Νέα

Λαθρομετανάστες στην Ελλάδα/(λαθρο)μετανάστευση γενικώς

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Pradadevil
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 71K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 10 άτομα (0 μέλη και 10 επισκέπτες)

Να τους δωθει?

• Ναι

Ψήφοι: 159 10,4%
  • Οχι

Ψήφοι: 700 45,6%
  • Μονο σε οσους μενουν πανο απο 10 χρονια

Ψήφοι: 222 14,5%
  • Σιγα μην δικαιουται αυτος που πουλαει dvd στην ομονοια

Ψήφοι: 70 4,6%
  • Θα πιδηχτω απ το παραθυρο αν ο πακις γινει ελληνας

Ψήφοι: 383 25,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    1.534

fylobios30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Δεκ 2012
Κριτικές
2
Like
2.209
Πόντοι
606
Είμαι 100% κατά της αφομοίωσης τόσο ξένων προς εμάς πληθυσμών.

Δεν υπάρχει πρόβλημα τύπε.
Σε 2-3 δεκαετίες, δεν θα έχει μείνει κανείς έλληνας στην ελλάδα, οπότε θα είναι άνετα οι λεβέντες που έρχονται.
Θα πάψεις να τους ενοχλείς.
Θα είναι μόνοι τους τα παιδιά.

kappa_fi

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2018
Like
281
Πόντοι
36
Με τους Αλβανούς και τους Βαλκάνιους είμαστε συγγενείς φυλετικά, πληθυσμιακά και πολιτισμικά. Τα Νότια Βαλκάνια ανήκουν στην σφαίρα πολιτισμικής επιρροής της Ελλάδας ή τουλάχιστον έτσι πήγε να γίνει μέχρι και την πρόσφατη κρίση. Εκτός αυτού ανήκουμε στον ίδιο φυλετικό τύπο. Μεσογειακοί, Διναρικοί, λίγοι Αρμενοειδείς κλπ. Οι ξένοι που έρχονται, είναι από άλλες ράτσες, πολύ διαφορετικοί με τους γηγενείς πληθυσμούς και είναι δύσκολο να αφομοιωθούν. Είμαι 100% κατά της αφομοίωσης τόσο ξένων προς εμάς πληθυσμών.

Δεν είναι ξένοι λοστρέ. Όσον αφορά τα γονίδια δεν είμαι ειδικός για να εκφέρω γνώμη αλλά έχει αποδειχτεί ότι δεν αποτελούν παράγοντα διαφοράς. Οπότε ακόμα και να διαφέρουμε γονιδιακά, αυτό δεν μας καθιστά διαφορετικούς. Σου λέω απλά τι ισχύει και τι πιστεύω.

Η νεοελληνική ταυτότητα χτίστηκε πρωταρχικά εναντίον των δυτικών κι ύστερα εναντίον των τούρκων -  πρόσεξε, όχι των ανατολικών εν γένει. Εναντίον των φράγκων, των λατίνων και της παποσύνης που μπήκανε στην Πόλη το 1204 και διέπραξαν βαρβαρότητες που είχε να δει ο κόσμος απ' τον καιρό της Ρώμης.

Σε επίπεδο, δε, θρησκευτικής και όχι μόνο ευλάβειας, επί του πρακτέου που λέμε, απέχουμε παρασάγγας απ' το μοντέλο της δυτικής απομάγευσης του κόσμου και του ορθολογιστή αστού που κομίζει ήθη τα οποία αφενός δεν γνωρίσαμε ποτέ στην Ελλάδα, αφετέρου δεν υπάρχει λόγος να μας επιβληθούν...

Γενικά ο ντόρος γίνεται γύρω απ΄αυτή τη λέξη: επιβολή....

Δυτική έννοια είναι, όχι ανατολική, έχε το στο νου σου... φιλικά.

lostre_

Μέλος
Εγγρ.
30 Αυγ 2019
Like
10
Πόντοι
1
Δεν είναι ξένοι λοστρέ. Όσον αφορά τα γονίδια δεν είμαι ειδικός για να εκφέρω γνώμη αλλά έχει αποδειχτεί ότι δεν αποτελούν παράγοντα διαφοράς. Οπότε ακόμα και να διαφέρουμε γονιδιακά, αυτό δεν μας καθιστά διαφορετικούς. Σου λέω απλά τι ισχύει και τι πιστεύω.

Η νεοελληνική ταυτότητα χτίστηκε πρωταρχικά εναντίον των δυτικών κι ύστερα εναντίον των τούρκων -  πρόσεξε, όχι των ανατολικών εν γένει. Εναντίον των φράγκων, των λατίνων και της παποσύνης που μπήκανε στην Πόλη το 1204 και διέπραξαν βαρβαρότητες που είχε να δει ο κόσμος απ' τον καιρό της Ρώμης.

Σε επίπεδο, δε, θρησκευτικής και όχι μόνο ευλάβειας, επί του πρακτέου που λέμε, απέχουμε παρασάγγας απ' το μοντέλο της δυτικής απομάγευσης του κόσμου και του ορθολογιστή αστού που κομίζει ήθη τα οποία αφενός δεν γνωρίσαμε ποτέ στην Ελλάδα, αφετέρου δεν υπάρχει λόγος να μας επιβληθούν...

Γενικά ο ντόρος γίνεται γύρω απ΄αυτή τη λέξη: επιβολή....

Δυτική έννοια είναι, όχι ανατολική, έχε το στο νου σου... φιλικά.
Δεν είμαι Δυτικοφιλος, ούτε είναι "άγιοι". Δεν υπάρχει Άγιος λαός η άνθρωπος. Όποιος βρεθεί σε θέση εξουσίας, καταπατα τον αδύναμο. Οι Γερμανοί και οι κέντρο Ευρωπαίοι σαν κατσαρίδες μας βλέπουν κι εμάς τους Έλληνες, ένα σκαλοπάτι πιο πάνω από τους "Ανατολίτες". Το θέμα είναι και σε μεγάλο βαθμό πολιτιστικό. Για παράδειγμα δεν μπορείς να συγκρίνεις τον ευπορο Σύρο Αλεβιτη της Δαμασκου με τον Σύρο σουνιτη ισλαμιστη που έχει μάθει να ζει στην έρημο με λιγα. Αυτό για τους Συρους του 2015. Που κάποιους πιθανώς να μπορούσαμε να ενσωματώσουμε όπως πχ τους Αλβανούς κλπ στα 90ς που λες πιω πάνω. Τώρα μιλάμε για τελείως διαφορετικούς πληθυσμούς με σαφώς κατώτερο υπόβαθρο σε όλους τους τομεις

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
306
Πόντοι
386
Ρε καπα δε μιλαμε για τις λιγες χιλιαδες συρους προσφυγες. Για τα εκατομμύρια των λαθρομεταναστων μιλάμε

kappa_fi

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2018
Like
281
Πόντοι
36
Δεν είναι κατώτερο το υπόβαθρο ανάμεσα στους αλβανούς του 90 και τους συροαφγανούς του σήμερα αλλά διαφορετικό - κι αυτό πάλι είναι αμφιλεγόμενο. Διαφορετικό ως προς τι ας πούμε; Ως προς τη δυνατότητά τους να προσαρμοστούν στα προγράμματα ένταξης που δεν λαμβάνουν υπόψη τους τον τοπικό παράγοντα, δηλαδή τον ιθαγενή πληθυσμό, ως προς τη στάση του και την ενεργοποίησή του για την αφομοίωσή τους;

Όταν μιλάμε για ένταξη δεν υποβαθμίζεται μόνο ο ξένος παράγοντας αλλά κι ο ελληνικός.
Το ίδιο ισχύει και για το αλβανάκι που θα φοιτήσει στο ελληνικό σχολείο... θα σηκώσει τη σημαία στην παρέλαση επειδή θα 'χει πληρώσει κριτήρια που θα 'χει θέσει η διοίκηση κι όχι η κοινότητα, όχι οι συνάνθρωποι, όχι οι άμεσα συγχρωτιζόμενοι.

Θέτω το ζήτημα σε πολύ γενικές γραμμές γιατί δεν είμαι ειδικός. Αλλά δεν πιστεύω ότι απειλούμαι απ' οποιονδήποτε ιρανό, αφγανό ή σύριο στη συμβίωσή μου μαζί του όσον αφορά τον τρόπο ζωής και τα ήθη μου... έχω το πάνω χέρι (εγώ, όχι η πολιτεία) εκ των πραγμάτων... πρέπει να με πλησιάσει, να προσαρμοστεί στον τρόπο ζωής και σκέψης μου για να αντεπεξέλθει στις προκλήσεις της ...βιοτής (που βγαίνει απ' το βιοτεύω που σημαίνει εξασφαλίζω τα προς το ζην).

~ ~

Σεβαλιέ θα ήταν τιμή μου να γίνω λαθραίος, οποιουδήποτε είδους, σε σχέση πάντοτε με το ισχύον διεθνές δίκαιο...
Αλλά αυτό είναι μια κουβέντα που μπορώ να υποστηρίξω κάποια άλλη στιγμή.

kontolagnos

Ανώτερος
Εγγρ.
2 Μαρ 2007
Κριτικές
1
Like
37.359
Πόντοι
6.256
Μια χαρα τα κονομανε οσοι προμηθευουν με υλικα τις νεες δομες. Νησιωτες ειναι ή απο τη γη του πυρός;.

Κονόμα καθε μορφής

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
306
Πόντοι
386
Δεν είναι κατώτερο το υπόβαθρο ανάμεσα στους αλβανούς του 90 και τους συροαφγανούς του σήμερα αλλά διαφορετικό - κι αυτό πάλι είναι αμφιλεγόμενο. Διαφορετικό ως προς τι ας πούμε; Ως προς τη δυνατότητά τους να προσαρμοστούν στα προγράμματα ένταξης που δεν λαμβάνουν υπόψη τους τον τοπικό παράγοντα, δηλαδή τον ιθαγενή πληθυσμό, ως προς τη στάση του και την ενεργοποίησή του για την αφομοίωσή τους;

Όταν μιλάμε για ένταξη δεν υποβαθμίζεται μόνο ο ξένος παράγοντας αλλά κι ο ελληνικός.
Το ίδιο ισχύει και για το αλβανάκι που θα φοιτήσει στο ελληνικό σχολείο... θα σηκώσει τη σημαία στην παρέλαση επειδή θα 'χει πληρώσει κριτήρια που θα 'χει θέσει η διοίκηση κι όχι η κοινότητα, όχι οι συνάνθρωποι, όχι οι άμεσα συγχρωτιζόμενοι.

Θέτω το ζήτημα σε πολύ γενικές γραμμές γιατί δεν είμαι ειδικός. Αλλά δεν πιστεύω ότι απειλούμαι απ' οποιονδήποτε ιρανό, αφγανό ή σύριο στη συμβίωσή μου μαζί του όσον αφορά τον τρόπο ζωής και τα ήθη μου... έχω το πάνω χέρι (εγώ, όχι η πολιτεία) εκ των πραγμάτων... πρέπει να με πλησιάσει, να προσαρμοστεί στον τρόπο ζωής και σκέψης μου για να αντεπεξέλθει στις προκλήσεις της ...βιοτής (που βγαίνει απ' το βιοτεύω που σημαίνει εξασφαλίζω τα προς το ζην).

~ ~

Σεβαλιέ θα ήταν τιμή μου να γίνω λαθραίος, οποιουδήποτε είδους, σε σχέση πάντοτε με το ισχύον διεθνές δίκαιο...
Αλλά αυτό είναι μια κουβέντα που μπορώ να υποστηρίξω κάποια άλλη στιγμή.

Ναι μπορει, αλλα να βάλουμε λιγο κατω τι συζητάμε;
Για λιγες χιλιαδες προσφυγες δεν γινεται καμια κουβέντα.
Η κουβέντα που κανουμε τωρα αφορά το θεμα των πολλων χιλιαδων λαθρομεταναστων που μπηκαν στη χωρα με οποιο προσχημα. Και που επικεινται.

mounoeilotas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Ιουλ 2013
Like
1.459
Πόντοι
216
Περπάταγα στην Ομόνοια σήμερα το μεσημέρι. Το μέρος έχει χαθεί προ πολλού.
Πολλή μαυρίλα, μαντίλα και αντρίλα!
Και όσοι ήταν Έλληνες περπάταγαν φανερά σφιγμένοι με το βλέμμα να κοιτάζει στο πάτωμα.
Αυτήν την Ελλάδα θέλετε?

Jigsaw24

Μέλος
Εγγρ.
30 Μαρ 2013
Like
748
Πόντοι
96
Και όσοι ήταν Έλληνες περπάταγαν φανερά σφιγμένοι με το βλέμμα να κοιτάζει στο πάτωμα.
Αυτήν την Ελλάδα θέλετε?

Τύπε το ανοίξαν το συντριβάνι;  :think: :think:

mounoeilotas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Ιουλ 2013
Like
1.459
Πόντοι
216
Οχι ηταν η πρεσσα μεσα και εριχνε μπετα

kontolagnos

Ανώτερος
Εγγρ.
2 Μαρ 2007
Κριτικές
1
Like
37.359
Πόντοι
6.256
Αυτήν την Ελλάδα θέλετε?
Ας πηγαινες κολονακι συνταγμα.

Δεν ξερω καμια ομόνοια

fylobios30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Δεκ 2012
Κριτικές
2
Like
2.209
Πόντοι
606
Αυτήν την Ελλάδα θέλετε?

Sad_man

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Αυγ 2017
Like
3.712
Πόντοι
606
Αυτήν την Ελλάδα θέλετε?

Δεν έχει καθόλου μουνάκια από Συρία και Αφγανιστάν,όπως έλεγε ο άλλος;

BAKALIS74

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουν 2012
Like
2.112
Πόντοι
456

Γι αυτό μόνο συριζα

Την άποψη ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη από τουλάχιστον ένα εκατομμύριο πρόσφυγες διατύπωσε ο ιστορικός και μέλος της ΚΕΑ του ΣΥΡΙΖΑ -Προοεδευτική Συμμαχία, Αντώνης Λιάκος.

Πηγή: iefimerida.gr -

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.832
Πόντοι
6.515

Συνημμένα

• imerisia_LARGE_t_1061_43616311_type12128.jpg
    imerisia_LARGE_t_1061_43616311_type12128.jpg
    33,3 KB · Εμφανίσεις: 34

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.832
Πόντοι
6.515
Οι πηγές μου λένε ότι ακόμα κι αν διπλασιάσουμε, προς χάριν των κακόπιστων, τους αριθμούς των αναγνωρισμένων προσφύγων και αναζητούντων άσυλο στην Ελλάδα και στην ΕΕ, μιλάμε για ποσοστά ανάμεσα στο 1 και το 2% του συνολικού τους πληθυσμού. Ακόμα καλύτερα, στην Τουρκία των 80.000.000 βρίσκονται περίπου 3.800.000 πρόσφυγες και στην Ιορδανία των 10.000.000 περίπου 3.000.000. Κάντε τους υπολογισμούς.

Η "προσφυγική κρίση" οφείλεται στην απροθυμία της ανθρωπιστικής και οικονομικά εύρωστης ευρώπης να παράσχει αξιοπρεπή διαβίωση, στήριξη κι ένταξη σε έναν τόσο μικρό αναλογικά πληθυσμό και αφετέρου να δράσει άμεσα για να βοηθήσει στην εξάλειψη των αιτίων που οδηγούν σε αυτές τις μετακινήσεις.

Τα στοιχεία έχουν αντληθεί από δω:

Νούμερα και αντιστοιχίες διαθέτω αρκετές.

Επί του προκειμένου, η αφομοίωση διενεργείται απ' τον πολιτισμικά ενεργό.
Οπότε οι καμμένοι καλύτερα να σιωπήσουν.

δεν αναφερει τα ποιοτικα χαρακτηριστικα, οι γερμανοι διαλεξαν ποιους πηραν τεχνιτες- επιστήμονες - οικογενειες κατά μειζονα λογο

τα κατακάθια αφγανους, γεωργιανους, μαροκινους, αλγερινους τα παρκαραν εδώ

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.832
Πόντοι
6.515
ποια σύνορα και ποια φροντεξ συζητάτε τυποι? ο νυν και ο τεως πρωθυπουργος παιρνουν εντολες από το ιδρυμα solidarity σωρρος

η ξαδελφη του κουλη λυμπερακη είναι υπευθυνη

ο δημος της αθηνας τους εχει παραχωρησει ένα κτιριο κι αυτοι φερνουν τους λαθρο και τους βγαζουν αδειες παραμονης

είναι η μπισνα της δεκαετειας κι εμεις συζητάμε για δουβλινα και πρασινα αλογα  :jerking:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom