Μηχανή του Τηλεκόλλα
Είναι η ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, που αγόρασα από το Dubai International Airport στις 31/08/2010.
Η πρώτη φιλία, που έκανα σαν φοιτητής στο ΠΑΠΕΙ, ήταν με το Μάνο. Όταν ήμουν 18 ετών, την έκφραση "κόλλα ρε" την είχα ψωμοτύρι. Επειδή ο Μάνος βαριόταν να κολλάει μαζί μου όλη την ώρα, ανακάλυψε τη θεωρία του τηλεκόλλα. Σύμφωνα με τη θεωρία αυτή, δυο άνθρωποι μπορούν να κολλήσουν ακόμα και αν βρίσκονται 2500 χιλιόμετρα μακριά, αρκεί να μεταδίδει ο ένας την αύρα του στον άλλο. Για να ανταλλάξουν δυο άτομα τις ενέργειές τους, θα πρέπει να μουτζώνουν με το δεξί τους χέρι και να φωνάζουν "Φςςςςς". Φυσικά, μετά από αυτή τη φοβερή επιστημονική ανακάλυψη, ο Μάνος μετονομάστηκε σε Τηλεκόλλα.
Η πρώτη φορά, που είδα στη ζωή μου ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, ήταν το Νοέμβρη του 2004. Ο Τηλεκόλλα την έφερνε κάθε μέρα στο Πανεπιστήμιο και τράβαγε φωτογραφίες εμένα, τον Drop με την πατάτα στο στόμα, τον Μπάο και τον Πίττες.
Έτσι λοιπόν, η digital photomachine που αγόρασα, ονομάστηκε "Μηχανή του Τηλεκόλλα".