Νέα

Κύμα ανατιμήσεων σε βασικά αγαθά

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 7K
  • Εμφανίσεις 219K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

kontolagnos

Ανώτερος
Εγγρ.
2 Μαρ 2007
Κριτικές
1
Like
35.950
Πόντοι
6.256
Εμένα πλέον δε με νοιάζουν πολυτέλειες και μαλακίες. Έχω συμβιβαστεί με τη γενική κατάσταση μιας και από παιδί μεγάλωσα με ακραία πολύ λίγα. Το μόνο που με νοιάζει είναι να μένω σε ένα αξιοπρεπές σπίτι και να είναι καλή η τροφή μου. Το σπίτι γάμησέ το. Δίνεις ένα φράγκο παραπάνω και ευτυχώς μένεις όντως σαν άνθρωπος. Με το φαί έχει ξεφύγει το πράγμα. Δεν παίζει πουθενά τίποτα ποιοτικό. Είμαι εργένης, δεν μαγειρεύω και δε το χω και δε θέλω να το κάνω. Τα φαγαδικα είναι ΟΛΑ ΑΧΡΗΣΤΑ. ΟΛΑ ΟΜΩΣ. Ακόμη και επαρχία είναι τελείως άχρηστα πλέον. Α, εκτός από άχρηστα σε σημείο που έχει ξεφύγει απ το όριο, είναι και πανάκριβα. Δεν ξέρω αν μερικοί τρώτε και πέτρες. Αλλά αυτά που τρως προσδιορίζουν και σε μεγάλο επίπεδο το ποιόν σου αλλά και τη συμπεριφορά σου. Πλέον όντως δίνεις για 2 σουβλάκια 6 ευρώ και παιδιά πας να πεθάνεις. Δεν λες να ξημερώσεις. Κι αν έχω άδικο ας βγει κάποιος να με διαψεύσει! Θα τον πάω σε όλο το κέντρο της Αθήνας και ευρύτερα και θα πάθετε σοκ με τα σκατά που δίνουν στο κόσμο. Γαμήστε τους το σπίτι, Μη ξαναπάρει κανένας και μη ξαναπαραγγείλει. Καταλαβαίνω έχει ανάγκες κάποιος είναι ακριβές οι πρώτες ύλες, αλλά στα αρχίδια μας μάγκες. Είμαι 26 χρονών μαλάκας γιατί να πεθάνω 40 από τις κουράδες που μας ταίζουν. Και τα μαγειρία ακόμη δε πάνε πίσω. Αν καθίσετε με άνθρωπο που είναι μέσα στα πράγματα κι έχει μαγαζί ξέρουν πολύ καλά οι ίδιοι από που ψωνίζουν και τι ψωνίζουν. Ξέρουν τι λάδι βάζουν από που το παίρνουν και ανα πάσα μήνες το αλλάζουν για να γλιτώνουν. Πηγαίνοντας και στο χώρο του ποτού παίζουν κατηγορίες μπουκαλιών που γαμιούνται όλα πριν την εμφιάλωση / οι ίδιες οι εταιρείες βγάζουν ποτά α' β' γ' διαλογής και ξέρει το αφεντικό τι ποτά θα πάρει επίσης . Οπότε κουτόχορτο δε μασάμε από κανέναν βρωμιάρη. Σέβομαι τις δυσκολίες του ανρθώπου που τρέχει ένα κατάστημα αλλά προέχω κι εγώ νομίζω, η φροντίδα της υγείας μου και κατα δευτερον και η τσέπη μου. Το ίδιο συμβαίνει και με τα ρούχα. Το 95% αυτών που παίζουν είμαι μαζικής παραγωγής τελευταίας διαλογής και ποιότητας που τα πληρώνεις ακριβά, είναι κακόγουστα και σε 6 μήνες δεν φοριούνται γτ έχουν διαλυθεί. Αλλά κι εδώ αν προσπαθήσεις πάρα πάρα πολύ και δώσεις κάτι παραπάνω μπορείς να βγάλεις άκρη. Με το φαγητό τι κάνουμε μάγκες;

Γενικά έχουν πάρει την κατιούσα όλα/ Είναι ακριβά τα πάντα και ποιοτικά είναι κάτω απ το χάλια. Και έχοντας συνηθίσει την τεράστια σαπίλα, μόλις δούμε κάτι μέτριο κλαίμε από χαρά. Είτε είναι φαί, είτε ρούχο, είτε ένα σπίτι σε λογική τιμή σε συνδυασμό με αυτά που προσφέρει... Σκέτη απογοητευση η φάση. Και μαζί με όλα αυτά να είναι και το 99% του κόσμου καθυστερημένοι και να μην έχεις να πεις τίποτα και να είναι για κλωτσιές στη μάπα. Δε γαμιέται εδώ θα μαστε. Το θέμα είναι να προσέχουμε γτ παίζει πολύ σαπίλα σε όλα τα πόστα. Σόρυ για το μακρυνάρι.
Απλα παρτο αλλιως και ξεκινα σιγα σιγα να μαγειρευεις,
Δεν ειναι δυσκολο και θα απελευθερωθεις απο πολλες απόψεις,
Στα σουβλατζίδικα πλεον εχουν πακιστανους βρωμιαρηδες ,ολα ειναι μια αηδία πια, μια πανακριβη αηδία

KALLIMAXOS

Ανώτερος
Εγγρ.
9 Νοε 2013
Κριτικές
26
Like
11.811
Πόντοι
6.166

flyman29

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2009
Like
3.482
Πόντοι
456
Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος γιατί η βενζίνη 98 και 100 οκτανίων δεν αυξάνεται τόσο όσο η βενζίνη 95 οκτανίων; Πλέον η βενζίνη 98 οκτανίων κοστίζει όσο η 95αρα.

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.924
Πόντοι
3.556
Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος γιατί η βενζίνη 98 και 100 οκτανίων δεν αυξάνεται τόσο όσο η βενζίνη 95 οκτανίων; Πλέον η βενζίνη 98 οκτανίων κοστίζει όσο η 95αρα.
Που εβαλες; Γιατι εχθες εβαλα στη Shell και μου ειπε το παιδι πως η 98αρα εχει 10% εκπτωση και ειναι σχεδον ιδια τιμη με την 95αρα

• Like
Αντιδράσεις: Y13

ananias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Φεβ 2006
Κριτικές
4
Like
1.757
Πόντοι
216
Πιθανότατα επειδή πρόκειται για παλιότερα αποθέματα, μιας και δεν 'φεύγει΄ όσο η απλή

flyman29

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2009
Like
3.482
Πόντοι
456
Που εβαλες; Γιατι εχθες εβαλα στη Shell και μου ειπε το παιδι πως η 98αρα εχει 10% εκπτωση και ειναι σχεδον ιδια τιμη με την 95αρα
Σήμερα είδα σε Shell 95 1,998, 98αρα 2,02 και 100αρα αν θυμάμαι καλά γύρω στα 2,24. Δηλαδή σε σχέση με κανένα 6μηνο η 95αρα αυξήθηκε 50 σεντ και η 100αρα 30. Δεν καταλαβαίνω

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.924
Πόντοι
3.556
Σήμερα είδα σε Shell 95 1,998, 98αρα 2,02 και 100αρα αν θυμάμαι καλά γύρω στα 2,24. Δηλαδή σε σχέση με κανένα 6μηνο η 95αρα αυξήθηκε 50 σεντ και η 100αρα 30. Δεν καταλαβαίνω
Η 98αρα εχει εκπτωση 10%, ισως εχει και η 100αρα

fun_tou_bou

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Μαρ 2021
Κριτικές
8
Like
903
Πόντοι
366
εντωμεταξύ και οι αεροπορικές τα ξεκώλιασαν τα εισητήρια ειδικά η ετζιαν τα κολλητάρια της κυβέρνησης.για κύπρο πετάμε ρε μαλάκες όχι στην αμερική

diogenis_c

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2017
Like
2.278
Πόντοι
456
Επειδη κι εγω δεν μαγειρευω,
οντως ολα γινονται στον ατμομαγειρα, ετοιμα για βρωση;
Εννοω, ολα τα φαγητα για να γινουν στο μαγειρεμα,
θελουν να βαλεις το ενα, να βαλεις το αλλο, στα τοσα λεπτα να κανεις εκεινο κλπ.
Αυτα δεν μπορω.

Αν μπορω στον ατμομαγειρα να πετω λαχανικα ή κρεατικα, και απλα να πατω το κουμπι (αν εχει προεπιλογες για καθε ειδος φαγητου), φαινεται οτι αξιζει.

Πρεπει να βρεθουν λυσεις, για οσους 'δεν το χουν' με το μαγειρεμα.
όσες ώρες και να τα αφήσεις δεν καίγονται τα φαγητά. δεν χρειάζεται και πλύσιμο μετά. απλώς τα κάνει ¨νερόβραστα".

• Like
Αντιδράσεις: cool11

flyman29

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2009
Like
3.482
Πόντοι
456
ξξξξξ.JPG

Τιμές στη Shell χωρίς προσφορά 10%. Σε συγκριση με παλαιότερα η 100αρα έπρεπε να είχε τώρα πάνω από 2,5 ευρώ

KALLIMAXOS

Ανώτερος
Εγγρ.
9 Νοε 2013
Κριτικές
26
Like
11.811
Πόντοι
6.166

ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ σε Α.Γεωργιάδη: «Είσαι αδιάβαστος – Δεν υπάρχει καν μονάδα λιγνίτη στην Καρδιά Αμυνταίου»​

«Το καρτέλ στην ενέργεια κερδοσκοπεί και την πληρώνουν οι καταναλωτές» λέει ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ​

Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.863
Πόντοι
3.846
Είχα πάει Κύπρο και κόστισε παραπάνω απ το να πήγαινα Γερμανία/Αγγλία.

Και σε αφήνει και στη Λάρνακα. Ε γαμώ τα σπιτάκια τους ολονώνε
Δεν έχεις ιδέα τι λες και δημιουργείς λάθος εντυπώσεις λόγω της άγνοιας σου.
Άλλη φορά να αναφέρεσαι σε συγκεκριμένες εταιρείες.

Υπάρχει wizzair που σε πάει Κύπρο από Αθήνα με 50-60€ πηγαινέλα.

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.863
Πόντοι
3.846
εντωμεταξύ και οι αεροπορικές τα ξεκώλιασαν τα εισητήρια ειδικά η ετζιαν τα κολλητάρια της κυβέρνησης.για κύπρο πετάμε ρε μαλάκες όχι στην αμερική
Φίλε κάθε 2 μήνες πετάω για Αθήνα.
Τι λες πάλι;
Πάνω από 120€ δεν έχω δώσει ποτέ, ούτε το Πάσχα που είναι πιο ακριβά.
Έχει καμία 5-6 εταιρείες, ποιος σου είπε να πηγαίνεις με AegeanΑ;

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.863
Πόντοι
3.846
Blue air είχα διαλέξει 120-130 είχα δώσει απ 'οτι θυμάμαι. Εντάξει μην εξοργίζεσαι ρε τύπε.
Καλά μιλάς 2 χρόνια πίσω τουλάχιστον.
Έχει κόψει πτήσεις προς Ελλάδα από αρχές covid..
Έλεος τυπε.

PsYcHo_777

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2006
Like
4.185
Πόντοι
456
Lockdown δε θελατε και βαραγατε παλαμακια στα μπαλκονια ολοι οι κλοουν και οι οικονομικα αγραμματοι.
Νομισατε οτι ειναι τσαμπα?
Το εχω πει απο τη πρωτη καραντινα για το πληθωρισμο που ερχεται. Αυτο δεν ειναι τιποτα.

Οταν κλεινεις οικονομια και τυπωνεις χρημα/δινεις επιδομα = υπερπληθωρισμος οταν αυτη ανοιξει

Να ευχεστε να κλεισει η οικονομια το χειμωνα να κοπει το velocity μπας και βγει ακομη μια χρονια.
Το πιοτο θα ερθει ουτως η αλλως.

Το ~30% των δολλαριων της ιστοριας τυπωθηκαν το τελευταιο χρονο.
Και αυτο νομιζεις θα περασει και δε θα ακουμπησει?

Και μαλιστα ολο το χρημα πηγε σε financial instruments και assets(ανεβαζοντας τις τιμες τους) δηλαδη σε εχοντες και ελαχιστο σε επιδοματα η στην αγορα.

ΑΡΑ και μειωμενη αγοραστικη δυναμη για τη πλεμπα(τα ευρω αγοραζουν λιγοτερα αγαθα) και οι τιμες των assets στα υψη = ακομα μεγαλυτερο χασμα rich/poor =
= μελλοντικες κοινωνικες αναταραχες.

Αυτο ειναι τοσο σιγουρο οσο οτι η γη ειναι στρογγυλη.

Καθιστε εσεις περιμενετε πως θα σας το περασει στο μυαλο η καθε κυβερνηση.

Συνομοσιολογος

midas69

Μέγας
Εγγρ.
22 Φεβ 2012
Like
12.196
Πόντοι
3.656
Όσοι ηληθιοι βάφουν μπλε κίτρινο τον κωλο η το μουνι τους, ας βάψουν κ μπλε κίτρινα τα σκατα τους πλέον σε σχήμα παξιμάδι...
Άντε μαλακοπιτουρες.....
Ενα μαριονετακι με εκατό ναζιστομουτρα από πίσω με σύμμαχο την δικιά σας ηληυιοτητα πάει την Ευρώπη 50 χρόνια πίσω... Αγαμοι θυται

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom