Νέα

Κόστος κατασκευής μονοκατοικίας 120-150τμ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα norton13
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 32
  • Εμφανίσεις 4K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

norton13

Μέλος
Εγγρ.
23 Σεπ 2010
Κριτικές
4
Like
1
Πόντοι
6
Καλησπέρα αν υπάρχει κάποιος σχετικός με την οικοδομή μπορεί να δώσει τα φώτα του?το οικόπεδο υπάρχει,τι μπάτζετ χρειάζεται για την ανέγερση μονοκατοικίας 120-150τμ?όλα μέσα με το κλειδί στο χέρι που λένε.Κατασκευή νορμάλ καλή όχι πολυτελείας.Ευχαριστώ και περιμένω με ενδιαφέρον τις απόψεις σας

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Αν το δώσεις εργολαβία στον μπαχαλούχα, με κανένα 50άρι χιλιάδες στο έφτιαξε.

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Καλησπέρα αν υπάρχει κάποιος σχετικός με την οικοδομή μπορεί να δώσει τα φώτα του?το οικόπεδο υπάρχει,τι μπάτζετ χρειάζεται για την ανέγερση μονοκατοικίας 120-150τμ?όλα μέσα με το κλειδί στο χέρι που λένε.Κατασκευή νορμάλ καλή όχι πολυτελείας.Ευχαριστώ και περιμένω με ενδιαφέρον τις απόψεις σας
καταρχάς εξαρτάται από το πόση προσωπική εργασία θα βάλεις. Μετά εξαρτάται από το πόσο κοντά θα είσαι στην οικοδομή
έπειτα εξαρτάται και από τον περίγυρο χώρο που θες να φτιάξεις.
Οπότε καλό θα είναι να μιλήσεις αφού βγάλεις τα σ΄χεδια του σπιτιού που θες να φτιάξεις - έστω των πρώτων σχεδίων
Αφού βγάλεις αυτά...μετά αρχίζουνε και οι συμβουλές και τα μπάτζετ...

ρώτα ό,τι θέλεις και πάντα να παίρνεις και μια δεύτερη (μη σου πω και τρίτη ) γνώμη
3 σπίτια έχω χτίσει....ό,τι στραβό να μου τύχει νομίζω μου έχει τύχει ¨)

OP
OP
norton13

norton13

Μέλος
Εγγρ.
23 Σεπ 2010
Κριτικές
4
Like
1
Πόντοι
6
καταρχάς εξαρτάται από το πόση προσωπική εργασία θα βάλεις. Μετά εξαρτάται από το πόσο κοντά θα είσαι στην οικοδομή
έπειτα εξαρτάται και από τον περίγυρο χώρο που θες να φτιάξεις.
Οπότε καλό θα είναι να μιλήσεις αφού βγάλεις τα σ΄χεδια του σπιτιού που θες να φτιάξεις - έστω των πρώτων σχεδίων
Αφού βγάλεις αυτά...μετά αρχίζουνε και οι συμβουλές και τα μπάτζετ...

ρώτα ό,τι θέλεις και πάντα να παίρνεις και μια δεύτερη (μη σου πω και τρίτη ) γνώμη
3 σπίτια έχω χτίσει....ό,τι στραβό να μου τύχει νομίζω μου έχει τύχει ¨)
ευχαριστώ φίλε για την απάντηση...σίγουρα προσφορές και δεδομένου της γενικότερης κατάστασης θα υπάρχουν,απλά εμπειρικά μπορείς να πεις πόσο μπορεί να φτάσει το τετραγωνικό χωρίς να γίνουν υπερβολές?

CIVIL111

Μέγας
Εγγρ.
25 Δεκ 2007
Κριτικές
22
Like
18
Πόντοι
4.175
περιοχη?

george234

Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2008
Like
1
Πόντοι
16
Eιμαι ηδη στην διαδικασια, ο μηχανικος μου ειπε 1100 το μετρο, και 600 ευρω το μετρο στο ημιυπογειο, για κατοικησιμο ημιυπογειο 900 το μετρο. Αυτο ηταν για μια αξιοπρεπη κατοικια, αν θελω πολυτελεια οι τιμες ανεβαινουν αναλογα. Μεχρι το τουβλο ειναι μετρημενα κουκια, απο εκει και μετα θα προσπαθησω να συμπιεσω το κοστος (ελπιζω να το καταφερω). Στην καλυτεροτερη των περιπτωσεων παντως αυτο που θα γλιτωσω το υπολογιζω στα 15-20.000 ευρω. Το οικοπεδο μου ειναι 300 μετρα, οι τιμες των οικοπεδων ειναι αναλογες της περιοχης που βρισκονται. Ενδεικτικα στην δαφνη ενα οικοπεδο 200μ (σδ 1,4) παει κοντα στα τρια κατοσταρικα, Στον Αγ στεφανο 200μ (σδ 0,4) παει κοντα στα 150χιλ

OP
OP
norton13

norton13

Μέλος
Εγγρ.
23 Σεπ 2010
Κριτικές
4
Like
1
Πόντοι
6
Eιμαι ηδη στην διαδικασια, ο μηχανικος μου ειπε 1100 το μετρο, και 600 ευρω το μετρο στο ημιυπογειο, για κατοικησιμο ημιυπογειο 900 το μετρο. Αυτο ηταν για μια αξιοπρεπη κατοικια, αν θελω πολυτελεια οι τιμες ανεβαινουν αναλογα. Μεχρι το τουβλο ειναι μετρημενα κουκια, απο εκει και μετα θα προσπαθησω να συμπιεσω το κοστος (ελπιζω να το καταφερω). Στην καλυτεροτερη των περιπτωσεων παντως αυτο που θα γλιτωσω το υπολογιζω στα 15-20.000 ευρω. Το οικοπεδο μου ειναι 300 μετρα, οι τιμες των οικοπεδων ειναι αναλογες της περιοχης που βρισκονται. Ενδεικτικα στην δαφνη ενα οικοπεδο 200μ (σδ 1,4) παει κοντα στα τρια κατοσταρικα
πόσα τετραγωνικά θα χτίσεις?με το καλό ευχομαι!

majestic69

Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2009
Κριτικές
4
Like
277
Πόντοι
36
γενικα για να χτισεις μια νορμαλ κατασκευη χρειαζεσαι ενα χιλιαρικο το μετρο και να εισαι και απο πανω.......η μαγκια στην οικοδομη ειναι μετα του σοβαδες να προσεξεις στα υλικα που θα βαλεις να τα ψαξεις για να γλιτωσεις φραγκα εκει ειναι το ψωμι.μπετα τουβλα και σοβαδες ειναι πσιλοστανταρ πραγματα και κατα την γνωμη μου δωστα εργολαβια οχι φατουρα.αν θελεις κατι συγκεκριμενο ρωτα ημουνα εργοδηγος σε 3 πολυκατοικιες κ εμαθα πολλα πραγματα.....

klarino1

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Μαΐ 2010
Κριτικές
3
Like
4.393
Πόντοι
736
Θα αργήσεις μέχρι να φτάσεις εκεί αλλά ίσως βγάζοντας το budget να σε βοηθήσουν τα έξείς:  Πόρτα ασφαλείας 550  , εσωτερική 190 , κουζίνα 140 το μέτρο , ντουλάπα 100 το μέτρο , μεταλλικές 100 , πυρασφαλείας πόρτα 150 , καγγελο μαύρο 45 - inox 80 Όλες τελικές τιμές με ΦΠΑ και τοποθέτηση.  Μόλις τελείωσα ανακαίνιση του σπιτιού μου και αυτά ήταν ότι καλύτερο βρήκα από σχέση τιμής ποιότητας.  Μετά από πολύ πολύ πολύ ψάξιμο βέβαια και έχοντας κάνει τρελό Pressing στους εργολάβους.  Εάν πάντως δεν έχεις χρόνο να ασχοληθείς ... δώστω καλύτερα σε μια εταιρεία να στο παραδώσει με το κλειδί στο χέρι.  

OP
OP
norton13

norton13

Μέλος
Εγγρ.
23 Σεπ 2010
Κριτικές
4
Like
1
Πόντοι
6
Θα αργήσεις μέχρι να φτάσεις εκεί αλλά ίσως βγάζοντας το budget να σε βοηθήσουν τα έξείς:  Πόρτα ασφαλείας 550  , εσωτερική 190 , κουζίνα 140 το μέτρο , ντουλάπα 100 το μέτρο , μεταλλικές 100 , πυρασφαλείας πόρτα 150 , καγγελο μαύρο 45 - inox 80 Όλες τελικές τιμές με ΦΠΑ και τοποθέτηση.  Μόλις τελείωσα ανακαίνιση του σπιτιού μου και αυτά ήταν ότι καλύτερο βρήκα από σχέση τιμής ποιότητας.  Μετά από πολύ πολύ πολύ ψάξιμο βέβαια και έχοντας κάνει τρελό Pressing στους εργολάβους.  Εάν πάντως δεν έχεις χρόνο να ασχοληθείς ... δωστώ καλύτερα σε μια εταιρεία να στο παραδώσει με το κλειδί στο χέρι.  
thnx φίλε χρηστικότατος!

vlachodeutsch

Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2008
Like
4
Πόντοι
66
Eιμαι ηδη στην διαδικασια, ο μηχανικος μου ειπε 1100 το μετρο, και 600 ευρω το μετρο στο ημιυπογειο, για κατοικησιμο ημιυπογειο 900 το μετρο. Αυτο ηταν για μια αξιοπρεπη κατοικια, αν θελω πολυτελεια οι τιμες ανεβαινουν αναλογα. Μεχρι το τουβλο ειναι μετρημενα κουκια, απο εκει και μετα θα προσπαθησω να συμπιεσω το κοστος (ελπιζω να το καταφερω). Στην καλυτεροτερη των περιπτωσεων παντως αυτο που θα γλιτωσω το υπολογιζω στα 15-20.000 ευρω. Το οικοπεδο μου ειναι 300 μετρα, οι τιμες των οικοπεδων ειναι αναλογες της περιοχης που βρισκονται. Ενδεικτικα στην δαφνη ενα οικοπεδο 200μ (σδ 1,4) παει κοντα στα τρια κατοσταρικα, Στον Αγ στεφανο 200μ (σδ 0,4) παει κοντα στα 150χιλ
το προκατ το εψαξες?
δεν εχω ιδεα πια η διαφορα στην ποιοτητα αλλα στις τιμες ειναι τεραστια

klarino1

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Μαΐ 2010
Κριτικές
3
Like
4.393
Πόντοι
736
Α!  θυμήθικα και κάτι άλλο , 4 μπαλκονόπορτες , 1 μεγάλο συρόμενο , 3 μικρά παράθυρα , 3 μεγάλα --  σε προφίλ aloumil  βαμμένα σε Ral με ηλεκτρικά ρολά αλουμινίου  7.000  χωρίς ΦΠΑ ... ο εργολάβος εδώ ήταν ΜΑΥΡΟΣ

antipa

Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2010
Like
2
Πόντοι
16
Το κόστος εξαρτάται και απο το πως θα κατανείμεις αυτά τα τμ.
Σε πόσους ορόφους πχ, πόσα μπανια θα κάνεις, πόσα ανοιγματα κλπ...
Απο 1000 και πάνω να υπολογίζεις σε κάθε περίπτωση.
Τωρα βέβαια αν ρίξεις τα μπετά, και αρχίσεις να το χτίζεις, να το σοβατίζεις κλπ μόνος σου, όλο και κάτι θα γλυτωσεις  :cheesy:

enallaktikos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2007
Like
281
Πόντοι
86
Θέλει πολύ ψάξιμο και τίποτα δεν είναι εξασφαλισμένο.
Στην εποχή της φούσκας όταν ο μπετατζής ζήταγε 80€ το κυβικό (το μπετόν ξεχωριστά πληρωμένο) ο τύπος που θα το παρέδιδε "με το κλειδί στο χέρι" το χρέωνε 250€ το κυβικό.
Σκέψου αν ξεκινήσεις με τέτοιες διαφορές από τα μπετά που θα φτάσεις στα "καλλιτεχνικά" (πλακάκια-μπάνιο-κουζίνα)!
Να ξαναρωτήσω, 300 χιλιαρικάκια έδωσες για το οικόπεδο;

klarino1

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Μαΐ 2010
Κριτικές
3
Like
4.393
Πόντοι
736
Σαφώς και στην εποχή της φούσκας η τιμή με το κλειδί στο χέρι ήταν 100% επάνω από τις αρχικές τιμές των μαστόρων. Είναι όμως βέβαιο ότι ο κάθε μάστορας εργολάβος -θα σε κλέψει - θα σε τσαντίσει - θα σε απειλήσει- θα σε καθυστερήσει- θα ισχυριστεί αναβάθμιση που αλλάζει το κόστος.  Εδώ λοιπόν είναι η λεπτή γραμμή, εάν σε κλέψουν λιγότερο από τα διπλά ασχολήσου μόνος σου ... αλλιώς η τιμή με το κλειδί στο χέρι συμφέρει , ακόμα και εάν είναι διπλάσια από τον αρχικό προϋπολογισμό.

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
άνθρωποι είμαστε και μας συμβαίνουν διάφορα πράγματα, κράτα τα φράγκα στην άκρη.
στο ενοίκιο μέχρι να βγούμε από την κρίση.-

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom