Νέα

Μαϊμού απο επίσημο κατάστημα;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα rigas el
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 318
  • Εμφανίσεις 13K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

AddictedToHighHeels

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
0
Απο που τα πηρε στην Αγγλια? Και εχει εχουν μαιμουδες.
Nike, Salomon, Asics για αθλητικα. Εχω γραψει ΠΟΛΛΑ χλμ μαζι τους, αγορασμενα απο το ιδιο Αγγλικο καταστημα και δεν ειχα ποτε προβλημα.

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
δεν ξέρω από ποιο μαγαζί τα πήρε, εγώ πήγα και τα πήρα στο Centre Commercial Val Thoiry(βασικά μαζί είχαμε πάει και δεν ήθελε να αγοράσει από εκεί).
Του φάνηκαν λίγα τα 50 ευρώ για καλό παπούτσι και προτίμησε να πάρει κάτι πιο ακριβό μπας και κρατήσει.
εγώ αυτά τα salomon πρώτη φορά τα πήρα... να σου πω την αλήθεια εκεί που ήμουν είχε όλο κάτι άγνωστες για μένα μάρκες, εκτός των 3-4 κλασσικών που ξέρω.
Εγώ προτιμώ levi's merrel και κανένα ελαφρύ puma για τρέξιμο και ποδήλατο το καλοκαίρι που μου κρατούσαν για χρόνια εύκολα.

AddictedToHighHeels

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
0
Τα Salomon ειναι πολυ γνωστα, ιδιαιτερα trail παπουτσια. Θυμασαι μαρκες? Ακομη και τα Saucony ειναι καλυτερα των Puma.

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
όχι δυστυχώς δεν τις συγκράτησα.
από τον εξοπλισμό που έχω πάρει πάντως μπορώ να σου πω.
π.χ. αλουμινένιο μπουκάλι wanabee (ή κάπως έτσι) , σακίδιο για hiking lafuma και sigma παρελκόμενα για το ποδήλατο.

AddictedToHighHeels

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
0
όχι δυστυχώς δεν τις συγκράτησα.
από τον εξοπλισμό που έχω πάρει πάντως μπορώ να σου πω.
π.χ. αλουμινένιο μπουκάλι wanabee (ή κάπως έτσι) , σακίδιο για hiking lafuma και sigma παρελκόμενα για το ποδήλατο.

Τιποτα σπουδαιο, θυμιζει τα "αθλητικα προιοντα" του praktiker..στη Γαλλια.
Κανε τη δουλεια σου και πετα τα, προφανως δεν τα πληρωσες και χρυσα!

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
Τιποτα σπουδαιο, θυμιζει τα "αθλητικα προιοντα" του praktiker..στη Γαλλια.
Κανε τη δουλεια σου και πετα τα, προφανως δεν τα πληρωσες και χρυσα!
το μπουκάλι ήταν στα 9, το σακίδιο με την έκπτωση στα 14 και τα φώτα (sigma) ήταν στα 40 με επαναφορτιζόμενες μπαταρίες και φορτιστή
ούτως ή άλλως δεν υπήρχε περίπτωση να δώσω π.χ. 30-40 ευρώ για σακίδιο ή παραπάνω για ένα απλό μπουκάλι από τι στιγμή που θα τα γαμάω στις πέτρες και στις λάσπες.

AddictedToHighHeels

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
0
Τα φωτα σου σιγουρα ειναι για τον πουτσο. Τα "καλα" φωτα φτανουν και χιλιαρικο. Δεν υπαρχει λογος ομως. Ψαξε στο ebay για τα γνωστα κινεζικα cree led lights (3led) που με 25€ εχεις φως παρομοιο με του αυτοκινητου σου. Μειονεκτημα οτι καινε τα σωματα τους, αλλα σε μονοπατι στο βουνο ειναι η νυχτα-μερα. Ολα τα ποδηλατικα φορουμ τα χρησιμοποιουν, ειναι το τελειο VFM. Σαν αυτα πχ. . Εννοειται πως κινεζικο ας ειναι μονο το φως.. σε θεματα ασφαλειας οπως πχ κρανος, κρικοι, carabiners κ.α ΠΑΝΤΑ επωνυμα.
Για σκετο hiking μια χαρα ειναι το σακιδιο σου. Αν κανεις και μονοπατια με το ποδηλατο βρες κατι καλυτερο ομως, λειτουργει και σαν "κροκοδειλος" για τη πλατη σου. Το μπουκαλι κλαιν, μετα απο 4-5 μηνες αλλαξε το εκτος και αν το καθαριζεις τελεια καθε φορα.

AddictedToHighHeels

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
0
Θα το ευχαριστηθεις το φωτακι που λεω, ισως το μονο κινεζικο προιον που εχω παρει. Σκεφτομαι αλλο ενα για πανω στο κρανος για τη περιφερειακη ορατοτητα και οχι μονο οπου ριχνω το τιμονι.
Μετρια επιλογη. Επρεπε να προτιμησεις σταθερες αξιες. Fox, SixSixOne, Giro, Poc κ.α
Το κεφαλι δεν φτιαχνει..
Τουλαχιστον απεφυγες τα open helms, οποιος παει γρηγορα μονοπατια με αυτα ειναι μεγαλος  :jerking: Πεσιμο με τα μουτρα σημαινει απο ουλες Rambo εως νεα δοντια.

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
μονο το εργατικο  κοστος μιλαμε για 4 φορες παρακατω εκει..100 δολ και αν περνουνε οι βιετναμεζοι..αλλα εστω όπως λες,1000 % το οποιο φαινεται υπερβολικο αλλα είναι και λιγο πλασματικο,δηλαδη μονο το φπα είναι το 1/5 αυτου του αριθμου.αν λοιπον από το 6 αρχιζεις και βγαζεις φπα,φορο εισ.,προκαταβολες,τελος επιτηδεύματος ,ασφαλιστικες εισφορες,εργοδοτικες εισφορες ,νοικι ρευμα,κτλ αν σου μεινει κανα 2,5αρι καθαρο ζητημα είναι..λοιπον δεν βρισκω το λογο αυτος που πουλαει σώβρακα με κερδος 4 φορες πανω να μην το κανει,αφου το χρειαζεται για να "πληρωσει" αυτους που του πουλανε καφε με 10 φορες πανω κερδος,παιδακια ο ταβερνιάρης με 5 φορες πανω κερδος(5κοστος-25 πωληση) νερο στο περιπτερο με 400%κερδος(κοστος 0.08-0,10)κτλ κτλ.και μιλαμε για ειδη πρωτης ανάγκης.οχι σώβρακα που περνεις μια στο τοσο.το 2001 ένα ζευγαρι δερματινα παπούτσια καλης ποιοτητας ελληνικα ειχαν 16-18 χιλιαρικα και τωρα γυρω στα 65ε.πηραν δηλαδή  ένα 20% πανω.αντιστοιχα κατι πορτοκαλια ψωμι νερο κτλ με τη μεταβαση στο ευρω 350-400% πανω..δεν είναι τυχαιο ότι η "αναπτυξη" μας είναι καφε και σουβλατζίδικα..αρα μαλλον πρεπει πρωτα να σιχτιριζουμε τους ευατους μας που συντηρούμε αυτή την κατασταση..
Δεν αντιλέγω σ' αυτά που γράφεις εσύ, callahan. Είναι όπως τα λες. Πράγματι, τέτοια είναι τα έξοδα.
Με μια κουβέντα όμως, ξέρεις πως αποκαλείται αυτό το φαινόμενο? "ΜΗ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ".
Αυτό που λέω εγώ λοιπόν είναι πως ΑΡΝΟΥΜΑΙ να γίνω μέρος αυτής (όσο μπορώ βέβαια, δεν είναι δυνατό να μην αγοράζω ψωμί) και βοηθάω στο να τους αφήσω όλους αυτούς να ψοφήσουν.
Ίσως τότε στη θέση αυτής της οικονομίας να αναπτυχθεί μια άλλη, υγειέστερη.
Και νομίζω πως αυτό πρέπει να κάνουμε όλοι, αντί να ψαχνόμαστε για μπουφάν των €800.

callahan

Μέγας
Εγγρ.
14 Δεκ 2010
Κριτικές
24
Like
3.511
Πόντοι
4.587
Δεν αντιλέγω σ' αυτά που γράφεις εσύ, callahan. Είναι όπως τα λες. Πράγματι, τέτοια είναι τα έξοδα.
Με μια κουβέντα όμως, ξέρεις πως αποκαλείται αυτό το φαινόμενο? "ΜΗ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ".
Αυτό που λέω εγώ λοιπόν είναι πως ΑΡΝΟΥΜΑΙ να γίνω μέρος αυτής (όσο μπορώ βέβαια, δεν είναι δυνατό να μην αγοράζω ψωμί) και βοηθάω στο να τους αφήσω όλους αυτούς να ψοφήσουν.
Ίσως τότε στη θέση αυτής της οικονομίας να αναπτυχθεί μια άλλη, υγειέστερη.
Και νομίζω πως αυτό πρέπει να κάνουμε όλοι, αντί να ψαχνόμαστε για μπουφάν των €800.
συμφωνω 100%.και ασφαλως δεν θα σταματήσουμε να αγοράζουμε ψωμι,αυτό το ανεφερα ως παράδειγμα "εκμεταλλευσης"κατά την μεταβαση στο ευρω.περισσοτερο είναι ο τομεας ψυχαγωγια/εστιαση(ταβερνακι,καφες εξω κτλ)που μας πιανουνε τον κωλο στην κυριολεξια..παντως αν το δεις,το πρόβλημα είναι το κοστος παραγωγης και όχι το ποσοστο κερδους..αν π.χ του ελληνα δεν του κοστιζει 60 και είναι 75-80 λεπτα(υποθεσεις κανουμε και στην μια και στην αλλη)το ποσοστο κερδους πανω κατω είναι το ιδιο με τον αμερικανο(650-700%),που επιπλέον μπορει να σπρωξει πολύ παραπανω ποσοτητα σε μια πολύ μεγαλυτερη αγορα...

Anal_Hunter

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Αυγ 2005
Κριτικές
10
Like
17
Πόντοι
5.775
Μην τα μπερδεύεις.
Η κατασκευή ενός σώβρακου μπορεί να παίζει σαν κόστος από τόπο σε τόπο.
Λιανική €1,25 στις ΗΠΑ σημαίνει εργοστασιακό κόστος €0,20. Τόσο το πουλάει το Βιετνάμ στον ΗΠΑ εισαγωγέα.
Να δεχτώ πως εμείς εδώ έχουμε μεγαλύτερο κόστος. Αλλά ΠΟΣΟ? Διπλό? Τριπλό? (Το μπαμπάκι kai to latex ίδια διεθνή τιμή έχοθν παντού). Τριπλό σου λέω εγώ. Αντί για 0,20, ο Έλληνας που τα φτιάνει πρέπει να το πουλάει 0,60 για να βγαίνει.
Από το 0,60 μέχρι το 6 ευρώ είναι 1.000% πάνω. Για σώβρακο μιλάμε, όχι για τα Louis Vuitton της Βίκης Σταμάτη.
Λοιπόν:
Να ψοφήσουν όλοι. Και ο κατασκευαστής, και ο χονδρέμπορος, και ο λιανοπωλητής. Και ο πολιτικός που τους φορολογεί.
Να πάνε να γίνουν εργάτες στη Γερμανία, μπας και στρώσουν.

Αν και εχεις δικιο γιατι κοιταζεις την τσεπη σου, δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα.

Ο Αμερικανος μπορει να κανει τζιρους εκατομμυριων καθε χρονο, μη σου πω καθε μηνα. Ο Ελληνας δεν παιζει ποτε να εχει τοσες πωλησεις, ειναι αδυνατον.

Συμφωνω πως αν το βρισκεις 1,25 δεν προκειται να δωσεις 10, αλλα δεν σημαινει οτι ο Ελληνας σε κλεβει. Γενικα μιλαω, γιατι στην συγκεκριμενη περιπτωση κατα 99% θα το εχει υπερκοστολογησει μεχρι τον θεο ο τυπος.

Μην ξεχνας επισης πως στην Ελλαδα με τους αμεσους και τους εμμεσους φορους παιζει στον τελικο λιανεμπορα να του φευγει μεχρι και το 70-80% σε φορους και αρχιδιες, και φυσικα καθε χρονο ειναι και χειροτερα, κατι που δεν μπορει να αντισταθμισει τοσο ευκολα οσο ο Αμερικανος πχ.

Παρολα αυτα, και εγω στο παρελθον οταν εδω τα ζωα πληρωνανε 25 ευρω το ενα βρακι CK εγω τα επαιρνα 3+1 με 9 ΔΟΛΛΑΡΙΑ. Η Ελληνικη αγορα στεκεται ακομα γιατι σαν καταναλωτες δεν εχουμε και δεν προκειται να αποκτησουμε ποτε συνειδηση γιατι αγοραζουμε με λαθος κριτηρια παντα.

Προσωπικα τα τελευταια δυο χρονια προσπαθω να στηριζω μαγαζια της περιοχης μου με λογικες τιμες, και ατομα που ξερω προσωπικα και αν εχουν κατι που μου αρεσει θα το παρω απο αυτους ακομα και αν ειναι ακριβοτερο.

dimispagrati7

Μέλος
Εγγρ.
2 Οκτ 2008
Like
14
Πόντοι
16
Δεν πανε να γαμηθουν ολοι ρε φιλε. Ξερω τα νουμερα μου, βρισκω τα σχεδια μου και ψωνιζω απ'εξω πλεον. Οταν το ιδιο αντικειμενο εχει 50-60€ κατω και σε 3 μερες ειναι στη πορτα μου, δεν θα ριχνω εγω το χρημα στην αγορα (θα επρεπε) γιατι και η αγορα δεν το γυρνα σε μενα. Η αγορα ειναι ενα καραβι που βουλιαζει.. να δουμε ποιος θα κανει το καπετανιο και θα βγει τελευταιος.

Σε γνωστο nike store Αθηνα τα airmax flyknit 230€. Σε πασιγνωστο αγγλικο μαγαζι 168€ (με εκπτωση βεβαια). 62€ για να τα φαω αλλου :rockon:
με τα flyknit εφαγα τρελο κολλημα κ γω.πριν ένα μηνα τα βρηκα 130 περιπου ευρω.μπορει να λεμε κ το ιδιο σαιτ.κ γω από εξωτερικο παραγγελνω κ γλιτώνεις την κοροιδια.

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
Αν και εχεις δικιο γιατι κοιταζεις την τσεπη σου, δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα.

Ο Αμερικανος μπορει να κανει τζιρους εκατομμυριων καθε χρονο, μη σου πω καθε μηνα. Ο Ελληνας δεν παιζει ποτε να εχει τοσες πωλησεις, ειναι αδυνατον.

Συμφωνω πως αν το βρισκεις 1,25 δεν προκειται να δωσεις 10, αλλα δεν σημαινει οτι ο Ελληνας σε κλεβει. Γενικα μιλαω, γιατι στην συγκεκριμενη περιπτωση κατα 99% θα το εχει υπερκοστολογησει μεχρι τον θεο ο τυπος.

Μην ξεχνας επισης πως στην Ελλαδα με τους αμεσους και τους εμμεσους φορους παιζει στον τελικο λιανεμπορα να του φευγει μεχρι και το 70-80% σε φορους και αρχιδιες, και φυσικα καθε χρονο ειναι και χειροτερα, κατι που δεν μπορει να αντισταθμισει τοσο ευκολα οσο ο Αμερικανος πχ.

Παρολα αυτα, και εγω στο παρελθον οταν εδω τα ζωα πληρωνανε 25 ευρω το ενα βρακι CK εγω τα επαιρνα 3+1 με 9 ΔΟΛΛΑΡΙΑ. Η Ελληνικη αγορα στεκεται ακομα γιατι σαν καταναλωτες δεν εχουμε και δεν προκειται να αποκτησουμε ποτε συνειδηση γιατι αγοραζουμε με λαθος κριτηρια παντα.

Προσωπικα τα τελευταια δυο χρονια προσπαθω να στηριζω μαγαζια της περιοχης μου με λογικες τιμες, και ατομα που ξερω προσωπικα και αν εχουν κατι που μου αρεσει θα το παρω απο αυτους ακομα και αν ειναι ακριβοτερο.

Δεν ψάχνω να βρω κανένα δίκιο. Την άποψη μου λέω.
Στο θεμα των οικονομιών κλίμακος που θίγεις, δεν είναι ακριβώς έτσι. Δηλαδή: Αν κάποιος φτιάνει 100.000 σώβρακα το μήνα θα του στοιχίζουν (π.χ.) 0,25.
Αν φιάνει 1.000.000 θα του στοιχίζουν 0,20.
Και αν φτιάνει 10.000.000, θα του στοιχίζουν 0,19.
Θέλω να πω πως η πτώση του κόστους ανάλογα με την ποσότητα δεν συνεχίζεται επ' άπειρον. Κάπου σταματάει, όσα και να φτιάξεις.
Ειδικά στα σώβρακα, δε νομίζω πως οι διαφορές στις οικονομίες κλίμακας μεταξύ GR και ΗΠΑ είναι τόσο συγκλονιστικές που να δικαιολογούν μια διαφορά κόστους περισσότερη από +20%.
Εδώ μιλάμε για διαφορές λιανικών τιμών 500%. Τι συγκρίνεις τώρα?

Δεν είπα πως "ο Έλληνας με κλέβει".
Είπα πως όλοι ζούμε και κινούμαστε μέσα σε μια ΜΗ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ οικονομία. (Το ότι το 50% του τζίρου του Έλληνα πάει σε κρατικά κέρατα δεν πιστεύω να το αμφισβητείς.) Μόνο ο ΦΠΑ είναι 23%. Το ίδιο ισχύει και για το νοίκι του, και το ρεύμα του, και το λάδωμα που πρέπει να ρίχνει κάθε χρόνο (μαύρο) στην πυροσβεστική για να του ανανεώνει το πιστοποιητικό πυρσφάλειας του εργοστασίου, και τα όλα του. Ε, αυτή την οικονομία δεν θέλω να τη συντηρώ. Ασχέτως προσωπικού μου κόστους. Ποιο δίκιο μου να βρω? Δεν χρειάζεται να βρω κανένα δίκιο. Απλώς δεν αγοράζω (όταν μπορώ). Κι αν αυτό το καταλάβει πολύς κόσμος και κάνει το ίδιο, τότε κάτι μπορεί να αλλάξει. Αν όχι, στ' αρχίδια μας. Ας μην αλλάξει ποτέ.

Ναι, δεν υπάρχει καταναλωτική συνείδηση. Και δεν πρόκειται να αποκτηθεί, όσο βλέπεις να γίνονται συζητήσεις για "μπουφάν των €800" σα να μιλάμε για καθημερινές ανάγκες τύπου πάμπερς για το μωρό.

redmanftw

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2012
Κριτικές
10
Like
96
Πόντοι
376
dsquared μαιμού που θα βρούμε;

Άλλα thread (τυχαίες επιλογές)