Νέα

Μάνος Δανέζης ένας μέγας Έλληνας νους του σήμερα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα dinn
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 81
  • Εμφανίσεις 6K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Απολλύων

Σεβαστός
Εγγρ.
9 Αυγ 2013
Like
4.777
Πόντοι
1.756
Οκ, πάλι καλά που βρήκατε κάποια χρησιμότητα. Σχεδόν οτιδήποτε χρησιμοποιεί ο σύγχρονος πολιτισμός.

Η επιστήμη βασίζεται σε ότι εχει ήδη αποδειχθεί πειραματικά. 'Αμα βρεις κάπου στον μακρόκοσμο όπου δεν ισχύει η Νευτώνια φύσική πες μας. Μπορείς να χτυπήσεις και ένα τοίχο και να περάσεις από το κενό των ατόμων. Φιλοσοφικό ερώτημα
Αν αλλαξεις την συχνοτητα δονησης των δικων σου ατομων ή του τοιχου,μπορεις.....
Δεν ειπα οτι ειναι κατι τελειως ακυρο... το χρησιμοποιουμε καθε μερα στις εφαρμογες μας...
Απλα το συμπαν δεν συμπεριφερεται με αυτον τον τροπο... εκτος αν οι τροχιες των πλανητων γινουν εξαγωνες αποτομα...

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Αν αλλαξεις την συχνοτητα δονησης των δικων σου ατομων ή του τοιχου,μπορεις.....
Δεν ειπα οτι ειναι κατι τελειως ακυρο... το χρησιμοποιουμε καθε μερα στις εφαρμογες μας...
Απλα το συμπαν δεν συμπεριφερεται με αυτον τον τροπο... εκτος αν οι τροχιες των πλανητων γινουν εξαγωνες αποτομα...

Να το κάνουμε τότε.

Δεν είναι κάτι τελείως άκυρο; :cheesy:

Εγγρ.
11 Οκτ 2015
Κριτικές
1
Like
7
Πόντοι
16

Σταμάτα να λες ότι σου 'ρχεται στο κεφάλι σου.

Για να αλλάξει η συχνότητα δόνησης σε Κ.Σ. πρέπει να αλλάξει η δομή των ατόμων.
Μια χαρά εξηγούν οι νόμοι τις τροχιές των πλανητών.

Απολλύων

Σεβαστός
Εγγρ.
9 Αυγ 2013
Like
4.777
Πόντοι
1.756
Σταμάτα να λες ότι σου 'ρχεται στο κεφάλι σου.

Για να αλλάξει η συχνότητα δόνησης σε Κ.Σ. πρέπει να αλλάξει η δομή των ατόμων.
Μια χαρά εξηγούν οι νόμοι τις τροχιές των πλανητών.
Σοβαρα τυπε??? μπορεις να υπολογισεις περιμετρο κυκλου με Ευκλειδεια Γεωμετρια???
Αντε να σε δω... ακτινα κυκλου 3cm,βρες την περιμετρο ΑΚΡΙΒΩΣ χωρις να χρησιμοποιησεις τον αριθμο π....
Ο π ειναι αρρητος αριθμος...η περιμετρος κυκλου υπολογιζεται παντα κατα προσεγγιση...

Επισης υπαρχει και χρηματικο βραβειο μερικα μιλιον ντολαρς αν το καταφερεις....

AntonisA

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαρ 2011
Like
0
Πόντοι
16
Σοβαρα τυπε??? μπορεις να υπολογισεις περιμετρο κυκλου με Ευκλειδεια Γεωμετρια???
Αντε να σε δω... ακτινα κυκλου 3cm,βρες την περιμετρο ΑΚΡΙΒΩΣ χωρις να χρησιμοποιησεις τον αριθμο π....
Ο π ειναι αρρητος αριθμος...η περιμετρος κυκλου υπολογιζεται παντα κατα προσεγγιση...

και η αντιστροφη ερωτηση του ψιλοασχετου : μπορεις να υπολογισεις περιμετρο κυκλου χωρις Ευκλειδεια Γεωμετρια ?

Επισκέπτης

να σε ρωτησω κατι άλλο...

τι μπορεις να μετρήσεις ακριβως...?

π.χ.: θελω να μετρησω το πλατος της ντουλάπας μου...

παιρνω ένα χαρακα και μετραω

θα βρω το ακριβες πλατος της ντουλάπας?

προσεγγιστικη δε θα ναι η μετρηση μου?

να στο παω κι ένα βημα πιο περα...

πλατος ντουλάπας=αποσταση μεταξυ αριστερης πλευρας εως δεξια πλευρα,σωστα?

ποια είναι η αριστερη και ποια η δεξια πλευρα?

υπαρχουν συγκεκριμενα σημεια που μπορω να θεωρησω και να είμαι απολυτα ακριβης?

αν το κανω δεν πρεπει να θεωρησω ως αυτα το σημεια το αριστεροτερο μοριο της ντουλάπας και το δεξιοτερο?

μπορω να το κανω?

τα μορια της ντουλάπας είναι σταθερα μηπως?

όχι..

αρα δεν υπαρχει καν συγκεκριμενο πλατος της ντουλάπας

επηρεαζει καπως αυτό τον ανθρωπινο πολιτισμο?

ή μηπως ακυρωνει την ευκλειδια γεωμετρια?

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166

:idiot:
φτιάξε μου εσύ ένα κύκλο με ακτίνα 3cm και εγώ θα σου πω _ακριβώς_ πόσο είναι το αποτέλεσμα.

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
μην το κουράζεις το θέμα.
δε μπορείς να έχεις απόλυτες μετρήσεις... αλλά και να μπορούσες είπαμε ότι ο πούστης ο χάιζενμπεργκ σου το αποκλείει.

τα 3 τα 2 τα 10 κ.ο.κ. είναι για το μπακάλη... δεν υπάρχουνε τέτοιες μετρήσεις στην πραγματικότητα και εάν δεν ξέρεις και το σφάλμα των μετρήσεών σου δεν ξέρεις καν τι μετράς.

Επειδή δε μπορώ να διαβάζω άλλα περί μετρήσεων, ας πάτε να δείτε αυτό
όπου θα δείτε, εκτός από τη φ1 που κάνουνε στο 1ο έτος οι φοιτητές, και πειράματα με μετρήσεις και το περιθώριο λάθους της κάθε μέτρησης αλλά και πως λειτουργεί η φυσική.

ng1964

Μέλος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2011
Like
0
Πόντοι
16
μετριοτητα στον χωρο του!
αινσταιν οχι ...γιουχου ναι!

Απολλύων

Σεβαστός
Εγγρ.
9 Αυγ 2013
Like
4.777
Πόντοι
1.756
Σκεψου μια θεωρητικη ντουλαπα στο μυαλο σου...
Οτι εχει ας πουμε διαστασεις 3 επι 2... κανουμε τον υπολογισμο και βρισκουμε οτι η περιμετρος της ντουλαπας ειναι 10μετρα
αποδειξαμε μαθηματικα οτι η ντουλαπα εχει περιμετρο 10 μ.... το αποδειξαμε θεωρητικα...
Σκεψου εναν κυκλο με ακτινα 3μ........ε δεν μπορεις να αποδειξεις μαθηματικα την περιμετρο του,γτ ο 3,14 που εισαι αναγκασμενος να χρησιμοποιησεις δεν οριζεται επακριβως....

Σαν να σου λεω οτι η μια πλευρα της ντουλαπας ειναι "3 και κατι" :think:...ποσο ειναι αυτο το κατι??? πως θα κανεις τους υπολογισμους για να μου αποδειξεις την περιμετρο της..??

Φυσικα εχεις δικιο...προσεγγιστικα μετραμε παντα στην καθημερινοτητα μας... και μην μου πει κανεις για μετρημα κιβωτιων,γτ τα κιβωτια δεν τα "μετρας"... τα ΑΡΙΘΜΕΙΣ (αριθμησατε,αριθμητικη κτλ)...

...και στην ντουλαπα σου ποιο το υψος,ποιο το πλατος??? Αν την γυρισεις στο πλαι... το υψος γινεται πλατος,και το πλατος-υψος... :think:
Ολα τα εχουμε ορισει εμεις ωστε να κανουμε την καθημερινοτητα μας ευκολοτερη...

Απολλύων

Σεβαστός
Εγγρ.
9 Αυγ 2013
Like
4.777
Πόντοι
1.756
:idiot:
φτιάξε μου εσύ ένα κύκλο με ακτίνα 3cm και εγώ θα σου πω _ακριβώς_ πόσο είναι το αποτέλεσμα.
Μιλαμε για θεωρητικη αποδειξη τυπε... Να κανεις τις πραξεις και να βγαλεις αποτελεσμα... Δεν μιλαμε για πρακτικες μετρησεις εδω....
Το ξερουμε οτι δεν υπαρχει ακριβη μετρηση σε πρακτικο επιπεδο πουθενα... σαν τις ζυγαριες ειναι... σε 10 ζυγαριες ακριβειας να ανεβεις ολες διαφορετικο αποτελεσμα θα δειξουν...

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
μετριοτητα στον χωρο του!
αινσταιν οχι ...γιουχου ναι!
έχουμε ξεφύγει πλέον από την ατομική έρευνα και έχουμε πάει σε άλλο επίπεδο.
Η συλλογικότητα που απαιτείται σε επίπεδο συνεργασίας για να γίνει ακόμα ένα βήμα στην επιστήμη χρειάζεται γύρω στα 10 με 20 δις € το χρόνο και καμιά 20αριά χιλιάδες κόσμο όλων των ειδικοτήτων.
Και ο αινστάιν να ήτανε ερευνητής σήμερα ή ο μπορ ή ο ράδερφορντ, θα ήταν στην καλύτερη περίπτωση ένας σε μια ομάδα 10 ατόμων που θα βγάζανε μια μελέτη... στη χειρότερη περίπτωση ένα γρανάζι σε ένα τεράστιο ίδρυμα.

Μιλαμε για θεωρητικη αποδειξη τυπε... Να κανεις τις πραξεις και να βγαλεις αποτελεσμα... Δεν μιλαμε για πρακτικες μετρησεις εδω....
Το ξερουμε οτι δεν υπαρχει ακριβη μετρηση σε πρακτικο επιπεδο πουθενα... σαν τις ζυγαριες ειναι... σε 10 ζυγαριες ακριβειας να ανεβεις ολες διαφορετικο αποτελεσμα θα δειξουν...
ωραία λοιπόν, θα σου πω κάτι να υπολογίσεις και θα σου το απαντήσω αύριο
1+2+3+4+5+... = ?
μονο για να δεις τη διαφορά φυσικής και μπακαλικής.

Απολλύων

Σεβαστός
Εγγρ.
9 Αυγ 2013
Like
4.777
Πόντοι
1.756
Ωραια...αφου δεν μπορει να αποδειχτει η περιμετρος κυκλου,ουτε καμπυλων,ουτε ελλειψεων κτλ... θα ρωτησω εγω κατι....
"Τι στην φυση μπορει να μετρηθει χρησιμοποιωντας Ευκλειδεια Γεωμετρια"....

ng1964

Μέλος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2011
Like
0
Πόντοι
16
έχουμε ξεφύγει πλέον από την ατομική έρευνα και έχουμε πάει σε άλλο επίπεδο.
Η συλλογικότητα που απαιτείται σε επίπεδο συνεργασίας για να γίνει ακόμα ένα βήμα στην επιστήμη χρειάζεται γύρω στα 10 με 20 δις € το χρόνο και καμιά 20αριά χιλιάδες κόσμο όλων των ειδικοτήτων.
Και ο αινστάιν να ήτανε ερευνητής σήμερα ή ο μπορ ή ο ράδερφορντ, θα ήταν στην καλύτερη περίπτωση ένας σε μια ομάδα 10 ατόμων που θα βγάζανε μια μελέτη... στη χειρότερη περίπτωση ένα γρανάζι σε ένα τεράστιο ίδρυμα.
:2funny: ναι ο δανεζης και ο λιακοπουλος στα καφενεια..... :S :S

AntonisA

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαρ 2011
Like
0
Πόντοι
16
Ωραια...αφου δεν μπορει να αποδειχτει η περιμετρος κυκλου,ουτε καμπυλων,ουτε ελλειψεων κτλ... θα ρωτησω εγω κατι....
"Τι στην φυση μπορει να μετρηθει χρησιμοποιωντας Ευκλειδεια Γεωμετρια"....

να σε ρωτησω και εγω κατι καλυτερο ?

ξερεις καμια καλυτερη εναλλακτικη απο την ευκλειδεια ?

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166

Εάν αρέσουν οι συμπαντικές σταθερές :grin:, μπορούμε να ορίσουμε ως μονάδα μήκους το έτος φωτός. Οι ξυλουργοί των ντουλαπών θα ξετρελαθούν.

Απολλύων

Σεβαστός
Εγγρ.
9 Αυγ 2013
Like
4.777
Πόντοι
1.756

Δεν ειπα οτι η Ευκλειδεια ειναι λαθος... απλα την χρησιμοποιουμε για δικους μας σκοπους...
Μια χαρα ειναι..ευκολη και ακριβεστατη, με τις αποδειξεις της, με τον στανταρ τυπο της για καθε γεωμετρικο σχημα...

Απλα δεν μπορουμε να αποδειξουμε την περιμετρο κυκλου... και αφου στην φυση ολα ειναι σχετικα με τον κυκλο δεν μπορεις να μετρησεις τιποτα...
Αποδεδειγμενα να μετρησεις...οχι "ειναι περιπου τοσο"...

Μαγκες αυτα δεν τα λεω εγω... ουτε τα βγαζω απο το κεφαλι μου... δεν ειναι δικες μου σκεψεις...
Ρωτηστε οποιον πανεπιστημιακο θελετε...

Απολλύων

Σεβαστός
Εγγρ.
9 Αυγ 2013
Like
4.777
Πόντοι
1.756
Εάν αρέσουν οι συμπαντικές σταθερές :grin:, μπορούμε να ορίσουμε ως μονάδα μήκους το έτος φωτός. Οι ξυλουργοί των ντουλαπών θα ξετρελαθούν.
χαχαχαχαχα  :dancing:  :grin:  εγω λεω να βαλουμε το 1 παρσεκ...  :hi:

AntonisA

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαρ 2011
Like
0
Πόντοι
16
Δεν ειπα οτι η Ευκλειδεια ειναι λαθος... απλα την χρησιμοποιουμε για δικους μας σκοπους...
Μια χαρα ειναι..ευκολη και ακριβεστατη, με τις αποδειξεις της, με τον στανταρ τυπο της για καθε γεωμετρικο σχημα...

Απλα δεν μπορουμε να αποδειξουμε την περιμετρο κυκλου... και αφου στην φυση ολα ειναι σχετικα με τον κυκλο δεν μπορεις να μετρησεις τιποτα...
Αποδεδειγμενα να μετρησεις...οχι "ειναι περιπου τοσο"...

Μαγκες αυτα δεν τα λεω εγω... ουτε τα βγαζω απο το κεφαλι μου... δεν ειναι δικες μου σκεψεις...
Ρωτηστε οποιον πανεπιστημιακο θελετε...

και λοιπον ?

Απολλύων

Σεβαστός
Εγγρ.
9 Αυγ 2013
Like
4.777
Πόντοι
1.756
Ε λοιπον αφου δεν μπορουμε να ορισουμε τον αριθμο π τοτε οτι υπαρχει στην φυση το μετραμε παντα στο περιπου...
Που σημαινει οτι δεν μπορεις να εχεις μαθηματικες αποδειξεις για καθετι φυσικο...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom