Νέα

Κόστος κατασκευής μονοκατοικίας 120-150τμ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα norton13
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 32
  • Εμφανίσεις 4K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δημητρηςς

Σπουδαίος
Εγγρ.
3 Φεβ 2010
Κριτικές
10
Like
1.505
Πόντοι
2.357
Σαφώς και στην εποχή της φούσκας η τιμή με το κλειδί στο χέρι ήταν 100% επάνω από τις αρχικές τιμές των μαστόρων. Είναι όμως βέβαιο ότι ο κάθε μάστορας εργολάβος -θα σε κλέψει - θα σε τσαντίσει - θα σε απειλήσει- θα σε καθυστερήσει- θα ισχυριστεί αναβάθμιση που αλλάζει το κόστος.  Εδώ λοιπόν είναι η λεπτή γραμμή, εάν σε κλέψουν λιγότερο από τα διπλά ασχολήσου μόνος σου ... αλλιώς η τιμή με το κλειδί στο χέρι συμφέρει , ακόμα και εάν είναι διπλάσια από τον αρχικό προϋπολογισμό.
Να αλλαζεις συνεχως μαστορους με καθε εργασια ωστε να τους δινεις την ψευδαισθηση οτι θα τους δωσεις την ΟΛΗ εργασια δεν παιζει ?
Θα δεις τεραστιες διαφορες στις τιμες ασχετα αν θα σε βριζουν μετα.... ΣΚΑΣΙΛΑ σου αφου θα εχεις κανει την δουλεια σου ανετα και ΦΤΗΝΑ.....
Ο καθε μαστορας που εχει δει καπως μπορει να ζηταει οτι θελει ....
Ομως μην ξεχνας οτι εσυ ξερεις αν θα δεχτεις τις απαιτησεις του καθενος.......

Εννοω αλλος τα πλακακια των 2 δωματιων αλλος των αλλων δυο
αλλος του μπανιου κτλ
Και φυσικα σκληρο παζαρι και πολυ μπλοφα ΠΑΝΤΟΥ !!!!!

ΔΕΝ ειναι αναγκη να λες οτι εισαι ο ιδιοκτητης ....
Λεγε οτι εισαι εντολοδοχος και επιβλεπεις τις εργασιες οσο μπορεις....

Δημητρηςς

Σπουδαίος
Εγγρ.
3 Φεβ 2010
Κριτικές
10
Like
1.505
Πόντοι
2.357
άνθρωποι είμαστε και μας συμβαίνουν διάφορα πράγματα, κράτα τα φράγκα στην άκρη.
στο ενοίκιο μέχρι να βγούμε από την κρίση.-
Σωστοτατος !!!!!!

Οσο για την κριση θα αργησουμε πααααααααααααρα πολυ να βγουμε  ;) ;) ;)

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
Πάντος εγώ στο οικοπεδο των 300τμ, θα έκανα ένα μικρό υδροπονικό θερμοκήπιο και θα κονομούσα.
Αν δείτε που θα φτάσουν οι τιμές σε όλα τα είδη διατροφής σε λίγο καιρό και υπολογίσεται το κέδρος θα πάθετε πλάκα.

sensi

Μέλος
Εγγρ.
19 Οκτ 2010
Κριτικές
15
Like
0
Πόντοι
10
Εγω παντως θα σου προτεινα να βρεις εναν σωστο και τιμιο μηχανικο και να το δωσεις εργολαβια.
Οι αμοιβες τους κινουνται για επιβλεψη 10% επι του κοστους+αμοιβη για αδεια.
Αλλα ειναι πιο ευκολο να βρεις 1 καλο μηχανικο παρα 20 μαστορους.

Κατα την γνωμη μου το κοστος θα σου φτασει πιο πανω απο τον αρχικο προυπολογισμο.
Κυριως απο μικρες αναβαθμισεις που θα κανεις εσυ απο το αρχικο πλανο(καλυτερο πλακακι-κουζινα κτλ).

Τωρα αν προσπαθησεις να το κανεις μονος σου βεβαιωσε πρωτα οτι θα εχεις παρα πολυ χρονο και πολυ μα παρα πολυ γερο στομαχι.

agiana

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2008
Κριτικές
5
Like
50
Πόντοι
166
Σε παραθαλάσσια περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας, για μία διπλοκατοικία 62,5 τ.μ. (ανά όροφο) προκάτ κατασκευή 130.000 ευρώ, με το κλειδί στο χέρι και παράδοση σε 120 εργάσιμες. Το ίδιο σπίτι, με μπετονένια κατασκευή, 150.000 και παράδοση σε 12 μήνες. Δεν περιλαμβάνεται το κόστος σκαψίματος/εκβραχισμών και το κόστος μεταφοράς των μπάζων.

vlachodeutsch

Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2008
Like
4
Πόντοι
66
Πάντος εγώ στο οικοπεδο των 300τμ, θα έκανα ένα μικρό υδροπονικό θερμοκήπιο και θα κονομούσα.
Αν δείτε που θα φτάσουν οι τιμές σε όλα τα είδη διατροφής σε λίγο καιρό και υπολογίσεται το κέδρος θα πάθετε πλάκα.
σε 300 τμ τι θερμοκηπιο θα φτιαξεις?
για δικια σου καταναλωση?
και τα υδροπονικα ειναι ακριβα και θελουν γνωση

Ryu

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Νοε 2006
Κριτικές
9
Like
13
Πόντοι
2.007
το προκατ το εψαξες?
δεν εχω ιδεα πια η διαφορα στην ποιοτητα αλλα στις τιμες ειναι τεραστια

:thumbsup:
Γλυτώνεις πόλλα έξοδα,  χρόνο και ψυχική ηρεμία.
Τα προκατασκευασμένα είναι πολύ παρεξηγημένα στην Ελλάδα.
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι «Τα 3 γουρουνάκια» είναι από τα αγαπημένα παραμύθια των ελληνόπουλων.

Εμένα πανωσήκωμα 125τμ 2ου από τα μπετά μου κόστισε 156.000 γιούρια

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
καντε ενα θρεντ με προκατ vs μπετο vs σιδηροκατασκευη να δουμε ενδιαφεροντα πραματακια  ;)

george234

Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2008
Like
1
Πόντοι
16
:thumbsup:
Γλυτώνεις πόλλα έξοδα,  χρόνο και ψυχική ηρεμία.
Τα προκατασκευασμένα είναι πολύ παρεξηγημένα στην Ελλάδα.
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι «Τα 3 γουρουνάκια» είναι από τα αγαπημένα παραμύθια των ελληνόπουλων.

Εμένα πανωσήκωμα 125τμ 2ου από τα μπετά μου κόστισε 156.000 γιούρια
Ναι ρε φιλε συμφωνω, αλλα αν αποφασισεις να το πουλησεις θα σου πρηξουν τα @@ οι υποψηφιοι αγοραστες, και ενδεχομενως να το δωσεις με πολυ μικροτερο κερδος, η και καθολου, απο οτι ενα χτισμενο σπιτι

hitman21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2008
Κριτικές
2
Like
13
Πόντοι
166
απο τα λιγα που ξερω,εκτος απο τα υλικα,παιζει ρολο και η εθνικοτητα του συνεργειου με το οποιο θα δουλεψεις...
απο οικονομικης πλευρας δε συμφερει να δουλεψεις με ελληνες...

spiros1968

Μέλος
Εγγρ.
24 Οκτ 2006
Κριτικές
2
Like
51
Πόντοι
16
norton ειχα δει στην ιποκρατειο στη φελεως ενα προκατ απο μεταλικο σκελετο για κοιταξε το
παντως στην ιποκρατειο να ξερεις θα εχεις μεγαλο κοστος για εκβραχισμους

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom