Νέα

Mέσα Μαζικής μεταφοράς και Απεργίες

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Δημητρηςς
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 259
  • Εμφανίσεις 10K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
χθες επεινα μπιρες με εναν... και το τι του λεγαμε, δεν λεγεται!!!!!!!
ωραία, και για να μην περιμένω ποτε ο άλλος θα απαντήσει ας μάθει λοιπόνν ότι οι γερμανοί είναι τέρατα αποταμίευσης, οι διακοπές για αυτούς είναι κάτι το δεδομένο, όπως τα φροντιστήρια που πληρώνουν οι γονείς εδώ για τα παιδιά τους στο γυμνάσιο.
απλά η ζωή στη γερμανία δεν είναι όπως στην ελλάδα, δεν έχουν τις δεκάδες σπατάλες που έχουμε εμείς γι' αυτό καταφέρνουν να πηγαίνουν μια φορά το χρόν ο διακοπές στο εξωτερικό

master21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2010
Κριτικές
1
Like
38
Πόντοι
366
λογιστης στο εμπορικο ναυτικο, ειναι τοσο κοντα με το επαγγελμα του τουρισμου, όσο αθλητης μπορει να χαρακτηριστει αυτος που πλενει τις καλτσες των ποδοσφαιριστων!

παλαιοτερα σε καποια νηματα για το εξωτερικο λεγατε οτι εχετε κανει και αλλες δουλειες σε αλλες χωρες!
ο πρωτος ειμαι η ο τελευταιος πιστευεις που εχουν δοκιμασει την τυχη τους σε αρκετες δουλειες;προς ενημερωση σου καθε μερα οταν ταξιδευω ερχομαι σε επαφη με τουριστικους πρακτορες,ξενοδοχους.

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
βεβαιως και εχω δει! και για μεγαλο χρονικο διαστημα!

εσεις για πειτε μου τη γνωμη σας λοιπον για αυτη την "ανωτερη φυλη" των γερμανων? ειμαι περιεργος!
τουλάχιστον θα ήξερες 1-2 πράγματα για το πως σκέφτονται και πως ζουν, αλλά δεν.

master21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2010
Κριτικές
1
Like
38
Πόντοι
366
βεβαιως και εχω δει! και για μεγαλο χρονικο διαστημα!

εσεις για πειτε μου τη γνωμη σας λοιπον για αυτη την "ανωτερη φυλη" των γερμανων? ειμαι περιεργος!
θα σου δωσω μια πολυ ασημαντη λεπτομερεια.που ομως δειχνει διαφορες μας απο αλλες φυλες.πες μου εχεις ανεβει σε λεωφορειο στην ελλαδα;

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Το ιδιο ειναι και ο Ελληνας οταν βρεθει σε ξενη χωρα, εφερα το παραδειγμα τους τουριστα που παει με γκρουπ στην Πραγα!

εχετε δει ποτε Ελληνα σε ξενη χωρα να κανει τις large-ιες που κανει εδω? εδω τις κανει γιατι ειναι στο σπιτι του! οχι στην αλλη ακρη του κοσμου!
Βεβαια φανταζομαι γνωριζετε (μιας και μιλαμε για large-ιες) ποσο κοστιζει ενα δειπνο για δυο σε ενα καλο εστιατοριο στο Παρισι, ή οτι οι Ευρωπαίοι τρώνε σχεδόν καθημερινά μεσημερι-βραδυ σε εστιατόρια...

ποιος ειναι λοιπον πιο large στην χωρα του?
Ο έλληνας και με διαφορά.

Οι τιμές στα ελληνικά εστιατόρια, δεν υπάρχουν στην Γερμανία. Συγκρίνοντας ανάλογα εστιατόρια θα σου φύγει η μαγκιά πόσο πιο ακριβά συγκριτικά είναι στην ελλάδα και με κατά πολύ χειρότερο σέρβις.

Και δεν είναι μόνο το ακριβά, είναι και το αδικαιολόγητα ακριβά. Άντε να πεις σε γερμανό να φάει στις 1 η ώρα την νύχτα σε club, με χαμηλό φως (δεν βλέπεις καν τι τρως), με το ντάπα ντάπα να χτυπάει δίπλα σου, τίγκα στο τσιγάρο και στα πούρα και να σε σερβίρουν παιδαρέλια που όταν βάζουν νερό σπάνε και ποτήρι... Και να πληρώνεις και 60, 70 ευρώ το κεφάλι.

Πείτε μας τώρα ότι οι γερμανοί το παίζουν πιο large από έλληνες να γελάμε μέχρι την χρεωκοπία.

Για Παρίσι μην τα λες σε εμένα, την χώρα αυτή την σιχαίνομαι και είναι αντίστοιχα ψωνισμένοι με μαλακίες όπως και οι έλληνες και ειδικά στην συγκεκριμένη πόλη που έχουν χάσει τελείως την μπάλα.

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
θα σου δωσω μια πολυ ασημαντη λεπτομερεια.που ομως δειχνει διαφορες μας απο αλλες φυλες.πες μου εχεις ανεβει σε λεωφορειο στην ελλαδα;

Προσπαθούμε εδώ και ένα μήνα περίπου, αλλά δεν μας θέλει ρε γμτ, δεν έχω πετύχει κανένα.

:2funny:

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376
Eδώ στην Σόλουν πάντως δεν απεργούνε,κλάψτεεε!!! :dancing:

Επισκέπτης
ωραία, και για να μην περιμένω ποτε ο άλλος θα απαντήσει ας μάθει λοιπόνν ότι οι γερμανοί είναι τέρατα αποταμίευσης, οι διακοπές για αυτούς είναι κάτι το δεδομένο, όπως τα φροντιστήρια που πληρώνουν οι γονείς εδώ για τα παιδιά τους στο γυμνάσιο.
απλά η ζωή στη γερμανία δεν είναι όπως στην ελλάδα, δεν έχουν τις δεκάδες σπατάλες που έχουμε εμείς γι' αυτό καταφέρνουν να πηγαίνουν μια φορά το χρόν ο διακοπές στο εξωτερικό
τουλάχιστον θα ήξερες 1-2 πράγματα για το πως σκέφτονται και πως ζουν, αλλά δεν.
βεβαιως και ξερω!

ξερω ας πουμε οτι ο μισθος τους ειναι 3πλασιος τουλαχιστο απο των Ελληνων! Και γιαυτο τους περισσευουν και λεφτα! Εσεις φυσικα δεν εχετε ακουσει μαλλον τιποτα για τις αποταμιευσεις των Ελληνων τις εποχες που αμοιβονταν ικανοποιητικα... Το δε ρητο που υπηρχε καποτε για τους Ελληνες και τα λεφτα στα στρωμματα, μαλλον ηταν παραμυθι για εσας!
Εαν δεν πληρωναν οι Ελληνες λοιπον φροντιστηριο, ακομη και με τα λιγοτερα που παιρνουν, θα ταξιδευαν εξ ισου συχνα με τους Γερμανους! και μη μου πειτε οτι το φροντιστηριο ειναι σπαταλη! οι διακοπες ομως σε ξενες χωρες ειναι!
Ποιες ειναι λοιπον οι δεκαδες σπαταλες που εχουμε εδω και που δεν εχουν εκει?

Εσεις το ξερετε οτι ο μεσος Γερμανος τρωει εξω μεσημερι βραδυ?
Οτι κυκλοφορει με αυτοκινητο 10πλασιας αξιας απο οτι του αντιστοιχου Ελληνα?
Οτι μενει σε σπιταρονα ιδιοκτητη με εσωτερικη πισινα? (αυτο το εχουν οι ας πουμε μικρομεσαιοι γερμανοι, βιοτεχνες,μικρο-ιατροι,κ.λ.π.)
οτι παει τουλαχιστο 2 φορες το χρονο στο εξωτερικο για διακοπες?

Θελετε να παμε σε ενα αλλο ενδιαφερον θεμα?

ξερετε μηπως πως οι γερμανικες βιομηχανιες, ναι αυτες που σημερα αποτελουν παραδειγμα εξελιξης και τεχνολογιας, καταφεραν να αναπτυχθουν?

Επισκέπτης
Ο έλληνας και με διαφορά.

Οι τιμές στα ελληνικά εστιατόρια, δεν υπάρχουν στην Γερμανία. Συγκρίνοντας ανάλογα εστιατόρια θα σου φύγει η μαγκιά πόσο πιο ακριβά συγκριτικά είναι στην ελλάδα και με κατά πολύ χειρότερο σέρβις.

Και δεν είναι μόνο το ακριβά, είναι και το αδικαιολόγητα ακριβά. Άντε να πεις σε γερμανό να φάει στις 1 η ώρα την νύχτα σε club, με χαμηλό φως (δεν βλέπεις καν τι τρως), με το ντάπα ντάπα να χτυπάει δίπλα σου, τίγκα στο τσιγάρο και στα πούρα και να σε σερβίρουν παιδαρέλια που όταν βάζουν νερό σπάνε και ποτήρι... Και να πληρώνεις και 60, 70 ευρώ το κεφάλι.

Πείτε μας τώρα ότι οι γερμανοί το παίζουν πιο large από έλληνες να γελάμε μέχρι την χρεωκοπία.

Για Παρίσι μην τα λες σε εμένα, την χώρα αυτή την σιχαίνομαι και είναι αντίστοιχα ψωνισμένοι με μαλακίες όπως και οι έλληνες και ειδικά στην συγκεκριμένη πόλη που έχουν χάσει τελείως την μπάλα.
εαν ο Ελληνας ήταν large στην χωρα του, τοτε ΟΛΟΙ οι μικρομεσαιοι(εστιατορες, καταστηματαρχες,κ.λ.π.) θα ηταν πλουσιοι!

απο τη στιγμη που , προφανως, δεν είναι, κατι σημαινει αραγε! συμφωνειτε?

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376
εαν ο Ελληνας ήταν large στην χωρα του, τοτε ΟΛΟΙ οι μικρομεσαιοι(εστιατορες, καταστηματαρχες,κ.λ.π.) θα ηταν πλουσιοι!

απο τη στιγμη που , προφανως, δεν είναι,κατι σημαινει αραγε! συμφωνειτε?
Μάλλον σημαίνει ότι δεν υπάρχουνε πλέον λεφτά...

Σπάταλοι κ φιγουρατζήδες πάντα είμασταν οι Έλληνες.

OP
OP
Δημητρηςς

Δημητρηςς

Σπουδαίος
Εγγρ.
3 Φεβ 2010
Κριτικές
10
Like
1.505
Πόντοι
2.357
To μαμησατε κι αυτο το θρεντ με ασχετολογιες και ανουσιες αντιπαραθεσεις...

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095

απο τη στιγμη που , προφανως, δεν είναι, κατι σημαινει αραγε! συμφωνειτε?
Προφανώς δεν είναι λες.

Τελικά, εκτός από Γερμανούς που μόνο στην τηλεόραση έχεις δει, μήπως και την Ελλάδα την γνωρίζεις από δορυφορική ή κάτι τέτοιο?

Γιατί εγώ στην Γερμανία π.χ. δεν γνωρίζω πόλεις που να έχουν παράλληλα τόσες πολλές περιοχές με καταστήματα και εστιατόρια όπως η Ελλάδα.

Δλδ, δεν θα βρεις στο Βερολίνο ταυτόχρονα ένα γκάζι, ένα κολωνάκι, ένα κεφαλάρι, μία γλυφάδα, μία πειραιώς, μία συγγρού, ένα παγκράτι κλπ (όλα μαζί) και να γίνεται της πόπης και καθημερινές. Και δεν το βρίσκεις σήμερα στην Γερμανία όπου έχουν πρωτόγνωρα στατιστικά ανάπτυξης και ρεκόρ χαμηλής ανεργίας τα τελευταία 40 χρόνια.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom