Και ενα ΑΛΛΟ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ζητημα η λαθρομεταναστευση. Ειναι ενα προβλημα απο μονο του. Δεν ειπε κανεις οτι φταιει ( αποκλειστικα, γιατι μεριδιο ευθυνης εχει) η λαθρομεταναστευση για τη δημοσιονομικη κριση της χωρας. Ποιος το πε αυτο?
Με μια προχειρη αναγνωση 30 σελιδων μονο σε αυτο το thread, βρισκεις διαφορα.
Αλλος εγραψε οι μεταναστες κλεβουν τις δουλειες και οι ελληνες μενουν ανεργοι.
Αλλος εγραψε οι συμπατριωτες μας πηδανε απο τα μπαλκονια και εσεις το παιζετε ανθρωπιστες.
Αν κατσουμε να παρουμε ολο το thread απο την αρχη κι ασχοληθουμε μερικες ωρες μεχρι να το διαβασουμε ολοκληρο, θα βρουμε αρκετα τετοια.
Αρκετοι ειναι αυτοι που επειδη δεν βρισκουν δουλεια τα ριχνουν στους μεταναστες.
Δουλειες υπαρχουν. Καθαριστες, delivery, συντηρητες δρομων, εργατες στα χωραφια. Μερικα προχειρα παραδειγματα. Υπαρχουν αρκετα. Οι ελληνες δεχονται να κανουν αυτες τις δουλειες? Οχι!
Κι ενταξει καταλαβαινω το 'εγω σπουδασα και θελω να δουλεψω στον τομεα μου' αλλα ετσι οπως ειναι η φαση, δεν υπαρχουν δουλειες για ολους στον τομεα τους.
Τι πρεπει να κανουμε? Να μην δουλευουμε καθολου? Καμια δουλεια δεν ειναι ντροπη. Γιατι οι συντηρητες δρομων πχ που δουλευουν στους 40 βαθμους ειναι κατα 70% ξενοι? Οι ελληνες ντρεπονται ή ζεσταινονται? Δεν θελουν δουλεια? Ε αυτες οι δουλειες υπαρχουν τωρα. Τι να κανουμε?
Αφου οι ελληνες δεν δειχνουν να αντιλαμαβανονται οτι τα πραγματα δεν θα αλλαξουν συντομα, φταινε οι ξενοι που παιρνουν τις δουλειες αυτες?
Εκτος κι αν εχει δει κανενας μεταναστη λογιστη, γιατρο, ξενοδοχουαπαλληλο, δικηγορο που θελουν ολοι οι ελληνες να γινουν. Δεν παιρνουν αυτες τις δουλειες που διεκδικει ο ελληνας οι μεταναστες. Τις χαμαλοδουλειες που αρνουνται να κανουν οι ελληνες παιρνουν.
Και οκ, να δεχτω οτι υπαρχουν και εξαιρεσεις. Δεν ειναι ο κανονας ομως. Με τιποτα!
Kazabubura κάνεις λάθος. Δεν φταίει η δεξιά πόσο μάλλον η ακροδεξιά και οι εθνικιστές για το χάλι. Την χούντα την έριξαν κάτι άτομα σαν την Δαμανάκη που είναι ευρωβουλευτής (ενώ πέρασε απο 40 κόμματα) και που έχει στείλει την Ελλάδα στα δικαστήρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων πάνω απο δέκα φορές. Αναγνωρίζω το γεγονός ότι υπήρχαν περιστατικά κακοποίησης αλλά αυτοί που τότε κακοποιήθηκαν (λάθος κατ εμέ) τώρα κακοποιούν τους εαυτούς τους αφού και εάν δεν μπόρεσαν να βολευτούν απο το παρακράτος που υπήρχε χρόνια τώρα. Όπως ο 60χρονος αριστερός που αυτοκτόνησε στο σύνταγμα και η κόρη του είναι πρόεδρος της Ελληνοπακιστανικής φιλίας.
Ποιος λεει οτι ρατσιστες ειναι μονο οι ακροδεξιοι?
Ειναι και αριστεροι και δεξιοι και κεντρωοι. Δεν εχει πολιτικη θεση ο ρατσισμος.
Και δεν με ενδιαφερει αν ο καθε ρατσιστης ειναι δεξιος ή αριστερος.
Εχω στοιχεια μεσα μου απο σχεδον καθε πολιτικο συστημα.
Το ιδανικο πολιτευμα ειναι μια μιξη των καλυτερων στοιχειων απο τα παντα.
Ναι θεωρω τον ευατο μου αριστερο σε γενικες γραμμες, αν κι εχω μεσα μου στοιχεια απο ολα τα πολιτικα συστηματα σχεδον. Αυτα που θεωρω καλα.
Αυτο ομως ουδεμια σχεση εχει με τον ρατσισμο. Ο ρατσισμος δεν ειναι πολιτικη αποψη.
edit: απλα τα πυρα μου τα δεχονται οι ακροδεξιοι κυριως επειδη αυτοι εκφραζονται ακραια και με μισος απεναντι στους μεταναστες.