Δεν είναι δημοκρατικό το φόρουμ. Τουλάχιστον όπως το κρίνω εγώ.
Και μόνο οτι φιλοξενεί αυτή την άποψή σου το συγκεκριμένο φόρουμ αποδεικνύει το αντίθετο.
Αν διέγραψε λόγω περιεχομένου κάποια ποστ σου τότε να το συζητήσουμε.
Άλλως είναι μια χαρά δημοκρατικό.
Είναι ένα φόρουμ που δείχνει αφενός μεγάλη και ανεπίτρεπτη ανοχή σε ακραίες φωνές και απόψεις, οι οποίες θα μπορούσε να υποστηρίξει κανείς ότι συνεπάγονται και την παρακίνηση αξιόποινων πράξεων, κι αφετέρου μεγάλη ασυδοσία όσον αφορά τα παραστρατήματα των μελών, τα οποία υποτίθεται ότι συνδιαλέγονται εδώ μέσα.
Βεβαίως δείχνει ανοχή σε ακραίες φωνές και απόψεις που μπορεί να υποστηρίξει κανείς οτι συνεπάγονται και παρακίνηση αξιόποινων πράξεων.
Από διασπορά ψευδών ειδήσεων για νεκρούς πρόσφυγες στα σύνορα, παρακίνηση για την την ανατροπή του καθεστώτος της Δημοκρατίας με επανάσταση μέχρι και το ποστάρισμα φωτο απλής απρόκλητης έμπρακτης εξύβρισης με το λούσιμο με μιλκσέηκ ενός ακροδεξιού.
Από τον αυστηρό έλεγχο και τον μαρασμό οι διαχειριστές επέλεξαν την ελευθεριότητα που ταιριάζει και με την θεματολογία του σάη.
Καλώς κατα τη γνώμη μου.
"Αφήστε 100 λουλούδια να ανθίσουν" που θα έλεγε και μια ψυχή.
Κάθε κριτική προς εμένα γι' αυτά τα παραστρατήματα, είναι πάντα καλοδεχούμενη. Αρκεί, είπαμε, να γίνει καλοπροαίρετα.
Αλλά εδώ έχουν μπερδέψει την κριτική με την λάσπη, τους χαρακτηρισμούς που αναφέρονται σε ιδεολογίες με τον προσωπικό στιγματισμό, τον χλευασμό με την κατασυκοφάντηση.
Ε καλά, τι καλοπροαίρετα και κακοπροαίρετα.
Όλοι ξέρουμε οτι η κριτική που κάνουμε είναι πάντα καλοπροαίρετη και η κριτική που δεχόμαστε είναι πάντα κακοπροαίρετη.
Χαρακτηρισμοί και χλευασμός εκτοξεύονται εκατέρωθεν. Δεν γίνεται μονόπαντα. Σε κάθε "φασίστας" αντιστοιχεί και ένα "εθνοπροδότης" και σε κάθε "νοικοκυραίος" ένα "αναρχομπαχαλάκιας".
Πόθεν όμως προσωπικός στιγματισμός και κατασυκοφάντηση; Είπε ένα ανώνυμο ακάου "πράκτορα" ένα άλλο ανώνυμο ακάου και κάτι τρέχει στα γύφτικα.
Σιγά μην κάνει και μήνυση ο Δημητράς.
Αντίθετα η άποψη κριτικάρεται ανελέητα. Και όσο πιο προβοκατόρικη είναι τόσο πιο σκληρή απάντηση θα παίρνει.
Τι να κάνουμε; Όποιος θέλει λάηκ και καρδούλες γράφει στο φέησμπουκ.
Από πού να το πιάσεις;
Το αφήνεις να πάει στο καλό κι ό,τι καταφέρεις, κατάφερες.
Σωστά.
Δημοκρατικότητα θα υπήρχε αν εξασφαλιζόταν η έκφραση της αντίθετης άποψης χωρίς να αναγκάζεται να υποπίπτει σε όλα αυτά που ανέφερα.
Αλλά εδώ ισχύει ο νόμος του δυνατού: ανάμεσα σε νταβατζήδες και λοχαγούς, θα γαμήσεις για να μη σε γαμήσουν.
Έτσι δεν αντιλαμβάνεσαι τη δημοκρατικότητα, Πολίτη;
Μην τα ξαναλέμε. Εδώ δεν είναι σαν τα κομουνιστικά ή φασιστικά ολοκληρωτικά καθεστώτα. Δημοκρατικότητα υπάρχει ακριβώς επειδή μπορείς να γράφεις την αποψή σου και εγώ να την κρίνω ως μαλακία. Και το αντίστροφο φυσικά.
Προσπερνάω τους υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς για νταβατζήδες και λοχαγούς και πάω στον νόμο του δυνατού.
Ποιόν δυνατό; Ξέρεις τι είναι ο απέναντι; Ψηλός, χοντρός, λεσβία, πλούσιος, ανάπηρος;
Κουβέντες ανταλλάσσουμε σε εθελοντική βάση. Αμα γουστάρουμε καθόμαστε. Αν όχι προχωράμε παρακάτω.