Αν μου επιτρέπετε και εμένα να χωθώ στη συζήτηση περί τιμολογίου, ωρών, και λοιπών θεμάτων, ως χρήστης διαφόρων spa και εγκαταστάσεων σε μεγάλα ξενοδοχεία, όσο και γυμναστηρίων οι τιμές πάντα είναι ανάλογες της ώρας που χρησιμοποιείται ο χώρος ή/και το προσωπικό, έτσι λοιπόν θεωρώ αυτονόητο ότι άλλη είναι η τιμή στα 45 λεπτά, άλλη στα 60, κι άλλη σε άλλες διάρκειες. Ομοίως, κάθε κατάστημα δικαιούται να έχει το δικό του τιμοκατάλογο και να πηγαίνει ο κόσμος που θέλει και μπορεί να πάει εκεί. Αν δε με απατά η μνήμη μου, κανείς δε μας αναγκάζει να τα σκάμε στο εκάστοτε μασατζίδικο ή στο εκάστοτε spa. Επιλογή μας είναι και το να επιλέγουμε αυτό που θέλουμε/μπορούμε σύμφωνα με τα οικονομικά μας και τη γνώση που έχουμε είναι αυτό που μας κάνει καταναλωτές.
Αν το ένα μαγαζί έχει την Χ τιμή για το προϊόν του και το δεύτερο την Ψ είναι δικαίωμα του εκάστοτε μαγαζιού να την έχει και δικαίωμα δικό μας να επιλέξουμε σε ποιο θα πάμε. Κανείς δε μας αναγκάζει να τα σκάσουμε, αν οι ίδιοι δεν το επιλέξουμε. Όπως λοιπόν επιλέγουμε σε ποιο μπαράκι θα πάμε για το ποτό μας, σε ποιο καφέ για τον καφέ μας, σε ποιο εστιατόριο/ταβέρνα για το φαγητό μας, κλπ. έτσι ας κρίνουμε οι ίδιοι το που περνάμε καλύτερα και τι θέλουμε από υπηρεσίες και συμπεριφορά και ας επιλέξουμε ο καθένας μας για τον εαυτόν του το που θα πάει. Όλοι μας πάνω/κάτω ξέρουμε τις τιμές της "αγοράς" και τις υπηρεσίες και τις ώρες, άρα δε δικαιολογείται κάποιος να λέει ότι δεν ξέρει, εκτός κι αν είναι καινούριος, οπότε ρωτάει και μαθαίνει.
Και πριν πέσετε όλοι και με φάτε, ναι, έχω το θάρρος να ομολογήσω ότι έχω ρωτήσει τηλεφωνικά λεπτομέριες πριν κάνω την πρώτη μου επίσκεψη σε μασατζίδικο, ακριβώς γιατί δεν ήξερα, και φυσικά αφού βεβαιώθηκε η κοπέλα του τηλεφώνου ότι όντως είμαι νέος στο χώρο, μου είπε αρχική και τελική τιμή και έκανα την επιλογή μου έχοντας πλέον πλήρη γνώση του τι πρόκειται να πληρώσω. Κανείς δε με ανάγκασε να πάω σε εκείνο το μαγαζί, κανείς δε με ανάγκασε να τα σκάσω τότε, ούτε με ανάγκασε κανείς να ξαναπεράσω ή να πάω σε κάποιο άλλο. Είναι επιλογές του καθενός μας να τα σκάσουμε στο εκάστοτε μαγαζί από τη στιγμή που το επιλέγουμε για να περάσουμε κάποιες στιγμές χαλάρωσης, ειδικά δε από τη στιγμή που έχουμε τη δυνατότητα να γνωρίζουμε πάνω/κάτω τι θα συναντήσουμε μέσα από αυτόν εδώ το χώρο και μέσα από τις κριτικές που κάνουμε όλοι μας ανεξαιρέτως, χώρια φυσικά των διαφόρων ιστοσελίδων που έχουν ορισμένα μαγαζιά του χώρου, με αποτέλεσμα να έχουμε καλύτερη άποψη επί των επιλογών μας και μεγαλύτερη διαφάνεια. Επίσης, όταν δεν ξέρουμε κάτι, δεν είναι κακό να ρωτάμε είτε την κοπέλα με την οποία είμαστε μέσα (αν είμαστε ήδη μέσα στο δωμάτιο) είτε το αφεντικό/υποδοχή όταν είμαστε στην αρχή και πριν μπούμε μέσα. Όπως σε κάθε τομέα του ελεύθερου εμπορίου, οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους. ;)