καρδιναλιος
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 20 Ιουν 2013
- Κριτικές
- 9
- Like
- 4.085
- Πόντοι
- 736
Εκ των πραγμάτων αγαπητέ μου, κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει. Για να ανεβεί μια κοπέλα από την Αθήνα στην Θεσσαλονίκη, θα πρέπει εκτός από εγγυημένο "συμβόλαιο" (αδόκιμος ο όρος αλλά ας μου επιτραπεί), τουλάχιστον ενός μηνός (καμία δεν έρχεται για μικρότερο χρονικό διάστημα), να της βρουν και σπίτι (κάπου πρέπει να κάθεται). Πέραν τούτου όμως, η ζήτηση στις διάφορες μασαζερί έχει μειωθεί σε τέτοιο βαθμό, ώστε καμία κοπέλα δεν είναι διατεθειμένη να κάνει το ταξίδι με αμφίβολα αποτελέσματα. 2 μαγαζιά δουλεύουν καλά στην πόλη μας (όλοι ξερουμε σε ποια αναφέρομαι-ας μην τα διαφημίσω περισσότερο), κι όλα τα υπόλοιπα φυτοζωούν.
Ακόμη κι όμως , αν έρθει καινούρια - αστέρι σε κάποιο, ο "επιχειρηματίας", φοβάται ότι θα φύγουν οι (μόνιμες) παλιές, για να πάνε σε κάποιο άλλο μαγαζί που θα έχουν δουλειά.
Φίλτατε εν κυρίω αδελφέ, αρχές της του 2000 υπήρχαν πλείστες μεταγραφές με άριστα αποτελέσματα που όλοι όσοι επισκεφτόμασταν τα ανάλογα μαγαζιά γνωρίζουμε.
Δεν θέλω να κάνω ανάλυση εσόδων εξόδων και το cash flow μιας τοιούτης επιχείρησης αλλά για ανάλογους τζίρους το μηνιαίο κόστος του ενοικίου είναι αμελητέο.
Όσον αφορά τη χαμηλή ζήτηση ας αναρωτηθούν αυτοί που πρέπει το γιατί, ενδεικτικά αναφέρω:
Κοινά μπάνια ενίοτε με κρύο νερό, κρεμοσάπουνα φτηνά που δεν καθαρίζουν ούτε σάλιο νεογέννητου, πετσέτες ανοιχτές και πολυχρησιμοποιημένες, εξοπλισμός παλιοκαιρισμένος και κυρίως ρόστερ κουρασμένο.
Σαφώς υπάρχουν και οι εξαιρέσεις και αυτοί που προσπαθούν στο χώρο αλλά ματαίως.
Η υποβίβαση της ποιότητας, η θεώρηση ότι το φτηνό είναι και καλό, και γενικά μη καταναλωτική συνείδηση που μας διέπει κάνει το προιόν να είναι αυτό που όλοι γνωρίζουμε.