Νέα

Μετανάστης ή επιστροφή στο χωριό?

• Μέλος που άνοιξε το νήμα helios747
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 199
  • Εμφανίσεις 10K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

neos123

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιαν 2010
Κριτικές
1
Like
12
Πόντοι
66
Πήγα φέτος στην Κρήτη στα Χανιά συγκεκριμένα....!Έκατσα 20 μέρες σε δικό μου σπίτι (πατρικό) άλλη ζωή εκεί...ξύπναγα κάθε μέρα στης 7:00 το πρωί με φώναζαν θείες-γείτονες κάθε πρωί για έναν γρήγορο καφέ πριν πάνε για δουλειά....γίνεσαι άλλος άνθρωπος ηρεμείς δεν σκέφτεσαι βάσανα σκοτούρες ΤΙΠΟΤΑ απλά απολαμβάνεις 1 ώρα την ησυχία την ηρεμία που σου προσφέρει το χωριό χωρίς μηχανάκια χωρις βαβουρα μονο τα πουλακια το πρωι...!Σκεφτομαι να φυγω ΜΟΝΙΜΑ για το χωριό απο εκεινη την μερα..απο την μερα που γυρισα πισω!Εχω μια μικρή εταιρια πληροφορικής...οχι τπτ σπουδαιο ισα ισα να μπορώ να πληρώσω υποχρεώσεις οχι να ζησω σαν ανθρωπος...!Με οσους το συζητησα στο χωριο μου ειπαν...ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ???Όπως και άλλη μου είπαν...ΚΑΝΤΟ αλλα να ξερεις δεν είναι εύκολα τα πράγματα εδω...!Αλλα και που είναι?Ισως τα δυσκολα για μενα στην Αθηνα να ειναι έυκολα εκει...!Δοκίμασα επίσης την τύχη μου στο εξωτερικό ΠΑΡΙΣΙ ειχα μια σχεση εκει 4 χρονια...!Πήγα για 6 μήνες...δούλεψα στην orange telecom σαν τον ΟΤΕ εδώ έβγαζα περίπου στα 2000 ευρώ...καλά λεφτά δεν λέω....800 ευρώ το ενοίκιο (δια 2)Super market Καμια σχέση με εδώ 30% κάτω οι τιμές στα βασικά....  12-2 διάλειμα για φαγητο ολα καλα...!Αποταμιευα λεφτάκια...!Αλλα ξερετε κάτι..?Δεν μπόρεσα να τα χαρω...οχι τουλαχιστον με τον τροπο που ήθελα...η ειχα μαθει εγω..!Ενιωθα σαν ρομποτ....και τότε άρχισαν οι πρώτες αυτοκτονίες...!Τα μάζεψα και γύρισα πίσω Ελλάδα με ότι λεφτά είχα μαζέψει..και ανοιξα την εταιρια..!Σήμερα πάλι το ιδιο συναίσθημα ΕΧΩ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΡΟΜΠΟΤ...!
του γαμησες την μανα φιλε...

pattakos

Μέλος
Εγγρ.
14 Φεβ 2010
Like
6
Πόντοι
1
Εκανα ενα καλο ανοιγμα το 2001 και ανοιξα video club.Το 2007 βλεποντας οτι δεν υπαρχει μελον με αυτο το μαγαζι εκανα τα χαρτια μου σε μια προκηρηξη και περασα.Το 2008 με μεταθεσανε για τουλαχιστον 11 χρονια σε μια μικρη πολη της βορειας Ελλαδας.Σημερα ειμαι 33 χρονων και κανω καθε μερα τον σταυρο μου που μου συνεβει αυτο.Η δουλεια μου ειναι τετοια ωστε μπορω να εχω 4 μερες την εβδομαδα κενες,ετσι ενω παλιοτερα κατεβαινα Αθηνα να δω την οικογενεια μου και φιλους,εδω και 3 μηνες μενω στο χωριουδακι εδω πανω και εβαλα μπροστα για μια μικρη φαρμα.Μπορει να μου λειπουν αρκετες πολυτελειες της Αθηνας και κυριως η οικογενεια και οι φυλοι μου,αλλα με αποζημιωνει η ψυχικη ηρεμια της φυσης και της δημιουργιας.Το συμπερασμα μου ειναι οτι η κριση που περναμε σημερα ειναι εξαιτιας των απαιτησεων μας τα προηγουμενα χρονια και της χλιδης.Οποιος εχει τη δυνατοτητα να επιστρεψει στο χωριο του ας το δοκιμασει,κερδισμενος θα ειναι τουλαχιστον ψυχικα.

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
20
Πόντοι
5.825
βάλτε και μια ψηφοφορία!!!

punter

Μέλος
Εγγρ.
12 Νοε 2007
Like
11
Πόντοι
16
Δεν παίζει τέτοια απόσταση ρε μεγάλε.
5000 μίλια εννοείς.

αυτο σε χαλασε εσενα στο ποστ του παιδιου??? οτι εκανε λαθος 10.000 μιλια??? το οτι σκεφτομαστε να φυγουμε νομιζω ειναι το χειροτερο...

ο φιλος εννοει οτι το Αμερικα ειναι παρα πολυ μακρια κ δεν μπορεις να πεταγεσαι ελλαδα οπως απο ευρωπη... φτασαμε σε σημειο 0 ρε πουστη...

Η Αυστραλία ανοίγει τις πόρτες της σε Ελληνες για να εργαστούν εκεί...

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
Χωριο-κωμοπολη-επαρχια...εχω ζησει στο εξωτερικο καλα ειναι και εκει αλλα θα προτιμουσα να φυγω εδω για επαρχια...δεν ειναι τοσο το βιοποριστικο αυτο καθαυτο αλλα η ψυχικη ηρεμια γενικοτερα την οποια δεν εξαγοραζεις ουτε στο λονδινο ουτε στο παρισι ουτε πουθενα...

Επισκέπτης
ο φιλος εννοει οτι το Αμερικα ειναι παρα πολυ μακρια κ δεν μπορεις να πεταγεσαι ελλαδα οπως απο ευρωπη... φτασαμε σε σημειο 0 ρε πουστη...

Αν κονομίσεις και χαλαλίζεις 1200€ ανά άτομο πήγαινε-έλα
(με σωστό προγραμματισμό αρκετά νωρίτερα)
βγαίνει χαλαρά.
Αν παίρνεις στην αμέρικα 2500$ το μήνα ,
απλά το ξεχνάς.

axaxouxas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2007
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
366
Αν εχετε οικοπεδα στο χωριο η καποιους να σας βοηθεισουν λιγο στο ξεκινημα σας
μην το σκεφτοσαστε καθολου....

axaxouxas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2007
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
366
Πήγα φέτος στην Κρήτη στα Χανιά συγκεκριμένα....!Έκατσα 20 μέρες σε δικό μου σπίτι (πατρικό) άλλη ζωή εκεί...ξύπναγα κάθε μέρα στης 7:00 το πρωί με φώναζαν θείες-γείτονες κάθε πρωί για έναν γρήγορο καφέ πριν πάνε για δουλειά....γίνεσαι άλλος άνθρωπος ηρεμείς δεν σκέφτεσαι βάσανα σκοτούρες ΤΙΠΟΤΑ απλά απολαμβάνεις 1 ώρα την ησυχία την ηρεμία που σου προσφέρει το χωριό χωρίς μηχανάκια χωρις βαβουρα μονο τα πουλακια το πρωι...!Σκεφτομαι να φυγω ΜΟΝΙΜΑ για το χωριό απο εκεινη την μερα..απο την μερα που γυρισα πισω!Εχω μια μικρή εταιρια πληροφορικής...οχι τπτ σπουδαιο ισα ισα να μπορώ να πληρώσω υποχρεώσεις οχι να ζησω σαν ανθρωπος...!Με οσους το συζητησα στο χωριο μου ειπαν...ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ???Όπως και άλλη μου είπαν...ΚΑΝΤΟ αλλα να ξερεις δεν είναι εύκολα τα πράγματα εδω...!Αλλα και που είναι?Ισως τα δυσκολα για μενα στην Αθηνα να ειναι έυκολα εκει...!Δοκίμασα επίσης την τύχη μου στο εξωτερικό ΠΑΡΙΣΙ ειχα μια σχεση εκει 4 χρονια...!Πήγα για 6 μήνες...δούλεψα στην orange telecom σαν τον ΟΤΕ εδώ έβγαζα περίπου στα 2000 ευρώ...καλά λεφτά δεν λέω....800 ευρώ το ενοίκιο (δια 2)Super market Καμια σχέση με εδώ 30% κάτω οι τιμές στα βασικά....  12-2 διάλειμα για φαγητο ολα καλα...!Αποταμιευα λεφτάκια...!Αλλα ξερετε κάτι..?Δεν μπόρεσα να τα χαρω...οχι τουλαχιστον με τον τροπο που ήθελα...η ειχα μαθει εγω..!Ενιωθα σαν ρομποτ....και τότε άρχισαν οι πρώτες αυτοκτονίες...!Τα μάζεψα και γύρισα πίσω Ελλάδα με ότι λεφτά είχα μαζέψει..και ανοιξα την εταιρια..!Σήμερα πάλι το ιδιο συναίσθημα ΕΧΩ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΡΟΜΠΟΤ...!
Σε καταλαβαινω φιλαρακο....
Αυτο που περιγραφεις λεγεται ΡΟΥΤΙΝΑ και σε τσακιζει οταν δεν εχεις τροπους να διαφυγεις

Προσπαθα οσο σου επιτρεπουν οι δυνατοτητες σου να μην σκεφτεσαι πολλα πολλα
Αυτο ειναι που μας τσακιζει εν ολιγεις.... καπου πρεπει να γινεσαι ''σταρχιδιστης''
με την καλη εννοια (ζαμανφου)

tsiboukios

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2008
Κριτικές
28
Like
25
Πόντοι
616
ΧΩΡΙΟ

Είναι άλλος του χωριού ο αέρας
και αλλοι οι ρυθιμοί της κάθε μέρας.
Ξυπνάς κι ακούς τα κοτερά να κράζουν
και τα κατσίκια να βελάζουν !

Σε πιάνει το βουκολικό σου
και κατουράς στο οικόπεδό σου !
Τινάζεις χαλαρά τη μπούτσα
χτενίζεις το μαλλί με βούρτσα !

Κάθεσαι κάτω απ τη μουριά
και λες : Γυναίκα καφεδιά !
Ρουφάς καφέ με ηχητικό εφέ
στ΄αρχίδια μου σας γράφω ρε !

Γυναίκα φέρε τα παπούτσα
κάτσε και λίγο απάν στη μπούτσα !
Κατηφορίζεις καφενείο μεριά
λες καλημέρα στα παιδιά !

Είναι νωρίς, εννιά η ώρα
και πας για το χωράφι τώρα !
Σκάβεις, φυτεύεις και ποτίζεις
τον εαυτό σου εσύ ορίζεις !

κουράστηκες αργά το γιόμα ;
χωριάτικη, ψωμί και πιώμα !
Κοιμάσαι ήσυχος, φχαριστημένος
ξυπνάς και είσαι καβλωμένος !

Βραδάκι βόλτα στη πλατεία,
να πούμε καμιά μαλακία,
ή για να δούμε τον αγώνα
Ρεάλ, Γιουνάϊτεντ, Μπαρτσελόνα !

Κι όταν θα βρίσκουμε μουνάκια
στα κοντινά τα μπουρδελάκια
βλέπω ανάμνηση να μένει η πόλη
και στα χωριά να ζούμε όλοι !

:grin:

apoc

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Δεκ 2005
Κριτικές
31
Like
393
Πόντοι
3.115
με 2 χιλιαρικα μισθο κ προοπτικες κ εφυγες?για να ερθεις που σε μια διαλυμενη χωρα?σορρυ φιλε αλλα εκανες μαλακια πιστευω
2000 μεικτα...!Σκέψου οτι ενα 2αρι σπιτι ΠΑΛΑΙΟ σε καλη περιοχη (μακρια απο μαυρους και τετοιες συνοικειες) εχει 1200 ευρω ενοικιο....και βάλε..τώρα όσο αφορα τις προοπτικες στην συγκεκριμένη εταιρια δεν θα το έλεγα...!Δυστηχώς είναι ρατσιστες οι συνάδελφοι με κοιτούσαν με μισο ματι μονο και μονο επειδη ημουν Έλληνας!Τεσπα δεν το μετάνοιωσα ισα ισα καλύτερα γιατι στα 28 μου δεν μπορω να αλλάξω συνήθειες και να κοιμαμαι απο τις 12 στο σπιτι..!Ολα μεχρι τις 1-2 το πολυ ειναι ανοιχτα cafe-bar και εστιατορια εως 11 σερβιρουν..Το χειρότερο να ειμαι σε μια σχεση 4 χρονια και να βασιζομαι σε εκεινη για την επιβιωση μου σε μια ξενη χώρα...και να κανω τον ΜΑΛΑΚΑ να μην τσακωθω και χαλαση η μαγια...Τεσπα ο χρόνος θα δειξει...!Παντως Ψηφιζω ΕΠΑΡΧΙΑ

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
Σε κοιταγαν με μισο ματι επειδη εισαι Ελληνας??? Ε ποτε....δεν γινονται αυτα τα πραγματα...αυτα να τα λες εδω μεσα σε μερικους μερικους που νομιζουν οτι γαμαμε και δερνουμε στο εξωτερικο ως εθνος και οτι ολοι μας ζηλευουν επειδη ειμαστε τοσο γαματη ρατσα.... :)

caetano_italia

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουλ 2011
Like
0
Πόντοι
1
να πατε στο χωριο και στην επαρχια,ενα απεραντο χωριο η ελλαδα σε μυαλα σε νοοτροπιες σε ολα.

dimitris..

Μέλος
Εγγρ.
4 Σεπ 2011
Like
0
Πόντοι
1
Σε κοιταγαν με μισο ματι επειδη εισαι Ελληνας??? Ε ποτε....δεν γινονται αυτα τα πραγματα...αυτα να τα λες εδω μεσα σε μερικους μερικους που νομιζουν οτι γαμαμε και δερνουμε στο εξωτερικο ως εθνος και οτι ολοι μας ζηλευουν επειδη ειμαστε τοσο γαματη ρατσα.... :)
πενσιλβανια νεα υορκη και φιλαδελφια στο λεω με σιγουρια απο προσωπικη εμπειρια οτι και γαμαμε και δερνουμε και μας ζηλευουν.

up-load-boy

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
1
να σας δω εσας που θελετε να γυρισετε στα χωρια να ξυπνατε το πρωι να το παιζετε ''αγροτης μονος ψαχνει'' και τι στον κοσμο.Στο ενα χερι το λαπ τοπ στο αλλο χερι το μασταρι της κατσικας!!

Επειδή εισαι ελλεηνιδα που δεν έχεις δουλεψη ποτέ στη ζωη σου και ξυπνάς 12 το μεσημέρι και φοβασε να μην ξεβάψει το νυχάκι σου.
Σε πληροφορώ οτι ολοι εμεις που ζουμε στα χωριά και στην επαρχία και γυναίκες έχουμε και
και διασκέδαση και οτι γουστάρουμε.

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
πενσιλβανια νεα υορκη και φιλαδελφια στο λεω με σιγουρια απο προσωπικη εμπειρια οτι και γαμαμε και δερνουμε και μας ζηλευουν.

δεν ειναι μονο το γιουναιτιντ στειτς οφ αμερικα τοπος ομογενων....σε ευρωπη που εχω ζησει εγω μας εχουν γτπκ :) οχι την ιστορια μας ή τον πολιτισμο μας....εμας...ως νεοελληνες... :)

τες παν εγω ψηφιζω χωριο και παλι χωριο...

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
δεν ειναι μονο το γιουναιτιντ στειτς οφ αμερικα τοπος ομογενων....σε ευρωπη που εχω ζησει εγω μας εχουν γτπκ :) οχι την ιστορια μας ή τον πολιτισμο μας....εμας...ως νεοελληνες... :)

Θεία Νίτσα ξέρεις να αρμέγεις;;;;;

Ζητάω μια για να δουλέψει στη στάνη μου

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386

Τρίχες κατσαρές. Ούτε μάγκες βλέπουν τους έλληνες, ούτε κατώτερους. Δεν ασχολούνται όπως δεν ασχολουνται με τον κάθε άλλο.

Αλλά αυτά τα λένε κάτι βλαχο-λιγούρηδες που πήγαν στην ευρώπη και θέλουν να το παίξουν ανώτεροι ότι πήγαν κάπου γαμάτα που εκεί το παίζουν δύσκολοι και δε σε αποδέχονται ( οπότε αφού αποδέχτηκαν εμένα , δείτε τι ουάου μάγκας είμαι).

Χέσε ψηλά κ αγνάντευε δηλαδή.

Εγγρ.
28 Αυγ 2011
Like
4
Πόντοι
66
Τρίχες κατσαρές. Ούτε μάγκες βλέπουν τους έλληνες, ούτε κατώτερους. Δεν ασχολούνται όπως δεν ασχολουνται με τον κάθε άλλο.

Αλλά αυτά τα λένε κάτι βλαχο-λιγούρηδες που πήγαν στην ευρώπη και θέλουν να το παίξουν ανώτεροι ότι πήγαν κάπου γαμάτα που εκεί το παίζουν δύσκολοι και δε σε αποδέχονται ( οπότε αφού αποδέχτηκαν εμένα , δείτε τι ουάου μάγκας είμαι).

Χέσε ψηλά κ αγνάντευε δηλαδή.

+1

αμα εισαι σωστος κ εργατικος μια χαρα θα σε αφομιοωσουν κ θα ανεβεις επαγγελματικα.Ισα ισα πιστευω ειναι κ πιο δικαια τα πραγματα.Εδω προηγειται ο γλυφτης ο ρουφος κ το κομματοσκυλο κ αν καβατζωθουν αυτοι μετα ερχεται στη σειρα ο ικανος που εχει φτυσει αιμα σε σπουδες δουλεια κλπ

ο λογος ατομα που σπουδασαν εξωτερικο γυρνανε Ελλαδα ειναι γτ εχουν συνιθισει στη γυφτια κ στη μαλακια που επικρατει στην χωρα αυτη κ δεν μπορουν να κανουν κατι αλλο.Επισης τους εχει λειψει ο μουσακας της μαμας κ το νταντεμα της κ καποιες φορες υπαρχει εδω ο γκομενος γκομενα κλπ

qertq

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2011
Κριτικές
1
Like
247
Πόντοι
36
+1

αμα εισαι σωστος κ εργατικος μια χαρα θα σε αφομιοωσουν κ θα ανεβεις επαγγελματικα.Ισα ισα πιστευω ειναι κ πιο δικαια τα πραγματα.Εδω προηγειται ο γλυφτης ο ρουφος κ το κομματοσκυλο κ αν καβατζωθουν αυτοι μετα ερχεται στη σειρα ο ικανος που εχει φτυσει αιμα σε σπουδες δουλεια κλπ

ο λογος ατομα που σπουδασαν εξωτερικο γυρνανε Ελλαδα ειναι γτ εχουν συνιθισει στη γυφτια κ στη μαλακια που επικρατει στην χωρα αυτη κ δεν μπορουν να κανουν κατι αλλο.Επισης τους εχει λειψει ο μουσακας της μαμας κ το νταντεμα της κ καποιες φορες υπαρχει εδω ο γκομενος γκομενα κλπ
ακου το οτι εχεις σπουδασει δεν σημαινει οτι εισαι ικανος !!!οκ ! το αντιθετο!!(*)Αμα εισαι ικανος αυτο το δεινχεις με την δουλεια σου  σε ολα τα αλλα εχεις δικιο.

*και εγω εχω σπουδασει αλλα το εχω δειξει τι μπορω να κανω.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom