερικο μπορεις να βρεις δουλειες με πολυ καλα λεφτα και προοπτικες
Κανε τα βηματα σου και ελπιζω να σου πανε ολα οπως θελεις !!!!

OP
OP
graziano

graziano

Μέλος
Εγγρ.
27 Σεπ 2009
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
Αν δικτυωθεις τα βγαζεις... αλλα εισαι μικρος ακομα οποτε εσυ δεν θα τα βγαζεις
Γιαυτο σου λεω να βγεις στην αγορα εργασιας γρηγορα

Εξωτερικο μπορεις να βρεις δουλειες με πολυ καλα λεφτα και προοπτικες
Κανε τα βηματα σου εσυ ελπιζω να σου πανε ολα οπως θελεις !!!!
ευχαριστω αγορι αλλα απο ιταλια εχεις τιποτα να προτεινεις για μεταπτυχιακο,πολη,πανεπιστημιο,ΔΟΥΛΕΙΑ?

anatolgami

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Αυγ 2006
Κριτικές
3
Like
2.211
Πόντοι
506
ευχαριστω ειμαι 26 εχω 2 χρονια να ρεφαρω αλλιως τσαμπα στο ελλαδιασταν ολα αυτα τα χρονια που μου  εχουν πιει το αιμα στο πανεπιστημιο.

Βελτίωσε τα Αγγλικά σου και πήγαινε Αγγλία. Υπάρχουν εξαιρετικά Πανεπιστήμια στον κλάδο σου (π.χ. UCL), το μεταπτυχιακό είναι 1 χρόνο και θα μπορείς να χτυπήσεις μια καλή δουλειά (οι αρχιτέκτονες με πρώτο πτυχίο και άδεια άσκησης επαγγέλματος παίρνουν πάνω από 25000 ευρώ το χρόνο-πιθανόν να χτυπήσεις κανένα 30άρι για αρχή). Υπολόγισε κόστος μεταπτυχιακού (μαζί με τα δίδακτρα) κανένα 20άρι.

πιπης___

Μέλος
Εγγρ.
13 Οκτ 2013
Like
1
Πόντοι
16
ευχαριστω αγορι αλλα απο ιταλια εχεις τιποτα να προτεινεις για μεταπτυχιακο,πολη,πανεπιστημιο,ΔΟΥΛΕΙΑ?

Ξαδερφο εχω που κανει το διδακτορικο του στην Ρωμη και παραλληλα πληρωνεται απο το πολυτεχνειο του
Αυτος βεβαια σπουδασε εξολοκληρου εκει και με τα χρονια δικτυωθηκε
Οταν μιλησω μαζι του θα τον ρωτησω για δουλεια και θα σου απαντησω

OP
OP
graziano

graziano

Μέλος
Εγγρ.
27 Σεπ 2009
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
Βελτίωσε τα Αγγλικά σου και πήγαινε Αγγλία. Υπάρχουν εξαιρετικά Πανεπιστήμια στον κλάδο σου (π.χ. UCL), το μεταπτυχιακό είναι 1 χρόνο και θα μπορείς να χτυπήσεις μια καλή δουλειά (οι αρχιτέκτονες με πρώτο πτυχίο και άδεια άσκησης επαγγέλματος παίρνουν πάνω από 25000 ευρώ το χρόνο-πιθανόν να χτυπήσεις κανένα 30άρι για αρχή). Υπολόγισε κόστος μεταπτυχιακού (μαζί με τα δίδακτρα) κανένα 20άρι.
για ποια πολη μιλας?καποια επιπλεον πηροφορια?

OP
OP
graziano

graziano

Μέλος
Εγγρ.
27 Σεπ 2009
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
Ξαδερφο εχω που κανει το διδακτορικο του στην Ρωμη και παραλληλα πληρωνεται απο το πολυτεχνειο του
Αυτος βεβαια σπουδασε εξολοκληρου εκει και με τα χρονια δικτυωθηκε
Οταν μιλησω μαζι του θα τον ρωτησω για δουλεια και θα σου απαντησω
σε ευχαριστω πολυ ρε πιπη απαντησε μου αν μπορεσεις μετα!

Ballbreaker

Μέλος
Εγγρ.
30 Αυγ 2011
Like
1
Πόντοι
0
Μεταπτυχιακο που μολις θα τελειωσεις θα τα κονομας ειναι μεταπτυχιακο απο 3-5 πανεπιστημια σε ολο τον κοσμο.
Και υποψη οτι στην αγορα της Ελλαδας ουτε καν αυτο δεν παιζει,μπορει να εχεις τελειωσει harvard και να εισαι ανεργος,εκτος εαν εισαι γονος πολιτικου.
Καποια ζητηση υπαρχει στις αραβικες χωρες,αλλα να ξερεις οτι εκει εισαι σκλαβος,το διαβατηριο το εχει ο εργοδοτης και οτι ωρα σε βαριεται σε σουταρει πισω στην χωρα σου ή σε πιανει το αλλοδαπων.

OP
OP
graziano

graziano

Μέλος
Εγγρ.
27 Σεπ 2009
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
Μεταπτυχιακο που μολις θα τελειωσεις θα τα κονομας ειναι μεταπτυχιακο απο 3-5 πανεπιστημια σε ολο τον κοσμο.
Και υποψη οτι στην αγορα της Ελλαδας ουτε καν αυτο δεν παιζει,μπορει να εχεις τελειωσει harvard και να εισαι ανεργος,εκτος εαν εισαι γονος πολιτικου.
Καποια ζητηση υπαρχει στις αραβικες χωρες,αλλα να ξερεις οτι εκει εισαι σκλαβος,το διαβατηριο το εχει ο εργοδοτης και οτι ωρα σε βαριεται σε σουταρει πισω στην χωρα σου ή σε πιανει το αλλοδαπων.
μπορεις να μου αναφερεις αυτα τα 4-5 πανεπιστημια σε παρακαλω που μολις τελειωσω ενα μεταπτυχιακο να βρω αμεσως δουλεια?

anatolgami

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Αυγ 2006
Κριτικές
3
Like
2.211
Πόντοι
506
για ποια πολη μιλας?καποια επιπλεον πηροφορια?

..Υπάρχουν 3-4 καλά στο Λονδίνο (UCL, WESTMINSTER, LONDON METROPOLITAN, UEL) και πολλά στην επαρχία (BATH, CAMBRIDGE, MANCHESTER, DE MONTFORD, OXFORD BROOKES,LIVERPOOL, SHEFFIELD, NOTTINGHAM, NEWCASTLE κτλ.). Μπορείς να δεις τα sites των Πανεπιστημίων και ανάλογα με το τι ακριβώς σ ενδιαφέρει να κάνεις στο μεταπτυχιακό σου. Το κόστος στην επαρχία είναι περίπου 15% μικρότερο απ το Λονδίνο, αλλά το Λονδίνο προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες κι έχει καλύτερη ζωή...

redmanftw

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2012
Κριτικές
10
Like
96
Πόντοι
376
ψαξου για ιταλια η αγγλια τυπε

taxidiaris

Ανώτερος
Εγγρ.
10 Ιαν 2006
Κριτικές
20
Like
306
Πόντοι
5.785
φιλαράκο καταρχήν με το καλό να τελειώσεις. τώρα άποψή μου είναι μόλις τελειώσεις να ΜΗΝ κάνεις το λάθος και να γραφτείς στο ΤΕΕ..αυτό για τους εξής λόγους 1) θα πληρώνεις εισφορές χωρίς να εχεις δουλειά 2) δεν μπορείς να ξεγραφτείς εύκολα.
Έχω πολλούς φίλους και συγγενή αρχιτέκτονα και ξύνεται τα τελευταία 2 χρόνια. Όλα τα λεφτά τα έχουν φάει οι παλιοί μηχανικοί..Λοιπον εγώ στη θέση σου θα έφευγα είτε Ιταλία, εφόσον λες ότι ξέρεις καλά Ιταλικά, είτε Αγγλία είτε Αμερική. Αυτά για μεταπτυχιακό. Παράλληλα θα προσπαθούσα να χωθώ σε κάποια τεχνική εταιρεία (εννοείται όχι Ελλάδα) και να πήγαινα για δουλειά Ντουμπάι ή Εμιράτα όπου γενικά καλοπληρώνονται οι μηχανικοί και συνεχώς χτίζουν. Φίλος διακοσμητής μου είπε ότι στη Σ.Αραβία χτίζουν 2 νέες πόλεις 25 και 30 χιλιάδων διαμερισμάτων αυτή τη στιγμή....

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom