Νέα

Κύμα ανατιμήσεων σε βασικά αγαθά

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 7K
  • Εμφανίσεις 219K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

rantanplangr30

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Σεπ 2013
Κριτικές
39
Like
5.050
Πόντοι
2.696
Δεν θέλουν ντόπιους εργαζόμενους γιατί γιατί πρέπει να τους πληρώσουν κανονικά...
Πέρσι σχεδόν όλα τα συνεργεία της ελιάς στην Τριφυλλία ήταν Έλληνες.
Κονόμησαν μια χαρά.

Αλλά καλύτερα λέει ο μέσος παραγωγός με Μπαγκλαντέζο με τα μισά και λιγότερα λεφτά και χωρίς ασφάλιση και χωρίς φόβο να με καταδώσει ο Έλληνας ή ο Αλβανός στις αρχές....

:coffee:
Αγαπητέ,οι μπαγκλαντέζοι δεν ξέρουν.Και πέρσι έπαιρναν 40€/ημέρα.Όσο για ασφάλιση οι ίδιοι οι εργάτες δε θέλουν εργόσημο.Ο ξαδερφός μου τους παρακάλαγε πέρσι να τους πληρώσει +10% που θα τους κράταγε το κράτος και δε δέχονταν.Διότι δηλώνονται ως άνεργοι και άποροι κι έχουν πολλά θετικά,τσάμπα υγειονομική περίθαλψη,διάφορα επιδόματα κλπ.

rantanplangr30

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Σεπ 2013
Κριτικές
39
Like
5.050
Πόντοι
2.696
Man μαζί σου,αλλά μιας και μιλάμε για υγιεινή διατροφή,ο φραπές που πίνεις είναι άκρως ανθυγιεινός,ειδικά για το στομάχι.Είσαι τυχερός που μπορείς να πίνεις εσπρέσσο στη δουλειά.Όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα,καλύτερα να αγοράσουν εσπρεσιέρα και σε λίγο καιρό που θα έχουν κάνει απόσβεση,δε θα δίνουν γαμησιάτικα για καφέ take away
Αυτό με το φραπέ το λένε πολλοί αλλά δεν έχω διαβάσει καμία επιστημονική μελέτη να αποδεικνύει ότι είναι κακός για την υγεία.

KALLIMAXOS

Ανώτερος
Εγγρ.
9 Νοε 2013
Κριτικές
26
Like
11.938
Πόντοι
6.166
Αγαπητέ,οι μπαγκλαντέζοι δεν ξέρουν.Και πέρσι έπαιρναν 40€/ημέρα.Όσο για ασφάλιση οι ίδιοι οι εργάτες δε θέλουν εργόσημο.Ο ξαδερφός μου τους παρακάλαγε πέρσι να τους πληρώσει +10% που θα τους κράταγε το κράτος και δε δέχονταν.Διότι δηλώνονται ως άνεργοι και άποροι κι έχουν πολλά θετικά,τσάμπα υγειονομική περίθαλψη,διάφορα επιδόματα κλπ.
σε καποιες περιοχες τρωνε ξυλο τα Πακια απο Αλβανους αν παρουν λιγοτερο μεροκαματο

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.080
Πόντοι
6.515
Λες μπούρδες.Τις ίδιες που αναμασούν όλοι οι μη έχοντες σχέση με την ύπαιθρο και την αγροτική παραγωγή.
Στα καφενεία κάθονται μόνο οι συνταξιούχοι ηλικιωμένοι.Σε όποια χωριά υπάρχουν νέα παιδιά,σε πολύ λίγα,έχουν τις περιουσίες που άφησαν οι γονείς τους και ασχολούνται με αυτές.Όσο για τα ειμαροκ και τις Καγιέν,αν δεις κανέναν να έχει τέτοιο αμάξι θα βγάζει 20 τόνους λάδι το χρόνο,θα έχει αγοράσει ένα σκασμό χωράφια,θα έχει πάρει "μισακά" και με ενοικίαση και θα του βγαίνει ο πάτος από το πρωί έως το βράδυ.
Επειδή έχω δώσει στον ξαδερφό μου τα 2 χωράφια μου "μισακά",ενώ μπορούσα να τα πουλήσω και να φάω τα λεφτά στις πουτάνες ή στις γκόμενες (το ίδιο είναι βέβαια) άσε να έχω καλύτερη άποψη από εσένα...Μιλάνε όλοι/ες οι βολεμένοι/ες για χωράφια αλλά αυτοί/ες δεν πάνε όταν δεν έχουν δουλειά.Περιμένουν το καλό γραφείο και χωρίς προσόντα.Και υπάρχουν χιλιάδες περιπτώσεις τέτοιων που έχουν καταγωγή από αγροτικές περιοχές και οι γονείς πούλησαν για ένα κομμάτι ψωμί τις περιουσίες τους διότι τα παιδιά δεν πάνε να γίνουν αγρότες.
Ο ξαδερφός μου όταν έμεινε χωρίς δουλειά στην Αθήνα μάζεψε τα πραγματά του,τη γυναίκα του και τα 2 παιδάκια του και πήγε στο χωριό.Πήρε τα χωράφια των γονέων του,βρήκε και "μισακά" και τα καλλιεργεί.Ελιές,Σύκα,Σταφίδες,αμπέλι,και τώρα κοιτάζει να βάλει κηπευτικά από την επόμενη χρονιά σε ένα χωράφι που έχει κοντά νερό.
τυπε μεχρι περσι με τα μισακα δεν εβγαινε τιποτα αν δεν σε "τσιμπαγε" λιγακι

φετος κι με τα μισακα και με τα ολοκληρα οσον αφορα το ελαιολαδο θα βγουνε χρηματα που δεν εχει ξαναδει στη ζωη του ο ελληνας παραγωγος, η νοτια πελοποννησος θα γεμισει καγιεν για πλακα

το θεμα ειναι πως θα ζησει ο κοσμος στις πολεις μ αυτες τις τιμες

John_282

Μέγας
Εγγρ.
26 Οκτ 2021
Κριτικές
5
Like
13.451
Πόντοι
3.786
Αυτό με το φραπέ το λένε πολλοί αλλά δεν έχω διαβάσει καμία επιστημονική μελέτη να αποδεικνύει ότι είναι κακός για την υγεία.
Λες να είναι αστικός μύθος;Για τα νεύρα που πειράζει περισσότερο δεν ισχύει όμως;

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.080
Πόντοι
6.515
Έτσι είναι από την δική μας μεριά, των μελών του μπου εννοώ, εκατομμυριούχοι, αλλά αν ο άλλος παίρνει καμιά βασική σύνταξη, μετράει και τα λεπτά, κυριολεκτικά.
30-40 λεπτά εδώ, 30-40 λεπτά εκεί, αγοράζει κάποια επιπλέον πράγματα αν το σκεφθείς καλά.

Η κυβέρνηση των Κούληδων δίνει ΣΚΛΗΡΗ ΜΑΧΗ κατά της ακρίβειας τύποι μου, μην απελπίζεστε!
η μονη λυση για να πεσουν οι τιμες ειναι να περιορισει ο κοσμος τις αγορες στα απαραιτητα χωρις σπαταλες
αυτη αλλωστε ειναι και η επειδιωξη της Λαγκαρντ για να πεσει ο πληθωρισμος

απο κουληδες και αδωνιδες δεν εχουμε να περιμενουμε τιποτα, οι ανθρωποι ζουν σε παραλληλο συμπαν και απλα ενδιαφερονται για τον προσωπικο τους πλουτισμο

Maximilien

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Δεκ 2018
Κριτικές
8
Like
34.836
Πόντοι
6.536
Για ποιά γεωγραφική περιοχή λες φίλε?
Οι Μπάγκ ειναι για κηπευτικά και φρούτα.
Και δεν ξοδεύεις(στο διάλειμμα)για τυρόπιτα-σάντουιτς και καφέ γιατί τρώνε τα δικά τους....
:tooth:

Για ελιά Έλληνες,Αλβανοί,Βούλγαροι.

Τελευταία τροποποίηση:

Maximilien

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Δεκ 2018
Κριτικές
8
Like
34.836
Πόντοι
6.536
σε καποιες περιοχες τρωνε ξυλο τα Πακια απο Αλβανους αν παρουν λιγοτερο μεροκαματο
Αλβανοί ελάχιστοι πλέον στην περιφέρεια.
Πλέον μιλάμε για Μογκαντίσου,Λαχόρη και Ντάκα....

:confused:

KALLIMAXOS

Ανώτερος
Εγγρ.
9 Νοε 2013
Κριτικές
26
Like
11.938
Πόντοι
6.166
Αλβανοί ελάχιστοι πλέον στην περιφέρεια.
Πλέον μιλάμε για Μογκαντίσου,Λαχόρη και Ντάκα....

:confused:
αναλογα την περιφερεια ναι συμφωνω οτι εχει λιγοτερους Αλβανους

Το αλλο τοσοι μπαινουν στα τρυπια συνορα απο θαλασσα και ξηρα που εργαζονται ολοι αυτοι ;;;;;; Μηπως λιαζονται ;;;;;
Εδω η λουγκρα λεει για εφτακοσιες χιλιαδες χαχαχχχαχχαχχα ελλειμμα σε εργατικο δυναμικο

Maximilien

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Δεκ 2018
Κριτικές
8
Like
34.836
Πόντοι
6.536
αναλογα την περιφερεια ναι συμφωνω οτι εχει λιγοτερους Αλβανους

Το αλλο τοσοι μπαινουν στα τρυπια συνορα απο θαλασσα και ξηρα που εργαζονται ολοι αυτοι ;;;;;; Μηπως λιαζονται ;;;;;
Εδω η λουγκρα λεει για εφτακοσιες χιλιαδες χαχαχχχαχχαχχα ελλειμμα σε εργατικο δυναμικο

Γάμησε τον βλάκα.
Ελάχιστοι από αυτούς που έρχονται απο Συρία,Λιβύη και υποσαχάρια Αφρική εργάζονται ή ψάχνουν για δουλειά.
Τρόπο να φύγουν για βόρεια ψάχνουν.

Μπιρλας

Μέγας
Εγγρ.
21 Μαρ 2017
Like
12.347
Πόντοι
3.656
Γάμησε τον βλάκα.
Ελάχιστοι από αυτούς που έρχονται απο Συρία,Λιβύη και υποσαχάρια Αφρική εργάζονται ή ψάχνουν για δουλειά.
Τρόπο να φύγουν για βόρεια ψάχνουν.
Θα ερθεις για ελιες?

Μπιρλας

Μέγας
Εγγρ.
21 Μαρ 2017
Like
12.347
Πόντοι
3.656
Τσακο ελαιόλαδο γαμιολα :2on1::2on1:
Εσενα ρε μουνη δεν σου λεω να ερθεις γιατι δε συμφερει να σε ταιζω
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Εσύ να έρθεις γιατι λείπουν χέρια....
Στην δεύτερη μέρα θα έχεις χαιρετήσει....

:coffee:
Εγω ρε??
8ωρο ραβδιστικο ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ

Termin

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Φεβ 2018
Like
7.743
Πόντοι
2.306
Εχθες πηγα σε εναν γνωστο μου ψιλικατζη (μινι-μαρκετ) που ειχα καιρο να τον δω. Καθησα για καφε, του λεω πως πανε τα πραγματα; Μου λεει πολυ στενα, ο κοσμος ειναι πολυ σφιγμενος, δεν ψωνιζει και κανει την τριχα τριχια. Δεν περασαν 10 λεπτα και θαρρεις και ηταν μιλημενος! μπαινει ενας 70χρονος και ζηταει σερβιετες. Λεει "ποσο τις εχεις"; Λεει ο δικος μου 2.80, του λεει ο αλλος "ακριβος εισαι", ο δικος μου του ανταπανταει "πηγαινε αν θες στο σουπερ μαρκετ να τις βρεις πιο φθηνα, να δεις που παλι θα γυρισεις εδω" μετα απο κανα μισαωρο ξαναγυρισε και τελικα τις αγορασε, ζητωντας και συγγνωμη.
70 χρονων ανθρωπος, για προιον που δεν ηταν καν για τον ιδιο. Για 2.80 ευρω, εκανε μανουρα για μερικα δεκαλεπτα, εφαγε μια ωρα απ τη ζωη του, περπατησε μερικα χιλιομετρα παραπανω και εγινε και ρεζιλι.

Μου φανηκε σαν ταινια ολο το σκηνικο, δεν πιστευα πως το ζουσα...
Μετά του είπε
-Πιάσε και μια Heineken. Πόσο τις έχεις;
-1.20 ευρώ.....
-Ακριβός είσαι
-Πηγαινε αν θες στο σουπερ μαρκετ να τις βρεις πιο φθηνα, να δεις που παλι θα γυρισεις εδω
μετα απο κανα μισαωρο ξαναγυρισε και τελικα αγορασε την μπύρα, ζητωντας και πάλι ταπεινά συγγνωμη
και του λέει
-Πίασε και 1 κιλο φέτα Ηπείρου. Πόσο έχει το κιλό;
-45 ευρώ το κιλό
-Βάλε 5 κιλά.....

Termin

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Φεβ 2018
Like
7.743
Πόντοι
2.306
Λες να είναι αστικός μύθος;Για τα νεύρα που πειράζει περισσότερο δεν ισχύει όμως;
Η μάνα του Άδωνι Γεωργιάδη είχε πει ότι είχε ξεσκιστεί στους φραπέδες όταν ήταν έγκυος.
Μια χαρά βγήκε το παδιί, βλέπετε να έχει κανένα πρόβλημα;

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom