Για όσους ηταν στο Λυκειο μεταξυ 1982 εως 1990 αντιγραφω απο εδω ενα κομματι
Η «Ιστορία του ανθρωπίνου γένους» για την Α΄ Λυκείου, του Λευτέρη Σταυριανού, αποσύρθηκε «αθόρυβα» το 1990. Ο Λευτέρης Σταυριανός, που θεωρείται από τους σημαντικότερους διεθνείς ιστορικούς, είχε γράψει ένα βιβλίο ύστερα από παραίνεση του προσωπικού του φίλου Ανδρέα Παπανδρέου. Ωστόσο, η τότε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το απέσυρε.
Δεν ξερω αν το θυμαστε το βιβλιο ηταν ενα απαραδεκτο πραγμα που αν και απο αριστερη οικογενεια αρχιζω να μιλάω για την "χουντα του ΠΑΣΟΚ"!
το βιβλίο καθε 3 και λίγο μιλαγε για την ιμπεριαλιστικη Αμερικη!!!!
Επειδη στο σχολειο μου τον
θυμαμαι να λεμε χαρακτηριστικα
-Τι έχουμε την επόμενη ωρα
- Φονιαδες των Λαων Αμερικανοι (αντι για Ιστορια)
Μια μερα μπιανει η
καθηγητρια. "Βγαλτε μια κόλλα χαρτη"
πεταγεται ενας και λέει "Κυρια δεν εχω διαβασει σήμερα θα δωσω λευκη κολλα " ενας αλλος του λέει γραψε "Φονιαδες των λαων Αμερικανοι και κατι θα πιασεις" . πεταγεται η καταπρασινη
δασκαλα " Με αυτο θα πιασεις λιγο κατω απο τη βαση" Ολη η ταξη εν χορω "Κατω οι βάσεις του Θανατου" !!
Ενας αλλος πεταγεται και λέει "Καλα ρε δεν εχεις παει σε ομιλιες του Παπανδρεου αυτα κατσε γραψε!!!!"
Αυτα απο ενα "μετεχοντα της Ελληνικης Παιδειας
"
Παντως τότε, βεβαια τοτε ΔΕΝ υπήρχε ιδιωτική τηλεοραση, δεν ειχε γίνει αυτος ο χαμός προλο που ως μαθητες απειλόυσαμε να αρνηθουμε να γραψουμε εξετασεις αλλα ως γνησιοι Ελληνες το γυρισαμε στο χαβαλε και εγραψε ο καθενας οτι του κατεβηκε στο κεφαλι.
Εγω πάντως το διαβασα τοτε το βιβλιο και ηταν ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!!!!!
ΥΓ εγω πάντως το 1986-87 το διδαχτηκα το βιβλιο και εγραψα και εξετασεις οταν τοτε ο βαθμος των 3 τελευταιων ταξεων εδινε μόρια για τις Παννελαδικές!!!