aigeas
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 4 Ιουλ 2009
- Μηνύματα
- 10.454
- Like
- 19
- Πόντοι
- 166
Συνέβη στις αρχές Ιανουαρίου.Παρακάτω..
Αυτό ήταν??
Περίπου 20 Βούλγαροι διανοούμενοι, εκ των κορυφαίων της χώρας, μεταξύ των οποίων και τρεις που κατάγονται από τα Σκόπια, απέστειλαν αναφορά προς την UNESCO, ζητώντας να σταματήσει η τηλέοραση των Σκοπίων να καταχράται συνεχώς τη βουλγαρική γλώσσα, την ιστορία και τον πολιτισμό της Βουλγαρίας.
Ο αναγνώστης μπορεί να εξάγει τα συμπεράσματά του, για το πως εργάζονται άλλοι και πως η ελληνική διπλωματία και, διασταλτικά, η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας, σε σχέση με τον σκληρό αλυτρωτισμό που παράγεται στη FYROM.
Η βουλγαρική αναφορά που κατατέθηκε προς τη Γενική Διευθύντρια της UNESCO, Ειρήνα Μπόκοβα, την καλεί να αποκαταστήσει την αλήθεια για τη βουλγαρική γλώσσα την οποία η σκοπιανή κρατική τηλεόραση αποκαλεί ως ‘μακεδονική’.
«Επί 65 χρόνια διαδίδουν ψέματα σε όλον τον κόσμο πως υπάρχει ξεχωριστή ‘μακεδονική’ γλώσσα, μακεδονική ιστορία και μακεδονικός πολιτισμός”.»
Η Μακεδονία του Βαρδάρη,( Βαρντάρσκα Μακεντόνια ) περιοχή την οποία καταλαμβάνει σήμερα η πΓΔΜ, υπήρξε πάντοτε ένας γεωγραφικός όρος ενιαίος με τον βουλγαρικό πολιτισμό και την βουλγαρική ιστορία.»
Υπάρχουν πολλά ιστορικά στοιχεία που επιβεβαιώνουν αυτή την θέση, αναφέρει η επιστολή.
Στη δήλωση αναφέρονται τα ονόματα των Ιωακείμ Καρτσόφσκι, Κύριλλου Πεϊτσίνοβιτς, των αδελφών Μιλαντινοβι, Κούζμαν Τσαπκάρεβ, Γκότσε Ντέλτσεφ και άλλων.
Οι Βούλγαροι καθηγητές υποστηρίζουν ότι καθημερινά στην πΓΔΜ καταστρέφονται ιστορικά μνημεία, τάφοι στρατιωτών, εκκλησίες και πολλά άλλα αντικείμενα τα οποία σχετίζονται με τη Βουλγαρία.
Στην καταγγελία τους αναφέρουν ακόμη ότι οι Σκοπιανοί τους έκλεψαν τη λαϊκή μουσική, τις εκδηλώσεις, τους βούλγαρους βασιλιάδες, τους ήρωες, τις μάχες και τους επαναστάτες και τους ανακήρυξαν ως ‘Μακεδόνες’. Υπογραμμίζουν το γεγονός ότι στην τελευταία απογραφή, υπήρξε στήλη ξεχωριστή για τους Βουλγάρους.
Δεκάδες έχουν συλληφθεί και τρομοκρατούνται όσοι λένε ότι είναι Βούλγαροι.
Η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», κάνει λόγο για 2.500.000 Βούλγαρους που ζουν σε διάφορες χώρες, μη ενταγμένες στην Ε.Ε. και κυρίως στα Σκόπια και στην Τουρκία (350.000 εξισλαμισμένοι Πομάκοι της πίσω πλευράς της Ροδόπης).
«ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΚΑΙ ΜΙΛΟΥΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑ»
Ειδικά για τα Σκόπια η γαλλική εφημερίδα αναφέρει ότι θα μπορούσαν να πάρουν Βουλγαρικό Διαβατήριο 1.400.000 Σκοπιανοί, δηλαδή τα 3/4 του συνολικού πληθυσμού του κρατιδίου, αφού όπως σημειώνει χαρακτηριστικά «λαμβάνοντας υπόψη κάποιους ιστορικούς, η "Μακεδονία" είναι μία από τις βαθμίδες του βουλγαρικού έθνους. Η σλαβο"μακεδονική" γλώσσα δεν είναι επίσης τίποτε άλλο από μια βουλγαρική διάλεκτος»!
Επομένως, σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα, που επικαλείται απόψεις Ιστορικών Επιστημόνων, οι Σκοπιανοί δεν είναι εθνικά «Μακεδόνες» όπως ισχυρίζονται, αλλά είναι εθνικά Βούλγαροι! Ομοίως και η γλώσσα τους δεν είναι «Μακεδονική» όπως προπαγανδίζουν, αλλά είναι καθαρά Βουλγαρική!
ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΕΣ ΡΙΖΕΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ
Η «(20 Ιουλίου 1903), που εορτάζουν σαν «εθνική εορτή» στα Σκόπια, δεν ήταν παρά μια καθαρά βουλγαρική «επανάσταση», βουλγαρικών Οργανώσεων, με βουλγαρικά στελέχη, που έπαιρναν εντολές από τη Σόφια και ανήκαν στη Σχισματική Βουλγαρική Εξαρχία!
Ακόμα δηλαδή και οι «ήρωες» των Σκοπίων είναι Βούλγαροι! (Πρόκειται για την Ψευδοεπανάσταση του Ίλιντεν -Προφήτη Ηλία, την οποία σκηνοθέτησαν ένοπλες βουλγαρικές ομάδες, υποχρεώνοντας με βία και τρόμο, πολλά ελληνικά χωριά να κρατήσουν όπλα ή να βγουν στα βουνά, προκαλώντας την οργή των Τούρκων, που ξέσπασαν στους ελληνικούς πληθυσμούς με όλη τους τη μανία - Ολοκαύτωμα του Κρουσόβου)
Υπενθυμίζεται ότι ο ιδρυτής του κόμματος VMRO-DPMNE (σημερινό κόμμα Γκρούεφσκι) και πρώην Πρωθυπουργός των Σκοπίων Λιούπτσο Γκεοργκιέφσκι (1998-2002), ζήτησε και έλαβε το 2006 βουλγαρική υπηκοότητα και διαβατήριο, διακηρύσσοντας πως είναι Βούλγαρος και αλλάζοντας το επώνυμό του σε Γκεοργκίεβ!.
Το ίδιο έκαναν και χιλιάδες άλλοι Σκοπιανοί! Ακόμη, σημειώνουμε πως η Βουλγαρία έχει αναγνωρίσει πρώτη τα Σκόπια σαν «Μακεδονία», με τη ρητή διευκρίνηση πως δεν αναγνωρίζει «μακεδονική εθνότητα» και «μακεδονική γλώσσα», επειδή ακριβώς οι αυτοαποκαλούμενοι «Μακεδόνες» είναι Βούλγαροι και η γλώσσα τους βουλγαρική!
Μάλιστα όταν το 1941, η Βουλγαρία σαν σύμμαχος των Ναζί, μπήκε στα Σκόπια, όχι μόνο δε συνάντησε καμμία αντίσταση, αλλά έγινε πανηγυρικά και με ενθουσιασμό δεκτή, επειδή η πλειοψηφία των κατοίκων ήταν Βούλγαροι, τους οποίους ο Τίτο τρία χρόνια μετά (1944), για να τους αποκόψει από τη Βουλγαρία, τους μετονόμασε αυθαίρετα «Μακεδόνες», πλάθοντας το παραμύθι του δήθεν ξεχωριστού «μακεδονικού έθνους», διεκδικώντας έτσι ταυτόχρονα και τη Βόρεια Ελλάδα, δηλαδή την αληθινή Μακεδονία! Δηλαδή «με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια» ...;
Σε φωτογραφία ντοκουμέντο - που είχε δημοσιεύσει στο παρελθόν η εφημερίδα Απογευματινή 15-3-2008, οι Βούλγαροι κάτοικοι των Σκοπίων, φαίνονται να υποδέχονται με ενθουσιασμό και τιμές Γερμανούς και Βουλγάρους, κρατώντας εκτός από το πορτραίτο του μισητού Χίτλερ, το πορτραίτο του τότε βασιλιά της Βουλγαρίας, το χάρτη της «Μεγάλης Μακεδονίας» που ποθούσε ανέκαθεν η Βουλγαρία από τον καιρό των Κομιτατζήδων, αλλά και ένα πανό που έγραφε με νόημα «ένα έθνος, ένας βασιλιάς, ένα βασίλειο»! Το Βουλγαρικό! ...;
Τότε μάλιστα η Βουλγαρία ενσωμάτωσε τα Σκόπια στην Επικράτειά της, ενώ το 1942, όταν ο βασιλιάς της Βουλγαρίας επισκέφθηκε το κρατίδιο, του επιφυλάχθηκε παλλαϊκή υποδοχή!
Αξίζει επίσης να καταγραφεί η δήλωση του ίδιου του Προέδρου της Βουλγαρίας Ζέλιου Ζέλεφ, όταν επισκέφθηκε την 20η Ιουνίου 1993 τη Σουηδία. Τότε - όπως καταγράφει ο ακούραστος Νικόλαος Μάρτης - ρωτήθηκε από δημοσιογράφο της Σουηδικής Εφημερίδας Svenska Dagbladet για «Μακεδονικό Έθνος» και απάντησε κατηγορηματικά:
«Το "Μακεδονικό" Έθνος το δημιούργησε μετά τον Πόλεμο η Κομιντέρν και είναι Έγκλημα του Τιτοϊσμού και του Σταλινισμού»!
ΓΚΛΙΓΚΟΡΟΦ: «ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΛΑΒΟΙ! ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ "ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ"»!
Την πλέον κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι οι Σκοπιανοί είναι Σλάβοι και δεν ήταν, δεν υπήρξαν και δεν είναι «Μακεδόνες» και πως δεν υπήρξε ή υπάρχει κανένα «Μακεδονικό Έθνος», έδωσε ο ίδιος ο πρώτος Πρόεδρος των Σκοπίων Κίρο Γκλιγκόρωφ, όπως αποκαλύπτει ο Νικόλαος Μάρτης:
«Το χαρακτηριστικό περιστατικό που αναφέρεται στο βιβλίο του «ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ» του τ. Προέδρου της Δημοκρατίας Κίρο Γκλιγκόρωφ (σελ. 259), ότι στην δεξίωση που έγινε στη Νέα Υόρκη την επομένη της αναγνωρίσεως ως ανεξαρτήτου Κράτους των Σκοπίων, μια ομάδα νέων από την Αυστραλία του είπαν: "Εσείς μιλήσατε, αλλά δεν είπατε το σημαντικότερο. Δεν είπατε ότι εμείς είμαστε απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Αυτό μπορεί να ερμηνευτεί ότι αρνηθήκαμε την καταγωγή μας, τους προγόνους μας". Δυσκολεύτηκα να βρω απάντηση αμέσως (συνεχίζει ο Γκλιγκόρωφ στο βιβλίο του) και τελικά τους είπα: "Ξέρετε, σέβομαι τις σκέψεις και τις πεποιθήσεις σας. Είναι δικαίωμα σας. Αλλά σύμφωνα με την ιστοριογραφία στον Μακεδονικό λαό επικρατεί η γνώμη ότι είμαστε Σλάβοι. Έχουμε έλθει στα Βαλκάνια τον 6ο και 7ο αιώνα έχουμε εγκατασταθεί στα εδάφη που ονομάζονται Μακεδονία. Δεν γνωρίζω το κατά πόσο στις φλέβες μας συνεχίζει να ρέει κάποια σταγόνα αίματος των αρχαίων Μακεδόνων"»!
Αλλά καταγράφει ο Μάρτης και άλλη, δήλωση ντοκουμέντο του Κίρο Γκλιγκόρωφ, στην Εφημερίδα TORONTO STAR του Καναδά, στις 15 Μαρτίου 1992:
«Δεν είμαστε "Μακεδόνες" αλλά Σλάβοι. Δεν έχουμε συγγένεια με τον Αλέξανδρο τον Έλληνα και με την Μακεδονία του»!
Τρεις μήνες αργότερα, επαναλαμβάνει τη δήλωσή του μπροστά στις κάμερες, στις 3 Ιουνίου 1992, λέγοντας:
«Εμείς είμαστε Σλάβοι, δεν έχουμε καμμιά σύνδεση με τον Μέγα Αλέξανδρο. Ήρθαμε στην περιοχή τον 6ο μ.Χ. αιώνα»!
Στις 25 Οκτωβρίου 2009, ο Κίρο Γκλιγκόροφ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα, επιβεβαιώνει απόλυτα τα παραπάνω:
«Ερώτηση: Το 1993, στα Τίρανα, είχατε δηλώσει ότι ο λαός σας είναι σλαβικής καταγωγής, ότι δεν συνδέεται με τον Μέγα Αλέξανδρο και πως βρεθήκατε στην περιοχή τον 6ο αιώνα μ.Χ.. Γκλιγκόροφ: Εξακολουθώ και σήμερα να πιστεύω και να δηλώνω ακριβώς τα ίδια.
Ερώτηση: Γιατί τότε το ανθελληνικό κλίμα και η εμμονή στον «αρχαιομακεδονισμό» τα τελευταία χρόνια στη χώρα σας, δηλαδή να αποδείξουν κάποιοι επίσημα πως κατάγεστε απευθείας από τους αρχαίους Μακεδόνες;
Γκλιγκόροφ: Σοβαροί ιστορικοί γελούν με όλα αυτό που συμβαίνουν στη χώρα μου τα τελευταία χρόνια. Η Ιστορία είναι ένα παγκόσμιο αγαθό - αυτό ασφαλώς σημαίνει πως η ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά δεν μπορεί να μην είναι και ελληνική. Οι Έλληνες νομίζουν πως εμείς θέλουμε να αφαιρέσουμε ένα κομμάτι της ιστορικής και πολιτιστικής τους κληρονομιάς. Δεν λέω πως οι ανησυχίες αυτές είναι άνευ λόγου, αφού υπάρχουν υπερβολές και από τη δική μας πλευρά. Υπάρχουν ιστορικοί στη χώρα μου που υποστηρίζουν πως εμείς βρισκόμαστε στα χώματα αυτά 2.000 χρόνια πριν από τον Μέγα Αλέξανδρο. Για γέλια, δηλαδή ...; Έλεγα σε έναν φίλο μου ιστορικό ότι έτσι όπως πάμε θα βγούμε απευθείας απόγονοι του Αδάμ και της Εύας και θα αποδειχτεί και ότι ο Παράδεισος είναι «μακεδονικός» και ιδιοκτησία μας ...;»!!
Η εφημερίδα «ΚΛΑΣΑ» καταχωρεί συνέντευξη του Βούλγαρου υπουργού άνευ χαρτοφυλακίου, αρμόδιου για τους Βούλγαρους του εξωτερικού, Μποζιντάρ Ντιμιτρόφ, στην οποία κληθείς να απαντήσει αν φοβάται να επισκεφθεί την πΓΔΜ εξαιτίας της φανερά αρνητικής αντίδρασής της στην τοποθέτησή του στην υπουργική καρέκλα, δηλώνει: «Την έχω συνηθίσει πλέον αυτή τη στάση των «μακεδονικών ΜΜΕ», που δεν κατανοούν ότι ασχολούμαι με τους Βούλγαρους στο εξωτερικό και όχι με Μακεδόνες, Σέρβους κ. α. Για ν’ αντιδρούν έτσι, σημαίνει ότι οι ίδιοι δεν είναι σίγουροι ότι είναι Μακεδόνες, απλώς δεν έχουν σκεφθεί καλά τα πράγματα. Δήλωσα δημόσια ότι θ’ ασχοληθώ μόνο με τους Βούλγαρους στο εξωτερικό και αυτές θα είναι οι αρμοδιότητές μου».
Ερωτηθείς αν θα υποστήριζε την έκδοση στην πΓΔΜ βουλγαρικού περιοδικού από «Μακεδόνες» Βούλγαρους, κάποιοι από τους οποίους θεωρούν ότι η Βουλγαρία δεν συμβάλει καθόλου στην κυκλοφορία βουλγαρικών εφημερίδων και περιοδικών στην πΓΔΜ, ο κ. Ντιμιτρόφ σημειώνει, ότι «πρέπει να δούμε ένα τέτοιο περιοδικό σε τι επίπεδο είναι, ποιο το περιεχόμενό του κ.λ.π. και αν είναι καλό, γιατί όχι; Οι εφημερίδες είναι ιδιωτικές και οι εκεί εκδότες λένε ότι δεν τους συμφέρει. Στην Ελλάδα, π. χ. προκαλεί έκπληξη ο μεγάλος αριθμός βουλγαρικών εφημερίδων και σε πολλές πόλεις μάλιστα, όχι μόνο στην πρωτεύουσα. Ίσως το βουλγαρικό κράτος θα έπρεπε να αναλάβει τα μεταφορικά έξοδα. Κάτι τέτοιο μπορεί να κάνει ένας υπουργός, αρκεί να πείσει τους αρμόδιους ώστε να διατεθούν οι πόροι».
Απαντώντας σε ερώτηση γιατί μέχρι τώρα η Βουλγαρία δεν είχε συγκεκριμένη πολιτική απέναντι στους Βούλγαρους στη «Μακεδονία», ο Β/υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου, αρμόδιος για τους Βούλγαρους στο εξωτερικό, αναφέρει ότι «μέχρι πρόσφατα ο κύριος στρατηγικός στόχος της Βουλγαρίας ήταν η ένταξή της στην ΕΕ και ένας από τους όρους γι’ αυτό ήταν να μην έχει θεμελιώδη και εκκρεμή προβλήματα με γειτονικά κράτη. Η Βουλγαρία δεν ασχολούνταν με την «Μακεδονία» και δεν υποστήριζε την αυθόρμητη διαδικασία επαναβουλγαροποίησης που ξεκίνησε εκεί. Ως αποτέλεσμα, η «μακεδονική» πλευρά υιοθέτησε επιθετική στάση και δημιούργησε πρόβλημα με το ΟΜΟ «Ίλιντεν», την αναγνώριση «μακεδονικού» έθνους και «μακεδονικής» γλώσσας και η Βουλγαρία βρέθηκε σε αμυντική θέση. Μετά την ένταξη της χώρας στην ΕΕ, κάποιοι Βούλγαροι επίσημοι, όπως ο Πρόεδρος, έτριξαν δόντια, αλλά η γραμμή δεν άλλαξε ιδιαίτερα. Συνεχίσαμε να επαναλαμβάνουμε σαν τους παπαγάλους ότι στηρίζουμε ανεπιφύλακτα τη «Μακεδονία» στην ευρω-ατλαντική πορεία της, δίχως να θέτουμε οποιουσδήποτε όρους».
Στην ερώτηση: «Θα εργαστείτε για το άνοιγμα βουλγαρικών πολιτιστικών κέντρων στην Ελλάδα, στη βάση των καλών γειτονικών σχέσεων που έχουμε στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, σε περιοχές με τους λεγόμενους σλαβόφωνους Έλληνες και Βούλγαρους;», ο κ. Ντιμιτρόφ δίνει την εξής απάντηση:
«Η Ελλάδα δεν θέτει εμπόδια. Στη χώρα δημιουργούνται βουλγαρικά σχολεία, έστω και κυριακάτικα. Η Ελλάδα βοηθάει καθοριστικά. Δώρισε ολόκληρη εκκλησία στους Βούλγαρους. Αυτή ήταν μία εξαιρετική χειρονομία της Αθήνας. Και οι Έλληνες έχουν δίκιο. Δεν πρέπει αυτοί να διαθέτουν πόρους για σχολεία, εμείς πρέπει να τους διαθέσουμε. Για την Ελλάδα είναι καλύτερα να υπάρχουν στη χώρα γνήσιοι Βούλγαροι και όχι επινοημένοι «Μακεδόνες» που προβάλουν και αξιώσεις. Το μπαλάκι είναι μπροστά στην πόρτα μας, διότι οι άνθρωποί μας εκεί είναι φτωχοί, ένα μεγάλο μέρος από αυτούς είναι μετανάστες και οι ντόπιοι Βούλγαροι δεν είναι, επίσης, πλούσιοι».
Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση αν στα Σκόπια θα υπάρξει, Για περισσότερα