Νέα

Μαθηματικοί γρίφοι- Σπαζολεφαλιές

• Μέλος που άνοιξε το νήμα xpapad
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 960
  • Εμφανίσεις 58K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

james070

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2009
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
66
Είναι το ίδιο με την παραλλαγή:
Πώς λέγεται ο τοίχος της μάντρας?
απ. μαντρότοιχος.
Πώς λέγεται ο σκύλος της μάντρας?
απ. μαντρόσκυλο
και ο ιδιοκτήτης της μάντρας?
απ. Μπάμπης.

πάμε και ένα κανονικό:
"Αν τρεις γάτες πιάνουν 3 ποντίκια σε 3 λεπτά, πόσες γάτες το ίδιο ικανές και γρήγορες με αυτές που πιάνουν τα 3 ποντίκια σε 3 λεπτά, θα χρειαστούν για να πιάσουν 100 ποντίκια σε 100 λεπτά ;"

james070

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2009
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
66
Μιας και το γαμησαμε το θεμα : Τι ειναι ενα κοκκινο μπιρι-μπιρι ;;;
εγώ το ξέρω  έτσι:

- Τι είναι πράσινο και κάνει μπίρι-μπίρι;
- Ένα πράσινο μπίρι-μπίρι.

- Τι είναι κόκκινο και κάνει μπίρι-μπίρι;
- Δεν υπάρχουν κόκκινα μπίρι-μπίρια.

xouzel

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Απρ 2009
Κριτικές
7
Like
174
Πόντοι
6
εγώ το ξέρω  έτσι:

- Τι είναι πράσινο και κάνει μπίρι-μπίρι;
- Ένα πράσινο μπίρι-μπίρι.

- Τι είναι κόκκινο και κάνει μπίρι-μπίρι;
- Δεν υπάρχουν κόκκινα μπίρι-μπίρια.

Mμμμμμμμμμμμμμμμ περιπου, αλλα ξεχασες και το μαυρο μπιρι-μπιρι

xouzel

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Απρ 2009
Κριτικές
7
Like
174
Πόντοι
6
...
"Αν τρεις γάτες πιάνουν 3 ποντίκια σε 3 λεπτά, πόσες γάτες το ίδιο ικανές και γρήγορες με αυτές που πιάνουν τα 3 ποντίκια σε 3 λεπτά, θα χρειαστούν για να πιάσουν 100 ποντίκια σε 100 λεπτά ;"

Ευκολο.... 3

james070

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2009
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
66
Σωστά.

άλλο ένα:

"Ένας κατάσκοπος θέλοντας να μπει σε ένα στρατόπεδο παρακολουθεί την πύλη, ώστε να μάθει το σύνθημα. Μετά από λίγο ένας φαντάρος πλησιάζει. Ο σκοπός της πύλης του λέει «δώδεκα». Ο φαντάρος απαντά «έξι» και περνάει. Όταν πλησιάζει ένας δεύτερος φαντάρος, ο σκοπός του φωνάζει «οκτώ». Ο φαντάρος απαντά «τέσσερα» και περνάει μέσα και αυτός. Ο κατάσκοπος είναι σχεδόν σίγουρος αλλά περιμένει και έναν τρίτο φαντάρο για να είναι απόλυτα βέβαιος. Ο σκοπός ζητάει από το τρίτο φαντάρο να του απαντήσει λέγοντας του «έξι». Ο τρίτος φαντάρος απαντά «τρία» και περνάει και αυτός. Τώρα πλέον ο κατάσκοπος αισθάνεται απόλυτα βέβαιος για την απάντηση που πρέπει να δώσει και προχωρά με αυτοπεποίθηση προς την πύλη. Ο σκοπός τον σταματά και του λέει «δέκα». Ο κατάσκοπος απαντά «πέντε» και αμέσως ο σκοπός τον συλλαμβάνει και τον οδηγεί στο κρατητήριο ! Τι έπρεπε να απαντήσει ο κατάσκοπος για να περάσει την πύλη ? "

OP
OP
xpapad

xpapad

Σεβαστός
Εγγρ.
20 Μαρ 2008
Κριτικές
33
Like
3
Πόντοι
1.240
Σωστά.

άλλο ένα:

"Ένας κατάσκοπος θέλοντας να μπει σε ένα στρατόπεδο παρακολουθεί την πύλη, ώστε να μάθει το σύνθημα. Μετά από λίγο ένας φαντάρος πλησιάζει. Ο σκοπός της πύλης του λέει «δώδεκα». Ο φαντάρος απαντά «έξι» και περνάει. Όταν πλησιάζει ένας δεύτερος φαντάρος, ο σκοπός του φωνάζει «οκτώ». Ο φαντάρος απαντά «τέσσερα» και περνάει μέσα και αυτός. Ο κατάσκοπος είναι σχεδόν σίγουρος αλλά περιμένει και έναν τρίτο φαντάρο για να είναι απόλυτα βέβαιος. Ο σκοπός ζητάει από το τρίτο φαντάρο να του απαντήσει λέγοντας του «έξι». Ο τρίτος φαντάρος απαντά «τρία» και περνάει και αυτός. Τώρα πλέον ο κατάσκοπος αισθάνεται απόλυτα βέβαιος για την απάντηση που πρέπει να δώσει και προχωρά με αυτοπεποίθηση προς την πύλη. Ο σκοπός τον σταματά και του λέει «δέκα». Ο κατάσκοπος απαντά «πέντε» και αμέσως ο σκοπός τον συλλαμβάνει και τον οδηγεί στο κρατητήριο ! Τι έπρεπε να απαντήσει ο κατάσκοπος για να περάσει την πύλη ? "
4 οσα και τα γραμματα της λεξης  ;)

Reggae23

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαρ 2009
Like
2
Πόντοι
1
Κλασσικός παλιός γρίφος.

'Εχουμε 12 λίρες,εκ των οποίων μία κάλπικη,η οποία όμως δεν γνωρίζουμε αν είναι βαρύτερη η ελαφρύτερη,σίγουρα όμως έχει διαφορά βάρους.

Θέλω,με αυστηρά 3 ζυγίσματα σε κανονική παλιά διπολική ζυγαριά ( δηλαδή όχι ηλεκτρονική ) να μου εντοπίσετε την κάλπικη λίρα.

Επαναλαμβάνω δεν γνωρίζουμε αν είναι βαρύτερη ή ελαφρύτερη.

Όποιος το βρεί λουκουμάκι  :2funny: :2funny:

Reggae23

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαρ 2009
Like
2
Πόντοι
1
Βρήκα στις προηγούμενες σελίδες μια παραλλαγή αυτού που ΄βαλα,άλλα δεν είναι ακριβώς το ίδιο.Νομίζω ότι είνάι λίγο πιο δύσκολο.

boobssucker

Μέλος
Εγγρ.
11 Απρ 2009
Κριτικές
1
Like
280
Πόντοι
36
Κλασσικός παλιός γρίφος.

'Εχουμε 12 λίρες,εκ των οποίων μία κάλπικη,η οποία όμως δεν γνωρίζουμε αν είναι βαρύτερη η ελαφρύτερη,σίγουρα όμως έχει διαφορά βάρους.

Θέλω,με αυστηρά 3 ζυγίσματα σε κανονική παλιά διπολική ζυγαριά ( δηλαδή όχι ηλεκτρονική ) να μου εντοπίσετε την κάλπικη λίρα.

Δεν το ξερα αλλα νομιζω ότι το βρηκα....
Υποθετουμε ότι είναι πιο βαρια η άγνωστη λιρα.
Χωριζω τις 12 σε 6 και 6.
1η ζυγιση:σε οποια εξαδα ειναι,αφου ειναι πιο βαρια,αυτη η εξαδα θα γερνει τη ζυγαρια.
Πεταω στην ακρη την εξαδα που ειναι πιο ελαφρια αφου δεν βρισκεται σε αυτην την εξαδα η λιρα.
2η ζυγιση: Την εξαδα που κρατησα τη χωριζω σε δυο τριαδες.Οποια τριαδα γυρει τη ζυγαρια,περιεχει την καλπικη λιρα.
Πεταω στην ακρη και την ελαφρια τριαδα.
Μενουν 3 λιρες.
3η ζυγιση:Κραταω μια στο χερι και ζυγιζω τις αλλες δυο.
Αν ισορροπησει η ζυγαρια,σημαινει οτι η βαρια εινα ιαυτη που εχω στο χερι.Αν δεν ισορροπησει,η πλευρα που θα εχει γυρει η ζυγαρια,είνα ικαι η καλπικη λιρα....
Λουκουμακι εχει?

Reggae23

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαρ 2009
Like
2
Πόντοι
1
Δεν το ξερα αλλα νομιζω ότι το βρηκα....
Υποθετουμε ότι είναι πιο βαρια η άγνωστη λιρα.
Χωριζω τις 12 σε 6 και 6.
1η ζυγιση:σε οποια εξαδα ειναι,αφου ειναι πιο βαρια,αυτη η εξαδα θα γερνει τη ζυγαρια.
Πεταω στην ακρη την εξαδα που ειναι πιο ελαφρια αφου δεν βρισκεται σε αυτην την εξαδα η λιρα.
2η ζυγιση: Την εξαδα που κρατησα τη χωριζω σε δυο τριαδες.Οποια τριαδα γυρει τη ζυγαρια,περιεχει την καλπικη λιρα.
Πεταω στην ακρη και την ελαφρια τριαδα.
Μενουν 3 λιρες.
3η ζυγιση:Κραταω μια στο χερι και ζυγιζω τις αλλες δυο.
Αν ισορροπησει η ζυγαρια,σημαινει οτι η βαρια εινα ιαυτη που εχω στο χερι.Αν δεν ισορροπησει,η πλευρα που θα εχει γυρει η ζυγαρια,είνα ικαι η καλπικη λιρα....
Λουκουμακι εχει?
Και αν είναι ελαφρύτερη ? Καλα το πήγες αλλα το έλυσες μονόπλευρα,διότι στην αρχή δεν γνωρίζεις αν είναι βαρύτερη η ελαφρύτερη,και κάνοντας αυτή την υπόθεση χάνεις περιπτώσεις.Το χεις πάντως !

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Κλασσικός παλιός γρίφος.

Φέρε τον trikardo να σου βρει την κάλπικη με μία ματιά.

Και κέρασέ τον και το λουκουμάκι από εμένα.

:2funny:

boobssucker

Μέλος
Εγγρ.
11 Απρ 2009
Κριτικές
1
Like
280
Πόντοι
36
Και αν είναι ελαφρύτερη ? Καλα το πήγες αλλα το έλυσες μονόπλευρα,διότι στην αρχή δεν γνωρίζεις αν είναι βαρύτερη η ελαφρύτερη,και κάνοντας αυτή την υπόθεση χάνεις περιπτώσεις.Το χεις πάντως !
Σου εκανα υποθεση...Θεωρω ότι είναι βαρυτερη.Αν ειναι ελαφρυτερη δεν αλλα ζει κατι..Απλα η ζυγαρια θα παει απο την αντιθετη πλευρα... :uglystupid:

Reggae23

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαρ 2009
Like
2
Πόντοι
1
Σου εκανα υποθεση...Θεωρω ότι είναι βαρυτερη.Αν ειναι ελαφρυτερη δεν αλλα ζει κατι..Απλα η ζυγαρια θα παει απο την αντιθετη πλευρα... :uglystupid:

Ναι αλλά εσύ δεν ξέρεις προς πια πλευρά θα ΄πάει γιατί δεν γνωρίζεις αν έιναι ελαφρύτερη ή βαρύτερη.Αυτό θα το δείς στην πορεία!

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095

Πως δεν αλλάζει.

Στην πρώτη μέτρηση, σε ποια εξάδα θα θεωρήσεις ότι είναι η κάλπικη λίρα?

Στην βαρύτερη ή στην ελαφρύτερη?

tzak

Μέλος
Εγγρ.
19 Απρ 2006
Like
0
Πόντοι
0
ελαφρυτερη ειναι η καλπικη ρε παιδια!!!!!!!!!!!!!ο χρυσος εχει μεγαλο ειδικο βαρος.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom