Νέα

Κύμα ανατιμήσεων σε βασικά αγαθά

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 7K
  • Εμφανίσεις 217K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

Donald-Duck

Σπουδαίος
Εγγρ.
31 Μαρ 2023
Μηνύματα
5.805
Like
8.033
Πόντοι
2.356
Aσε τις ελιες,το λαδακι θα παει 10-15 το λιτρο.Ετοιμαστειτε για νηστεια:coffee::confused::confused::confused:
Αλυσίδα είναι όλα. Βέβαια το λάδι εδώ και χρόνια αξίζει μόνο σε τενεκέ αλλά να είναι οκ. Τυχεροί όσοι έχουν ελιές. Από σούπερ σε γαμάνε στα ίσα. Κάτι μονολιτρα και διλιτρα δεν φτουράνε. Μέχρι και τα αχρηστολαδα έχουν γίνει απλησίαστα. Όσοι είχαν φριτεζες για πατάτες πρέπει να τις έχουν πλέον για κειμήλια Έχει γαμηθεί και το ηλιέλαιο. :confused:
 

Donald-Duck

Σπουδαίος
Εγγρ.
31 Μαρ 2023
Μηνύματα
5.805
Like
8.033
Πόντοι
2.356
Σας έχω πάλι μια μικρή λύση. Να πηγαίνετε στα Πακομαγαζα. Τους φέρνουν κλεμμενα (όλοι αυτό καταλαβαίνουν) και πουλάνε πολύ χαμηλά κάποια πράγματα. Πήρα Ρίο Μάρε διπλό το κανονικό μέγεθος 3 ευρώ κομπλέ ημερομηνίες κι όλα. Στο σούπερ έχει 7ευρω. Λέτε ο Πάκης να πήρε 20 τόνους και να πετυχε καλή τιμή; Όχι βέβαια! :2funny:
 

Donald-Duck

Σπουδαίος
Εγγρ.
31 Μαρ 2023
Μηνύματα
5.805
Like
8.033
Πόντοι
2.356
Το μόνο προϊόν που είχε να πάρει αυξηση γυρω στα 20 χρόνια ήταν το ψωμί. Εδώ και λίγο καιρό πετάει συνέχεια προς τα πάνω. Και πλέον με τις γκουρμέ εκδόσεις με σπόρια, προζυμια και βυνες, έχουν πιάσει ταβάνι. Επίσης ολοι
οι φούρνοι έχουν πάρει ταχυζυμωτηρια για να ρουφαει περισσότερο νερό το αλεύρι (άρα περισσότερες φραντζολες), πιο γρήγορη παραγωγή, πιο ξεκούραστα, πιο ωραία ζυμαρια κτλ. Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα. Κανένα ψωμί πλέον δεν έχει την αγρια υφή του χωριάτικου με τα ωραια σκασιματα. Μοιάζουν όλα με πολυτελείας. Δείτε το μόνοι σας. :confused:
 

Donald-Duck

Σπουδαίος
Εγγρ.
31 Μαρ 2023
Μηνύματα
5.805
Like
8.033
Πόντοι
2.356
Οι φούρνοι παλιά έφτιαχναν κάθε μέρα 300 κιλα ψωμί μαξ όσο περίεργο κι αν σας φαίνεται. Τώρα φτιάχνουν 100 κιλά με το ζόρι. Ο λόγος είναι ότι δεν μπαίνει κατσαρόλα στα σπίτια. Δηλαδή τα μουνιά δεν μαγειρεύουν. Είδατε τι ωραία που το συνδεσα; Κι είναι αλήθεια. Τώρα με την ακρίβεια θα αρχίσει το ψωμί στο σπίτι. Θα το φτιάχνει βέβαια ο άνδρας. :2funny:
 

Donald-Duck

Σπουδαίος
Εγγρ.
31 Μαρ 2023
Μηνύματα
5.805
Like
8.033
Πόντοι
2.356
Και κάτι σημαντικό. Όλοι λένε γιατί το ψωμί δεν έχει γεύση. Πώς να έχει. Πολύ παλιά το σιτάρι πήγαινε στον μύλο και το άλεθαν ανάλογα τι ήθελαν από τον καρπό. Μέσα στον καρπό υπήρχε το σιμιγδάλι. Το φιλέτο δηλαδή. Η γεύση. Οι εταιρείες έβγαλαν το σιμιγδάλι για να το πουλάνε χώρια και το ψωμί έχασε πολύ. Πλέον πουλάνε ολικής, πολυτελείας, χωριάτικο κτλ από αλευρα. Πουθενά όμως δεν υπάρχει σιμιγδάλι και πρέπει να πληρώσεις έξτρα τσουβαλια. Στην πορεία το γύρισαν στην πιο αργή ωρίμανση και στα προζυμια για κονόμα, εφέ και μια κάποια καλύτερη γεύση. Οι φούρνοι σκοτώθηκαν μεταξύ τους διότι κανείς φούρνος δεν θέλει να φτιάχνει ψωμί που αντέχει πάνω από μια μέρα και το προζύμι αντέχει κάπως περισσότερο. Όσοι έφτιαχναν προζυμια κοκορεύονταν ότι έτσι κι αλλιώς κι οι υπόλοιποι τους έλεγαν δεν θέλουμε να το κρατάει ο κόσμος αλλά να το πετάει για να παίρνει καινούργιο. Φυσικά όπως σε κάθε επάγγελμα υπήρξε διχασμός και πλέον εδώ και χρόνια ο καθένας κάνει
οτι γουστάρει. :2funny:
 
Τελευταία τροποποίηση:

savvass

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Μαΐ 2010
Μηνύματα
4.886
Κριτικές
6
Like
3.671
Πόντοι
736
Αλυσίδα είναι όλα. Βέβαια το λάδι εδώ και χρόνια αξίζει μόνο σε τενεκέ αλλά να είναι οκ. Τυχεροί όσοι έχουν ελιές. Από σούπερ σε γαμάνε στα ίσα. Κάτι μονολιτρα και διλιτρα δεν φτουράνε. Μέχρι και τα αχρηστολαδα έχουν γίνει απλησίαστα. Όσοι είχαν φριτεζες για πατάτες πρέπει να τις έχουν πλέον για κειμήλια Έχει γαμηθεί και το ηλιέλαιο. :confused:
Έχει κάτι φριτέζες που μαγειρεύουν με ελάχιστο η και με καθόλου λάδι , αλλά δεν τις έχω χρησιμοποιήσει , ούτε έχω φάει ποτέ για να ξέρω πως γίνονται σε γεύση :sad2:
 

Donald-Duck

Σπουδαίος
Εγγρ.
31 Μαρ 2023
Μηνύματα
5.805
Like
8.033
Πόντοι
2.356
Έχει κάτι φριτέζες που μαγειρεύουν με ελάχιστο η και με καθόλου λάδι , αλλά δεν τις έχω χρησιμοποιήσει , ούτε έχω φάει ποτέ για να ξέρω πως γίνονται σε γεύση :sad2:
Άχρηστες και απλά διαφημισμενες όπως αυτές με περιστρεφόμενο κάδο. Μαλακισμενη εφεύρεση όπως τα ποδήλατα δωματίου που κατέληξαν να κρεμάμε πάνω τα σωβρακα. :2funny:
 

savvass

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Μαΐ 2010
Μηνύματα
4.886
Κριτικές
6
Like
3.671
Πόντοι
736
Και κάτι σημαντικό. Όλοι λένε γιατί το ψωμί δεν έχει γεύση. Πώς να έχει. Πολύ παλιά το σιτάρι πήγαινε στον μύλο και το άλεθαν ανάλογα τι ήθελαν από τον καρπό. Μέσα στον καρπό υπήρχε το σιμιγδάλι. Το φιλέτο δηλαδή. Η γεύση. Οι εταιρείες έβγαλαν το σιμιγδάλι για να το πουλάνε χώρια και το ψωμί έχασε πολύ. Πλέον πουλάνε ολικής, πολυτελείας, χωριάτικο κτλ από αλευρα. Πουθενά όμως δεν υπάρχει σιμιγδάλι και πρέπει να πληρώσεις έξτρα τσουβαλια. Στην πορεία το γύρισαν στην ωρίμανση και στα προζυμια για κονόμα, εφέ και μια κάποια καλύτερη γεύση. Οι φούρνοι σκοτώθηκαν μεταξύ τους διότι κανείς φούρνος δεν θέλει να φτιάχνει ψωμί που αντέχει πάνω από μια μέρα και το προζύμι αντέχει κάπως περισσότερο. Όσοι έφτιαχναν προζυμια κοκορεύονταν ότι έτσι κι αλλιώς κι οι υπόλοιποι τους έλεγαν δεν θέλουμε να το κρατάει ο κόσμος αλλά να το πετάει για να παίρνει καινούργιο. Φυσικά όπως σε κάθε επάγγελμα υπήρξε διχασμός και πλέον εδώ και χρόνια ο καθένας κάνει
οτι γουστάρει. :2funny:
Είχε πρίν λίγο καιρό στο lidl ένα καλαμποκίσιο ψωμί , απο οτι έλεγε είχε 40% καλαμπόκι κάτι τέτοιο ... ωραίο ηταν πάντως , αλλά έχει κανένα τρίμηνο το σταματήσανε.
 

Donald-Duck

Σπουδαίος
Εγγρ.
31 Μαρ 2023
Μηνύματα
5.805
Like
8.033
Πόντοι
2.356
Είχε πρίν λίγο καιρό στο lidl ένα καλαμποκίσιο ψωμί , απο οτι έλεγε είχε 40% καλαμπόκι κάτι τέτοιο ... ωραίο ηταν πάντως , αλλά έχει κανένα τρίμηνο το σταματήσανε.
Το λιντλ έχει τους πιο προηγμένους φούρνους από όλους τους υπόλοιπους. Τεράστιες πανακριβες εγκαταστάσεις. Απο τα ελάχιστα ατού του. Το ψωμί καλαμποκιού είναι πολύ πιο νόστιμο αλλά και πιο βαρύ. Δεν ζυμώνεται μόνο του αλλά θέλει και κλασσικό αλευρακι στο καλαμποκαλευρο. Όπως και το κριθινο που είναι πολύ πιο βαρύ και αργεί να ζυμωθει. Αν έλεγε 40% τόσο θα έβαζε περίπου οπότε το υπόλοιπο θα ηταν κλασσικό αλεύρι η μίγμα. Αν βάλεις περισσότερο θα χαθεί η καλή διόγκωση και θα βγει πίτα το ψωμί. Δηλαδή θα φτιάξεις Μπομπατα. Πολύ πιο νόστιμο αλλά πολύ πιο βαρύ. Επίσης στο ραβανι για να γίνει πιο ωραίο μπαίνει και αλεύρι καλαμποκιού αλλα γίνεται πολύ βαρύ.. Υπάρχει και στόλισμα καλαμποκιού σε νιφάδες για κριτσινια. Γενικώς το καλαμποκι αξίζει σαν προσθήκη.
 

Donald-Duck

Σπουδαίος
Εγγρ.
31 Μαρ 2023
Μηνύματα
5.805
Like
8.033
Πόντοι
2.356
Οι Έλληνες είναι για χωριάτικο της πλάκας που τους φτιάχνουν πλέον, για πολυτελείας που είναι σπόγκος, για μπριοζακι και τοστακι σφουγγάρι. Δεν τρώει βαριά ψωμιά γενικότερα.
 

Donald-Duck

Σπουδαίος
Εγγρ.
31 Μαρ 2023
Μηνύματα
5.805
Like
8.033
Πόντοι
2.356
Παλιά ζυμωναν χωριάτικο ψωμί στο παραδοσιακό ζυμωτηριο με την διχάλα που γαμιοσουν μισή ώρα η 40 λεπτά να το ζυμώνεις.
Ο συνάδελφος σου (συνήθως ένας με το ζόρι) :2funny:είχε λιώσει να φτιάχνει τα αλλα ψωμιά και κουλούρια Θεσσαλονίκης που είχατε ξεκινήσει ώωωωωωρες πριν όσο εσύ κρατούσες το χωριάτικο στην κόντρα για να δέσει.
Τα Σάββατα αργά την νυχτα είχες τόσο πολύ αλεύρι μέσα (ψωμί για δύο μέρες) που κόντευες να πέσεις μέσα από κούραση να το γυρίζεις και να το ελέγχεις. Και μετά μισή ώρα να ξεκουραστεί. Και μετά άντε κοφτό αστραπή για να μην απέχουν πολύ στην ωρίμανση. Κάπου εκεί ερχόταν το αφεντικό που χασμουριοταν
γεμάτος απαιτήσεις κι έπεφταν τα πρώτα καντήλια για καλημέρα. :2funny: Μας άκουγε όλη η γειτονιά. Για αυτό μάγκες κανείς δεν θέλει φούρνο κάτω από την πολυκατοικία που μενει. Όλη νύχτα τους γαμουσαμε τον ύπνο με καντήλια και μηχανές να βαράνε. :2funny: Έπειτα το έβαζες να ωριμάσει στόφα και δεν ήξερες που να πρωτοπας και σε ποιο προϊόν. Όλα φούσκωναν γύρω σου έτοιμα να σκάσουν. :2funny: Στην συνέχεια φουρνιζες σαν Αιγύπτιος σκλάβος και αν τυχόν έκανες καμία μαλακία
η κάψιμο, ξαναζυμωνες από την αρχή. :2funny: Στο τέλος είχες γίνει κομμάτια από κούραση και είχες φτιάξει μόνο τα ψωμιά. Σε περίμεναν ένα κάρο μαλακίες. Αλλά έτρωγες ψωμί τοτε όπως έπρεπε. Τελικά έκοψαν τα νυχτερινά τελείως και άλλαζες επάγγελμα. :2funny: Τι πιο σύνηθες;
 
Τελευταία τροποποίηση:

Donald-Duck

Σπουδαίος
Εγγρ.
31 Μαρ 2023
Μηνύματα
5.805
Like
8.033
Πόντοι
2.356
Ολα στα ύψη. Βεντούζα, βεντούζα. Δεν υπάρχει λύση καμία. Σε λίγο θα ξεκινήσει το πλιάτσικο. Όποιος φάει τον άλλον πρώτος. Όλη η ιστορία είναι να γαμηθούν εντελως τα καύσιμα. Αν πάρεις το τιμόνι από τον Ελληνα σε γάμησε.
Η Αμερική μπροστά του είναι χωριό με ιθαγενείς. Είναι ικανός να φτιάξει πυρηνικά μέσω θαύματος και να γίνει ισχυρή δύναμη. Όσο οδηγάει, δεν ανοίγει ρουθούνι. Να το θυμάστε αυτό. :2funny:
 

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Μηνύματα
71.191
Like
74.816
Πόντοι
12.756
Ναι αλλα αμα ειχε 5 ευρω το λιτρο κανεις δεν θα εμενε στην Εθνικη οδο εχθες :rockon::rockon::rockon:
 

troubakhs

Ανώτερος
Εγγρ.
6 Φεβ 2017
Μηνύματα
68.195
Like
28.801
Πόντοι
5.506

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Μηνύματα
71.191
Like
74.816
Πόντοι
12.756
Ολα στα ύψη. Βεντούζα, βεντούζα. Δεν υπάρχει λύση καμία. Σε λίγο θα ξεκινήσει το πλιάτσικο. Όποιος φάει τον άλλον πρώτος. Όλη η ιστορία είναι να γαμηθούν εντελως τα καύσιμα. Αν πάρεις το τιμόνι από τον Ελληνα σε γάμησε.
Η Αμερική μπροστά του είναι χωριό με ιθαγενείς. Είναι ικανός να φτιάξει πυρηνικά μέσω θαύματος και να γίνει ισχυρή δύναμη. Όσο οδηγάει, δεν ανοίγει ρουθούνι. Να το θυμάστε αυτό. :2funny:

ηρθε η ωρα να ζησουν ΜΟΝΟ οι ΑΞΙΟΙ , αυτοι που τα κατάφεραν :rockon::rockon::rockon:
 

troubakhs

Ανώτερος
Εγγρ.
6 Φεβ 2017
Μηνύματα
68.195
Like
28.801
Πόντοι
5.506
ηρθε η ωρα να ζησουν ΜΟΝΟ οι ΑΞΙΟΙ , αυτοι που τα κατάφεραν :rockon::rockon::rockon:
F3wz-7bXIAA7NTI.jpg
 

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Μηνύματα
71.191
Like
74.816
Πόντοι
12.756
μηδενιστική άποψη τύπε
Καπως πρεπει να αναψουν και τα αιματα εδω μεσα
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:



Στρατιωτικός στην Κομοτηνή που τον έβαλαν οδηγό στο ΕΚΑΒ ,
πήγε να παραλάβει βαριά τραυματια απ' γεωργικό μηχάνημα κ στην εικόνα του τραυματία λιποθύμησε.

Φωναξαν άλλο ασθενοφόρο που παρέλαβε κ τους δύο.

:rockon::rockon:
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom