το καλεσμα για αρμεγμα? στην αναβροχια καλο και το χαλαζι....
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Μετανάστης ή επιστροφή στο χωριό?
- Μέλος που άνοιξε το νήμα helios747
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 199
- Εμφανίσεις 10K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
duskolieggrafi
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 22 Μαΐ 2011
- Κριτικές
- 203
- Like
- 5.132
- Πόντοι
- 17.436
με αυτα που ειπες για το ντιρι οντως με αποστομωσες κ δεν μπορω να πω τιποτα αλλο σορρυ
οχι Ελλαδα μενω ξερω απειρους ομως που τελειωσαν ειτε ελληνικο ειτε ξενο πανεπιστημιο κ μια χαρα τους προσελαβαν κ συνεχιζουν τη ζωη τους.Επισης ξερω πολυ κοσμο που τελειωσε το πανεπιστημιο ειτε εδω ειτε εξω κ γυρισε ελλαδισταν κ ξυνεται ολη μερα στο φβ γτ ειναι ανεργοι
Απειρους, μαλιστα. Ποσοι απο αυτους τους απειρους επιασαν δουλεια πριν το 2009 και ποσοι μετα? Και αν ειναι τοσο καλα εξω εσυ γιατι καθεσαι εδω?
mounitsa
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 21 Οκτ 2006
- Like
- 13
- Πόντοι
- 366
Αν εσένα σε βλεπαν σα βλάχα από τα βουνά δε φταίω εγώ dear
σαν βλαχα απο τα βουνα? ημαρτον....προφανως δεν εχεις ιδεα για ποιο θεμα συζηταμε το αν σε περνανε για βλαχο ή οχι ειναι το προβλημα??ή το οτι σε θεωρουν κουτοπονηρο νεοπλουτο τεμπελη που τρως τα φραγκα της καλης ευρωπης (προ ΔΝΤ αυτες οι αποψεις φοβαμαι να σκεφτω σημερα τι παιζει) που εκμεταλλευεσαι την ιστορια και τον πολιτισμο σου που δουλευεις λιγοτερο απο ολους τους εργασιομανεις ευρωπαιους που ολη μερα εισαι φραπε ταβλι μουζακα παραλια κλπ κλπ κλπ....και ολα αυτα οχι απλα τα πιστευουν αλλα στα λενε και μες τη μουρη ενιοτε μεταξυ αστειου και σοβαρου...το αν ισχυουν ή οχι ειναι στην ευχερεια του καθενος να τα αποδειξει...το οτι μπορεις να τα ξεπερασεις προφανως και ισχυει αν εισαι μαγκας και δουλευταρας...το οτι μια μεγαλη πλειοψηφια τα πιστευει ειναι επισης γεγονος και σε αντιμετωπιζουν με καχυποψια...οταν πας να δουλεψεις εξω τα ξαναλεμε ε?
Ξερεις ποσο δυσκολο ειναι να ανοιξεις μια δουλεια ακομα και αν την εχεις σπουδασει? Εκει για να ορθοποδησεις, πρεπει να εχεις γαματο σοι για να σε στηριξει με τις γνωριμιες και τα λεφτα του.
ξερω ;) και εγω χωριο εχω και γνωριζω....το να πας οπουδηποτε να ενσωματωθεις ως ασχετος ειναι δυσκολο ποσο μαλλον σε μια μικρη εσωστρεφη κοινωνια
mounitsa
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 21 Οκτ 2006
- Like
- 13
- Πόντοι
- 366
Αν εσένα σε βλεπαν σα βλάχα από τα βουνά δε φταίω εγώ dear
Και για να μιλήσουμε "σοβαρά" ( λέμε τώρα). ακριβώς αυτό που μου ζήτησες λέω . Προσωπικές εμπειρίες. Τι εμμονές είναι αυτές με το " δίκιο και άδικο".Οι δικές σου αυτές, οι δικές μου αυτές, του τάδε αυτές. Συγγνώμη δλδ που δε γράφω τις δικές σου!
εχεις δουλεψει εξω? και αν ναι σε ποιες χωρες? εκανες εντιτ και δε σε προλαβα
εγω δεν εχω καμια εμμονη....εσυ με παρεθεσες και με χαρακτηρισες οχι εγω
on the road
Μέλος
- Εγγρ.
- 29 Αυγ 2009
- Like
- 1
- Πόντοι
- 66
Ξερεις ποσο δυσκολο ειναι να ανοιξεις μια δουλεια ακομα και αν την εχεις σπουδασει? Εκει για να ορθοποδησεις, πρεπει να εχεις γαματο σοι για να σε στηριξει με τις γνωριμιες και τα λεφτα του.
Και ξαφνικά θα δεις οτι το γαμάτο σόι δεν ειναι και τόσο γαμάτο. Οι όποιες αδυναμίες σου γίνονται γρήγορα γνωστές και αρκετοί πατουν πανω σε αυτες.
Η προσωπική ζωή θα έχει αντίκτυπο και στην επαγγελματική ζωή.
Γένικά η ζωή στην επαρχία φαίνεται απλή αλλα δεν είναι καθόλου έτσι τα πράγματα. Ειδικά για κάποιον που δεν εχει μεγαλώσει στην επαρχία ειναι αρκετά δύσκολη.
Chevalier Fidèle
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 1 Ιαν 2007
- Κριτικές
- 1
- Like
- 304
- Πόντοι
- 386
εχεις δουλεψει εξω? και αν ναι σε ποιες χωρες? εκανες εντιτ και δε σε προλαβα
εγω δεν εχω καμια εμμονη....εσυ με παρεθεσες και με χαρακτηρισες οχι εγω
Δε θα κάτσω τώρα να κάνω επίδειξη σαν ευρωλιγούρης που έχω πάει και τι έχω κάνει. Είπα την άποψή μου και είναι αυτή > μας βλέπουν κανονικά σαν όλους τους άλλους. Τόσους έχει εκεί στη δυτική ευρώπη, μαροκινούς, αλγερινούς, αφρικανούς βραζιλιάνους, τούρκους, ινδούς , πακιστανούς, αφγανούς, ότι θες. Σιγά μη στοχοποιούσαν τους έλληνες και λέγαν " ααα οι λέτσοι οι έλληνες". Στις δε ΗΠΑ ακόμη πιο στα @@ τους. Απλά σκοτίστηκαν.
Τώρα πολλοί που θέλουν να το παίξουν πως έχουν εμπειρίες και καλά, λογικό να λένε ότι βλέπουν έτσι τους έλληνες πχ ώστε στα μάτια των άλλων να φαντάζουν οι ίδιοι σπουδαίοι που τάχα σε τέτοιο δύσκολο περιβάλλον που τους έλληνες τους κακοχαρακτηρίζουν και τους κουτσομπολεύουν, οι ίδιοι " τα κατάφεραν" και " επιβίωσαν". Σιγά ρε κομμάντα να πούμε ( δεν αναφέρομαι σε σένα αναγκαστικά). Και ακούνε και οι άλλοι οι χαχόλοι.
Το αγροτικο εισοδημα που το λιγουρευεστε, ειναι τοσο μικρο, οσο το κανει να φανει καλο και ωραιο σε περιοδους κρισης και ανεργιας. Παρολα αυτα, αυτα που θελει μια οικογενεια το μηνα δε πρεπει να ειναι λιγοτερα απο 2.000 ευρω και λιγα λεω. Για να βγαλεις 2.000 ευρω καθαρα απο αγροτικο εισοδημα θα πρεπει να εσοδευεις οτυλαχιστον 40.000 το χρονο. Το ποσο αυτο ειναι τεραστιο και το κανει ακομα μεγαλυτερο αν ο νεοεισερχομενος αγροκτηματιας ειναι ασχετος απο αγροτικες δουλειες, δεν βρει την υποδομη ετοιμη κλπ. κλπ. Ο κοσμος που εχει το αγροτικο εισοδημα συμπληρωματικο εχει αυξηθει τα τελευταια χρονια. Παρολα αυτα, αν καποιος το αποφασισει, για να του ερθουν ολα οπως τα φανταζεται, θα πρεπει να βρει τα εξης:
1. Γη, που αναλογα την περιοχη θα πρεπει να του αποδιδει 40.000 ετησιο εισοδημα.
2. Γονεις που εχει παρατησει για τη μεγαλη ζωη στη πολη για να τον βοηθησουν στα πρωτα βηματα, με την προυποθεση οτι καλλιεργουσαν την γη οταν ο κληρονομος αναζητουσε τη μεγαλη ζωη.
3. Αλλαγη των παντων στην ζωη του, και κυριως ανοχη των ξεπερασμενων νοοτροπιων που υπαρχουν στα χωρια.
4. Ενα κεφαλαιο που θα του εξασφαλισει τον πρωτο χρονο ζωης του αλλα και των εξοδων εγκαταστασης.
5. Ενα σπιτι
Σε αρκετά θα συμφωνήσω.
Στο νουμερο 1 πχ. ειναι πολύ δύσκολο να πάρεις 40000 ετησίος
Στο νουμερο 2, οι γονεις που ξέμειναν στα χωρία πρέπει να ειναι υγειης για να μπορούν να βοηθήσουν ή τουλάχιστον να έχουν βαστίξει καλά τα κτηματα.
Στο νουμερο 3, θα διαφωνήσω κάπως, γιατί εξαρτάτε από την περιοχή και την νοοτροπία των κατοίκων.
Το νουμερο 4 ειναι το πιο σημαντικό, το κεφάλαιο εξοδων εγκατάστασης και το κόστος-χρονος προσαρμογής.
Επισκέπτης
Tρικ δεν ειχα δει το post του gobr. Ο τυπος εχει απολυτο δικιο.
on the road
Μέλος
- Εγγρ.
- 29 Αυγ 2009
- Like
- 1
- Πόντοι
- 66
Στο νουμερο 3, θα διαφωνήσω κάπως, γιατί εξαρτάτε από την περιοχή και την νοοτροπία των κατοίκων.
ναι καλα.... αλλιώς ειναι να πηγαίνεις διακοπές σε ένα μέρος και τελείως διαφορετικό να μένεις εκει. Μόνο όποιος έχει προσπαθήσει να βγάλει τα προς το ζην στην επαρχία το ξέρει καλά.
voltaire45
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 1 Δεκ 2005
- Κριτικές
- 1
- Like
- 1.906
- Πόντοι
- 366
Ωραια αυτα που λες γκομπρα
Οταν λεμε επιστροφη στο χωριο παντως υποθετω οτι δεν εννοουν ολοι την ενασχοληση με τις αγροτικες εργασιες αλλα και την παροχη υπηρεσιων, την κτηνοτροφια ή οτιδηποτε αλλο κατεβασει η γκλαβα του...υποστηριζω την επαρχια κυριως για την ποιοτητα ζωης που προσφερει σε σχεση με την αθηνα
Γιατί, η κτηνοτροφία είναι ευκολώτερη από τις "αγροτικές εργασίες";
Εκτός και αν εννοείς το άρμεγμα και πιστεύεις ότι τα πρόβατα έρχονται μόνα τους για να τα αρμέξεις.
Tρικ δεν ειχα δει το post του gobr. Ο τυπος εχει απολυτο δικιο.
Εγώ διαφωνω ουσιαστικά μονο στο οτι αφορά την νοοτροπία (εξαρτάτε την περιοχή)
Αλλωστε εγώ αν την κάνω θα την κάνω οικογενειακά (την θεία Νιτσα θα την πάρω ως συγγενη)
ναι καλα.... αλλιώς ειναι να πηγαίνεις διακοπές σε ένα μέρος και τελείως διαφορετικό να μένεις εκει. Μόνο όποιος έχει προσπαθήσει να βγάλει τα προς το ζην στην επαρχία το ξέρει καλά.
Ασε μωρη χαρχάλο τις σκέψεις, δεν εχεις μυαλό πλέον, τραβα πουλα κανα απούλητο.
on the road
Μέλος
- Εγγρ.
- 29 Αυγ 2009
- Like
- 1
- Πόντοι
- 66
Ασε μωρη χαρχάλο τις σκέψεις, δεν εχεις μυαλό πλέον, τραβα πουλα κανα απούλητο.
επιχειρηματολογία επιπέδου!
Επισκέπτης
Εγώ διαφωνω ουσιαστικά μονο στο οτι αφορά την νοοτροπία (εξαρτάτε την περιοχή)
Κι ομως και σ΄αυτο εχει δικιο. Παλιοτερα ειχα γραψει οτι οποιος γυρναει μετα απο χρονια στο χωριο, μεχρι να μπει στο κλιμα να γνωριστει, να τον αποδεχτουν, θα εχει λιγοτερους φιλους Ελληνες, απο οσους εχει ο Αλβανος εργατης που ζει χρονια εκει. Τα ειδα και τα βλεπω και τωρα που καμποσοι επεστρεψαν στο χωριο ειτε γιατι εμειναν ανεργοι, ειτε γιατι δεν τα βγαζουν περα στην Αθηνα.
Κι ομως και σ΄αυτο εχει δικιο. Παλιοτερα ειχα γραψει οτι οποιος γυρναει μετα απο χρονια στο χωριο, μεχρι να μπει στο κλιμα να γνωριστει, να τον αποδεχτουν, θα εχει λιγοτερους φιλους Ελληνες, απο οσους εχει ο Αλβανος εργατης που ζει χρονια εκει. Τα ειδα και τα βλεπω και τωρα που καμποσοι επεστρεψαν στο χωριο ειτε γιατι εμειναν ανεργοι, ειτε γιατι δεν τα βγαζουν περα στην Αθηνα.
Συντροφε Παραλίμνιε, εξαρτάτε με την περιοχή.
Στην Κέρκυρα, που μάλλον θα επιστρεψω, οι άνθρωποι λόγο πολλών παραγωντων ειναι πιο ανοικτοί στην νοοτροπία και κάπως πιο ευκολοι στην αποδοχή. Αλλωστε προσωπικά έχω τακτικη επαφή (όχι μονο διακοπες) λόγο ενεργών περιουσιακών στοιχειων και ολοι μου οι στενοι συγγενοις (γονοις-αδελφια κλπ) ειναι ιθαγενεις. Φυσικά, κάποιοι δεν θα καλοδούν μια πιθανη επιστροφή μου, αλλα σταρχι@@ια μου.
on the road
Μέλος
- Εγγρ.
- 29 Αυγ 2009
- Like
- 1
- Πόντοι
- 66
Συντροφε Παραλίμνιε, εξαρτάτε με την περιοχή.
Στην Κέρκυρα, που μάλλον θα επιστρεψω, οι άνθρωποι λόγο πολλών παραγωντων ειναι πιο ανοικτοί στην νοοτροπία και κάπως πιο ευκολοι στην αποδοχή. Αλλωστε προσωπικά έχω τακτικη επαφή (όχι μονο διακοπες) λόγο ενεργών περιουσιακών στοιχειων και ολοι μου οι στενοι συγγενοις (γονοις-αδελφια κλπ) ειναι ιθαγενεις. Φυσικά, κάποιοι δεν θα καλοδούν μια πιθανη επιστροφή μου, αλλα σταρχι@@ια μου.
Αν πας ως δημόσιος υπάλληλος ίσως να ειναι έτσι.
Αν η επιβίωση σου ηταν εξαρτημένη απο τους πελάτες που θα μπουν στο μαγαζί, απο τη συνεργασία με ντόπιους, απο ντόπιο αφεντικό κλπ δεν θα εγραφες τοσο ευκολα στα @@ σου οσους σε κοιτούν με μισό μάτι. Επειδη θα το νιωθες και στον επαγγελματικό τομέα.
Δεν ξερω πως εχει καρφωθει στους περισσοτερους οτι η ζωή στην επαρχία ειναι κρασάκια στις ταβέρνες και καφεδακια στο καφενείο.
dimitris..
Μέλος
- Εγγρ.
- 4 Σεπ 2011
- Like
- 0
- Πόντοι
- 1
Φυσικα και δεν ειναι μονο οι ηπα τοπος ομογενων αλλα δεν μπορω να μιλησω για κατι που δεν ξερω...γιαυτο και λεω για ηπα.δεν ειναι μονο το γιουναιτιντ στειτς οφ αμερικα τοπος ομογενων....σε ευρωπη που εχω ζησει εγω μας εχουν γτπκ οχι την ιστορια μας ή τον πολιτισμο μας....εμας...ως νεοελληνες...
τες παν εγω ψηφιζω χωριο και παλι χωριο...
ektor lopez
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 9 Αυγ 2008
- Like
- 53
- Πόντοι
- 366
Και ξαφνικά θα δεις οτι το γαμάτο σόι δεν ειναι και τόσο γαμάτο. Οι όποιες αδυναμίες σου γίνονται γρήγορα γνωστές και αρκετοί πατουν πανω σε αυτες.
Η προσωπική ζωή θα έχει αντίκτυπο και στην επαγγελματική ζωή.
σου βγηκε ενας αναστεναγμος εδω γεροντοκορα αχαχαχαχα
on the road
Μέλος
- Εγγρ.
- 29 Αυγ 2009
- Like
- 1
- Πόντοι
- 66
σου βγηκε ενας αναστεναγμος εδω γεροντοκορα αχαχαχαχα
να χαθεις παλιοαλήτη παιζεις με τον πόνο μου
ektor lopez
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 9 Αυγ 2008
- Like
- 53
- Πόντοι
- 366
να χαθεις παλιοαλήτη παιζεις με τον πόνο μου
κλαψε
σε βουλωνει το σοι ε?
Αν πας ως δημόσιος υπάλληλος ίσως να ειναι έτσι.
Αν η επιβίωση σου ηταν εξαρτημένη απο τους πελάτες που θα μπουν στο μαγαζί, απο τη συνεργασία με ντόπιους, απο ντόπιο αφεντικό κλπ δεν θα εγραφες τοσο ευκολα στα @@ σου οσους σε κοιτούν με μισό μάτι. Επειδη θα το νιωθες και στον επαγγελματικό τομέα.
Δεν ξερω πως εχει καρφωθει στους περισσοτερους οτι η ζωή στην επαρχία ειναι κρασάκια στις ταβέρνες και καφεδακια στο καφενείο.
Mωρη χαρχάλο με τα απούλητα στο χέρι θα μείνεις. Αντε σε καμια 20ετια από τωρα να αρχίσεις να ξαναπουλας κανένα "νεόδμητο"
Γεροντοκόρη με απούλητα και χρέοι για προίκα, ποιο καλό παλικάρι θα την πάρει;σου βγηκε ενας αναστεναγμος εδω γεροντοκορα αχαχαχαχα