Νέα

Ληξιπρόθεσμα στην εφορία - εκτοκισμός

• Μέλος που άνοιξε το νήμα jim28
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 17
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

jim28

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Ιαν 2007
Κριτικές
27
Like
2.453
Πόντοι
6.955
Πολύ καλησπέρα σας,

έφτασε η στιγμή που η εφορία απαιτεί τα 520 € απο το χαράτσι που δεν είχα πληρώσει πέρυσι.
Ελα όμως που εγω δεν εχω να τα πληρώσω εφάπαξ και με έχει πιάσει σύγχυση διότι δεν ξέρω με το επιτόκιο θα εκτοκίζεται αυτό το ληξιπρόθεσμο ποσό και που θα φτάσει.
Τον περασμένο μήνα "το καθεστώς" πέρασε εναν νόμο με τον οποίο εκτοκίζονται με τοκογλυφικό επιτόκιο τα ληξιπρόθεσμα χρέγη προς την εφορία, κάπου 17%

Γνωρίζει κάποιος να μου δώσει λεπτομέρειες? Με τι επιτόκιο θα εκτοκίζεται κάθε είδος ληξιπρόθεσμης οφειλής?

nomercy

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Αυγ 2007
Κριτικές
15
Like
226
Πόντοι
1.240
Πολύ καλησπέρα σας,

έφτασε η στιγμή που η εφορία απαιτεί τα 520 € απο το χαράτσι που δεν είχα πληρώσει πέρυσι.
Ελα όμως που εγω δεν εχω να τα πληρώσω εφάπαξ και με έχει πιάσει σύγχυση διότι δεν ξέρω με το επιτόκιο θα εκτοκίζεται αυτό το ληξιπρόθεσμο ποσό και που θα φτάσει.
Τον περασμένο μήνα "το καθεστώς" πέρασε εναν νόμο με τον οποίο εκτοκίζονται με τοκογλυφικό επιτόκιο τα ληξιπρόθεσμα χρέγη προς την εφορία, κάπου 17%

Γνωρίζει κάποιος να μου δώσει λεπτομέρειες? Με τι επιτόκιο θα εκτοκίζεται κάθε είδος ληξιπρόθεσμης οφειλής?

κοψε τις πουτανες και τραβα πληρωστα

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.739
Πόντοι
1.306
δεν πληρωνεις δεν πληρωνεις

οι γνωστες    :jerking:  του τσιπουρα

OP
OP
jim28

jim28

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Ιαν 2007
Κριτικές
27
Like
2.453
Πόντοι
6.955
κοψε τις πουτανες και τραβα πληρωστα

Πού λεφτά για πουτανες ρε φιλε, εδω μέσα μπαίνω μόνο για να τις βλέπω...έχεις ακούει που λένε φάτε μάτια ψάρια? καπως ετσι

nomercy

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Αυγ 2007
Κριτικές
15
Like
226
Πόντοι
1.240

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.739
Πόντοι
1.306
ΥΠΟΙΚ: Έρχονται και κατασχέσεις για όσους δεν πλήρωσαν το «χαράτσι» της ΔΕΗ
07/01/201410:0916
Αν οι ιδιοκτήτες δεν πληρώσουν το ποσό που θα βεβαιώσει η εφορία τότε αυτό θα πρέπει να ρυθμιστεί αλλιώς θα ξεκινήσει διαδικασία κατάσχεσης

Θα προκύψουν μετά τους φορολογικούς ελέγχους όσων δεν πλήρωσαν το ΕΕΤΗΔΕ για τη διετία 2011-2012

Από το "κόσκινο" του φορολογικού ελέγχου θα περάσουν όσοι δεν πλήρωσαν το "χαράτσι" μέσω της ΔΕΗ, με απόφαση που υπογράφει ο υφυπ. Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης. Με αυτή δίδει εντολή για έλεγχο όσων δεν πλήρωσαν και για αποστολή σημειωμάτων με τα οποία ζητούνται τα χρήματα του ΕΕΤΗΔΕ για το 2011 και το 2012. Αν οι ιδιοκτήτες δεν πληρώσουν το ποσό που θα βεβαιώσει η εφορία τότε αυτό θα πρέπει να ρυθμιστεί αλλιώς θα ξεκινήσει διαδικασία κατάσχεσης.

Αρχικά θα χρησιμοποιηθούν οι καταστάσεις των οφειλών που διαγράφηκαν ως απλήρωτες από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ μετά από τη παρέλευση 4μήνου καθώς και οι καταστάσεις των διακοπών συνδέσεων την επίμαχη περίοδο όπου αναζητούνταν οι ιδιοκτήτες των ακινήτων. Αυτές οι καταστάσεις θα διασταυρωθούν με τον αριθμό παροχής ρεύματος των υπόχρεων, με τις δηλώσεις φόρου εισοδήματος, τα Ε2, τα Ε9 και τις αιτήσεις επιδόματος θέρμανσης και εν συνεχεία θα δημιουργηθούν χρηματικοί κατάλογοι με τους οφειλέτες.

Σε έλεγχο θα βρεθούν και ακίνητα που δεν επιβαρύνθηκαν με ΕΕΤΗΔΕ επειδή θεωρήθηκαν δημόσια κτίρια, καθώς θα γίνει νέα επεξεργασία στοιχείων και τα για οφειλόμενα ποσά θα ειδοποιηθούν οι υπόχρεοι. Επίσης, όπου υπολογίστηκε ΕΕΤΗΔΕ και δεν χρεώθηκε από τη ΔΕΗ λόγω διακοπής σύνδεσης θα γίνει βεβαίωση του φόρου και αποστολή ειδοποίησης στους υπόχρεους.

καλο ξεμπερδεμα

redmanftw

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2012
Κριτικές
10
Like
96
Πόντοι
376
δηλαδη ολοι θα κανουν κατασχεσεις σε ολους τους συριζαιους που δεν πληρωσαν τα χαρατσια;

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
78.563
Πόντοι
12.756
Πολύ καλησπέρα σας,

γραφτους στ αρχιδια σου , δινε 30 ευρω το μηνα ή οτι εχεις καθε τελος του μηνα ...απλα πηγαινε να φαινεται οτι βαζεις κατι

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.295
Πόντοι
8.006
Πολύ καλησπέρα σας,

Μηπως μπορεις να μου πεις τον νομο που λεει 17%?
Εγω ξερω οτι ειναι 1% το μηνα.
Γιατι δεν πας να ρυθμισεις την οφειλη σε δοσεις αν δεν εχεις ολα τα χρηματα?
Και εν παση περιπτωσει τι θελεις να κανεις με το θεμα?

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.295
Πόντοι
8.006
γραφτους στ αρχιδια σου , δινε 30 ευρω το μηνα ή οτι εχεις καθε τελος του μηνα ...απλα πηγαινε να φαινεται οτι βαζεις κατι
Ανωδυνο αρχιδογραψιμο βεβαια, γιατι για τοσο μικρο ποσο δεν θα του κανουν ουτε ποινική διωξη ουτε πλειστηριασμους.
Καμια κατασχεσουλα ομως σε τραπεζικο λογαριασμο?
:rolleyes:
Εγω εχω την εντυπωση οτι το κρατος εχει αρχισει και τις κλεινει τις τρυπες και τα παραθυρα και η εποχη του "γραψτους στ αρχιδια σου" μαλλον εχει περασει.

dthanos

Μέλος
Εγγρ.
17 Οκτ 2006
Like
8
Πόντοι
1
Ανωδυνο αρχιδογραψιμο βεβαια, γιατι για τοσο μικρο ποσο δεν θα του κανουν ουτε ποινική διωξη ουτε πλειστηριασμους.
Εγω εχω την εντυπωση οτι το κρατος εχει αρχισει και τις κλεινει τις τρυπες και τα παραθυρα και η εποχη του "γραψτους στ αρχιδια σου" μαλλον εχει περασει.

Γενικά, αν κάποιος χρωστάει έστω και 200 ευρώ αλλά έχει σε τραπεζικό λογαριασμό - έστω και σαν συνδικαιούχος, π.χ. 10000, μάλλον η κατάσχεση είναι στο δρόμο (γνωστός μου την έπαθε έτσι). Αν όμως πραγματικά και αποδεδειγμένα υπάρχει αδυναμία πληρωμής, όπως πολύ σωστά λες, βάζει κανείς 20-30 ευρώ (μη σου πω μόνο 5 ευρώ) και δε σε ενοχλεί κανείς (επίσης έχω γνωστό που βάζει μήνα παρά μήνα 50 ευρώ, έχουν περάσει 2 χρόνια και κανείς δεν τον ενόχλησε)

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
78.563
Πόντοι
12.756

εννοειτε ειναι ανωδυνο , απο την στιγμη που βαζει κατι κανενας εφορος δεν θα του κανει κατασχεση στον τραπεζικο , και το ποσο ειναι μικρο , μεχρι να φτασουν σε αυτον θα εχουν περασει χιλιετίες

Γενικά, αν κάποιος χρωστάει έστω και 200 ευρώ αλλά έχει σε τραπεζικό λογαριασμό - έστω και σαν συνδικαιούχος, π.χ. 10000, μάλλον η κατάσχεση είναι στο δρόμο (γνωστός μου την έπαθε έτσι). Αν όμως πραγματικά και αποδεδειγμένα υπάρχει αδυναμία πληρωμής, όπως πολύ σωστά λες, βάζει κανείς 20-30 ευρώ (μη σου πω μόνο 5 ευρώ) και δε σε ενοχλεί κανείς (επίσης έχω γνωστό που βάζει μήνα παρά μήνα 50 ευρώ, έχουν περάσει 2 χρόνια και κανείς δεν τον ενόχλησε)

Πας στον εφορο πανω , ζητας την κατανοηση του , λες οτι θα βαζεις οτι μπορεις εστω και τα 5 ευρω και δυσκολα πολυ να σου κανουν κατι ..απλα μην το γαμησεις εντελως και κανεις να βαλεις 1 χρονο , εκει θα σε φανε στην γωνια

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
78.563
Πόντοι
12.756

εμαθες τι ειπε ο Στουρνος για τα χρεη ? τα νεα επιτοκια ? εχει να πεσει γλεντι μεγαλο

nandro79

Μέλος
Εγγρ.
21 Νοε 2009
Like
13
Πόντοι
1
διαβαστε και γελαστε. Φυσικο προσωπο που χρωστα φορο. 1% προσαυξηση το μηνα, στους 6 μηνες συν 10% τοκο και στο χρονο συν 30% τοκο. κοινως αν αφησεις ενα φορο απληρωτο 12 μηνες εχεις 12% προσαυξηση και 30% τοκο συνολο 42%. Επιχειρηση που αφηνει απληρωτο ΦΠΑ η παρακαρατουμενο φορο ολα τα παραπανω συν 1000 η 2500 προστιμο (αναλογως τα βιβλια που τηρεις) συν το ισοποσο του φορου που δεν πληρωσες. δηλαδη αν ενα ΦΜΥ 200 ευρω δεν το πληρωσεις στην ωρα του αλλα μετα απο 1 εξαμηνο θα πληρωσεις 200+200+1000(η 2500)+32=1432. ε ρε γλεντια. θα φτασουν τα ληξιπροθεσμα στην εφορια τα 100δισ και μετα θα λενε οτι οι ελληνες ειναι τσαμπατζηδες ξαθ δεν πληρωνουν

raopau

Ανώτερος
Εγγρ.
14 Δεκ 2012
Like
23.141
Πόντοι
5.006
το ποσο ειναι σχετικα μικρο...ψαξε να μπεις σε καποια ρυθμιση αν μπορεις...αυτο που λενε καποιοι δινει 30-50 ευρω οποτε εχεις δεν σε διασφαλιζει γιατι δεν σημαινει οτι το ποσο δεν θα τοκιζεται (αν δεν ειχε παει στην εφορια ακομα,π.χ. ηταν χρεος σε δημο θα μπορουσες ανετα να ζητησεις επιεικια δινοντας κανα ποσο οποτε εχεις)....
αν δεν εχεις ακινητα στο ονομα σου, βαλε τα λεφτα σε λογαριασμους της γυναικας σου ή των παιδιων σου, αν τους εμπιστευεσαι, και πανε στην εφορια με κατεβασμενα παντελονια ψωλοβαροντας την μαλαπερδα σου στον εφορο....εισαι αρχοντας....

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
78.563
Πόντοι
12.756

petergsp

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Οκτ 2012
Κριτικές
191
Like
55.589
Πόντοι
41.813
αυτο που ξερω εγω παντως ειναι οτι αυτα τα νεα προστιμα 10-30% επι του ληξιπροθεσμου παντα ποσου ΚΑΙ η προσαυξηση 1,5% το μηνα ισχυουν ΜΟΝΟ για τα νεα χρεη απο 1-1-2014 και μετα.

για τα παλια χρεη ισχυει οτι ισχυε μεχρι σημερα.οι ρυθμισεις γινονται απο τον καθενα ξεχωριστα (ή απο το λογιστη του)στον προσωπικο του λογαριασμο στο taxisnet αφου βεβαιως αποδειξει την αδυναμια του να πληρωσει ολο το ποσον.κοινως ξεβρακωνεσαι στην εφορια,αναφερεις ολες τις πηγες εισοδηματος σου,τα ακινητα σου και τυχον εισοδημα απο αυτα,εισοδημα που αναμενεται να αποκτησεις στο μελλον,καταθεσεις,ποσον που μπορεις να πληρωσεις,παγια εξοδα ατομικα και οικογενειακα κλπ κλπ.

Άλλα thread (τυχαίες επιλογές)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom