Νέα

Κυψέλη 1990-1999

• Μέλος που άνοιξε το νήμα NEW(3)
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 17
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

NEW(3)

Μέλος
Εγγρ.
11 Δεκ 2020
Like
624
Πόντοι
81
Για να δούμε ρε παίχτες πόσοι από εδώ μέσα γυρνάγαμε στις γειτονιές της Κυψέλης τη δεκαετία του 90.
Ξεκινάμε λοιπόν με όνομα μαγαζιού (οποιουδήποτε είδους....με πληροφορία αν υπάρχει σήμερα ή όχι...με ίδιο ή διαφορετικό όνομα) και συνεχίζουμε με μια περιγραφή-σχόλιο από τη διασκέδαση που προσέφερε σε μας και στους θαμώνες.
Εγώ μιας και το ξεκινάω θα πάω καμιά 15+ χρόνια πίσω (από το 1990)....Φωκιώνος και Quinta.....άλλες εποχές με όμορφες και ταυτόχρονα μοναδικές αλλά και γνήσιες στιγμές.....

lycienr

Σεβαστός
Εγγρ.
1 Νοε 2011
Κριτικές
37
Like
1.485
Πόντοι
1.720
Select καφετέρια - γνωστή σε όλη την Αθήνα.
Υπάρχει μέχρι και σήμερα με άλλο στυλ κάπως. Εκείνη την εποχή πίναμε φραπέ και τα γκαρσόνια αν δεν άφηνες πουρμπουάρ τσαντίζονταν και γενικά ήταν κάπως τσαντίλες. Καθόμασταν και κάναμε χάζι και μερικοί (πιο τολμηροί) μόλις πέρναγε καμιά ωραία κοπέλα πέταγαν κέρματα, φράγκα ή δίφραγκα και γινόταν χαμούλης και γέλια.
Τότε ήταν πολύ της μόδας το συγκεκριμένο στέκι και δύσκολα έβρισκες τραπέζι να καθίσεις. Σέρβιρε και κάτι καταπληκτικές πάστες ΣΕΡΑΝΟ που ήταν ξακουστές κι έρχονταν από όλη την Αθήνα για να τις απολαύσουν.
Και φυσικά έναν από τους καλύτερους φραπέ στην Ελλάδα, εύκολα στον τελικό μαζί με αυτόν του θρυλικού Λέντζου.

και ένα ωραίο άρθρο σχετικά :

Τελευταία τροποποίηση:

rantanplangr30

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Σεπ 2013
Κριτικές
39
Like
5.050
Πόντοι
2.696
Στην Κυψέλη πήγαινα συχνά λόγω του ξαδερφού μου.Πηγαίναμε στη Select και στη Lucky Strike στη Φωκίωνος αλλά και σε ένα Μπιλιαρδάδικο στην Καλογερά ένα κάθετο στενό στην πλατεία στο ταχυδρομείο δίπλα.Επίσης ήταν το Roxy επίσης μπιλιαρδάδικο.Και στην πλατεία πήγαινα για μεταχειρισμένους δίσκους σε ένα υπόγειο που είχε

968

Σεβαστός
Εγγρ.
17 Φεβ 2018
Like
7.600
Πόντοι
1.056
Στην Κυψέλη πήγαινα συχνά λόγω του ξαδερφού μου.Πηγαίναμε στη Select και στη Lucky Strike στη Φωκίωνος αλλά και σε ένα Μπιλιαρδάδικο στην Καλογερά ένα κάθετο στενό στην πλατεία στο ταχυδρομείο δίπλα.Επίσης ήταν το Roxy επίσης μπιλιαρδάδικο.Και στην πλατεία πήγαινα για μεταχειρισμένους δίσκους σε ένα υπόγειο που είχε

:undecided-old::undecided-old::undecided-old:

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
18.955
Πόντοι
3.656
Lucky Strike, δεύτερο μισό δεκαετίας 1990 . Άπειρες φορές. Από πρωί ... μέχρι τις 04.00

Nubic

Μέγας
Εγγρ.
28 Οκτ 2019
Κριτικές
10
Like
13.154
Πόντοι
3.846
Lucky Strike σαν φοιτητής, είχε μια γκαρσόνα που ήταν ίδια η Ίνα Λαζοπούλου, σουβλατζίδικο ο Μίμης με τα 48 κουδουνάκια, τώρα λίγο παρακάτω στο Ωρεβουάρ.

OP
OP
NEW(3)

NEW(3)

Μέλος
Εγγρ.
11 Δεκ 2020
Like
624
Πόντοι
81
Έμενα ξόφαλτσα από την Κυψέλη όλα μου τα φοιτητικά χρόνια μέχρι και σήμερα αλλα δεν ασχολήθηκα ποτέ με την περιοχή αυτήν. Δεν είχε κάτι αξιόλογο. Μόνο η Φωκίωνος αξίζε που κι αυτή μετά το 2019 άρχισε να παίρνει τα πάνω της. Έχει αξιόλογη αρχιτεκτονική σε ορισμένα σημεία. Αλλά δεν με τράβηξε ποτέ και δεν την είχα ούτε έχω καν στο μυαλό μου ως επιλογή για έξοδο. Πραγματικά έχω ξεχάσει την υπαρξή της. Απορώ πως μένει τόσος άπειρος κόσμος στιβαγμένος σε αυτό το μέρος
ρε συναγωνιστή για ωραία μέρη από το παρελθόν είπαμε να κουβεντιάσουμε όχι για....αρχιτεκτονική...ήμαρτον που θα έλεγε και ο ξεδοντιάρης.
Αλλά μια που το ανέφερες ότι ήταν εκτός των επιλογών σου ως μέρος για πες μας τη δική σου πρόταση να δούμε αν πηγαίναμε προς τα εκεί και επιπλέον να κόψουμε και τα γούστα σου.
Υ.Γ: απορώ πάντως με την επισήμανσή σου ότι η Φωκίωνος άρχισε να αξίζει μετά το 2019....

Εγγρ.
20 Σεπ 2022
Like
469
Πόντοι
21
Κυψέλη τι λέει τώρα; αξίζει για καφέ;
Κυκλοφορούν κάτι καυλακια καλά μου έχουν πει
Μαυρακια και ελληνιδες

Termin

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Φεβ 2018
Like
7.738
Πόντοι
2.306
Έμενα ξόφαλτσα από την Κυψέλη όλα μου τα φοιτητικά χρόνια μέχρι και σήμερα αλλα δεν ασχολήθηκα ποτέ με την περιοχή αυτήν. Δεν είχε κάτι αξιόλογο. Μόνο η Φωκίωνος αξίζε που κι αυτή μετά το 2019 άρχισε να παίρνει τα πάνω της. Έχει αξιόλογη αρχιτεκτονική σε ορισμένα σημεία. Αλλά δεν με τράβηξε ποτέ και δεν την είχα ούτε έχω καν στο μυαλό μου ως επιλογή για έξοδο. Πραγματικά έχω ξεχάσει την υπαρξή της. Απορώ πως μένει τόσος άπειρος κόσμος στιβαγμένος σε αυτό το μέρος
Εντυπωσιακή αρχιτεκτονικη από Βαγδάτη Πακιστάν Βουλγαρία και Αλβανία. Σε ταράτσες έχω δει εκπληκτικά πράγματα, κοτέτσια μπαρόκ με κότες για αυγά αλλά και για ψητές με πατάτες την Κυριακή , κρεμαστούς κήπους με χασισακι αλλά και ντοματες.....

envyme79

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Οκτ 2007
Κριτικές
24
Like
495
Πόντοι
291
Έμενα αρκετά χρόνια στη Δροσοπούλου, στέκι το select και το Lucky Strike και πελάτης στο στούντιο της Λέλας Καραγιάννη

Kavlokalikantzaros

Μέλος
Εγγρ.
28 Νοε 2007
Like
769
Πόντοι
81
Μύστες, με συγκινήσατε. Κυψέλη ανδρώθηκα και νόμισα για λίγο, στο χυσικλίδικο λυκαυγές της πρώτης νιότης, πως θα κέρδιζα. Πως τα Ελευσίνια του Μουνιού είχαν κώδικα και τα 'χα ξεκλειδώσει. Πως θα γινόμουν βασιλιάς.

Αυγό του Κόκορα- μπήκα παραπατώντας αγκαλιά με παράνομο αμόρε, χαράματα μιας άλλης ζωής. Ουίσκι πετρέλαιο και ακτινογραφία από τον νορμάλ κόσμο του. Χαμπάρι δεν πήραμε. Φύγαμε όπως ήρθαμε, καβάλα στο ροζ συννεφάκι μας.

Λάκι Στράικ και κλέβω, λίγο μετά, Άπλμπις. Εκεί γιορτάζαμε. Τα πρώτα λεφτά, τις γυαλιστερές κατακτήσεις, τα πανέμορφά μας τίποτα. Είχα αγκαλιά ένα μελανούρι με σγουρό μαλλί, νυχτερινή φατσούλα και κορμί φαρμάκι. Της έκανα τη χαρτοπετσέτα βέρα και της είπα να μείνει. Κανά μήνα μετά, έφυγα εγώ. Νόμιζα ακόμη πως θ'άγγιζα τα τέλεια βυζιά της Αφροδίτης και θα καθόμουν πλάι της στο θρόνο.

Ωρεβουάρ- τα λόγια περιττεύουν. Ναός, κιβωτός, καταφύγιο έξω από το χρόνο. Ονειρεύομαι ακόμη το κόκκινο πατάρι του και ξυπνάω γελώντας στην έρημο.

Μπορώ να γράφω όλη νύχτα αλλά θα σβήσω το Γκολουάζ το σκληρό και θα βάλω ν'ακούσω το Τζώρτζη τον Τίγρη. Το ζήσαμε μάγκες ως το τέλος κάθε παράτασης. Αιωνία η μνήμη.

dimitris(2)

Μέλος
Εγγρ.
14 Αυγ 2020
Like
113
Πόντοι
1
κάποτε είχε και ένα στούντιο στη Δροσοπούλου πλέον έχει κλείσει

Kavlokalikantzaros

Μέλος
Εγγρ.
28 Νοε 2007
Like
769
Πόντοι
81
Είχε 2-3 στούντιο Δροσοπούλου, το τελευταίο έκλεισε '16 νομίζω. Το Μοναστήρι τους έθαψε όλους.

OP
OP
NEW(3)

NEW(3)

Μέλος
Εγγρ.
11 Δεκ 2020
Like
624
Πόντοι
81
Μύστες, με συγκινήσατε. Κυψέλη ανδρώθηκα και νόμισα για λίγο, στο χυσικλίδικο λυκαυγές της πρώτης νιότης, πως θα κέρδιζα. Πως τα Ελευσίνια του Μουνιού είχαν κώδικα και τα 'χα ξεκλειδώσει. Πως θα γινόμουν βασιλιάς.

Αυγό του Κόκορα- μπήκα παραπατώντας αγκαλιά με παράνομο αμόρε, χαράματα μιας άλλης ζωής. Ουίσκι πετρέλαιο και ακτινογραφία από τον νορμάλ κόσμο του. Χαμπάρι δεν πήραμε. Φύγαμε όπως ήρθαμε, καβάλα στο ροζ συννεφάκι μας.

Λάκι Στράικ και κλέβω, λίγο μετά, Άπλμπις. Εκεί γιορτάζαμε. Τα πρώτα λεφτά, τις γυαλιστερές κατακτήσεις, τα πανέμορφά μας τίποτα. Είχα αγκαλιά ένα μελανούρι με σγουρό μαλλί, νυχτερινή φατσούλα και κορμί φαρμάκι. Της έκανα τη χαρτοπετσέτα βέρα και της είπα να μείνει. Κανά μήνα μετά, έφυγα εγώ. Νόμιζα ακόμη πως θ'άγγιζα τα τέλεια βυζιά της Αφροδίτης και θα καθόμουν πλάι της στο θρόνο.

Ωρεβουάρ- τα λόγια περιττεύουν. Ναός, κιβωτός, καταφύγιο έξω από το χρόνο. Ονειρεύομαι ακόμη το κόκκινο πατάρι του και ξυπνάω γελώντας στην έρημο.

Μπορώ να γράφω όλη νύχτα αλλά θα σβήσω το Γκολουάζ το σκληρό και θα βάλω ν'ακούσω το Τζώρτζη τον Τίγρη. Το ζήσαμε μάγκες ως το τέλος κάθε παράτασης. Αιωνία η μνήμη.
Μέχρι τώρα έχεις κάνει τη πιο γνήσια και παράλληλα γλαφυρή περιγραφή.
Αυγό του κόκορα λοιπόν.....face κάπου κοντά στον Αγιό Γιώργη.....ποντίκι από την κάτω μεριά της πλατείας (προς ΑΣΟΟΕ) υπάρχει ακόμα αλλά έμαθα ότι ο μετρ ο Λάμπρος έχει αποδημήσει....και στην Κυψέλης τα μπλε παράθυρα....έχω κι άλλες αναμνήσεις ως φοιτητής από εκεί αλλά ας μιλήσει και κανένας...νεώτερος!!!

captain 69

Μέγας
Εγγρ.
24 Αυγ 2015
Like
11.758
Πόντοι
3.506

Εκκίνηση στην Κεφαλληνίας για σκληρές underground καταστασεις. Παλιοτερα, στα μεσα των 80s το ελεγαν Eloy και αν δεν ήσουν το λιγότερο χασικλης, δεν εμπαινες. Και παλιότερα το Froggy κοντά στη Πλατεία. Στα 90s καπως πιο light το Πικέ επι της Κυψέλης.

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
18.955
Πόντοι
3.656
Lucky Strike σαν φοιτητής, είχε μια γκαρσόνα που ήταν ίδια η Ίνα Λαζοπούλου,
τεμάχιο ... είχε κι άλλα .....μια καψούρα μαζί μου ερχόταν από αγία παρασκευή και με έβρισκε στο λάκυ ..... την έφτυσα άσχημα ......

• Like
Αντιδράσεις: Nubic

Παρόμοια θέματα

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom