Πριν μια εβδομαδα,μολις εμπαιναν οι γονεις μου στο σουπερμάρκετ,στο κατωφλι ερχεται ο Αλβανογυφτος που επαιτει συνεχεια απ εξω και πεφτει πανω τους ασκώντας πιεση τοση οση να χασουν προς στιγμην την ισοροπια τους χωρις να πεσουν όμως ουτε να παθουν τιποτα.Δηθεν κατά λαθος.Η μητερα μου που της ειχε τυχει κατι παρομοιο στο τρενο και ειχε αποσωβησει τη κλοπη,του εβαλε τις φωνες.Εκεινος απομακρυνθηκε με γοργο βημα.Μπαινουν στο σουπερμάρκετ,κανουν λιγα βηματα και ο πατερας μου διαπιστωνει ότι τους λειπανε τα 40 ευρω από τη τσεπη του μπουφαν.Ο κλεφτης προφανως δουλευε τα χερια του.Ερχεται ο υπεύθυνος και λεει ότι τον αφηνουν να επαιτει, του δινουν πολλα τροφιμα,του δι νουν και οι πελατες.Κοντος,χοντρος από το πολύ δωρεαν πλουσιοπαροχο φαγητο και με ένα μικρο παιδι κοντα του.Παρενθεση,μολις πηγα την επομενη μερα στο σουπερμάρκετ τους ειπα ότι δεν είναι σωστο να αφηνουν επαιτες κολλητα στην εισοδο,με ότι συνεπαγεται αυτό.Του είχαμε κανει παρατηρηση να πηγαινει πιο περα αλλα εκεινος δεν υπακουε,ηταν η απαντηση.Και γιατι δε περνατε τηλεφωνο την αστυνομια να του κανει εκεινη τη συσταση;Καλουν οι γονεις μου αμεσως το 100 και ερχονται μοτοσυκλετες.Εντωμεταξυ εξω από το σουπερμάρκετ ειχε ειδοποιηθεί και ειχε πιασει βαρδια ως επαιτης ενας άλλος,προφανως φιλος του προηγουμενου.Πιο ψηλος και αυτος με παιδι κοντα του.Προχωραει σε προσαγωγες η αστυνομια και πιανει και τον επαιτη.Του κανει καποιες ερωτήσεις και λεει ο ενας αστυνομ ικος,Να του κανουμε προσαγωγη,να τα πει στο τμημα τι ξερει.Και απανταει ο διπλανος,Αστον,δε βλέπεις,εχει και παιδι μαζι του.Αν δε τον ανακρινει τι γνωριζει που επαιτουν μαζι με τον κλεφτη εξω από το σουπερμάρκετ,εξω από την εκκλησια κάθε Κυριακη και τους δινει λεφτα ο κοσμος,και πιθανον να ξερει και που είναι το σπιτι του,πως θα γινει δουλεια;Λενε οι αστυνομικοι στη μητερα μου,πηγαινετε στο αστυν ομικο τμημα να τα πειτε κι εκει για το περιστατικο.Παιρν ουν ταξι, πηγαινουν.Μ ε τα ποδια πανω στο γραφειο ο αστυνομικος,τους λεει ένα απλο,Αμα τον δειτε τον κλεφτη παρτε τηλεφωνο το 100 να ερθει,κι εξω απ τη πορτα.Ο κλεφτης δε ξαν αφανηκε εκτοτε,ηταν εξυπνος.Εχω παντως το νου μου.