Νέα

Λαθρομετανάστες στην Ελλάδα/(λαθρο)μετανάστευση γενικώς

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Pradadevil
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 71K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Να τους δωθει?

• Ναι

Ψήφοι: 157 10,3%
  • Οχι

Ψήφοι: 692 45,4%
  • Μονο σε οσους μενουν πανο απο 10 χρονια

Ψήφοι: 222 14,6%
  • Σιγα μην δικαιουται αυτος που πουλαει dvd στην ομονοια

Ψήφοι: 70 4,6%
  • Θα πιδηχτω απ το παραθυρο αν ο πακις γινει ελληνας

Ψήφοι: 382 25,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    1.523

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Απεργία πείνας έχουν ξεκινήσει από χθες 100 παράτυποι μετανάστες και πρόσφυγες στο Κέντρο Κράτησης Παρανεστίου Δράμας, ζητώντας να αφεθούν ελεύθεροι, αφού τους χορηγηθεί το ειδικό έγγραφο αναστολής απέλασης 30 ημερών.

Σύμφωνα με δηλώσεις μεταναστών στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, μέσα από το Κέντρο Κράτησης, οι 100 κρατούμενοι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν πρόσφατα από τη Σάμο και προέρχονται από το Ιράκ, το Ιράν, τη Συρία και το Αφγανιστάν, ανησυχούν για τις οικογένειές τους και ζητούν να επανασυνδεθούν μαζί τους.

Παράλληλα, όπως επιβεβαίωσε και η υπεύθυνη ενημέρωσης της Υπάτης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες Καίτη Κεχαγιόγλου, "καταγγέλλουν διακριτική μεταχείριση σε βάρος τους σε σχέση με άλλους νεοεισερχόμενους, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι".

Από την πλευρά της, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κάνει λόγο για 100 άτομα που αρνήθηκαν να παραλάβουν χθες το βράδυ φαγητό, εκ των οποίων μόνο οι 45 συνέχισαν και σήμερα.

μάλιστα …

ανησυχούν για τις οικογένειες τους  …. Τότε γιατί τις παρατήσανε και φύγανε ??
ζητούν να επανασυνδεθούν μαζί τους  .… Εύκολο.Τους βάζουμε στο αεροπλάνο και πάνε πίσω στις οικογένειες τους (αφού τόσο πολύ ανησυχούν γιαυτές)

kostakis_ss

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Κριτικές
29
Like
195
Πόντοι
1.390
Απεργία πείνας έχουν ξεκινήσει από χθες 100 παράτυποι μετανάστες και πρόσφυγες στο Κέντρο Κράτησης Παρανεστίου Δράμας, ζητώντας να αφεθούν ελεύθεροι, αφού τους χορηγηθεί το ειδικό έγγραφο αναστολής απέλασης 30 ημερών.

Σύμφωνα με δηλώσεις μεταναστών στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, μέσα από το Κέντρο Κράτησης, οι 100 κρατούμενοι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν πρόσφατα από τη Σάμο και προέρχονται από το Ιράκ, το Ιράν, τη Συρία και το Αφγανιστάν, ανησυχούν για τις οικογένειές τους και ζητούν να επανασυνδεθούν μαζί τους.

Παράλληλα, όπως επιβεβαίωσε και η υπεύθυνη ενημέρωσης της Υπάτης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες Καίτη Κεχαγιόγλου, "καταγγέλλουν διακριτική μεταχείριση σε βάρος τους σε σχέση με άλλους νεοεισερχόμενους, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι".

Από την πλευρά της, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κάνει λόγο για 100 άτομα που αρνήθηκαν να παραλάβουν χθες το βράδυ φαγητό, εκ των οποίων μόνο οι 45 συνέχισαν και σήμερα.

μάλιστα …

ανησυχούν για τις οικογένειες τους  …. Τότε γιατί τις παρατήσανε και φύγανε ??
ζητούν να επανασυνδεθούν μαζί τους   .… Εύκολο.Τους βάζουμε στο αεροπλάνο και πάνε πίσω στις οικογένειες τους (αφού τόσο πολύ ανησυχούν γιαυτές)

τυπε πες την αληθεια...πρεπει να χεις φαει πολυ πακικη ψωλη στην Αγγλια  :grin: :grin:

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.107
Πόντοι
6.515
να ελθουν κι αλλοι λεφτα υπαρχουν. Να τους βαλουν στα ολυμπιακα ακινητα που ειναι αδεια. 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306

Η Οριάνα Φαλάτσι κονιορτοποιεί το γελοίο επιχείρημα «Ήμασταν και εμείς κάποτε μετανάστες»
...

Για όνομα του Θεού, για άλλη μια φορά, αυτό που θέλω να πω είναι ότι εμείς oι Ιταλοί δεν βρισκόμαστε στην ίδια θέση με τους Αμερικανούς. Δεν είμαστε ένα χωνευτήρι πολλών και διάφορων ειδών, δεν είμαστε ένα μωσαϊκό από ανομοιομορφίες, συγκολλημένες μονάχα με μια υπηκοότητα.Εννοώ ότι ακριβώς επειδή η πολιτιστική μας ταυτότητα είναι ήδη προσδιορισμένη από τη χιλιόχρονη ιστορία μας, δεν μπορούμε ν’ αντέξουμε ένα κύμα μεταναστών που δεν έχουν καμιά σχέση μ’ εμάς… Και που δε θέλουν να γίνουν σαν εμάς, να απορροφηθούν από εμάς. Αντίθετα, μάλιστα, θέλουν να μας απορροφήσουν εκείνοι. Θέλουν ν’ αλλάξουν τις αρχές μας, τις αξίες μας, την ταυτότητά μας, τον τρόπο ζωής μας. Και στο μεταξύ, μας αναστατώνουν με την οπισθοδρομική άγνοιά τους, με την οπισθοδρομική μισαλλοδοξία τους, με την οπισθοδρομική θρησκεία τους. Αυτό που εννοώ είναι ότι στον δικό μας πολιτισμό δεν υπάρχει χώρος για μουεζίνηδες και μιναρέδες, για ψευτο-εγκράτειες, για το ταπεινωτικό τσαντόρ, για την εξευτελιστική μπούρκα. Ακόμη κι αν υπήρχε χώρος γι’ αυτούς τους ανθρώπους, εγώ δεν θα τους τον παραχωρούσα.Γιατί θα ήταν σαν να έσβηνα την ταυτότητά μας, σαν να εκμηδένιζα τα επιτεύγματά μας. Θα ήταν σαν να έφτυνα κατάμουτρα την ελευθερία την οποία κερδίσαμε, τον πολιτισμό που έχουμε αναπτύξει, την ευημερία που έχουμε αποκτήσει. Θα ήταν σα να ξεπουλούσα τη χώρα μου, την πατρίδα μου. Κι η χώρα μου, η πατρίδα μου δεν είναι προς πώληση.

Της Oriana Fallaci* (από το βιβλίο της «H Οργή και η Περηφάνεια», 2003)
....

Ζμπούτσαμ

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Like
3
Πόντοι
16
Κι η χώρα μου, η πατρίδα μου δεν είναι προς πώληση.
ααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααχαχαχαχαχαχαχαχχαχα
Αυτό εμπεριέχεται σε ποστ του τραβατρόμπααααααααααααααααααααααααααααααααααχαχαχαχαχαχαχαχαχα

Το μπου είναι μαγικό λέμεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

raopau

Ανώτερος
Εγγρ.
14 Δεκ 2012
Like
22.305
Πόντοι
5.006
τι μας το ποσταρες αυτο ρε τραβατρομπα????τι μας ενδιαφερει τι λεει η λεγαμενη???

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Στομπούτσομας η Δαμανάκη της Ιταλίας..

εεεε βέβαια... εσείς είσαστε σταθερός στις απόψεις σας και αγωνιστής ... κανένας άλλος δεν είναι σαν και σας

During World War II, despite her youth she joined the Italian anti-fascist resistance movement Giustizia e Libertà, part of Resistenza. She later received a certificate for valour from the Italian army.

Ζμπούτσαμ

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Like
3
Πόντοι
16
εεεε βέβαια... εσείς είσαστε σταθερός στις απόψεις σας και αγωνιστής ... κανένας άλλος δεν είναι σαν και σας

During World War II, despite her youth she joined the Italian anti-fascist resistance movement Giustizia e Libertà, part of Resistenza. She later received a certificate for valour from the Italian army.

Tα στερνά τιμούν τα πρώτα.
Δεν πα να νικούσε τους ναζί μόνη της, από τη στιγμή που στο τέλος ασπάστηκε τις ιδέες τους τα προηγούμενα τα έσβησε μονοκοντυλιά..

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Tα στερνά τιμούν τα πρώτα.
Δεν πα να νικούσε τους ναζί μόνη της, από τη στιγμή που στο τέλος ασπάστηκε τις ιδέες τους τα προηγούμενα τα έσβησε μονοκοντυλιά..

ποιές ακριβώς ιδέες ασπάστηκε ??

raopau

Ανώτερος
Εγγρ.
14 Δεκ 2012
Like
22.305
Πόντοι
5.006
μάλιστα.. είσαι δηλαδή υπέρ της πολυπολιτισμικότητας ... ??
Μην το κουραζεις τζαμπα....
ειχα παρα πολυ καιρο να διαβασω ενα κειμενο 5-10σελιδων και να διαφωνω σε καθε,μα σε καθε, προταση του...
και η κυρια αυτη το πετυχε....εντυπωσιαστηκα...

Ζμπούτσαμ

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Like
3
Πόντοι
16
ποιές ακριβώς ιδέες ασπάστηκε ??
Ο ίδιος τα έχεις τονισμένα κιόλας:

Η Οριάνα Φαλάτσι κονιορτοποιεί το γελοίο επιχείρημα «Ήμασταν και εμείς κάποτε μετανάστες»
...

Για όνομα του Θεού, για άλλη μια φορά, αυτό που θέλω να πω είναι ότι εμείς oι Ιταλοί δεν βρισκόμαστε στην ίδια θέση με τους Αμερικανούς. Δεν είμαστε ένα χωνευτήρι πολλών και διάφορων ειδών, δεν είμαστε ένα μωσαϊκό από ανομοιομορφίες, συγκολλημένες μονάχα με μια υπηκοότητα.Εννοώ ότι ακριβώς επειδή η πολιτιστική μας ταυτότητα είναι ήδη προσδιορισμένη από τη χιλιόχρονη ιστορία μας, δεν μπορούμε ν’ αντέξουμε ένα κύμα μεταναστών που δεν έχουν καμιά σχέση μ’ εμάς… Και που δε θέλουν να γίνουν σαν εμάς, να απορροφηθούν από εμάς. Αντίθετα, μάλιστα, θέλουν να μας απορροφήσουν εκείνοι. Θέλουν ν’ αλλάξουν τις αρχές μας, τις αξίες μας, την ταυτότητά μας, τον τρόπο ζωής μας. Και στο μεταξύ, μας αναστατώνουν με την οπισθοδρομική άγνοιά τους, με την οπισθοδρομική μισαλλοδοξία τους, με την οπισθοδρομική θρησκεία τους. Αυτό που εννοώ είναι ότι στον δικό μας πολιτισμό δεν υπάρχει χώρος για μουεζίνηδες και μιναρέδες, για ψευτο-εγκράτειες, για το ταπεινωτικό τσαντόρ, για την εξευτελιστική μπούρκα. Ακόμη κι αν υπήρχε χώρος γι’ αυτούς τους ανθρώπους, εγώ δεν θα τους τον παραχωρούσα.Γιατί θα ήταν σαν να έσβηνα την ταυτότητά μας, σαν να εκμηδένιζα τα επιτεύγματά μας. Θα ήταν σαν να έφτυνα κατάμουτρα την ελευθερία την οποία κερδίσαμε, τον πολιτισμό που έχουμε αναπτύξει, την ευημερία που έχουμε αποκτήσει. Θα ήταν σα να ξεπουλούσα τη χώρα μου, την πατρίδα μου. Κι η χώρα μου, η πατρίδα μου δεν είναι προς πώληση.

Της Oriana Fallaci* (από το βιβλίο της «H Οργή και η Περηφάνεια», 2003)
....

Βέβαια θεωρείς πως τα παραπάνω δεν είναι φασιστικές/ναζιστικές απόψεις, επειδή τις έχεις ασπαστεί εσύ που περνιέσαι για νεοφιλελές.
Ένας ναζιστάκος της σειράς είσαι όμως..

Judge Dred89

Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2014
Like
5
Πόντοι
16
ο τραμουντανας γραφει ολο μαλακιες,,ομως το κειμενο αυτο ειναι 100-100 σωστο λεξη προς λεξη εστω κι αν εχει καποιες μικρες υπερβολες..
"Εννοώ ότι ακριβώς επειδή η πολιτιστική μας ταυτότητα είναι ήδη προσδιορισμένη από τη χιλιόχρονη ιστορία μας, δεν μπορούμε ν’ αντέξουμε ένα κύμα μεταναστών που δεν έχουν καμιά σχέση μ’ εμάς… Και που δε θέλουν να γίνουν σαν εμάς, να απορροφηθούν από εμάς. Αντίθετα, μάλιστα, θέλουν να μας απορροφήσουν εκείνοι. Θέλουν ν’ αλλάξουν τις αρχές μας, τις αξίες μας, την ταυτότητά μας, τον τρόπο ζωής μας. Και στο μεταξύ, μας αναστατώνουν με την οπισθοδρομική άγνοιά τους, με την οπισθοδρομική μισαλλοδοξία τους, με την οπισθοδρομική θρησκεία τους. Αυτό που εννοώ είναι ότι στον δικό μας πολιτισμό δεν υπάρχει χώρος για μουεζίνηδες και μιναρέδες, για ψευτο-εγκράτειες, για το ταπεινωτικό τσαντόρ, για την εξευτελιστική μπούρκα."

:thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom