Νέα

"Λούφα-Απαλλαγή-Εξαγορά". Οι "θητείες" των πολιτικών μας!!!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα pz89
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 152
  • Εμφανίσεις 6K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

dimmits

Τιμημένος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2008
Κριτικές
183
Like
3.254
Πόντοι
8.535
...εν πασει περιπτωσει ειναι και η εκπληρωση της θητειας μια ενδειξη της πολιτικης ζωης.
Τα σοβαροτερα ομως και πιο επικινδυνα ειναι πως οι "εκλεγμενοι" μας ειναι και ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΟΙ. Ειτε εχουν παρει το χρισμα απο τους παππουδες τους και δεν εχουν κανει τιποτα προγενεστερα στη ζωη τους, ειτε υπηρξαν εργατοπατερες (τεμπεληδες δηλ.) και εχουν φορτωθει στις πλατες του φορολογουμενου κοσμακη. Επικινδυνο ειναι γιατι οταν δεν ξερεις να διαχειριστεις τα οικονομικα εστω ενος περιπτερου ή μιας θεσης που αναφερεται σε καποιον προισταμενο, πως διοικεις ηλιθιε ενα υπουργειο?

Εμεις φταιμε βεβαια που τους θρεφουμε, φιλοι...
:thumbsup:

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
να μου πει τι οτι εiχε αλλη ip;ασε τις μαλακιες ρε,και εγω μπορω να εχω 3-4 διαφορετικες ip αν θελω να κανω το κομματι μου.δεν το εφαγε κανεις και το ξερεις.πηγαινε σε εναν καλο γιατρο,και ξεκινα να βγαινεις λιγο απο το σπιτι θα σου κανει καλο.

Στο χω ξαναπεί νομίζω ότι εδώ μέσα γνωριζόμαστε αρκετά άτομα προσωπικά και να μην εκφέρεις προσωπικές κρίσεις για άτομα που δεν ξέρεις, γιατί γελάει ο κόσμος μαζί σου... Δε λέω κάτι παράλογο , ε?

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
φανταζομαι ,πρωτιστως οτι συνηγορεις με τα λεγομενα μου
ενας επαγγελματικος στρατος ειναι πραγματι το ζητουμενο απο πλευρας εκπαιδευσης, συνεχειας κτλ. το 1ο ερωτημα ειναι τον αντεχουμε οικονομικα? και 2ο με τον τροπο που λειτουργει το παρον κρατος θα εχει τον επιδιωκομενο χαρακτηρα?

Όχι βέβαια! Ένας αμιγώς επαγγελματικός στρατός είναι ανεπιθύμητος για πολλούς λόγους. Η θητεία κληρωτών, όσο αποκρουστική και να είναι , έχει το πλεονέκτημα ότι η ένοπλη δύναμη ελέγχεται από το λαό, ως ένα σημείο.

bbq

Μέλος
Εγγρ.
23 Δεκ 2008
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
1
Όχι βέβαια! Ένας αμιγώς επαγγελματικός στρατός είναι ανεπιθύμητος για πολλούς λόγους. Η θητεία κληρωτών, όσο αποκρουστική και να είναι , έχει το πλεονέκτημα ότι η ένοπλη δύναμη ελέγχεται από το λαό, ως ένα σημείο.
Σιγουρα! Οπως ελεγχονται απο τον λαο και οι δαπανες του στρατου μεσω των εκλεγμενων ανωτατων αρχοντων της χωρας που ελεγχονται βεβαια κι αυτοι. Ας μου εξηγησει μονο καποιος γιατι κυκλοφορουν ελευθεροι οι κατα συρροη εκλεγμενοι - ζαμπλουτοι τωρα- που περασαν απο διαφορους υπουργικους θωκους, αλλα κυριως του ΥΕΘΑ.   

rouKoun13

Μέλος
Εγγρ.
19 Ιαν 2010
Κριτικές
2
Like
62
Πόντοι
16
πριν 2 χρονια οκ ΑΛΛΑ πλεον ο στρατος ειναι μια μπουρδα,ενας χαμενος χρονος απο την ζωη μου κ με τα τωρινα δεδομενα σε παει πισω πολυ στον τομεα εργασιας!κ επιπλεον εφοσον ειμαστε χωρα ΕΕ γιατι πρεπει να παρατασσουμε τοσο στρατο?η θες να μου πεις οτι σε περιπτωση ενος απλου επεισοδιου με την τουρκια θα κατσουν πολλοι να πολεμησουν?

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
πριν 2 χρονια οκ ΑΛΛΑ πλεον ο στρατος ειναι μια μπουρδα,ενας χαμενος χρονος απο την ζωη μου κ με τα τωρινα δεδομενα σε παει πισω πολυ στον τομεα εργασιας!κ επιπλεον εφοσον ειμαστε χωρα ΕΕ γιατι πρεπει να παρατασσουμε τοσο στρατο?η θες να μου πεις οτι σε περιπτωση ενος απλου επεισοδιου με την τουρκια θα κατσουν πολλοι να πολεμησουν?

Τα έχεις μπερδέψει. Καταρχήν το πρόβλημα σου είναι το μέγεθος του στρατού ή η δομή του? Αν θα είναι επαγγελματικός ή κληρωτός?

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Σιγουρα! Οπως ελεγχονται απο τον λαο και οι δαπανες του στρατου μεσω των εκλεγμενων ανωτατων αρχοντων της χωρας που ελεγχονται βεβαια κι αυτοι. Ας μου εξηγησει μονο καποιος γιατι κυκλοφορουν ελευθεροι οι κατα συρροη εκλεγμενοι - ζαμπλουτοι τωρα- που περασαν απο διαφορους υπουργικους θωκους, αλλα κυριως του ΥΕΘΑ.   

Τι σχέση έχει το ένα με το άλλο?

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
502
Πόντοι
4.906
θες να μου πεις οτι σε περιπτωση ενος απλου επεισοδιου με την τουρκια θα κατσουν πολλοι να πολεμησουν?
δεν θα χουν κι αλλη επιλογη μεγαλε....θεωρητικα μιλαμε παντα....

bbq

Μέλος
Εγγρ.
23 Δεκ 2008
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
1
Τι σχέση έχει το ένα με το άλλο?
Η σχεση βρισκεται στην ερωτηση "Τι ελεγχει ή μπορει να ελεγξει ενας λαος και συγκεκριμενα ο πολυπαθης Ελληνικος?" Τον στρατο υπανισσεσαι οτι μπορει να τον ελεγξει μεσω των εκλεγμενων του. Μα ουτε αυτους ελεγχει, θα ελεγξει τον στρατο? Ατυχως οτι απτεται του δημοσιου τομεα στη χωρα αυτη νοσει: υγεια, παιδεια, εργα, κλπ. Ο στρατος γιατι να αποτελει εξαιρεση?
Η επιφυλαξη σου αναφερεται προφανως στο μεταπολιτευτικο τραυμα που μας βασανιζει και για πολλους απο εμας το φαντασμα μιας χουντας ειναι ακομα ζωντανο. Σαν μεγαλα παιδια ομως γωριζουμε πια οτι στον αιωνα μας ο χουντες ειναι οικονομικες και οι δικτατορες ειναι εκλεγμενοι ή CEOs που αγοραζουν και ξεπουλανε χωρες, οικονομιες, ανθρωπους. Γι' αυτο και οι στρατιωτικοι πλεον θυμιζουν δημ. υπαλληλους και μαλιστα χαιρουν χαμηλοτερης εκτιμησης απο τους αντιστοιχους της ΦΑΕΕ Αθηνων ή του (πρωην) ΥΠΕΧΩΔΕ...
Περασμενα μεγαλεια...   

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Η σχεση βρισκεται στην ερωτηση "Τι ελεγχει ή μπορει να ελεγξει ενας λαος και συγκεκριμενα ο πολυπαθης Ελληνικος?" Τον στρατο υπανισσεσαι οτι μπορει να τον ελεγξει μεσω των εκλεγμενων του. Μα ουτε αυτους ελεγχει, θα ελεγξει τον στρατο? Ατυχως οτι απτεται του δημοσιου τομεα στη χωρα αυτη νοσει: υγεια, παιδεια, εργα, κλπ. Ο στρατος γιατι να αποτελει εξαιρεση?
Η επιφυλαξη σου αναφερεται προφανως στο μεταπολιτευτικο τραυμα που μας βασανιζει και για πολλους απο εμας το φαντασμα μιας χουντας ειναι ακομα ζωντανο. Σαν μεγαλα παιδια ομως γωριζουμε πια οτι στον αιωνα μας ο χουντες ειναι οικονομικες και οι δικτατορες ειναι εκλεγμενοι ή CEOs που αγοραζουν και ξεπουλανε χωρες, οικονομιες, ανθρωπους. Γι' αυτο και οι στρατιωτικοι πλεον θυμιζουν δημ. υπαλληλους και μαλιστα χαιρουν χαμηλοτερης εκτιμησης απο τους αντιστοιχους της ΦΑΕΕ Αθηνων ή του (πρωην) ΥΠΕΧΩΔΕ...
Περασμενα μεγαλεια...    

Μη το πολυκουράζεις... το στρατό τον ελέγχει ο λαός όταν είναι με κληρωτούς επειδή κρατάνε το G3 ...

rouKoun13

Μέλος
Εγγρ.
19 Ιαν 2010
Κριτικές
2
Like
62
Πόντοι
16
Τα έχεις μπερδέψει. Καταρχήν το πρόβλημα σου είναι το μέγεθος του στρατού ή η δομή του? Αν θα είναι επαγγελματικός ή κληρωτός?
πιο πολυ η δομη του αλλα με τα σημερινα δεδομενα...για να σου εξηγησω τι εννοω,εγω φετος τον ιουνη τελειωνω την σχολη μου οποτε πλεον μου μενει ο στρατος κ η πρακτικη μου εργασια για το πτυχιο!ελα που ομως τα πραγματα πανε σκατα εκει!απο οσο ξερω μια μεγαλη εταιρια που ειναι απο τις βασικες στο αντικειμενο μου εχει παψει πλεον να παιρνει πρακτικαριους!δλδ οταν εγω θα ψαχνω για εργασια τον σεπτεμβρη του 2012(που θα εχω απολυθει απο τον στρατο) τα πραγματα θα ειναι πιο ασχημα απο τωρα!για αυτο πιστευω οτι η υποχρεωτικη στρατευση ειναι λαθος!απο την αλλη σε ενα βιντεο στο youtube με εναν γαλλο ευρωβουλευτη λεει ξεκαθαρα οτι εμεις εχουμε 100000 στρατο ενω οι γερμανοι 200000 κ μετα ρωταει γιατι η ευρωπη δεν εγγυαται τα συνορα μας για να μειωθει ο στρατος μας!αν οι αριθμοι ισχυουν δεν σου φαινεται εξωφρενικο για μια χωρα 11000000 να διαθετει και να συντηρει ενα τοσο μεγαλο στρατευμα?

rouKoun13

Μέλος
Εγγρ.
19 Ιαν 2010
Κριτικές
2
Like
62
Πόντοι
16
δεν θα χουν κι αλλη επιλογη μεγαλε....θεωρητικα μιλαμε παντα....
επειδη ειμαι απο τον εβρο(καταγωγη)εχω ακουσει την εξης ιστορια
οτι κατα την κριση των ιμιων ειχαν παει οι μαναδες κ παρακαλουσαν να παρουν τα παιδια τους απο το στρατοπεδο!και σε εκπομπη του χαρδαβελα νομιζω το εχουν πει!

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
πιο πολυ η δομη του αλλα με τα σημερινα δεδομενα...για να σου εξηγησω τι εννοω,εγω φετος τον ιουνη τελειωνω την σχολη μου οποτε πλεον μου μενει ο στρατος κ η πρακτικη μου εργασια για το πτυχιο!ελα που ομως τα πραγματα πανε σκατα εκει!απο οσο ξερω μια μεγαλη εταιρια που ειναι απο τις βασικες στο αντικειμενο μου εχει παψει πλεον να παιρνει πρακτικαριους!δλδ οταν εγω θα ψαχνω για εργασια τον σεπτεμβρη του 2012(που θα εχω απολυθει απο τον στρατο) τα πραγματα θα ειναι πιο ασχημα απο τωρα!για αυτο πιστευω οτι η υποχρεωτικη στρατευση ειναι λαθος!απο την αλλη σε ενα βιντεο στο youtube με εναν γαλλο ευρωβουλευτη λεει ξεκαθαρα οτι εμεις εχουμε 100000 στρατο ενω οι γερμανοι 200000 κ μετα ρωταει γιατι η ευρωπη δεν εγγυαται τα συνορα μας για να μειωθει ο στρατος μας!αν οι αριθμοι ισχυουν δεν σου φαινεται εξωφρενικο για μια χωρα 11000000 να διαθετει και να συντηρει ενα τοσο μεγαλο στρατευμα?

Το ζήτημα του μεγέθους είναι άλλο. Ναι είναι μεγάλος στρατός θα έλεγα. Όμως νομίζω ότι ο επαγγελματικός-μισθοφορικός στρατός κρύβει κινδύνους. Δε θα έδινα έτσι σε ένα σώμα επαγγελματιών, μια κλειστή κάστα, την αποκλειστική οπλοφορία στη χώρα. Θα μπορούσε εύκολα να καταστεί ανεξέλεγκτη.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
επειδη ειμαι απο τον εβρο(καταγωγη)εχω ακουσει την εξης ιστορια
οτι κατα την κριση των ιμιων ειχαν παει οι μαναδες κ παρακαλουσαν να παρουν τα παιδια τους απο το στρατοπεδο!και σε εκπομπη του χαρδαβελα νομιζω το εχουν πει!

Γελοιότητες μικροαστικές. Να τα πάρουν να τα πάνε που? Λες και δε θα αιχμαλωτιστούν τελικά άμα λέμε σε περίπτωση πολέμου η χώρα βρίσκεται στη μεριά του ηττημένου.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006

Το μονο λαθος, ειναι οτι αφου υπαρχει υποχρεωτικη στρατευση, δεν καταλαμβανει και τις γυναικες.
Ή ολοι ή κανενας.

Κατα την αποψη μου, κανενα πειστικο επιχειρημα δεν υπαρχει για να τις εξαιρεσει.
Εκτος ισως απο αυτο το σαχλό "οι αντρες πανε στρατο, οι γυναικες γεννανε". Λες και δεν ειναι επιλογη της γυναικας να μην γεννησει ποτέ.

bbq

Μέλος
Εγγρ.
23 Δεκ 2008
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
1
Το μονο λαθος, ειναι οτι αφου υπαρχει υποχρεωτικη στρατευση, δεν καταλαμβανει και τις γυναικες.
Ή ολοι ή κανενας.

Κατα την αποψη μου, κανενα πειστικο επιχειρημα δεν υπαρχει για να τις εξαιρεσει.
Εκτος ισως απο αυτο το σαχλό "οι αντρες πανε στρατο, οι γυναικες γεννανε". Λες και δεν ειναι επιλογη της γυναικας να μην γεννησει ποτέ.
ΘΕΟΣ!  :rockon:

rouKoun13

Μέλος
Εγγρ.
19 Ιαν 2010
Κριτικές
2
Like
62
Πόντοι
16
Το ζήτημα του μεγέθους είναι άλλο. Ναι είναι μεγάλος στρατός θα έλεγα. Όμως νομίζω ότι ο επαγγελματικός-μισθοφορικός στρατός κρύβει κινδύνους. Δε θα έδινα έτσι σε ένα σώμα επαγγελματιών, μια κλειστή κάστα, την αποκλειστική οπλοφορία στη χώρα. Θα μπορούσε εύκολα να καταστεί ανεξέλεγκτη.
μα δεν θα φτιαξεις ενα σωμα μισθοφορων οπου θα ερθει η σαρα κ η μαρα να υπηρετησει.ουτε να φερεις τιποτα τελειωμενους ευρωπαιους η αμερικανους που ουτε ξερεις τι ρολο βαρανε κ να τους δωσεις οπλα και να τους πεις τωρα φυλαχτε μας!αλλα εναν επαγγελαμτικο στρατο!δηλαδη πχ στις περιοχες κοντα στα συνορα..γιατι να μην πρσλαβεις παιδια απο εκεινη την περιοχη σαν επαγγελματιες οπλιτες(που ειναι κ διεξοδος για αυτους)?ετσι και στον τοπο τους τους κρατας και πιστευω οτι πιο λιγο κοστιζει στον ελληνικο καρτος να τους συντηρησει!κ επιπλεον ειμαστε χωρα της ΕΕ.πολυ δυσκολα θα μπορουσε ο στρατος να κανει πραξικοπημα πχ αν αυτο ειναι που εννοεις...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom