Το 2000 όταν έγιναν τα έκτροπα ήμουν φοιτητής στη Θεσσαλονίκη, από πόλη της επαρχίας, ούτε θεσσαλονικιός ούτε αθηναίος δηλ.
Το βράδι εκείνο μετά τον αγώνα, εγώ προσωπικά δεν είχα πρόβλημα, το αυτοκίνητό μου είχε πινακίδες άλλης πόλης,αλλά όχι βέβαια της Αθήνας και δεν διέτρεξα κανένα πρόβλημα. Αυτό βέβαια δείχνει ότι το μένος και το κόμπλεξ των παοκτσήδων κατευθυνόταν προς τους Αθηναίους και όχι προς τους οπαδούς γενικά του Παναθηναικού.
Η Θεσσαλονίκη είναι φοβερή πόλη και οι Μακεδόνες ίσως οι πιο σωστοί, φιλόξενοι και καλόκαρδοι Έλληνες, αλλά ρε παιδιά αυτό που διαπίστωσα εγώ ως τρίτος ουδέτερος παρατηρητής είναι ένα ανεξήγητο, αδικαιολόγητο κόμπλεξ με την Αθήνα. Δηλαδή εμείς οι υπόλοιποι που ζούμε σε άλλες πόλεις της Ελλάδας με την ίδια λογική πρέπει να βρίζουμε και τους μεν και τους δε.
Είναι εντελώς παράλογο.
Αυτό που πραγματικά με πείραξε είναι το γεγονός ότι τις προηγούμενες μέρες πριν τον ημιτελικό με την Έφες Πίλσεν έβγαιναν στα τοπικά ραδιόφωνα Παοκτσήδες (από απλούς φιλάθλους ως και οργανωμένους οπαδούς και αρχηγούς συνδέσμων) και εύχονταν καλή επιτυχία και νίκη στην Έφες Πίλσεν. Τονίζω το γεγονός ότι δεν το έκαναν αρειανοί ή ηρακλειδείς, αλλά παοκτσήδες που οι περισσότεροι από αυτούς ήρθαν στην Θεσσαλονίκη και την Μακεδονία πρόσφυγες ξεριζωμένοι από ποιους βέβαια???? Μα εννοείται από τους Τούρκους.
Από τότε τους σιχαίνομαι και δεν θέλω να ακούω τίποτε γι'αυτούς. Δίκαια τους περιγελούν οι υπόλοιποι οπαδοί της Θεσσαλονίκης ως γύφτους και αμόρφωτους, γιατί τέτοιοι είναι και δεν σέβονται καν την ιστορία της ομάδας τους και την ιστορική τους καταγωγή. Ό,τι παθαίνουν, το προκαλούν οι ίδιοι με τις μαλακίες τους.
Ποιος άλλος βλάκας θα έβγαινε στην ΔΕΘ μια χρονιά με μύρια όσα κοινωνικο- οικονομικά προβλήματα, με ανεργία, με φτώχεια, με εξαθλίωση, με πιεστικά κοινωνικά προβλήματα να διαδηλώσει και να ζητήσει από τον Καραμανλή να του λύσει το ιδιοκτησιακό του πρόβλημα με το απύθμενης γελοιότητας και φαιδρότητας σύνθημα "Λευτεριά στον ΠΑΟΚ"??????
Το χωριό καιγόταν και η πουτάνα λουζόταν......