Νέα

Λαθρομετανάστες στην Ελλάδα/(λαθρο)μετανάστευση γενικώς

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Pradadevil
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 71K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 9 άτομα (0 μέλη και 9 επισκέπτες)

Να τους δωθει?

• Ναι

Ψήφοι: 159 10,4%
  • Οχι

Ψήφοι: 700 45,6%
  • Μονο σε οσους μενουν πανο απο 10 χρονια

Ψήφοι: 222 14,5%
  • Σιγα μην δικαιουται αυτος που πουλαει dvd στην ομονοια

Ψήφοι: 70 4,6%
  • Θα πιδηχτω απ το παραθυρο αν ο πακις γινει ελληνας

Ψήφοι: 383 25,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    1.534

fffanatic

Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
12
Πόντοι
16
ο μιχαλολιακος της χρυσης αυγης δινει σε εσας του οπαδους του αντι-χριστιανικη "γραμμη"?

Ποιος τον γαμαει και αυτον.........

Ακου λεει οπαδος κομματος...........μη με βριζεις και μη με προσβαλεις φιλε.

Ελληνας και χριστιανος δεν παει φιλε.......

Εγγρ.
21 Αυγ 2010
Like
5
Πόντοι
66
Καλα..........

Ηρθε ο νατσο.

Βαλε νατσο-πλεζουρα και περσονα να κανεις σοβαρη συζητηση.

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

ο νατσο εχει στιγμες νηφαλιοτητας, οι αλλοι ειναι ψυχασθενοι....και αφου ειναι γιατι δεν τους παει κανενας συγγενης τους σε κανενα τρελαδικο?

Bastounovlaxos

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουν 2007
Like
21
Πόντοι
16
Δεν έχουν συγγενείς.
Σε ιδρύματα έχουν μεγαλώσει οι περισσότεροι.

kongas

Μέλος
Εγγρ.
10 Φεβ 2010
Like
0
Πόντοι
16
Δεν έχουν συγγενείς.
Σε ιδρύματα έχουν μεγαλώσει οι περισσότεροι.
Κι εκει τους βιαζαν ομαδικα φυλακες και συγκρατουμενοι...
Το τι κωλομπαρεμα εχουν υποστει αυτοι οι αριστερουληδες δεν λεγεται!
Αλλα τους αρεσε ομως!

CIM

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2005
Like
32
Πόντοι
66
Ζητά αναθεώρηση του νόμου για την ελληνική ιθαγένεια

Ο σύμβουλος Επικρατείας Ε. Αντωνόπουλος, αναμένεται να προτείνει την ερχόμενη εβδομάδα την παραπομπή στο ΣτΕ του θέματος της συνταγματικότητας ορισμένων διατάξεων του Ν. 3838/2010, που αφορούν την ελληνική ιθαγένεια και την πολιτική συμμετοχή ομογενών και νομίμως διαμενόντων μεταναστών στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, στο ΣτΕ έχει προσφύγει Έλληνας πολίτης και ζητάει να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική η απόφαση του υπουργού Εσωτερικών που καθορίζει τα δικαιολογητικά τα οποία πρέπει να προσκομίζονται κατά την αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο. Παράλληλα ζητά την ακύρωση της εγκυκλίου του ίδιου υπουργού η οποία χορηγεί το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στους ομογενείς και στους νομίμως διαμένοντες στην Ελλάδα υπηκόους τρίτων χωρών για την ανάδειξη τους στην πρωτοβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση.

Ο κ. Αντωνόπουλος θα αναφέρει ότι είναι αμφιβόλου συνταγματικότητας η διάταξη των Ν. 3838/2010 που δίδει το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις δημοτικές εκλογές στους ομογενείς και στους διαμένοντες στην Ελλάδα υπηκόους τρίτων χωρών. Και θα προσθέσει ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό μόνο μετά από συνταγματική αναθεώρηση. Πλέον αυτού ο σύμβουλος Επικρατείας θα εισηγηθεί, ως προς το σκέλος αυτό, να αναβληθεί η συζήτηση της προσφυγής και να γίνει σε άλλη ημερομηνία.

Επίσης, ο σύμβουλος Επικρατείας θα αφήσει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα ως προς τη συνταγματικότητα της διάταξης του ίδιου νόμου που προβλέπει την ιθαγενοποίηση των αλλοδαπών που διαμένουν στην Ελλάδα.

SANIM

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2006
Κριτικές
10
Like
1.397
Πόντοι
2.537
Ζητά αναθεώρηση του νόμου για την ελληνική ιθαγένεια

Ο σύμβουλος Επικρατείας Ε. Αντωνόπουλος, αναμένεται να προτείνει την ερχόμενη εβδομάδα την παραπομπή στο ΣτΕ του θέματος της συνταγματικότητας ορισμένων διατάξεων του Ν. 3838/2010, που αφορούν την ελληνική ιθαγένεια και την πολιτική συμμετοχή ομογενών και νομίμως διαμενόντων μεταναστών στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, στο ΣτΕ έχει προσφύγει Έλληνας πολίτης και ζητάει να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική η απόφαση του υπουργού Εσωτερικών που καθορίζει τα δικαιολογητικά τα οποία πρέπει να προσκομίζονται κατά την αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο. Παράλληλα ζητά την ακύρωση της εγκυκλίου του ίδιου υπουργού η οποία χορηγεί το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στους ομογενείς και στους νομίμως διαμένοντες στην Ελλάδα υπηκόους τρίτων χωρών για την ανάδειξη τους στην πρωτοβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση.

Ο κ. Αντωνόπουλος θα αναφέρει ότι είναι αμφιβόλου συνταγματικότητας η διάταξη των Ν. 3838/2010 που δίδει το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις δημοτικές εκλογές στους ομογενείς και στους διαμένοντες στην Ελλάδα υπηκόους τρίτων χωρών. Και θα προσθέσει ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό μόνο μετά από συνταγματική αναθεώρηση. Πλέον αυτού ο σύμβουλος Επικρατείας θα εισηγηθεί, ως προς το σκέλος αυτό, να αναβληθεί η συζήτηση της προσφυγής και να γίνει σε άλλη ημερομηνία.

Επίσης, ο σύμβουλος Επικρατείας θα αφήσει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα ως προς τη συνταγματικότητα της διάταξης του ίδιου νόμου που προβλέπει την ιθαγενοποίηση των αλλοδαπών που διαμένουν στην Ελλάδα.

τη πατησαμε....να το διαβασουν,λεμε τωρα,αυτο στην Αυστραλια,Ν.Ζηλανδια,Ν.Αφρικη,ΗΠΑ και σε μερικες αλλες τριτες χωρες...θα ξηλωσουν τους ελληνες βουλευτες,γερουσιαστες,δημαρχους,κυβερνητες πολιτειων,κλπ κλπ

CIM

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2005
Like
32
Πόντοι
66
ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ (ΛΑΘΡΟ)ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ  :birdman:

Λάβαμε μια επιστολή από καθηγήτρια σε ΕΠΑΛ στον Πειραιά. Δείτε τι λένε τα παιδιά των (λαθρο)μεταναστών για τη χώρα μας. Αφιερωμένο στους πολιτικούς μας!...
Διδάσκω σε ΕΠΑΛ του Πειραιά στο οποίο φοιτούν πολλά Πακιστανάκια, Αλβανάκια και από λοιπές χώρες. Στα ΕΠΑΛ υπάρχουν πολλοί αλλογενείς μαθητές των οποίων οι γονείς μπήκαν παράνομα στο έδαφός μας και αυτό συμβαίνει γιατί δεν τα καταφέρνουν στο Γενικό Λύκειο και αναγκαστικά έρχονται σε εμάς.
Όχι επειδή θέλουν να ειδικευθούν κάπου για να μπουν στην αγορά εργασίας, αλλά επειδή είναι δύσκολα (ακόμα τουλάχιστον) στο γενικό Λύκειο. Έτσι έχουμε αναγκαστεί να ρίξουμε τον πήχυ πολύ χαμηλά και να σβήνουμε και απουσίες πολλές φορές. Υπάρχει μεγάλη παραβατικότητα μέσα κι έξω από το σχολείο.
Όσο και να προσπαθούν να μας πείσουν κάποιοι, ότι οι αλλοδαποί μαθητές είναι οι καλύτεροι, σας λέω υπεύθυνα ότι αυτό οφείλεται , κατά κύριο λόγο, στο ζήλο των Συριζαίων συναδέλφων να πριμοδοτούν με βαθμούς τα παιδιά αυτά, αδικώντας παράλληλα κάποια Ελληνόπουλα τα οποία βαθμολογούν αυστηρά ή κανονικά.
Κατά καιρούς ρωτάω τους μαθητές μου, τι θα κάνουν σε περίπτωση πολέμου με την Τουρκία. Η απάντηση που παίρνω από τους Αλβανούς, Πακιστανούς και λοιπούς μαθητές είναι ίδια για όλους:
- Εγώ, κυρία, είμαι μουσουλμάνος και η θρησκεία μου με υποχρεώνει να πολεμήσω στο πλευρό της Τουρκίας!
Ισχύει και για κάποια Αλβανάκια που είναι βαπτισμένοι χριστιανοί. Κι αυτοί το ίδιο λένε, ΕΙΜΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΩ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ!
Για να είμαι ειλικρινής τα ρώτησα κάποια φορά γιατί βαπτίστηκαν αφού δεν το πιστεύουν και μου απάντησαν:
- Για να έχουμε επιπλέον βοήθεια από τη εκκλησία και για να κυκλοφορώ πιο άνετα στη χώρα σας. Προσέξετε τα λόγια παιδιού που είναι γεννημένο στην Ελλάδα: στη χώρα σας. Δεν την αισθάνεται δική του χώρα, αλλά ξένη!. Μου είπε ακόμα ότι όταν κυκλοφορούν στην Αλβανία, κρύβουν αυτά τα χαρτιά και παρουσιάζουν τα αληθινά!!!!! Μου είπε ότι έτσι κάνουν όλοι οι Αλβανοί!
Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν αρπαχτεί Αλβανοί μαθητές με Ελληνόπουλα. Το θράσος των Αλβανών δεν περιγράφεται. Πολλά περιστατικά φθάνουν μέχρι το γραφείο όπου οι Αλβανοί μαθητές ξεσαλώνουν. Μια μέρα μπροστά μας, κάποιος Αλβανός μαθητής είπε ότι η μισή Ελλάδα είναι αλβανική και θα επιστρέψει στην Αλβανία! Αν τα λέει αυτά παιδί που γεννήθηκε εδώ, φανταστείτε τι θα λένε οι γονείς τους που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Αλβανία. Ο διευθυντής μας τους ρώτησε από πού το ξέρουν αυτό κι αυτοί απάντησαν με άνεση ότι το ότι η Αλβανία θα αποκτήσει και την υπόλοιπη Ήπειρο αλλά όχι αμέσως, τους το έχουν εγγυηθεί Αλβανοί που ζούνε στην Ελλάδα και «έχουνε πιάσει θέσεις» χωρίς να κατονομάσουν κανένα, βέβαια, αλλά είπαν ότι αυτό θα γίνει, γι αυτό τα άτομα αυτά πασχίζουν χρόνια τώρα να δοθεί ελληνική ιθαγένεια σε Αλβανούς!!!!
Το ότι η Βόρειος Ήπειρος ήταν 4000 χρόνια ελληνική, ούτε που τους ενδιαφέρει καθόλου.
Αυτούς τους ανθρώπους θα κάνουμε Έλληνες πολίτες; Για να μας δημιουργήσουν πρόβλημα - δήθεν μειονοτήτων - μέσα στην ίδια μας τη χώρα;
Επίσης, τσακώνονται με Βορειοηπειρώτες μαθητές στους οποίους κάνουν φραστικές επιθέσεις με τα λόγια:
- Ποιο πολύ μετράει ο δικός μου λόγος που είμαι ξένος από το δικό σου που είσαι Έλληνας! Με τα αυτιά μου το άκουσα.
Το λειτούργημα που εξασκώ με υποχρεώνει να αντιμετωπίζω τα παιδιά όλα με τον ίδιο τρόπο, αλλά σκέφτομαι ότι αν οι Αλβανοί μας κοροϊδεύουν μέσα στα μάτια μας, τότε αυτά τα παιδιά που δεν αισθάνονται Έλληνες, μεθαύριο αν μπει η χώρα σε κίνδυνο, τι θα γίνει;

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

master21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2010
Κριτικές
1
Like
41
Πόντοι
366
ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ (ΛΑΘΡΟ)ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ  :birdman:

Λάβαμε μια επιστολή από καθηγήτρια σε ΕΠΑΛ στον Πειραιά. Δείτε τι λένε τα παιδιά των (λαθρο)μεταναστών για τη χώρα μας. Αφιερωμένο στους πολιτικούς μας!...
Διδάσκω σε ΕΠΑΛ του Πειραιά στο οποίο φοιτούν πολλά Πακιστανάκια, Αλβανάκια και από λοιπές χώρες. Στα ΕΠΑΛ υπάρχουν πολλοί αλλογενείς μαθητές των οποίων οι γονείς μπήκαν παράνομα στο έδαφός μας και αυτό συμβαίνει γιατί δεν τα καταφέρνουν στο Γενικό Λύκειο και αναγκαστικά έρχονται σε εμάς.
Όχι επειδή θέλουν να ειδικευθούν κάπου για να μπουν στην αγορά εργασίας, αλλά επειδή είναι δύσκολα (ακόμα τουλάχιστον) στο γενικό Λύκειο. Έτσι έχουμε αναγκαστεί να ρίξουμε τον πήχυ πολύ χαμηλά και να σβήνουμε και απουσίες πολλές φορές. Υπάρχει μεγάλη παραβατικότητα μέσα κι έξω από το σχολείο.
Όσο και να προσπαθούν να μας πείσουν κάποιοι, ότι οι αλλοδαποί μαθητές είναι οι καλύτεροι, σας λέω υπεύθυνα ότι αυτό οφείλεται , κατά κύριο λόγο, στο ζήλο των Συριζαίων συναδέλφων να πριμοδοτούν με βαθμούς τα παιδιά αυτά, αδικώντας παράλληλα κάποια Ελληνόπουλα τα οποία βαθμολογούν αυστηρά ή κανονικά.
Κατά καιρούς ρωτάω τους μαθητές μου, τι θα κάνουν σε περίπτωση πολέμου με την Τουρκία. Η απάντηση που παίρνω από τους Αλβανούς, Πακιστανούς και λοιπούς μαθητές είναι ίδια για όλους:
- Εγώ, κυρία, είμαι μουσουλμάνος και η θρησκεία μου με υποχρεώνει να πολεμήσω στο πλευρό της Τουρκίας!
Ισχύει και για κάποια Αλβανάκια που είναι βαπτισμένοι χριστιανοί. Κι αυτοί το ίδιο λένε, ΕΙΜΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΩ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ!
Για να είμαι ειλικρινής τα ρώτησα κάποια φορά γιατί βαπτίστηκαν αφού δεν το πιστεύουν και μου απάντησαν:
- Για να έχουμε επιπλέον βοήθεια από τη εκκλησία και για να κυκλοφορώ πιο άνετα στη χώρα σας. Προσέξετε τα λόγια παιδιού που είναι γεννημένο στην Ελλάδα: στη χώρα σας. Δεν την αισθάνεται δική του χώρα, αλλά ξένη!. Μου είπε ακόμα ότι όταν κυκλοφορούν στην Αλβανία, κρύβουν αυτά τα χαρτιά και παρουσιάζουν τα αληθινά!!!!! Μου είπε ότι έτσι κάνουν όλοι οι Αλβανοί!
Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν αρπαχτεί Αλβανοί μαθητές με Ελληνόπουλα. Το θράσος των Αλβανών δεν περιγράφεται. Πολλά περιστατικά φθάνουν μέχρι το γραφείο όπου οι Αλβανοί μαθητές ξεσαλώνουν. Μια μέρα μπροστά μας, κάποιος Αλβανός μαθητής είπε ότι η μισή Ελλάδα είναι αλβανική και θα επιστρέψει στην Αλβανία! Αν τα λέει αυτά παιδί που γεννήθηκε εδώ, φανταστείτε τι θα λένε οι γονείς τους που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Αλβανία. Ο διευθυντής μας τους ρώτησε από πού το ξέρουν αυτό κι αυτοί απάντησαν με άνεση ότι το ότι η Αλβανία θα αποκτήσει και την υπόλοιπη Ήπειρο αλλά όχι αμέσως, τους το έχουν εγγυηθεί Αλβανοί που ζούνε στην Ελλάδα και «έχουνε πιάσει θέσεις» χωρίς να κατονομάσουν κανένα, βέβαια, αλλά είπαν ότι αυτό θα γίνει, γι αυτό τα άτομα αυτά πασχίζουν χρόνια τώρα να δοθεί ελληνική ιθαγένεια σε Αλβανούς!!!!
Το ότι η Βόρειος Ήπειρος ήταν 4000 χρόνια ελληνική, ούτε που τους ενδιαφέρει καθόλου.
Αυτούς τους ανθρώπους θα κάνουμε Έλληνες πολίτες; Για να μας δημιουργήσουν πρόβλημα - δήθεν μειονοτήτων - μέσα στην ίδια μας τη χώρα;
Επίσης, τσακώνονται με Βορειοηπειρώτες μαθητές στους οποίους κάνουν φραστικές επιθέσεις με τα λόγια:
- Ποιο πολύ μετράει ο δικός μου λόγος που είμαι ξένος από το δικό σου που είσαι Έλληνας! Με τα αυτιά μου το άκουσα.
Το λειτούργημα που εξασκώ με υποχρεώνει να αντιμετωπίζω τα παιδιά όλα με τον ίδιο τρόπο, αλλά σκέφτομαι ότι αν οι Αλβανοί μας κοροϊδεύουν μέσα στα μάτια μας, τότε αυτά τα παιδιά που δεν αισθάνονται Έλληνες, μεθαύριο αν μπει η χώρα σε κίνδυνο, τι θα γίνει;

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

πρεπει να τον παιζεις καργα ετσι?μονο ενας ανοητος θα πιστευε αυτο το κειμενο.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
τη πατησαμε....να το διαβασουν,λεμε τωρα,αυτο στην Αυστραλια,Ν.Ζηλανδια,Ν.Αφρικη,ΗΠΑ και σε μερικες αλλες τριτες χωρες...θα ξηλωσουν τους ελληνες βουλευτες,γερουσιαστες,δημαρχους,κυβερνητες πολιτειων,κλπ κλπ
ρε μακάκα αυτοί είναι υπήκοοι των χωρών που ζούνε.. δεν είναι για τις χώρες αυτές υπήκοοι τρίτων χωρών..

Εγγρ.
21 Αυγ 2010
Like
5
Πόντοι
66

[size=10pt]Πληρώνουμε τα μαλλιοκέφαλα μας για τους λαθρομετανάστες.. [/size]

Ο Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στην Βουλή, ανέφερε: "Πληρώνουμε για ανθρώπους που δεν έχουμε προσκαλέσει σε εποχές κρίσης". Συνολικά η δωρεάν περίθαλψη των λαθρομεταναστών μας στοιχίζει 150 εκ. €. Σύμφωνα με τις προβλέψεις για το 2010 του Υπουργού Υγείας, οι δαπάνες των νοσοκομείων θα φτάσουν τα 2,6 δις. ευρώ, ενώ, εξ αυτών, τα 400 εκ. είναι αγνώστου προελεύσεως.

"Δεν μπορούμε να δίνουμε 1,5 δις ευρώ την δεκαετία για την περίθαλψη λαθρομεταναστών όταν το ποσό αυτό ισοδυναμεί με το κόψιμο μισθών, συντάξεων και δώρων Χριστουγέννων", είπε ο ερωτών βουλευτής Άδωνις Γεωργιάδης. Μάλιστα ανέφερε ότι το ποσό ο ποσό πιθανολογείται ότι αποτελεί ένα μέρος του ελλείμματος των 400 εκ. ευρώ, που έχει προκύψει και δεν μπορεί να...

διαπιστωθεί από πού προέρχεται.

Ωστόσο φάνηκε αισιόδοξος καθώς δήλωσε χαρακτηριστικά πως "Θα τα καταφέρουμε. Κι αυτό θα σημάνει κάθε χρόνο όφελος 300-400 εκ. ευρώ για τον λαό και τους ασθενείς. Γιατί σπαταλάμε πολλά όχι για τον άρρωστο και τον άνθρωπο, αλλά για άλλους λόγους".

Μεταξύ άλλων ανακοίνωσε ότι ξανασκέπτεται μήπως το αντίτιμο των τριών ευρώ, το οποίο ισχύει για όσους επισκέπτονται τα εξωτερικά ιατρεία καθιερωθεί και για κείνους που επισκέπτονται τα νοσοκομεία στις νυχτερινές εφημερίες.

"Εκεί δεν πληρώνει κανείς. Δεν λέω ότι αλλάζω γνώμη, αλλά το ξανασκέφτομαι", ανέφερε.
Γνωστοποίησε δε ότι με εγκύκλιό του ζήτησε από τις διοικήσεις να εισπράττονται τα τρία ευρώ από όλους ανεξαιρέτως, καθώς το αντίτιμο πλήρωναν μόνον οι Έλληνες κι όχι οι αλλοδαποί που επισκέπτονταν τα εξωτερικά ιατρεία.

Παράλληλα, ο υπουργός ανέφερε ότι έχει ζητήσει να καταγράφεται πόσοι είναι ασφαλισμένοι και πόσοι δεν είναι από εκείνους που επισκέπτονται τα νοσοκομεία στις εφημερίες "για να διαπιστωθεί το πόσο κοστίζει η προσφορά μας σε τρίτους" καθώς επίσης και πόσοι προσέρχονται δήθεν ως έκτακτα περιστατικά με σκοπό να εισαχθούν.

Ο υπουργός Υγείας στηλίτευσε παράλληλα το γεγονός ότι δεν εισπράττεται πάντοτε το ελάχιστο ποσό των τριών ευρώ και τόνισε πως πρέπει να βάλουμε λίγη λογική στο σύστημα και να σταματήσει "η τσαπατσουλιά, η γενναιοδωρία, η μαγκιά και η τσάμπα καλοσύνη όταν άλλος πληρώνει".

CIM

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2005
Like
32
Πόντοι
66
Δεν ήμουν ρατσιστής. Έγινα.

Βαρέθηκα να ζω στο κέντρο της Αθήνας από τότε που γεννήθηκα και να ακούω από δημοσιογράφους και πολιτικούς να υποστηρίζουν τους μετανάστες ενώ αυτοί μένουν στα βόρεια -ή όποια- προάστια.

Βαρέθηκα να μου μιλάει ο Τριανταφυλλόπουλος και οι άλλοι, για ξενοφοβία και ρατσισμό,"έξω από το χορό", από την ασφάλεια του πολυτελούς σπιτιού τους. Βαρέθηκα να βλέπω στην πολυκατοικία μου μαύρους να έχουν ζωντανές κότες μέσα στο διαμέρισμά τους για να πάνε να τις πουλήσουν τη Κυριακή στο παζάρι. Αδιαφορώντας για στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής και για το αν μένω ακριβώς από πάνω τους με το 35 ημερών παιδί μου.
Βαρέθηκα να τους βλέπω να κάνουν κακό στην πατρίδα μου πουλώντας παράνομα κινέζικα προϊόντα στους δρόμους. Χωρίς αποδείξεις αγοράς χωρίς κανέναν από τους κανόνες εμπορίου.
Βαρέθηκα να τους βλέπω να ξυπνάνε στις 12 και να βάζουν μουσικές "μάο-μάο" και να περιμένουν μόνο πότε έχει πανηγύρι ή λαϊκή για να δουλέψουν. Δε νομίζω η πατρίδα μου να είχε ανάγκη τέτοιους "εργαζομένους" και αναρωτιέμαι γιατί να τους περιθάλπει.
Βαρέθηκα να βλέπω έναν οκνηρό Πακιστανό επαγγελματία-ζητιάνο, 1 χρόνο τώρα, σε "χλιδάτο" φανάρι βορείων προαστίων να ζητάει λεφτά. Όταν δεν τον βλέπουν ανάβει και τσιγάρο το οποίο κρύβει όταν περάσει αυτοκίνητο για να μη του χαλάσει το image του κακομοίρη.
Δε νομίζω ότι η πατρίδα μου έχει ανάγκη τέτοιους "εργαζομένους".
Βαρέθηκα να μην ξέρω τι να πω στον μεγάλο μου γιο (3,5 ετών) όταν με ρωτάει τι είναι αυτές οι μαύρες (πουτάνες) που κάνουν πιάτσα στην Πατησίων.
Βαρέθηκα να περνάω από το γκέτο της Δροσοπούλου και να με κοιτάνε οι μαύροι, ως ...Αμερικάνοι μαύροι από το Μπρόνξ, που "έχουν τους φίλους τους και δεν σηκώνουν και πολλά γιατί είναι πολλοί και "bad". Δεν νομίζω ότι η πατρίδα μου έχει ανάγκη τέτοια υποβάθμιση στα ακίνητα της Κυψέλης και άλλων περιοχών επειδή απ' έξω ουρλιάζουν οι μαύροι.
Δεν νομίζω ότι είναι ωραίο να ακούω εγώ και η οικογένειά μου, στην πατρίδα μου, τον ιμάμη να ψέλνει από τη τηλεόραση γιατί ο μωαμεθανός γείτονάς μου νοστάλγησε την θρησκεία του.
Δεν νομίζω ότι είναι ωραίο να κάνουν κατάληψη οι Πολωνοί και οι Αλβανοί πίνοντας μπύρες έξω από το σπίτι μου όποια ώρα γουστάρουν.
Δεν καταλαβαίνω γιατί όταν νοικιάζουν ένα διαμέρισμα παρουσιάζονται δύο και την άλλη μέρα κοιμούνται μέσα 12. Δεν έχω λεφτά κύριε δημοσιογράφε "δίκαιε και προστάτη μεταναστών" να πάω τη γυναίκα μου να γεννήσει όπως η δική σου σε ιδιωτικό νοσοκομείο. Γιατί η δική μου να περιμένει τη σειρά της πριν την μαύρη και μετά την άλλη μαύρη ενώ η δική σου γέννησε σε μονόκλινο με γαλάζιους και ροζ διαδρόμους; Δεν καταλαβαίνω εσύ γιατί να έχεις κοντά στην μονοκατοικία σου Γάλλο ή Βρετανό γείτονα, ενώ εγώ μια Αιγύπτια με μαντήλα στο κεφάλι.
Δεν νομίζω ότι ήμουν ρατσιστής. Έγινα. Kαι δεν το κρύβω πια...

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom