mariath
Μέλος
- Εγγρ.
- 29 Απρ 2009
- Κριτικές
- 6
- Like
- 146
- Πόντοι
- 16
Νομίζεις...δεν καταδεχεται παρολες τις πιεσεις που δεχεται κατακαιρους να βαλει μαιμου στο μαγαζι του.
Νομίζεις...δεν καταδεχεται παρολες τις πιεσεις που δεχεται κατακαιρους να βαλει μαιμου στο μαγαζι του.
οκ ρεδεν θυμαμαι τυπε, δεν ρωτησα καν ποσο εχουν , αμα κανεις μια βολτα στην αιολου θα βρεις αρκετα
Αυτό που μπορεί να γίνει (και πραγματκά θα το φοβηθεί ο μαγαζάτωρ) είναι το να πας στην μαμά εταιρεία (εισαγωγέας π.χ.) με το προϊόν στο χέρι, ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΞΕΙΞΗ ΑΓΟΡΑΣ στο χέρι όμως, αλλιώς μπορεί να το έχεις πάρει κι από αλλού, και αυτοί είναι σε θέση να αναγνωρίσουν αν είναι μαϊμού ή όχι.
Αν πεισθούν πως:
1) είναι μαϊμού
2) το αγόρασες από κει που λες
θα του κόψουν τον κώλο. Και αυτοί ξέρουν πως να το κάνουν καλύτερα από σένα.
Τα υπόλοιπα (ενώσεις καταναλωτών, υπουργεία εμπορίου κλπ) είναι για τους αφελείς.
Το θέμα είναι αν πράγματι ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ να κυκλοφορούν μαϊμούδες στην αγορά. Εγώ δεν είμαι σίγουρος.
Νομίζεις...
Αυτό που μπορεί να γίνει (και πραγματκά θα το φοβηθεί ο μαγαζάτωρ) είναι το να πας στην μαμά εταιρεία (εισαγωγέας π.χ.) με το προϊόν στο χέρι, ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΞΕΙΞΗ ΑΓΟΡΑΣ στο χέρι όμως, αλλιώς μπορεί να το έχεις πάρει κι από αλλού, και αυτοί είναι σε θέση να αναγνωρίσουν αν είναι μαϊμού ή όχι.
Αν πεισθούν πως:
1) είναι μαϊμού
Τα υπόλοιπα (ενώσεις καταναλωτών, υπουργεία εμπορίου κλπ) είναι για τους αφελείς.
Το θέμα είναι αν πράγματι ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ να κυκλοφορούν μαϊμούδες στην αγορά. Εγώ δεν είμαι σίγουρος.
Πριν μια εβδομάδα έπεσα θύμα κλοπής, jacket και αυτών που είχε μέσα και αποφάσισα να πάρω ακόμα ένα. Έχοντας βίτσιο με τα καλά jacket (όχι απαραίτητα και πανάκριβα) παραμέρισα κάποιες άλλες προτεραιότητες μου και ανέβασα το budget μου. Χθες και με πίεση χρόνου (κακό αυτό, δεν το συνηθίζω στις αγορές μου) εβρισκόμενος κοντά σε κάποια καλά καταστήματα άρχισα την αναζήτηση. Στο δεύτερο που πήγα μου άρεσε κάποιο, αφού με πληροφόρησε η πωλήτρια και για κάποια έκπτωση που είχε, αποφάσισα στα γρήγορα να το αγοράσω μιας και το κατάστημα ήταν γεμάτο κόσμο και δεν υπήρχε άλλο. Σήμερα το πρωί είπα να το βγάλω από τη σακούλα και να το φορέσω. Εδώ είναι και το ζουμί της υπόθεσης έχω μεγάλες υποψίες πως το jacket δεν πρέπει να είναι αυθεντικό ή στην καλύτερη β ή γ διαλογής. Από προσεκτικές ματιές κλίνω περισσότερο στο μαϊμού (αδικαιολόγητες ατέλειες σε κάποια σημεία για τα χρήματα και την κατηγορία του). Τονίζω πως δεν είμαι κανένας περίεργος και ψείρας με αυτά τα θέματα. Είμαι στενοχωρημένος και το χειρότερο μου χάλασαν τη μέρα μου οι αλήτες.
ΥΓ δεν το ανέβασα λόγο Κυριακής ή για να περνά η ώρα μου οπότε απαντήσεις δώσε του μια μπανάνα κτλ ας λείψουν περισσότερο το έγραψα για να το μοιραστώ μαζί σας και να είστε και σεις ποιο προσεκτικοί.
Εγώ γνώρισα κυρία, μεγάλης ηλικίας πια, που ΕΙΧΕ μαγαζί επώνυμων ρούχων επί χρόνια. Το άφησε (λόγω ηλικίας, και λόγω του ότι χοντροκονόμησε - έφτιαξε δηλαδή ό,τι ήθελε στη ζωή της και κράτησε και κομπόδεμα) ΠΡΟ κρίσης, και συζητούσαμε πρόσφατα, σε μα φάση που αποκλειόταν να μην μου έκανε ειλικρινή εξομολόγηση για όσα συζητάγαμε.
Μου είπε λοιπόν πως τα ΠΟΛΛΑ λεφτά βγαίνανε από τις μαϊμούδες της φίρμας, όχι από την ίδια τη φίρμα. Το έγραψε και κάποιος νωρίτερα εδώ.
Αγοράζουν π.χ 100 κομμάτια γνήσια από τη μαμά εταιρεία, και 1.000 κομμάτια από τον έμπορο των μαϊμούδων, που τις πουλάει στο 1/10 της τιμής των original. Κάποια απ' αυτά δε και χωρίς τιμολόγιο (μαύρα).
Από τα 1.100 κομμάτια θα πουλήσουν τα 800 (300 θα τους μείνουν και θα φύγουν με το κιλό), και η τιμή ΟΛΩΝ θα είναι κατά μέσο όρο στο κομμάτι στο 75-90% της λιανικής του original.
Διαφορετικά, δεν στέκει το κατάστημα.
Αυτή ειδικά ήταν τυχερή (τοποθεσία, κίνηση μόδας κλπ) και κονόμησε χοντρά επί 20-25 χρόνια. Και πούλησε και το μαγαζί χοντρά λεφτά, όταν αποφάσισε να σταματήσει.
Το μαγαζί υπάρχει ακόμα "υπό νέα διεύθυνση", αλλά βέβαια δεν πάει πια τόσο καλά (λόγω εποχής).
Επομένως μην πιστεύετε κανέναν κερατά, μα ακόμα κι αν έχετε μπει στο Hermes, Βουκουρεστίου.
http://[URL unfurl="true"]www.thehindu.com/multimedia/dynamic/01362/13TH_MONKEY_PHOTO_1362003f.jpg[/img[/URL]]
[/quote]
πριν χρονια , ειδικ παλιοτερα δεν υπαρχαν μαιμουδες σε τετοιο βαθμο , και αυτες που υπηρχαν δεν μπορουσαν ελληνες να πανε να της παρουν .. γιατι δεν ηξεραν καν που τις πουλανε..
απο εκει και μετα , τα πολυ ακριβα ρουχα και ειδικα οι πελατες αυτων , καταλαβαινουν ανετα τις μαιμουδες , ειδικα αν μιλαμε για γυναικεια ρουχα , οποτε δεν παιζει ευκολα αυτο που λεει η κυρια..
Τρανταχτο παραδειγμα η γυναικα του Ψωμιαδη με το μαγαζι στην πλακα , που εφερνε απο Τουρκια εμπορευμα , αλλα ΟΛΗ η Αθηνα ηξερε οτι ειναι μαιμουδενιες , απλα ηταν απο τις καλυτερης ποιοτητας ..αλλα παλι το ματι που ξερει το καταλαβαινει ..
Μαγκες παρτε το χαμπαρι γκομενες που σκανε 5χιλιαρα για μια τσαντα την ξερουν απ εξω χιλιοστο χιλιοστο , και μπορουν ανετα να καταλαβουν αν ειναι μαιμου η οχι ..Αυτη η ζωη των γυναικων λουσα-πουτσα και χορός ..
Αν πεισθούν πως:
1) είναι μαϊμού
Αγορά 100 τεμ χ €80 = €8.000με τις αναλογίες που λες δεν νομίζω πως τα ευχταθεί το 75-90% που λες...
Τυπε δεν ειναι ετσι γιατι ο φιλος που ανεφερα προηγουμενως(που μου ειπα για μαιμου σε γνωστο εμπορικο) εχει στο μαγαζι του μονο επωνυμα και δεν καταδεχεται παρολες τις πιεσεις που δεχεται κατακαιρους να βαλει μαιμου στο μαγαζι του.
Παρολα αυτα στεκεται ακομα και παει και σχετικα καλα.Απλα εχει ενα καλο κυκλο γνωριμιων επωνυμοι κλπ και ετσι καταφερνει και κρατιεται.Εχει και πιο φτηνα εχει ομως και απλησιαστα για τους περισσοτερους απο εμας.
πριν χρονια , ειδικ παλιοτερα δεν υπαρχαν μαιμουδες σε τετοιο βαθμο , και αυτες που υπηρχαν δεν μπορουσαν ελληνες να πανε να της παρουν .. γιατι δεν ηξεραν καν που τις πουλανε..
απο εκει και μετα , τα πολυ ακριβα ρουχα και ειδικα οι πελατες αυτων , καταλαβαινουν ανετα τις μαιμουδες , ειδικα αν μιλαμε για γυναικεια ρουχα , οποτε δεν παιζει ευκολα αυτο που λεει η κυρια..
Τρανταχτο παραδειγμα η γυναικα του Ψωμιαδη με το μαγαζι στην πλακα , που εφερνε απο Τουρκια εμπορευμα , αλλα ΟΛΗ η Αθηνα ηξερε οτι ειναι μαιμουδενιες , απλα ηταν απο τις καλυτερης ποιοτητας ..αλλα παλι το ματι που ξερει το καταλαβαινει ..
Μαγκες παρτε το χαμπαρι γκομενες που σκανε 5χιλιαρα για μια τσαντα την ξερουν απ εξω χιλιοστο χιλιοστο , και μπορουν ανετα να καταλαβουν αν ειναι μαιμου η οχι ..Αυτη η ζωη των γυναικων λουσα-πουτσα και χορός ..
Η διαδικασια ειναι απλη , αλλα η ακρη δεν βγαινει ευκολα , και αργει απρα πολυ ..πας αγοραζεις το εμπορευμα , με την αποδειξη αγορας το στελνεις στην μητρικη εταιρια , του κανουν μηνυση με δικηγορο στην Ελλαδα , στο τελος μετα απο χρονια μπορεις να παρεις κανα 10.000 στην καλυτερη ... βεβαια αν τα αποσυρει και πει ο τυπος οτι δεν ηξερε οτι ειναι μαιμου και οτι ψωνιζει απο παραλληλο εμπορο καπου στην ευρωπη δεν του κλανεις μια..
Του Μακη του παραγοντα λες? Ειναι ακομη το μαγαζι πουλαει η το κλεισανε?Απο τι ειχα ακουσει ψωνιζε ολη η Αθηνα απο εκει.
Υπηρχανε βιζιτες που περνανε την πιστωτικη του γερου τους πηγαινανε στην ψωμιαδη την χρεωνανε 2 χιλιαριακα για μια λουι βιτον παιρνανε την τσαντα που εκανε 300 και τους εδινε πισω η ψωμιαδη 1700 ευρω μετρητα.Οποτε ο γερος βλεπει το statement και βλεπει οτι πηρε η γκομενα τσαντα 2 χιλιαδων.Ενω η μουναρα ειχε παρει στο χερι 1700 ευρω.Πως σας φανηκε η μπιζνα μαγκες?
Θυμάμαι πριν μερικά χρόνια μια ελληνίδα celebrity( lol) γλάστρα μαιντανός κτλ,είχε πάει Παρίσι και με την ευκαιρία πήγε να επισκευάσει μία τσάντα της louis vuitton σε κατάστημα της μαμάς εταιρίας.
Εκεί διαπίστωσε ότι η τσάντα της ήταν μαιμου και την είχε πάρει από original από το κατάστημα της Κηφισιάς.
Πλέον το κατάστημα της Κηφισιάς έχει κλείσει ,επειδή ο κόσμος σταμάτησε να ψωνίζει απο εκεί ,παρόλο που ισχυρίζονται οι ιδιοκτήτες ότι τελικά δεν ήταν μαιμού...
Μαγκες παρτε το χαμπαρι γκομενες που σκανε 5χιλιαρα για μια τσαντα την ξερουν απ εξω χιλιοστο χιλιοστο , και μπορουν ανετα να καταλαβουν αν ειναι μαιμου η οχι
Του Μακη του παραγοντα λες? Ειναι ακομη το μαγαζι πουλαει η το κλεισανε?Απο τι ειχα ακουσει ψωνιζε ολη η Αθηνα απο εκει.
Υπηρχανε βιζιτες που περνανε την πιστωτικη του γερου τους πηγαινανε στην ψωμιαδη την χρεωνανε 2 χιλιαριακα για μια λουι βιτον παιρνανε την τσαντα που εκανε 300 και τους εδινε πισω η ψωμιαδη 1700 ευρω μετρητα.Οποτε ο γερος βλεπει το statement και βλεπει οτι πηρε η γκομενα τσαντα 2 χιλιαδων.Ενω η μουναρα ειχε παρει στο χερι 1700 ευρω.Πως σας φανηκε η μπιζνα μαγκες?
Αγορά 100 τεμ χ €80 = €8.000
Αγορά 1.000 τεμ χ €10 = €10.000
Σύνολο 18.000 για 1.100 τεμ. = €16,50/τεμ.
Suggested retail price = €500 (500% μικτό κέρδος. Παίζει από 300-1.000% στα ρούχα και τα παπούτσια).
Πουλάει 800 τεμ με ΜΕΣΗ τιμή 400 (εκπτώσεις κλπ). Σύνολο είσπραξης €32.000
Κέρδος = 14.000.
Τι δε σου κολλάει?
Εσύ πρέπει να γίνεις μπιζνεσμαν και πάνε με αυτή τη λογική.Του Μακη του παραγοντα λες? Ειναι ακομη το μαγαζι πουλαει η το κλεισανε?Απο τι ειχα ακουσει ψωνιζε ολη η Αθηνα απο εκει.