Νέα

Kurt Cobain - 15 χρόνια μετά.....

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ΠΕΤΑΛΟΥΔΑΣ
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 77
  • Εμφανίσεις 5K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

jim28

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Ιαν 2007
Κριτικές
27
Like
2.428
Πόντοι
6.955
Τους άκουγα κι εγώ αυτούς τους μαλάκες όταν πήγαινα γυμνάσιο παρόλο που δεν μου άρεσε το άκουσμα τους ούτε καταλάβαινα τους στοίχους. Μετα μεγάλωσα, σπούδασα, πήρα μυρωδιά απο αυτό που λέγεται marketing και κατέληξα στο συμπερασμα πως οι NIRVANA ήταν άλλη μια αμερικανιά που λανσάρανε μέσω του δικτύου των ραδιοφώνων και των  clubs.
Αυτό που δεν κατάλαβα ακόμα (στα 36) είναι γιατί άρεσε στις γυναίκες ενας μαλάκας, αξύριστος, άξεστος και βρωμιάρης πρεζάκιας.

Ζήτω ο Χριστοδουλόπουλος, ο Σφακιανάκης, ο Δάντης και η Λένα η Παπαδοπούλου που είναι ωραίο γκομενάκι!
Απο ξένους μόνο ο Αlice Cooper μου αρεσει.

john_fystikis

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Ιαν 2013
Κριτικές
9
Like
140
Πόντοι
66
Τους άκουγα κι εγώ αυτούς τους μαλάκες όταν πήγαινα γυμνάσιο παρόλο που δεν μου άρεσε το άκουσμα τους ούτε καταλάβαινα τους στοίχους. Μετα μεγάλωσα, σπούδασα, πήρα μυρωδιά απο αυτό που λέγεται marketing και κατέληξα στο συμπερασμα πως οι NIRVANA ήταν άλλη μια αμερικανιά που λανσάρανε μέσω του δικτύου των ραδιοφώνων και των  clubs.
Αυτό που δεν κατάλαβα ακόμα (στα 36) είναι γιατί άρεσε στις γυναίκες ενας μαλάκας, αξύριστος, άξεστος και βρωμιάρης πρεζάκιας.

Ζήτω ο Χριστοδουλόπουλος, ο Σφακιανάκης, ο Δάντης και η Λένα η Παπαδοπούλου που είναι ωραίο γκομενάκι!
:jerking: :jerking: :jerking:

Walter White

Μέλος
Εγγρ.
14 Ιαν 2014
Like
0
Πόντοι
16
Τους άκουγα κι εγώ αυτούς τους μαλάκες όταν πήγαινα γυμνάσιο παρόλο που δεν μου άρεσε το άκουσμα τους ούτε καταλάβαινα τους στοίχους. Μετα μεγάλωσα, σπούδασα, πήρα μυρωδιά απο αυτό που λέγεται marketing και κατέληξα στο συμπερασμα πως οι NIRVANA ήταν άλλη μια αμερικανιά που λανσάρανε μέσω του δικτύου των ραδιοφώνων και των  clubs.

Θεός!

Ξέχασες να αναφέρεις τον Τριαντάφυλλο, την Καιτη Γαρμπή και το μεγιστο Λευτέρη Πανταζή.

gusmx5

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2007
Κριτικές
6
Like
69
Πόντοι
16

Την ιδια αποψη εχω κ γω ακριβως.Ηταν ενα κοινο πρεζακι που ετυχε και εγινε γνωστος και δεν το αντεξε.
Δεν νιωθω κανενα οικτο για ολους αυτους που πεφτουν στα ναρκωτικα ενω τους δινεται ενα ταλεντο και σε ορισμενους ενα θειο δωρο οπως καποιες τρομερες φωνες...σιγα τον μαλακα..

jstar

Μέλος
Εγγρ.
5 Απρ 2010
Like
14
Πόντοι
16
jim28 κλπ που συμφωνειτε μαζι του,με συγχωρειτε αλλα ειστε ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΟΙ.
για αρχη,παρτε να διαβασετε το ημερολογιο του Κομπειν που εχει κυκλοφορησει στην Ελλαδα..
Μετα θα σας προτεινω και αλλα για να καταλαβετε ποσο αντισυστημικος ηταν ο τυπος...

jstar

Μέλος
Εγγρ.
5 Απρ 2010
Like
14
Πόντοι
16
Μη μυθοποιείτε ΠΑΠΑΡΕΣ. Υπήρχαν και υπάρχουν ΠΟΛΛΟΙ ΣΠΟΥΔΑΙΌΤΕΡΟΙ μουσικοί και συγκροτήματα που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην ιστορία του ROCK. Καμιά ιστορία δε γράφεται από καταθλιπτικούς που αυτοκτονούν μετά από ένα ΜΕΤΡΙΟΤΑΤΟ δίσκο. Η ιστορία γράφεται από μουσικούε και συγκροτήματα με πολυετή διαδρομή, που αντέχουν στο χρόνο και στα σκαμπανεβάσματα της αγοράς.
O λογος που αυτοκτονησε ηταν γιατι δεν αντεχε αλλο τους αφορητους πονους που ειχε στο στομαχι του.
Ηταν ενα προβλημα που το ειχε απο μικρος,ξεκινησε ναρκωτικα για να μην ποναει και τελικα τον εφαγε.
Μην γραφουμε οτι ναναι!

Vitsos

Μέλος
Εγγρ.
20 Αυγ 2008
Κριτικές
2
Like
112
Πόντοι
1
ρε φίλε αν και τον γουστάρω πολύ τον Kurt κ τους Nirvana, μη λέμε μαλακίες..κανείς δεν αρχίζει το σταφύλι επειδή του πονάει το στομάχι..να μαστουρώνει ήθελε και να νιώσει συναισθήματα που οι άλλοι δεν θα νιώσουν ποτέ και καλά έκανε επιλογή του ήταν.

Laser Dildo

Μέλος
Εγγρ.
9 Μαΐ 2012
Like
17
Πόντοι
16
Τι σχέση έχει η μουσική του κληρονομιά με το αν ήταν πρεζάκιας ή αδύναμος χαρακτήρας ή άπλυτος ή πέθανε νωρίς δεν καταλαβαίνω
Μόνο σε ελληνικές συζητήσεις τέτοια θολούρα: ο Κομπέην ήταν πρεζάκιας άρα ατάλαντος, ο Μάικλ Τζάκσον ήταν παιδεραστής άρα άσχετος από μουσική, ο χέντριξ σολάριζε πολύ άρα έγραφε σκατά μουσική, ο Μόρισον σιγά τον καλλιτέχνη μόνο το γκόμενο ήξερε να παριστάνει
και άλλες μαλακίες...
Ένα συγκρότημα που έζησε 5-6 χρόνια και εβγαλε 3 δίσκους εκ των οποίων ο ένας (Nevermind), όσο κι αν δεν γουστάρει κάποιος τη μουσική τους ή/και τους θεωρεί ατάλαντους, είναι αναμφισβήτητα στο τοπ5 της δεκαετίας του 90.
Και αυτό μόνο να είχαν κάνει,και πάλι θα είχαν θέση στο πανθεον της ροκ και πολύ ψηλότερα από άλλα συγκροτήματα που υπάρχουν εδώ και δεκαετίες και δεν κατάφεραν ποτέ να ξεκολλήσουν από τα σκατά της ανθυπομετριότητας
Αν είναι να μιλήσουμε για υπερτιμημένα συγκροτήματα και δη της δεκαετίας του 90 η συζήτηση ξεκινάει πάντα από τους μαλάκες Smashing pumpkins 

Gun Club 181

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Ιαν 2012
Like
103
Πόντοι
166
Αν είναι να μιλήσουμε για υπερτιμημένα συγκροτήματα και δη της δεκαετίας του 90 η συζήτηση ξεκινάει πάντα από τους μαλάκες Smashing pumpkins 

:thumbsup:

Εδω πλεον δεν μιλαμε για απλη υπερτιμηση αλλα για τα ΜΜΕ που τους ειχανε φτασει σε επιπεδα θεοποιησης αναλογα των beatles οταν μονο ο πρωτος(αντε και ο δευτερος) δισκος ειχανε κατι να πουνε και που αυτο το κατι δεν ηταν και καμια ανακαλυψη του τροχου....

dimmits

Τιμημένος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2008
Κριτικές
183
Like
3.259
Πόντοι
8.535
μονο που εξω απο τα συνορα της Ελλαδος δεν τους ξερει ουτε η μανα τους αυτους.... :tooth:
ο Κομπεϊν ηταν αυτος που ηταν,αλλα σχεδον η μιση κ παραπανω Υφηλιος τον γνωριζει....

manasou

Μέλος
Εγγρ.
6 Μαρ 2013
Like
7
Πόντοι
6
μονο που εξω απο τα συνορα της Ελλαδος δεν τους ξερει ουτε η μανα τους αυτους.... :tooth:
ο Κομπεϊν ηταν αυτος που ηταν,αλλα σχεδον η μιση κ παραπανω Υφηλιος τον γνωριζει....

Διασημότητα και ποιότητα καμιά φορά είναι αντιστρόφως ανάλογα "ποσά". Στην συγκεκριμένη περίπτωση της αναφοράς που έκανες σαφώς όχι. Αλλά όπως και να χει διασημότητα δεν σημαίνει ποιότητα. Πάρε παράδειγμα κάτι miley cirus.

Επίσης γιατί λέτε ότι η παρουσία του ήταν καθοριστική για το ροκ. Ενώ στην ουσία έκανε nu-rock ή grunge δεν το καταλαβαίνω. Καθοριστική παρουσία για το ροκ είχαν οι beatles, οι pink floyd, οι doors και οι led ξέρω γω. Όχι ο cubain for fuck sake.

Οι nirvana και ο curt συνέχισαν τον δρόμο των pixies, των dire straits κ.τ.λ δεν κάναν rock-rock. Να ξεκαθαρίζουμε αυτά που λέμε ΠΑΡΑΚΑΛΩ!  :tickedoff:

dimmits

Τιμημένος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2008
Κριτικές
183
Like
3.259
Πόντοι
8.535
Διασημότητα και ποιότητα καμιά φορά είναι αντιστρόφως ανάλογα "ποσά". Στην συγκεκριμένη περίπτωση της αναφοράς που έκανες σαφώς όχι. Αλλά όπως και να χει διασημότητα δεν σημαίνει ποιότητα. Πάρε παράδειγμα κάτι miley cirus.
εγω δεν ανεφερα πουθενα ποιοτητα,ουτε προσπαθησα επ ουδενει να τα συνδεσω.Αναφερομαι καθαρα στο θεμα αναγνωριστικοτητας κ μονο.
κ σαφως οτι ειναι δημοφιλες δεν ειναι παντα ποιοτικο κ τουμπαλιν.

Obi-Wan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
3.428
Πόντοι
786

Ή μουσική βιομηχανία προσπάθησε νά φτιάξει μία νέα ρόκ εποχή πάνω στό Σιάτλ, πού ναί μέν ήταν μία ντόπια αξιόλογη σκηνή, αλλά δέν είχε τό οικουμενικό ειδικό βάρος πού τήν φορτώσανε. Ειδικά ό Cobain έσπασε σάν σπίρτο από τό μεγάλο μερίδιο βάρους, δέν ήταν χαρακτήρας γιά τέτοια βεντετιλίκια.

House of Fun

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2009
Κριτικές
5
Like
46
Πόντοι
366
Τι μαλακίες διαβάζω από μερικούς, όχι απ όλους ευτυχώς.
Δεν ήταν "καθοριστικοί" οι Nirvana "ακούω", τι λέτε ρε σεις?
Καταρχήν δεν ειμαι φαν αλλά μη λέμε κι ότι νάναι.
Καθοριστικοί, επιδραστικοί ήταν ως εκεί που δεν πάει άλλο.
Οκ "πάτησαν" στα χνάρια των απίστευτων Pavement και λίγο των Stooges αλλά με 3 μόνο άλμπουμ
έβαλαν ξανά το ροκ στα σαλόνια του MTV και των charts.
Σημαντικό συγκρότημα είναι αυτό που όταν τ ακούει ο πιτσιρικάς θέλει να πιάσει και να
"γρατζουνίσει" μια κιθάρα των 100 δολλαρίων. Αυτό είναι έμπνευση για τους μετέπειτα.

Ο Cobain απλά δεν άντεξε το βάρος που μπήκε στις πλάτες του, αυτοί που τον "έφτυναν" στο σχολείο
και τις παρέες του μετά τον έκαναν ίνδαλμα. Το σταριλίκι δεν είναι για όλους, ιδίως αν ποτέ δεν
ήταν άμεση επιδίωξή σου.

House of Fun

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2009
Κριτικές
5
Like
46
Πόντοι
366
Ή μουσική βιομηχανία προσπάθησε νά φτιάξει μία νέα ρόκ εποχή πάνω στό Σιάτλ, πού ναί μέν ήταν μία ντόπια αξιόλογη σκηνή, αλλά δέν είχε τό οικουμενικό ειδικό βάρος πού τήν φορτώσανε. Ειδικά ό Cobain έσπασε σάν σπίρτο από τό μεγάλο μερίδιο βάρους, δέν ήταν χαρακτήρας γιά τέτοια βεντετιλίκια.
Πάντα οι "γραφιάδες" προσπαθούν να φτιάξουν "σκηνές", "ρεύματα", ο μικρόκοσμός τους θέλει πάντα κάτι ν ανακαλύπτει. Είτε από ελιτισμό είτε από επαγγελματική διαστροφή. Συμφωνώ με το ποστ σου.

Obi-Wan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
3.428
Πόντοι
786
Καθοριστικό είναι ότι έγγραψε ιστορία. Γιά χίλιους λόγους, ακόμα καί συγκυριακούς, ή καί μόνο.

dimmits

Τιμημένος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2008
Κριτικές
183
Like
3.259
Πόντοι
8.535
έβαλαν ξανά το ροκ στα σαλόνια του MTV και των charts.
οχι ακριβως...γιατι η σκηνη του γκρατζ ή του alternative ή οπως αλλιως την λεγανε, ηρθε κ εκτοπισε στην ουσια το hair metal ή αλλιως τις ποζεριες (που λεμε), που τοτε ειδικα τελη 80,αρχες 90 μεσουρανουσε σε τσαρτς κ MTV.

House of Fun

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2009
Κριτικές
5
Like
46
Πόντοι
366
οχι ακριβως...γιατι η σκηνη του γκρατζ ή του alternative ή οπως αλλιως την λεγανε, ηρθε κ εκτοπισε στην ουσια το hair metal ή αλλιως τις ποζεριες (που λεμε), που τοτε ειδικα τελη 80,αρχες 90 μεσουρανουσε σε τσαρτς κ MTV.
Το ίδιο λέμε, έγραψα πως ξαναμπήκε το rock, εκτός αν θεωρείς group όπως Motley Crue, Def Leppard κλπ ροκ. Επίσης την ίδια εποχή ήταν στα πάνω του to hip-hop, rap κλπ. Γι αυτό λέω έκαναν ξανά το ροκ 'μόδα", "τάση","επιτυχία".

dimmits

Τιμημένος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2008
Κριτικές
183
Like
3.259
Πόντοι
8.535
Το ίδιο λέμε, έγραψα πως ξαναμπήκε το rock, εκτός αν θεωρείς group όπως Motley Crue, Def Leppard κλπ ροκ. Επίσης την ίδια εποχή ήταν στα πάνω του to hip-hop, rap κλπ. Γι αυτό λέω έκαναν ξανά το ροκ 'μόδα", "τάση","επιτυχία".
τωρα ανοιγεις μεγαλη κουβεντα περι ταμπελας.  :grin:
για μενα ανηκουν στον ευρητερο χωρο του Ροκ...αλλοι τους ονομαζανε heavy metal,αλλοι poser,αλλοι hard' n' heavy,αλλοι hair/cock metal,αλλοι hard rock κτλ...τεσπα,αφου συμφωνουμε ας μην πνιγουμε στις λεξεις.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom