Εαν τα ήξερα όλα τύπε,θα ήμουν ο Θεός,αλλά δεν τα ξέρω και δεν είμαι.Αυτά που λέω έχουν γίνει και εξακολουθούν να γίνονται καθημερινά,όπου μερικές εκατοντάδες νομίζουν ότι μιλάνε για εκατομμύρια,αλλά αυτά τα εκατομμύρια δεν τους είπαν ότι τους θέλουν για αντιπροσώπους.Δεν ρωτάς τον κόσμο τι θέλει,αν το θέλει και πως το θέλει,αλλά πράττεις αυθαίρετα ότι σου λέει η κομματική σου γραμμή,με το πρόσχημα ότι πράττεις για το λαό.Δηλαδή πρακτικά είσαι υπάλληλος του κόμματος και παπαγαλάκι.Δεν διαφέρεις απο έναν Πασόκο ή Νεοδημοκράτη ή Καρατζαφερικό,τους οποίους κατηγορείς ως παπαγάλους.Και μέσα σε αυτά τα κόμματα υπάρχουν φωνες λογικής ακόμα.Στην αριστερά,αν πάς κόντρα στην κεντρική εξουσία του κόμματος,σε τρώει το μαύρο χώμα.Αλλά πόσο να είσαι στην ηλικία?20?25?Δεν έχεις δεί σκηνικά που έχουν δεί κάποιοι μεγαλύτεροί σου.Όταν έδινε ο Αντρέας το υπουργείο Οικονομικών στο ΚΚΕ,τα κουμούνια,οι υπέρτατοι αριστεροί σου,έκαναν την κότα.Και το έκαναν,τάχα δήθεν για ιδεολογικούς λόγους,αλλά πρακτικά το έκαναν για να μην έχουν μερίδιο ευθύνης και να μπορούν να ασκούν κριτική της δεκάρας με φρούδες υποσχέσεις και ουτοπικά οράματα στο λαό.Με λίγα λόγια έμειναν στην απ'έξω για να κράζουν το δικομματισμό,γιατί είναι ανίκανοι.Ακόμα και χώρες σαν την ΕΣΣΔ,διαλύθηκαν απο κάτι τύπους σαν και αυτούς που υποστηρίζεις.Μια ελιτ έκανε κουμάντο και εκεί.Έμενα σε καλά σπίτια,είχαν αμάξια κτλ,την ίδια στιγμή που ο λαός ετρωγε κρέας με δελτίο.Και οι λίγοι εκπροσωπούσαν τους πολλούς,χωρίς να τους ρωτήσουνΤα έχω δεί αυτά.Και πολλοί άλλοι τα έχουν δεί και τα έχουν ζήσει κιόλας.Δεν είχαν ελευθερία να έκφραστούν,γιατί αν το έκαναν και ήταν κόντρα στο καθεστώς θα πήγαιναν σε γκουλάγκ.Εαν δεν είναι φασιμός αυτο,τότε τι ειναι?Απλά ο φασισμός είχε το μαύρο κυρίαρχο χρώμα και ο κομμουνισμός το κόκκινο.Δεν είναι τυχαία άλλωστε και η στροφή των χωρών της πρώην ΕΣΣΔ προς την άκρα δεξιά.Και στη Λιθουανία θέλουν να στήσουν άγαλμα στον Αδόλφο.Φαντάσου τι μένος έχουν όλοι αυτοί ενάντια στην αριστερά και τον υπαρκτό σοσιαλισμό,που τα έζησαν στο πετσί τους οι ίδιοι.Για το λόγο αυτό,χέσε τις θεωρίες και κοίτα την πράξη,καθώς απέχουν πολύ η μια απο την άλλη.