Νέα

Κύπριος στρατιώτης κάνει καταδρομική σε τουρκικό φυλάκιο

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Ιπταμενος_2
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 386
  • Εμφανίσεις 14K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

vlachodeutsch

Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2008
Like
4
Πόντοι
66
Persona πάντως έχεις άδικο που λες ότι οι "εθνικιστές" πήγαν στη Μικρά Ασία. Η τότε προοδευτική παράταξη είχε κάνει την εισβολή στη Σμύρνη όπως και γενικότερα την είσοδο της Ελλάδας στον Α παγκόσμιο πόλεμο.
οχι
ο Βενιζελος πηρε εξυπνα την Σμυρνη
την βλακια της μικρασιατικης εκστρατιας την κανανε οι φιλοβασιλικοι

laonikos

Μέλος
Εγγρ.
3 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
6
Πόντοι
16
ειλικρινα θα ιχε μεγαλο ενδιαφερον να μαθουμε τι ακριβως θελουν οι κυπριοι
οσο πιο αντικειμενικα μπορεις
ομοσπονδια?ενιαιο κρατος?δυο χωριστα κρατη?κατι αλλο?και με ποιες προυποθεσεις
χαλούμι και λεφτά

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Λυπάμαι πολύ που έγιναν όλα αυτά και που ταλαιπορήθηκαν τόσοι άνθρωποι. Λυπάμαι που οι πρόγονοί σου ήταν μέσα σε αυτούς. Εάν δεν είχε πέσει "πούτσα και ψωλή" όμως μάλλον δεν θα ήταν έτσι τα πράγματα. Είναι λάθος να κρίνουμε το τότε με τα σημερινά δεδομένα. Το λογικό είναι να πούμε: "Μα τί μαλάκες ήταν; Γιατί δεν περίμεναν το δημοψήφισμα του 1925 να κατακυρωθεί και επισήμως η ζώνη της Σμύρνης στην Ελλάδα;" Βιαστικό συμπέρασμα... Θέλει μελέτη για να καταλήξεις. Θέλει για παράδειγμα να μην σκέφτεσαι ότι ήταν Βασίλειο η Ελλάδα τότε και ότι αυτό φταίει για όλα αλλά να σκέπτεσαι το τι άλλο θα μπορούσε να είχε γίνει τότε. Κοινώς θέλει πολύ ψάξιμο...
Ας είναι όμως, διότι θαρρώ πως οι μικρασιάτες βρήκαν το δρόμο τους και μέσα σε αυτούς και εσύ. Πρόκοψαν ξανά και μπόλιασαν την κοινωνία με νέες ιδέες ενώ την ενίσχυσαν πληθυσμιακά και βοήθησαν να παγιωθεί η ελληνικότητα στην Παλαιά Ελλάδα και στις Νέες Χώρες.

Αλήθεια, από πού είναι η καταγωγή; (προαιρετικό)
Πήγες ποτέ; Οι γονείς σου; Είδατε το σπίτι εάν έχει σωθεί; Γνωρίσατε την οικογένεια που έμενε τότε μέσα; κτλ

όχι φίλε .
εισαι παντελώς λάθος.
Εάν οι ελληνάρες του τότε σαν τον τζάμπα μάγκα τον 18άρη σήμερα δεν είχαν ξεκινήσει για την Αγκυρα, τώρα θα είχες πτήσεις εσωτερικού για τη Σμύρνη που κατάγομαι. Η γιαγιά είναι από τα Αλάτσατα αλλά έμενε Σμύρνη.
Επίσης να σου θυμήσω ότι είναι η μόνη φορά στα χρονικά του νεοελληνικού κράτους που εκτελέστηκαν πολιτικοί για το 22.
Επίσης να πούμε ότι επί της ουσίας η Ελλάς λόγω του 22 πέρασε το μεσοπόλεμο πολύ αργότερα και ότι το νεοελληνικό κράτος ουσιαστικά δεν μπόρεσε ΠΟΤΕ να συνέλθει από το 22......

τεσπα. μην τα σκέφτομαι γιατί συγχύζομαι και γιατί όποιον μαλάκα ακούω σήμερα ακόμα να δηλώνει ψωμί  ελιά και κώτσο βασιλιά μου έρχεται να τον πυροβολήσω στο δόξα πατρί...

ασχημο πράμα η ανιστορισιά και η βλακεία...
και ακόμα χειρότερο η αποδοχή σφαλμάτων. Το μεγαλύτερο ίσος ντιφέκτ της ελληνικής ράτσας.

OP
OP
Ι
Εγγρ.
7 Νοε 2007
Κριτικές
4
Like
3
Πόντοι
16
Μα και τώρα ειρηνική ειναι η συμβίωση στο νησι, δε γινεται κανας πόλεμος ή αναταραχή. Αρα τι θελουν οι Κύπριοι? Να ξαναενωθει ολο το νησι? Θα κανουν κουμαντο οι τουρκοι και θα επιβαλουν οτι θελουν, θα επικοισουν και το νοτιο τμημα, θα παρουν ολο το νησι, δε τους συμφαίρει. Δε το καταλαβαινουν. Θέλουν να φύγουν οι τουρκοι απο το κατεχόμενο? Κ εγω θελω να γινω αστροναύτης. Με πολεμο το πήραν, εδωσαν αιμα πολυ, δε το αφήνουν. Εχουν μια ναζιστική κυβέρνηση στην τουρκια, μη χαζολογαμε με θεωριες και ελληνοτουρκικες φιλιες. Αφου δεν ειναι σε θεση οι Κύπριοι να πάρουν πισω με πόλεμο τα κατεχόμενα τις περιουσιες τους καλύτερα να το ξεχάσουν και να πανε ολοι αγγλια να ζήσουν βιο ανθόσπαρτο, οπως και κάνουν ηδη. Δε φαίνεται να τους ενοχλεί ιδιαιτερα η κατοχή εξ αλλου.

GIORGOSK

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Σεπ 2005
Κριτικές
4
Like
2.361
Πόντοι
506
Τώρα διάβασα το θέμα και δεν έχω διαβάσει κανένα σχόλιο, κάνω αμέσως το δικό μου.
Το μόνο που κατάφερε το `κομάντο' είναι να `μαυρίσει' ποιο πολύ τα φυλάκια στην περιοχή, εγώ αν ήμουν μαζί του στρατιώτης θα τον έβριζα.

OP
OP
Ι
Εγγρ.
7 Νοε 2007
Κριτικές
4
Like
3
Πόντοι
16
Τι εγινε τωρα μιλατε για Σμύρνη και θελατε πτήσεις εσωτερικου ?? Κρυφογουσταρετε μεγαλη ιδεα κι ετσι??? Δε μας τα λετε καλααααα

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
οχι
ο Βενιζελος πηρε εξυπνα την Σμυρνη
την βλακια της μικρασιατικης εκστρατιας την κανανε οι φιλοβασιλικοι

οι οποίοι κέρδισαν τις εκλογές υποσχόμενοι στους ελληνες διακοπή του πολέμου.........
και μόλις εξελέγησαν (μάλιστα λόγω συστήματος τότε-τι πρωτότυπο για Ελλάδα να είναι πούστικο το εκλογικό σύστημα- ο Βενιζέλος πήρε παραπάνω ψήφους αλλά λόγω συστήματος πήραν έδρες περισσότερες οι προδότες φιλογερμανοι) πήγαν βουρ για Αγκυρα......
Οχι εκτέλεση ....
Δημόσια βασανηστήρια έπρεπε να τους κάνουν........

vlachodeutsch

Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2008
Like
4
Πόντοι
66

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Δε φαίνεται να τους ενοχλεί ιδιαιτερα η κατοχή εξ αλλου.

αυτές τις μαλακίες να έρθεις να τις πείς σε πρόσφυγες από την Αμμόχωστο.....
Να δω που θα σε βρούμε...
Στα κατεχόμενα.....
Στη θάλασσα....
ή στην Τουρκία......

BiteMeIaMfresH

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2006
Like
15
Πόντοι
66

τι τι θ ελουμε?
να σηκωθουν να φυγουν θελουμε οι εποικοι κ ο στρατος τους κ να εχουμε ενιαιο κρατος κ να ζουμε ολοι μαζι οπως ζουσαμε  κ τοτε?
μπορουμε? οχι
οποτε τι μπορουμε? ελπιζουμε σε ομοσπονδια κ σε μια λυση που θα ειναι καπως καλυτερη απ τη κατασταση σημερα
κ προφανως αυτο θελουμε κ φανηκε στις εκλογες μας που βγαλαμε τον ανθρωπο που ασχετως αν θα τα καταφερει ή οχι εχει αυτο ως πρωταρχικο σκοπο του..

Εαν δεν μπορεις να καταλαβης την κλωστη που τα συνδεει ολα τι να πω!
Το προβλημα ειναι οτι και Κυπριοι δεν ξερουν τι θελουν?
Εαν εχουν αποψη για ειρηνικη συμβιωση η οχι  να μας το πουν.
Ειδικα στις περιπτωσεις του '90 την μεγαλυτερη ευθυνη φερει
η τοτε Κυπριακη Κυβερνηση που αφησε τα πραγματα να φτασουν εως εκει.

μπορεις εσυ να μου εξηγησεις πως ακριβως συνδεεις.. γεγονοτα αλλης περιοδου κ πολυ διαφορετικης με τα σημερινα?
πως τολμας να γραφεις για ξενη σημαια οταν μιλας για κατοχη????
πως τολμας να κοροιδευεις τα τοτε γεγονοτα κ τους συγκεκριμενους ανθρωπους??

κ τελος απο μενα.. γιατι διαβασα κ μερικα αλλα ποστ κ απλα στου κουφου τη πορτα οσο κ να βροντας... κ δεν εχω διαθεση να μιλαω με ανθρωπους που θεωρουν οτι ξερουν τα παντα κ εχουν αποψη για τα παντα.. κολλημενους κ εθνικιστες τους αποφευγω..

Φυλήςυχος Πολίτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
166

Παιδιά ό,τι και να θέλουν εμείς ας είμαστε πλάι τους.

[size=14pt]"Η ΚΥΠΡΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ, Η ΕΛΛΑΣ ΣΥΜΠΑΡΙΣΤΑΤΑΙ"[/size]

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
πλεον απο οτι ξερω μαλλον οχι.Εχουν ψιλοβολευτει νομιζω σε αυτην την κατασταση και στην πιπιλα του δεν ξεχνω

όχι όλοι......
Και βεβαίως οι Λεμεσσιανοί και οι Παφίτες στα πελέ τους....
Αλλα μην τα ισοπεδώνουμε και όλα...........
Υπάρχουν άνθρωποι ζωντανοί ακόμα ρε που δεν πήγαν να δουν τα σπίτια τους μη πάθουν εγκεφαλικό......

Κόφτε λίγο την μαλακία και την ισοπέδωση στην Ελλάδα.... Γι αυτό σας έχουν για γέλια οι Κύπριοι οικονομικά.........Γιατί σε όλα είστε άχρηστοι.
Χώρα με κατοχόμενα έχει ισχυρότερη οικονομία από εσάς....
Δεν έχω τίποτα άλλο να περιγράψω.....

OP
OP
Ι
Εγγρ.
7 Νοε 2007
Κριτικές
4
Like
3
Πόντοι
16
αυτές τις μαλακίες να έρθεις να τις πείς σε πρόσφυγες από την Αμμόχωστο.....
Να δω που θα σε βρούμε...
Στα κατεχόμενα.....
Στη θάλασσα....
ή στην Τουρκία......

Αρχίδια. τους τα λεω ηδη μες τη μαπα. Τιποτα δε κανουν. Εδω δε καναν στους τουρκους που πατανε τη γη τους 35 χρονια τωρα, θα τους πιασει η τσαντιλα αμα τους το πεις? Δε νοιώθουνε. Ας ητανν κανας λαος σα τους Κρητικούς στη Κύπρο και θα σου ελεγα εγω.Ποιςο Οηε και ποια συνοριακα φυλάκια, 50 ατομα τη μερα θα χανανε οι τουρκοι σταθερα

ZeroTolerance

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
7 Σεπ 2005
Κριτικές
492
Like
38.051
Πόντοι
42.697
Persona πάντως έχεις άδικο που λες ότι οι "εθνικιστές" πήγαν στη Μικρά Ασία. Η τότε προοδευτική παράταξη είχε κάνει την εισβολή στη Σμύρνη όπως και γενικότερα την είσοδο της Ελλάδας στον Α παγκόσμιο πόλεμο.

αστο συνάδελφε αυτό είναι άλλο κεφάλαιο...
ο Βενιζέλος τα πηγαινε περίφημα, έχασε όμως τις εκλογές γιατί ο λάος πίστεψε οτι ο Βασιλίας θα τερμάτιζε τον πόλεμο, ανέλαβαν οι φιλοβασίλικοί και τα υπόλοιπα είναι γνωστά....

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
τι τι θ ελουμε?
να σηκωθουν να φυγουν θελουμε οι εποικοι κ ο στρατος τους κ να εχουμε ενιαιο κρατος κ να ζουμε ολοι μαζι οπως ζουσαμε  κ τοτε?
μπορουμε? οχι
οποτε τι μπορουμε? ελπιζουμε σε ομοσπονδια κ σε μια λυση που θα ειναι καπως καλυτερη απ τη κατασταση σημερα
κ προφανως αυτο θελουμε κ φανηκε στις εκλογες μας που βγαλαμε τον ανθρωπο που ασχετως αν θα τα καταφερει ή οχι εχει αυτο ως πρωταρχικο σκοπο του..

μπορεις εσυ να μου εξηγησεις πως ακριβως συνδεεις.. γεγονοτα αλλης περιοδου κ πολυ διαφορετικης με τα σημερινα?
πως τολμας να γραφεις για ξενη σημαια οταν μιλας για κατοχη????
πως τολμας να κοροιδευεις τα τοτε γεγονοτα κ τους συγκεκριμενους ανθρωπους??

κ τελος απο μενα.. γιατι διαβασα κ μερικα αλλα ποστ κ απλα στου κουφου τη πορτα οσο κ να βροντας... κ δεν εχω διαθεση να μιλαω με ανθρωπους που θεωρουν οτι ξερουν τα παντα κ εχουν αποψη για τα παντα.. κολλημενους κ εθνικιστες τους αποφευγω..

μπάιτ...
προχθές μίλαγα με ένα παλλικάρι που ο πατέρας του είχε εργοστάσιο στην Αμμόχωστο. Πρόσφυγας μου λέει ότι έχει πολλούς φίλους τουρκοκύπριους που ακόμα κάνουν παρέα αφού δούλευαν για τον πατέρα του.....
Επίσης οι έλληνες έχουν την εντυύπωση ότι οι τουρκοκύπριοι είναι κωλοφάρα που τα πάνε χάλια με τους Ελληνοκύπριους.....
Τώρα ότι παίρνουν στο ελεύθερο ταυτότητα και σύνταξη αυτό είναι για τους ήρωες της Ελλάδας προδοσία.....
γάματο μη διαβάζεις γιατί ακόμα και γω που δεν είμαι κύπριος τρελλαίνομαι.....

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
όχι φίλε .
εισαι παντελώς λάθος.
Εάν οι ελληνάρες του τότε σαν τον τζάμπα μάγκα τον 18άρη σήμερα δεν είχαν ξεκινήσει για την Αγκυρα, τώρα θα είχες πτήσεις εσωτερικού για τη Σμύρνη που κατάγομαι. Η γιαγιά είναι από τα Αλάτσατα αλλά έμενε Σμύρνη.
Επίσης να σου θυμήσω ότι είναι η μόνη φορά στα χρονικά του νεοελληνικού κράτους που εκτελέστηκαν πολιτικοί για το 22.
Επίσης να πούμε ότι επί της ουσίας η Ελλάς λόγω του 22 πέρασε το μεσοπόλεμο πολύ αργότερα και ότι το νεοελληνικό κράτος ουσιαστικά δεν μπόρεσε ΠΟΤΕ να συνέλθει από το 22......

τεσπα. μην τα σκέφτομαι γιατί συγχύζομαι και γιατί όποιον μαλάκα ακούω σήμερα ακόμα να δηλώνει ψωμί  ελιά και κώτσο βασιλιά μου έρχεται να τον πυροβολήσω στο δόξα πατρί...

ασχημο πράμα η ανιστορισιά και η βλακεία...
και ακόμα χειρότερο η αποδοχή σφαλμάτων. Το μεγαλύτερο ίσος ντιφέκτ της ελληνικής ράτσας.

Mη τα απλοποιούμαι όλα. Οι εκκαθαριστικές επιχειρήσεις δε μπορούσαν να αποφευχθούν. Οι τσέτες παρενοχλούσαν τα στρατεύματα κατοχής της Σμύρνης και οι σύμμαχοι δε έκαναν την κάλυψη που υποτίθεται θα έκαναν. Κοινώς έπεσε το ποντίκι στη φάκα. Στη μικρά Ασία στην Ελλάδα την έφεραν οι Γάλλοι και οι Ιταλοί ( αυτοί ύπουλα έβαζα προσκόμματα στην Ελλάδα από την αρχή κιόλας το Α παγκοσμίου πολέμου). Η Μικρά Ασία τότε ήταν μια παγίδα που άπαξ και έγινε υπό τις συνθήκες που έγινε θα κατέληγε εκεί που κατέληξε. Διότι τα πράγματα ήταν προκαθορισμένα από τους " συμμάχους". Ο ελληνικός στρατός απλά δε μπορούσε να κρατηθεί στη Σμύρνη , γιατί δεχόταν συνεχείες πιέσεις. Γάλλοι και Ιταλοί τροφοδοτούσαν τα κεμαλικά στρατεύματα και οι Άγλλοι απλά στα @@ τους. Είχε και την υποστήριξη συν τοις άλλοις των Σοβιετικών. Οπότε έπρεπε να καταδιωχθούν στη βάση τους, δε γινόταν διαφορετικά. Δε πήγαν για πλάκα εκεί ούτε από  "ελληναραδισμό". Δεν φτάνεις στο σημείο να εξαντλήσεις τα όριά σου έτσι για την πλάκα.Επομένως ας είμαστε ξεκάθαροι. Η βενιζελική κυβέρνηση είχε μπλέξει τη χώρα σε αυτή την περιπέτεια, η βασιλική ήταν προ τετελεσμένων γεγονότων.

laonikos

Μέλος
Εγγρ.
3 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
6
Πόντοι
16
ο Βενιζέλος τα πηγαινε περίφημα, έχασε όμως τις εκλογές γιατί ο λάος πίστεψε οτι ο Βασιλίας θα τερμάτιζε τον πόλεμο, ανέλαβαν οι φιλοβασίλικοί και τα υπόλοιπα είναι γνωστά....
επέτρεψέ μου να διαφωνήσω κάθετα και έχω κι όλα τα στοιχεία για αυτό που σου λέω.
Όταν λέω ΚΑΘΕΤΑ εννοώ 1000%
Δεν με ενδιαφέρει καθόλου η πολιτική ούτε είμαι με κάποιο κόμμα οπότε δεν έχω και τάση προς τον έναν ή τον άλλον.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866

εγώ δεν είπα ποιός μπήκε στη Σμύρνη.....

τεσπα βέβαια με τον μαλάκα τον έλληνα ούτε ο βενιζέλος δεν έβγαζε άκρη...
μάλιστα ήταν σίγουρος ότι θα κέρδιζε εκείνες τις εκλογές....
αλήστου μνήμης η επιστολή που έγραψε όταν αυτοεξορίστηκε......
πολλή πίκρα και πολλή στενοχώρια......
Κυρίως για την αχαριστία του Ελληνα...
Τεσπα πολλά άσχετα είπαμε θα έρθει και ο Σκορπίνος μου τώρα να ποστάρει τις φωτός από τους γόνους του Ελληναρά γλίψμπουργκ ΤΟΥΣ ΒΕΡΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ που έσωσαν την ελλάδα.....

Φυλήςυχος Πολίτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
166
όχι όλοι......
Και βεβαίως οι Λεμεσσιανοί και οι Παφίτες στα πελέ τους....
Αλλα μην τα ισοπεδώνουμε και όλα...........
Υπάρχουν άνθρωποι ζωντανοί ακόμα ρε που δεν πήγαν να δουν τα σπίτια τους μη πάθουν εγκεφαλικό......

Κόφτε λίγο την μαλακία και την ισοπέδωση στην Ελλάδα.... Γι αυτό σας έχουν για γέλια οι Κύπριοι οικονομικά.........Γιατί σε όλα είστε άχρηστοι.
Χώρα με κατοχόμενα έχει ισχυρότερη οικονομία από εσάς....
Δεν έχω τίποτα άλλο να περιγράψω.....

Να το πάλι το δεύτερο πρόσωπο... (σας έχουν για γέλια οι Κύπριοι... ...σε όλα είστε άχρηστοι... ...ισχυρότερη οικονομία από εσάς...)
Από ποιούς; Τους Ελλαδίτες; Δεν είσαι ένας από αυτούς; Τους Έλληνες γενικώς; Δεν είσαι ένας από αυτούς (εμάς);  :huh:  :huh:  :huh:  :think:  :think:  :think:

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
εγώ δεν είπα ποιός μπήκε στη Σμύρνη.....

Αφού η όλη ιστορία ξεκίνησε από το ότι μπήκε στη Σμύρνη. Άπαξ και μπήκε, με τις τότε συνθήκες θα τον πετάγαν στη θάλασσα. Οι συνθήκες ήταν άκρως δυσμενείς και έτσι θα κατέληγε.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom