foufoutos_30
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 26 Νοε 2009
- Like
- 34
- Πόντοι
- 166
…Τέσσερα κτήνη, 4 βάρβαροι που ούρλιαζαν και βρωμούσαν με έκαναν να δω την πραγματικότητα.» “η Αθήνα είναι μια ανοχύρωτη πόλη όπου κυριαρχούν ο φόβος…” «Δεν είναι εύκολο να είσαι Ελληνας αυτή τη στιγμή. Ή πρέπει να αποσυρθείς στο σπίτι σου και απλώς να βλέπεις, σαν παρατηρητής, ή, αν θες να πάρεις μέρος στα πράγματα, θα πρέπει να γίνεις πρόσωπο υπό έλεγχο. Οχι της Αστυνομίας ή της εξουσίας αλλά του γείτονά σου, του αδελφού σου, της Ιστορίας…”
O N. Κούνδουρος στην συνέντευξή του δήλωσε: «…Κατά βάθος χαίρομαι για το συμβάν ( εννοεί την ληστεία πριν 7 μήνες ). Το γεγονός με έκανε να δω την πραγματικότητα. Είχα μια ανόητη ευαισθησία και γενναιοδωρία με την είσοδο ή μάλλον την εισβολή των ξένων στην Ελλάδα. Έλεγα ότι της….. ίδια γης παιδιά είμαστε, να μπει ο κόσμος στην Ελλάδα, να ευφρανθεί, να νιώσει ασφάλεια, να φάει, να πιει ελληνικό νερό. Ε, από την ώρα του περιστατικού τέρμα όλες αυτές οι εφηβικές μαλακίες. Τέσσερα κτήνη, 4 βάρβαροι που ούρλιαζαν και βρωμούσαν και φορούσαν μάσκες με έκαναν να δω την πραγματικότητα. Εκείνο το “μην τον κρατάς, πνίξ’ τον τον πούστη” που φώναζε ο μόνος που άκουσα να μιλάει τσάτρα- πάτρα ελληνικά,…τι το θέλανε;
Από εκεί κινήθηκε ένας μηχανισμός από σκέψεις μου, που πέταξε έξω από την Ελλάδα όλους τους μετανάστες. Δεν είναι σωστό όμως και ως κοινωνική συμπεριφορά η Ελλάδα να ανοίγει τις πόρτες της, σαν την πουτ… που ανοίγει τα πόδια της: 1.400.000 ξένοι μέσα στη χώρα; Το 15% της χώρας μετανάστες; Πόσοι Έλληνες μπορούν να απορροφήσουν αυτό το νούμερο; Και όμως έγινε. … Δεν ήθελαν μόνο να κλέψουν. Ήθελαν να σκοτώσουν. Έναν άλλο γείτονα τον έπνιξαν με μαξιλάρι. Εγώ μόλις γλίτωσα. …. Είδα μια εκδικητικότητα φυλετική, ταξική, κοινωνική, εθνική…Ήταν μίσος….
Μετά το επεισόδιο βρέθηκα στο αυτοκίνητο φίλου. Ήρθε ένας Πακιστανός να καθαρίσει τα τζάμια. Του λέει ο φίλος “όχι.”. Εγώ, που είχα περάσει την περιπέτεια, του λέω “δώστου κάτι του νεαρού, δεν πειράζει”. Του έδωσε ένα κέρμα. Το παίρνει ο Πακιστανός, το κοιτάζει και μας το πετά στα μούτρα. Πήδηξα έξω , τον έπιασα από τον σβέρκο και τον έσουρα με κακία, με ένα μίσος, στο αυτοκίνητο και του ‘πα “βρες το”.
Από πίσω ο κόσμος έβλεπε την εικόνα ενός λευκού που έσερνε έναν φουκαρά Πακιστανό σαν να ήταν σκύλος. Η εντύπωση πού έδωσα ήταν ότι η λευκή ράτσα ταλαιπωρούσε έναν φουκαρά πακιστανό σκύλο. Και όμως συνέβαινε το ανάποδο. Η παρεξήγηση είναι μέσα στη ζωή μας.
- Θα μπορούσα να χαρακτηρίσω το περιστατικό που έζησα κακιά στιγμή, αλλά έτσι θα το εξευτέλιζα. Δεν ήταν σαν το τραμ που με πάτησε στον δρόμο εξαιτίας μια αδεξιότητάς μου. Ήταν το γέννημα ενός στάτους πολύ ευρύτερου που κυριαρχεί σε όλη την Ελλάδα. Η ταπείνωση ενός έθνους σε σημείο να μην μπορεί να κυκλοφορήσει κανείς στο δρόμο χωρίς το καρδιοχτύπι μη τυχόν του τύχει το απρόσμενο κακό. Όπως μου είπε ο αστυνομικός διευθυντής που με βρήκε τότε, “η Αθήνα είναι μια ανοχύρωτη πόλη όπου κυριαρχούν ο φόβος, η ανησυχία και το απρόσμενο”….
Καλά,δεν θα κολλήσουμε και τη δικέφαλη κότα στο thread για τους μετανάστες!Έλεος ρε φίλε!Και δεν ντύνομαι μπάτσος,γιατί δεν μου πάει το μπλέ...
εκτος απο μαλακαςΜετά το επεισόδιο βρέθηκα στο αυτοκίνητο φίλου. Ήρθε ένας Πακιστανός να καθαρίσει τα τζάμια. Του λέει ο φίλος “όχι.”. Εγώ, που είχα περάσει την περιπέτεια, του λέω “δώστου κάτι του νεαρού, δεν πειράζει”. Του έδωσε ένα κέρμα. Το παίρνει ο Πακιστανός, το κοιτάζει και μας το πετά στα μούτρα. Πήδηξα έξω , τον έπιασα από τον σβέρκο και τον έσουρα με κακία, με ένα μίσος, στο αυτοκίνητο και του ‘πα “βρες το”.
:o
αυτο καταλαβες εσυ απο το περιμενοντας τους βαρβαρους;
[/quote]Τύπε,αν ήξερες ελληνικά,δεν ανέφερα πουθενά τι κατάλαβα,αλλά απλά τι είπε ο Καβάφης.Απλά έναν συνειρμό έκανα...Βέβαια το ποίημα,αναφέρει ότι το πρότυπο του πολιτισμού,η Ρώμη,περίμενε τη λύση στα προβλήματά της απο τους βαρβάρους.Βλέπουμε την τραγικότητα του ξεπεσμένου ηθικά και ψυχικά ανθρώπου, ο οποίος συνειδητοποιεί ότι η ύπαρξή του είναι ανώφελη, γι' αυτό και είναι πρόθυμος να υποταχτεί και να παραδοθεί στον θεωρητικά ισχυρότερο στα υλικά και έμψυχα, θεωρώντας τον ως τη μόνη ελπίδα σωτηρίας του.Τουλάχιστον εγώ αυτό καταλαβαίνω.Αλλά το θέμα μας αυτό είναι???:o
Παίχτης της CSKA Μόσχας τύπε!τι άλλο σ' αρέσει (σου πάει) να ντύνεσαι;
trans?
cd?
ναύτης;
Βλαχογερμανέ τέκνον μου μέχρι χτές ήταν καλός και χρυσός και τώρα είναι μαλάκας και ψεύτης?Ψεύτης βέβαια μπορεί να είναι,καθώς σιγά μην έδειρε κανέναν,αλλά μαλάκας???Μήπως επειδή έπαθε,έμαθε??Λέω εγώ τώρα...εκτος απο μαλακας
ειναι και ψευτης
το γεροχουφταλο εδειρε και καλα Πακη?
μαλακας ηταν και θα ειναιΒλαχογερμανέ τέκνον μου μέχρι χτές ήταν καλός και χρυσός και τώρα είναι μαλάκας και ψεύτης?Ψεύτης βέβαια μπορεί να είναι,καθώς σιγά μην έδειρε κανέναν,αλλά μαλάκας???Μήπως επειδή έπαθε,έμαθε??Λέω εγώ τώρα...
3. Βιαιοπραγεῖ ἀνοήτως κατὰ ἐπαίτου.
Αυτό να μ πείς...Σωστό σε βρίσκω...μαλακας ηταν και θα ειναι
γιατι ηταν επαναστατης με λεφτα του κρατους και εκ του ασφαλους
ετσι γινομαι και εγω Τσε Γκεβαρα
(δύο ερωτήσεις: ο λαθρομετανάστης (λαθρεργαζόμενος) έγινε τώρα επαίτης; το βιαιοπραγώ πάει με κατά ή επί;)
Ἐᾶν ὁ καθαρίζων ἀνεμοθραύστας εἶναι ἐργαζόμενος τὸτε θὰ πρέπῃ νὰ ἐντάξωμεν εἰς τοὺς καταλόγους τοῦ Ὑπουργείου Ἐργασίας καὶ τοὺς ἐξῆς ἐπιτηδευματίας:
1. Πωλητὰς χαρτομανδήλων
2. Καθαριστὰς φανῶν ὀχημάτων
3. Ἐκπαιδευτὰς χοροῦ ἄρκτων
4. Ἐμπορικοὺς ἀντιπροσώπους πορνείων καὶ σπουδαστηρίων (πρὸς τέρψιν ἑνίων μελῶν τοῦ ἱστοτόπου)
Διὰ τὴν σύνταξιν τοῦ ῥήματος "βιαιοπραγῶ" δὲν ἀντελήφθην τὸ πρόβλημα.
τύπε είναι βιοπορισταί και ενίοτε εισοδηματίαιἘᾶν ὁ καθαρίζων ἀνεμοθραύστας εἶναι ἐργαζόμενος τὸτε θὰ πρέπῃ νὰ ἐντάξωμεν εἰς τοὺς καταλόγους τοῦ Ὑπουργείου Ἐργασίας καὶ τοὺς ἐξῆς ἐπιτηδευματίας:
1. Πωλητὰς χαρτομανδήλων
2. Καθαριστὰς φανῶν ὀχημάτων
3. Ἐκπαιδευτὰς χοροῦ ἄρκτων
4. Ἐμπορικοὺς ἀντιπροσώπους πορνείων καὶ σπουδαστηρίων (πρὸς τέρψιν ἐνίων μελῶν τοῦ ἱστοτόπου)
Διὰ τὴν σύνταξιν τοῦ ῥήματος "βιαιοπραγῶ" δὲν ἀντελήφθην τὸ πρόβλημα.
γάματα:o
γάματα
τυπε σε αυτο συμφωνω και εγω.ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ???
ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ KEVIN RUD!!!!!!
«Οι μετανάστες, και όχι οι Αυστραλοί, είναι αυτοί που πρέπει να προσαρμοστούν. Έτσι είναι, και άμα τους αρέσει! Βαρέθηκα να ανησυχούμε σε αυτή τη χώρα μήπως προσβάλλουμε ένα άτομο ή την κουλτούρα του. Από τότε που.....
έγιναν οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Bali, η πλειοψηφία των Αυστραλών ένιωσε ένα κύμα πατριωτισμού.
Η κουλτούρα μας εξελίχθηκε σε δύο αιώνες γεμάτους αγώνες, προσπάθειες και νίκες από εκατομμύρια άντρες και γυναίκες που επιζητούσαν την ελευθερία.
Η κύρια γλώσσα που μιλάμε είναι τα Αγγλικά. Όχι τα Ισπανικά,τα Λιβανέζικα, τα Αραβικά, τα Κινέζικα, τα Γιαπωνέζικα, τα Ρώσικα ή οποιαδήποτε άλλη γλώσσα.
Οπότε, αν θέλετε να γίνετε μέρος της κοινωνίας μας, μάθετε τη γλώσσα μας!
Οι περισσότεροι Αυστραλοί πιστεύουν στο Θεό.
Αυτό δεν είναι κάποιο Χριστιανικό, ακροδεξιό, πολιτικό κίνημα, αλλά γεγονός: Χριστιανοί, άντρες και γυναίκες, με Χριστιανικές αρχές, ίδρυσαν αυτή τη χώρα, και αυτό είναι καθαρά καταγεγραμμένο. Αρμόζει, λοιπόν, να το δείχνουμε πάνω στους τοίχους των σχολείων μας.
Αν ο Θεός μας σας προσβάλλει, σας προτείνω να βρείτε άλλο μέρος του κόσμου για να ζήσετε, διότι εμάς ο Θεός είναι μέρος της κουλτούρας μας. Θα δεχτούμε αυτά που πιστεύετε, χωρίς ερωτήσεις. Αυτό που ζητάμε είναι να δεχτείτε κι εσείς αυτό που πιστεύουμε εμείς, και να ζήσετε μαζί μας με αρμονία, χαρά και ειρήνη.
Αυτή είναι η δική μας χώρα, η δική μας γη και ο δικός μας τρόπος ζωής, και θα σας προσφέρουμε κάθε ευκαιρία να τα απολαύσετε κι εσείς.
Όμως, μόλις χορτάσετε να παραπονιέστε, να γκρινιάζετε και να μουρμουρίζετε για τη σημαία μας, τον όρκο πίστης στη χώρα μας που δίνετε όταν παίρνετε την υπηκοότητα, τα χριστιανικά μας πιστεύω, τον τρόπο ζωής μας, τότε σας ενθαρρύνω να εκμεταλλευτείτε μια άλλη μεγάλη ελευθερία της Αυστραλίας:
Το δικαίωμα να φύγετε!
Αν δεν είσαστε ευχαριστημένοι, τότε φύγετε!
Δε σας φέραμε εδώ με το ζόρι.
Εσείς διαλέξατε να έρθετε.
Οπότε, δεχτείτε τη χώρα που εσείς διαλέξατε!»
μονο ο μαλακας ο παπιας και ο τσιπρας δεν πρεπει να συμφωνουντυπε σε αυτο συμφωνω και εγω.
φιλε δεν ξερω αν ειναι ψεμα η οχι,αλλα ακουγεται λογικο,δεν νομιζεις;Πρέπει να είναι η 10η φορά που εμφανίζεται στο bou το ψέμμα αυτό.