Νέα

Λαθρομετανάστες στην Ελλάδα/(λαθρο)μετανάστευση γενικώς

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Pradadevil
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 71K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Να τους δωθει?

• Ναι

Ψήφοι: 157 10,3%
  • Οχι

Ψήφοι: 692 45,5%
  • Μονο σε οσους μενουν πανο απο 10 χρονια

Ψήφοι: 221 14,5%
  • Σιγα μην δικαιουται αυτος που πουλαει dvd στην ομονοια

Ψήφοι: 70 4,6%
  • Θα πιδηχτω απ το παραθυρο αν ο πακις γινει ελληνας

Ψήφοι: 382 25,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    1.522

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Το Καιζερ ηταν μια μαλακιουλα του Πρωσου Βασιλια οταν στεφθηκε Αυτοκρατορας της Γερμανιας-και καλα,εγω ειμαι Καισαρας και ετσι.

Και καλά σα να πήρε τον τίτλο του Αυτοκράτορα της Αγίας Ρωμαικής Αυτοκρατορίας ( τον είχε αφαιρέσει ο Ναπολέοντας το 1806 , έπειτα από 1006 (!) χρόνια ισχύος. Και τότε ο Αφβούργος αυτοκράτορας αρκέστηκε στο να είναι απλά αυτοκράτορας της Αυστρίας.

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
τα τελευταια 2000 χρονια στην Ελλαδα μας,εζησαν για αιωνες αλλα σε διαφορετικες περιοδους
Νορμανδοι,Καταλανοι,Εβραιοι,Σλαβοι,Αλβανοι,Βουλγαροι,Τουρκοι,Αραβες,Αρμενιοι,Φραγκοι,και πολλοι πολλοι αλλοι.
Εαν αυτο δεν ειναι πολυ πολυπολιτισμικοτητα τοτε τι ειναι?

Εννοείς ότι ήταν σε κάποια..βουνά, άλλοι ήρθαν και φύγαν ή είμασταν ύπο το ζυγό της Όθ. Αυτοκρατορίας. Ερώτησα τι είδους πολυπλιτισμικοτητα επιθυμήτε σε ένα κράτος με ομοιαγενή κουλτούρα, τι θέματα θα λύσει;

Διευκρινισα αναμεσα σε πρωιμες και υστερες περιοδους,οταν(στις υστερες)η Αυτοκρατορια σταδιακα εξελληνιστικε ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΑ-προσοχη εδω.

Οπως και να εχει δεν υπηρχε ΕΘΝΙΚΗ συνειδηση(Ελληνικη,η αλλη),και μεχρι τελους οι κατοικοι της Κωνσταντινουπολης και ο Αυτοκρατορας θεωρουσαν εαυτους τους ΓΝΗΣΙΟΥΣ κληρονομους της Ρωμης-και τυπικα ΗΤΑΝ.

Το Καιζερ ηταν μια μαλακιουλα του Πρωσου Βασιλια οταν στεφθηκε Αυτοκρατορας της Γερμανιας-και καλα,εγω ειμαι Καισαρας και ετσι.

Μαλιστα. Του Καίζερ (και λοίπών ευρωπαίων) ήταν μαλακιούλα ενώ των Ελλήνων κάυχημα και... καταγωγή :cheesy: Πολύ αντικειμενικό σε βρίσκω. Είναι σαν την ανησυχία για τα κινήματα σε άλλες χώρες....
Γνήσιοι κληρονόμοι της Βυζαντινής θεωρούνταν και οι Ρώσσοι, ήταν και αυτοί Ρωμαίοι

HotScorpios

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Μαρ 2008
Κριτικές
17
Like
1
Πόντοι
1.240
Από το να κάνετε κριτική και υποδείξεις στο πως γίνεται το moderation ( ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΣΥ!) δε ξεκινάτε πρώτα λέω εγώ να συμμορφώνεστε με τους κανόνες?

Για κάτσε βρε παιδί και θα μας ΤΡΕΛΛΑΝΕΙΣ ΕΝΤΕΛΩΣ, το κείμενο για το οποίο με
έκανες warn ήταν εντελώς αστείο ως 'βρισιά' που το ανέφερες.

Τί να πώ εγώ για τις συνεχείς επιθέσεις από τα νεοταξιτάκια του site που κανείς σας
δεν τους έκανε το παραμικρό warn όταν με βρίζανε,

Λοιπόν επειδή όντως είμαστε ενήλικες, δεν μπορούμε να ανεχτούμε
ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ 'παιδάκια' 'διαχειριστές' μποροστά στα μάτια μας.

Οπότε ή παραιτήσου από διαχειριστής ή να μου πείτε επισήμως οτι το site
έγινε 'στέκι αριστεριστών' να σηκωθώ κι εγώ να φύγω αφού πρώτα ενημερώσω όλα
τα παιδιά με τα οποία μιλάω εδώ μέσα για να κρίνουν αυτά την ποιότητά σας, ΟΚ ?

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
γιατι τους εχουμε ΓΑΜΗΣΕΙ τον τοπο που ζουν,

Όχι εμείς. Ας πάνε σε αυτούς που τους γαμήσανε.
Αλλά δεν πάνε, γιατί οι περισσότεροι τους στέλνουν πίσω σούμπιτους.

.Ναι,για αυτο και αλληλοσφαζονταν και εξανδραποδιζαν ο ενας τον αλλον καθε 15-20 χρονια...

Αυτό είναι θέμα μαλακίας και όχι εθνικής συνειδήσεως.
Και τα τελευταία 200 περίπου χρόνια που έχουμε εθνικό κράτος, μπορώ άνετα να θυμηθώ 2 εμφυλίους (έναν κατά την διάρκεια της επαναστάσεως και ένα μετακατοχικό) και έναν εθνικό διχασμό. Χώρια βέβαια τις πολιτικές δολοφονίες και τις εξεγέρσεις.

Αντιθέτως στην αρχαιότητα υπήρξαν πολλά παραδείγματα που δείχνουν μάλλον κάποιας μορφής εθνική συνείδηση πέραν της γλώσσας και της θρησκείας (ολυμπιακοί αγώνες, περσικοί πόλεμοι, ελληνιστική εποχή).

ΥΓ. Το μέσο επίπεδο της μετανάστευσης στην Ελλάδα είναι κακό, και δυστυχώς τέτοιους μετανάστες μπορούμε να τραβήξουμε. Οι περισσότεροι που έρχονται εδώ, υστερούν κατά πολύ του μέσου έλληνα, και μορφωτικά (με εξαίρεση ίσως κάποιους από τις χώρες του τέως ανατολικού μπλοκ που έδιναν μεγάλη αξία στην μόρφωση) και πολιτισμικά και οικονομικά. Από την στιγμή λοιπόν που δεν μπορούμε κατά κάποιο τρόπο να επωφεληθούμε από αυτούς, γιατί ούτε διαρροή μυαλών αποτελούν προς τον τόπο μας (όπως πχ. ένα μέρος της μετανάστευσης σε ΗΠΑ και κάποιες χώρες της δυτικής Ευρώπης) αλλά ούτε και ανάγκη από εργατικά χέρια και ανθρώπινο δυναμικό έχουμε (όπως πχ. οι ΗΠΑ και η Γερμανία άλλοτε), τότε δεν καταλαβαίνω γιατί δεν θα έπρεπε να καθιερωθεί μια αυστηρότατη μεταναστευτική πολιτική όπως και στα προαναφερθέντα κράτη. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για μετανάστευση που δείχνει δείγματα ότι δεν έχει πρόθεση να αφομοιωθεί και άρα αποτελεί εν δυνάμει κίνδυνο για το κοινωνικό μέλλον της χώρας.

kouhel03

Μέλος
Εγγρ.
3 Νοε 2005
Like
0
Πόντοι
0

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Για κάτσε βρε παιδί και θα μας ΤΡΕΛΛΑΝΕΙΣ ΕΝΤΕΛΩΣ, το κείμενο για το οποίο με
έκανες warn ήταν εντελώς αστείο ως 'βρισιά' που το ανέφερες.

Τί να πώ εγώ για τις συνεχείς επιθέσεις από τα νεοταξιτάκια του site που κανείς σας
δεν τους έκανε το παραμικρό warn όταν με βρίζανε,

Λοιπόν επειδή όντως είμαστε ενήλικες, δεν μπορούμε να ανεχτούμε
ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ 'παιδάκια' 'διαχειριστές' μποροστά στα μάτια μας.

Οπότε ή παραιτήσου από διαχειριστής ή να μου πείτε επισήμως οτι το site
έγινε 'στέκι αριστεριστών' να σηκωθώ κι εγώ να φύγω αφού πρώτα ενημερώσω όλα
τα παιδιά με τα οποία μιλάω εδώ μέσα για να κρίνουν αυτά την ποιότητά σας, ΟΚ ?

μη ξοδεύεις το χρόνο σου και το χώρο για υποδείξεις. Γράψε -συμβουλευτικά- επί του θέματος. Και χωρίς μπινελίκια. Ξέρω τι κάνω, εσείς αρκεστείτε στο να συμμορφώνεστε στους κανόνες. Νομίζω ενήλικοι ήμαστε και μπορούμε να μιλήσουμε σαν άνθρωποι.

vlachodeutsch

Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2008
Like
4
Πόντοι
66
Και καλά σα να πήρε τον τίτλο του Αυτοκράτορα της Αγίας Ρωμαικής Αυτοκρατορίας ( τον είχε αφαιρέσει ο Ναπολέοντας το 1806 , έπειτα από 1006 (!) χρόνια ισχύος. Και τότε ο Αφβούργος αυτοκράτορας αρκέστηκε στο να είναι απλά αυτοκράτορας της Αυστρίας.
και μην ξεχναμε και τον τσαρο που ελεπε τον εαυτο του σαν καισαρα του βυζαντιου ή μαλλον σαν συνεχεια του

farkeli

Τιμημένος
Εγγρ.
11 Οκτ 2008
Κριτικές
101
Like
204
Πόντοι
1.886
Οι αναφορές σε παλαιότερες καταστάσεις είναι χρήσιμες για την πολυπολιτισμική σύνθεση των διαφόρων κρατών (και αυτοκρατοριών) αλλά απαιτείται η ανάλογη "προσαρμογή" και "αναγωγή" ως προς τις σημερινές επικρατούσες συνθήκες και ανάγκες (κατα την γνώμη μου επισημαίνεται διακριτή και σημαντική διαφορά).

Με όλο τον σεβασμό στις αντίθετες απόψεις θα έλεγα ότι οι ..."προοδευτικές/αριστερίστικες" αντιλήψεις για την απόλυτη και πλήρη ελευθερία ως προς τον αριθμό των μεταναστών αλλά και της δραστηριότητας που αυτοί μπορούν να αναπτύσσουν στα όρια της Ελληνικής επικράτειας είναι το ίδιο επιζήμια με την αντίληψη των "θερμόαιμων" εθνικιστών που με τις θεωρήσεις τους αλλά και τις πρακτικές τους δίνουν περιθώρια στους οποιουσδήποτε "πονηρούς" να κινούνται και να εκφράζονται, διεκδικώντας μέχρι και αποζημιώσεις για κάτι που ποτέ δεν τους ανήκε...  

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
και μην ξεχναμε και τον τσαρο που ελεπε τον εαυτο του σαν καισαρα του βυζαντιου ή μαλλον σαν συνεχεια του
ναι. Πήρε τον τίτλο περί το 1490. Παντρέυτηκε επίσης την ανιψιά του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, ώστε να προσδώσει και μια νομιμότητα και συνέχεια στο αξίωμα.

HotScorpios

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Μαρ 2008
Κριτικές
17
Like
1
Πόντοι
1.240
μη ξοδεύεις το χρόνο σου και το χώρο για υποδείξεις. Γράψε -συμβουλευτικά- επί του θέματος. Και χωρίς μπινελίκια. Ξέρω τι κάνω, εσείς αρκεστείτε στο να συμμορφώνεστε στους κανόνες. Νομίζω ενήλικοι ήμαστε και μπορούμε να μιλήσουμε σαν άνθρωποι.

Το κρατάω το μήνυμά σου σεβαλιέ για να στο τρίψω στη μουρίτσα σου την επόμενη φορά
που τα νεοταξιτάκια θα αρχίζουν ΠΡΩΤΑ να με σκυλοβρίζουν.

Υ.Γ. Όντως το θέμα Λαθρομετανάστες και Αριστεριστές Δολοφονούν την Κοινωνία Μας
    φαίνεται οτι σας 'στεναχώρησε κατάκαρδα μερικούς μερικούς' 'δημοκράτες'

Εδώ είναι και το πρωτότυπο άρθρο...χεχεχε

eskiya

Μέλος
Εγγρ.
14 Σεπ 2007
Like
8
Πόντοι
16
Και να μην ξεχναμε και τον "Καιζερ" του γερμανικου ποδοσφαιρου

Γουεν φουτμπολ γουοζ φουτμπολ....

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66

Καλά άστο, το έχασες.

Τον τίτλο Kaiser τον χρησιμοποιούσε ήδη ο Όθωνας από το 962 μΧ.

Επισκέπτης
Μαλιστα. Του Καίζερ (και λοίπών ευρωπαίων) ήταν μαλακιούλα ενώ των Ελλήνων κάυχημα και... καταγωγή :cheesy: Πολύ αντικειμενικό σε βρίσκω. Είναι σαν την ανησυχία για τα κινήματα σε άλλες χώρες....
Η λεξη"Καισαρ"υπαρχει με την μια η την αλλη μορφη στις περισσοτερες Ευρωπαικες γλωσσες και σημαινει ακριβως το ιδιο πραγμα-Καισαρ,Καιζερ,Τσαρ.
Στην Ελληνικη Γλωσσα-γιατι στην υστερη περιοδο της Αυτοκρατοριας Ελληνικα μιλουσαν-τι σημαινει η λεξη"Ρωμαιος"δλδ.?

Στην Ελλαδα πλαστηκε εναν ΜΥΘΟΣ τον 19ο αιωνα,αυτος της αδιασπαστης,δηθεν,συνεχειας του Ελληνικου Εθνους-και(κυριως)της εθνικης του συνειδησης-απο αρχαιοτατων χρονων,απο τον Παπαρηγοπουλο και τους προισταμενους του.Και οτι,και καλα,η"Βυζαντινη"Αυτοκρατορια ηταν Αυτοκρατορια των Ελληνων ενω οι ΙΔΙΟΙ οι"Βυζαντινοι"αυτοαποκαλουντο ΡΩΜΑΙΟΙ.
Καλά άστο, το έχασες.
Τι εχασα ρε κουμπαρε?η λεξη"Καισαρας"υπηρχε στην Γερμανικη γλωσσα,μεχρι και στα Ρωσικα υπαρχει.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Οι αναφορές σε παλαιότερες καταστάσεις είναι χρήσιμες για την πολυπολιτισμική σύνθεση των διαφόρων κρατών (και αυτοκρατοριών) αλλά απαιτείται η ανάλογη "προσαρμογή" και "αναγωγή" ως προς τις σημερινές επικρατούσες συνθήκες και ανάγκες (κατα την γνώμη μου επισημαίνεται διακριτή και σημαντική διαφορά).

Με όλο τον σεβασμό στις αντίθετες απόψεις θα έλεγα ότι οι ..."προοδευτικές/αριστερίστικες" αντιλήψεις για την απόλυτη και πλήρη ελευθερία ως προς τον αριθμό των μεταναστών αλλά και της δραστηριότητας που αυτοί μπορούν να αναπτύσσουν στα όρια της Ελληνικής επικράτειας είναι το ίδιο επιζήμια με την αντίληψη των "θερμόαιμων" εθνικιστών που με τις θεωρήσεις τους αλλά και τις πρακτικές τους δίνουν περιθώρια στους οποιουσδήποτε "πονηρούς" να κινούνται και να εκφράζονται, διεκδικώντας μέχρι και αποζημιώσεις για κάτι που ποτέ δεν τους ανήκες...  

Έχεις δίκιο. Η πιο ψύχραιμη φωνή επί του θέματος.

Λοιπόν ξεκινώντας να πω τα εξής. Καταρχήν όλοι είμαστε άνθρωποι και οι διαχωρισμοί σε ουσιολογικό επίπεδο δεν υφίστανται.

Ωστόσο διοικητικά ο πλανήτης και ο πλυθησμός του είναι διαιρεμένα κατ αυτό τον τρόπο. Με όποιο τρόπο και αν έχει προκύψει η διαίρεση αυτή ιστορικά. Δε σημαίνει ότι δε μπορεί να αρθεί αυτός ο κατακερματισμός ή είναι απόλυτος.

Αυτό σημαίνει ότι η άνευ όρων μετακίνση οπουδήποτε στον πλανήτη δεν είναι εφικτή. Αλλά γίνεται μόνο υπό όρους.

Επομένως για κάθε χώρα καλό θα είναι οι όροι μετακινησης και παραμονής των πολιτών της μιας και της άλλης υπόκεινται από την αρχή της ΑΜΟΙΒΑΙΟΤΗΤΑΣ. Όπερ και σημαίνει το εξής. Είτε μαζευόμαστε κάποια ομάδα κρατών και λέμε " θα κάνουμε μια ζώνη και οι πολίτες θα έχουν έναν Α βαθμό ελευθερίας μετακίνησης και παραμονής σε αυτή τη ζώνη" , είτε δυό χώρες συννενοούνται απευθείας και ότι όροι ισχύουν για τους πολίτες της μιας , να ισχύουν και για της άλλης χώρας. Ή τέλοσπάντων να υπάρχουν άλλα αντισταθμισματα και ανταλλάγματα.

Το μια χώρα απλά να ανοίξει τα σύνορα και να δεχτεί κάθε κάτοικο ανά τη γη, είναι απερισκεψία όπως και να το κάνουμε. Στις Η.Π.Α. ο φίλος μου που έληξε η βίζα του επειδή απολύθηκε και δε βρήκε άλλη δουλειά εντός μιας αυστηρής προθεσμίας ειδοποιήθηκε να εγκαταλείψει τη χώρα, σε 3 μέρες. Βρήκε εσπευσμένα εισητήριο one way και έδοσε 1 500 δολλάρια. Αλλιώς θα τον είχαν μπουζουριάσει. Και δεν αστειεύονται οι γιάνκηδες σε αυτά.

Επίσης αν οι άλλοι έχουν προβλήματα, καλώς ή κακώς δε μπορούν τα προβλήματα όλων των κατοίκων της γης να μετακυληθούν σε μια συγκεκριμένη χώρα. Όσο καλός και ανθρωπιστής και να είσαι, απλά δε γίνεται. Εδώ υπάρχει τόση ανεργία τώρα. Ο πλυθυσμός αυτής της χώρας θα έπρεπε να είναι γύρω στα 6-7 εκατομμύρια.

Εν ολίγοις, θέλει αυτός να έρθει στη χώρα που είμαι πολίτης. Με τους ίδιους όρους θέλω να πάω και εγώ στη δική του. Ή και σε άλλες. Το ερώτημα είναι : μπορώ?

eskiya

Μέλος
Εγγρ.
14 Σεπ 2007
Like
8
Πόντοι
16
Αν αποκαλουσατε Ελληνα καταμουτρα τον Κων.νο Παλαιολογο δε νομιζω να περναγατε κ πολυ καλα. Οπως αλλωστε αν αποκαλουσατε κ Τουρκο τον Γιαβουζ Σελιμ

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Πολυ ωραιο αυτο...Γιατι,ξερεις,στο Αφγανισταν υπαρχουν και Ελληνικα Στρατα.

ναι αλλά η ευθύνη διαμοιράζεται. Μη κοροιδευόμαστε δε φταίει η Ελλάδα που γαμήθηκε το Αφγανιστάν. Ενώ πριν ήταν ο παράδεισος επί της γης με τους Ταλιμπαν ε? Και δεν έφευγε κανείς αφγανός από τη χώρα του, όλοι ευημερούσαν και προόδευαν εκεί.

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
Τι εχασα ρε κουμπαρε?η λεξη"Καισαρας"υπηρχε στην Γερμανικη γλωσσα,μεχρι και στα Ρωσικα υπαρχει.

Το ότι η λέξη καίσαρας υπήρχε, υπήρχε.
Το ότι σαν τίτλος συνόδευε όλους τους μονάρχες της Αγίας Ρωμαϊκής και αργότερα είναι δεδομένο.
Ποια μαλακιούλα λοιπόν, αφού ο ένας κληρονομούσε τον τίτλο από τον άλλο;

Άσε που στην γερμανική, λόγω της σύνδεση kaiser και προσώπου αυτοκράτορα, σήμαινε πλέον αυτοκράτορας και όχι καίσαρας.

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
Πολυ ωραιο αυτο...Γιατι,ξερεις,στο Αφγανισταν υπαρχουν και Ελληνικα Στρατα.

Α ναι. Και επειδή έχουμε μεμονομένες στρατιωτικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν (στα πλαίσια του ΝΑΤΟ δηλαδή και όχι από μόνοι μας), είμαστε καταδικασμένοι να πήξουμε στους πακιστανούς και τους κούρδους.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386

Το ότι σαν τίτλος συνόδευε όλους τους μονάρχες της Αγίας Ρωμαϊκής και αργότερα είναι δεδομένο.
Ποια μαλακιούλα λοιπόν, αφού ο ένας κληρονομούσε τον τίτλο από τον άλλο;

Δε κληρονομούταν ο τίτλος του Αυτοκράτορα της Αγίας Ρωμαικής Αυτοκρατορίας. Ο Αυτοκράτορας εκλεγόταν από ένα κολλέγιο εφτά(7) εκλεκτόρων ( μετά τη συνθήκη της Βεστφαλίας το 1648 οι Γάλλοι νικητές έκαναν το κολλέγιο των εκλεκτόρων 8 προφανώς για να κάνουν πιο μπάχαλο τα πράγματα.)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom