Εντάξει....υπάρχει πρόβλημα οικονομικό γενικότερα (λέμε τώρα, γιατί εγώ θυμάμαι ότι και καλά το τραβέλι είχε δήθεν ατελείωτη περιουσία), αλλά νομίζω πως όλοι προσπερνάνε το γεγονός ότι ο τρόπος που ενημερώνεται ο κόσμος αλλάζει συνεχώς και δυναμικά, γεγονός που χτυπάει τις παραδοσιακές εφημερίδες.
Νομίζω στις ηλικίες μέχρι και 40 χρονών, το ποσοστό αυτών που διαβάζουν εφημερίδα είναι μικρό, οπωσδήποτε σημαντικά μειωμένο συγκρινόμενο με αντίστοιχα νούμερα πριν 20 χρόνια.
Δεν είναι μόνο η τηλεόραση που έχει μπει δυνατά στο παιχνίδι, αλλά και το Internet, κάτι που οι παραδοσιακές εφημερίδες αγνοούν από ότι φαίνεται και θεωρώ ότι εκεί θα την πατήσουν. Ο ET, κάτι πήγε να κάνει εκεί...αλλά το παραδοσιακό κοινό του, δεν μπορεί να ανοίξει καν υπολογιστή, πόσο μάλλον να προσαρμοστεί να διαβάζει ειδήσεις online.
Αν μειωθούν και οι τιμές που αφορούν στην χρήση του Internet σε φορητές συσκευές....σε πολλές εφημερίδες θα πούμε άντε γεια. Στήνεις 4-5 καλά RSS feeds και δεν ξαναπιάνεις στο χέρι εφημερίδα (η οποία λερώνει τα χέρια, αλλά και την συνείδηση).
Για όλα τα παραπάνω, εξαιρούνται οι αθλητικές εφημερίδες.