Με λυπη και προβληματισμο αλλα κ με τονισμενο το μοτο του αφελη " ελα μωρε ,η Μαρια ειναι καλη κοπελα κ απο καλη οικογενεια. Δεν σκεφτεται ετσι" παραθετω το παρακατω κειμενο:
Ζω στην γερμανια ,χωρισμενος εδω κ πολλα χρονια ,με κατεστραμενη μια οικογενεια,ενα σπιτικο κ το σημαντικοτερο με ψυχικα κατεστραμενα παιδια.
Δεν ειμαι πολυ κοινωνικος κ δεν εχω πολλους φιλους.
Θα μιλησω για δυο απο τους 4-5 καλυτερους φιλους που εχω.
-ο Πετρος, συζουσε με ελληνιδα ,καναν ενα παιδι. Τον Νικολακη. Ειχαν παντα προβληματα με την δικια του. Καποια στιγμη εκεινη πηρε τον Νικολακη κ γυρισε στην Ελλαδα, δεν ξαναγυρισε ποτε πισω στην Γερμανια. Ολο αυτο τον καιρο ζητουσε παντα (ημουν παρων στα τηλεφωνηματα) λεφτα-λεφτα-λεφτα. Εμενα η συμβουλη μου ηταν να μην στελνει λεφτα γιατι πανε στον βροντο κ οχι στο μωρο. Πανε για ρουχα ,παπουτσια κτλ για την μαμα του. Εκπληκτοι μαθαμε κ με πιεση δικια μου ,πως μετα απο καποια ιατρικη γνωματευση ,η μαμα βγηκε ψυχικα διαταραγμενη κ με την συμφωνη γνωμη της κ χωρις να ενημερωθει ο νομιμα δηλωμενος πατερας ο Πετρος,εδωσαν την ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ του μωρου στους γονεις της!!!!! Δλδ στους παππουδες.
Η γιαγια του δεν θελει ουτε να ακουσει για τον πατερα του, τον Πετρο δηλαδη.
Ολον αυτον τον καιρο ομως ζητουσαν χρηματα παντα.
Με ποια λογικη ζητας χρηματα απο καποιον που του εχεις παρει την επιμελεια του παιδιου του?????
Και η φαση ειναι πως ζητανε χρηματα ΠΑΝΤΑ!! Αν στειλει σημερα 200€ τοτε μεθαυριο θα ξαναζητησουν. Αν στειλει κ μεθαυριο χρηματα τοτε την αλλη βδομαδα θα ξαναζητησουν.....
Πηραμε τηλεφωνο σε δικηγορο στην Πατρα, αυτος λεει πως μαλλον ειναι αργα για καποια αντιδραση.....
Ο Μιχαλης ,μαγκας με τα ολα του. Μορφωμενος, εμφανισιμος,τυπας, ωραιος τυπος.
Γνωρισε μια ελληνιδα κ το πραμα προχωρησε πολυ γρηγορα αφου υπηρχε ερωτας στην ατμοσφαιρα...... αφου εμεινε εγκυος η λεγαμενη, πολυ γρηγορα αποτραβηχτηκε κ εκοψε τα παρε δωσε με τον Μιχαλη.
Ο Μιχαλης ομως εγκατελειψε την εκπαιδευση σε σχολη που εκανε,βρηκε εκτακτα μια δουλεια κ εψαχνε σπιτι για τους δυο τους κ το μωρο.
Πολυ συντομα αυτη διεκοψε καθε επαφη μαζι του. Λεγοντας πως δεν ειναι υποχρεωμενη να του πει τι θα κανει. Αν θα κρατησει το εμβρυο ή θα το ριξει.
Προσωπικη μου γνωμη ειναι πως αυτη γνωρισε εναν ωραιο κ εξυπνο αντρα ,τον Μιχαλη, κ θα ηθελε να τεκνοποιησει με τα γονιδια του κ το dna του κ μετα να τον ξεζουμιζει οικονομικα.
Ειναι πλεον 6 μηνων εγκυος κ επανηρθε στην συζητηση μαζι του.
Συμφωνα με τον νόμο ,εφοσον δεν ειναι παντρεμενοι εχει ΟΛΑ τα δικαιωματα αυτη ενω ο Μιχαλης δεν εχει απολυτως κανενα. Πότε θα βαπτιστει το μωρο, που, τι ονομα,που θα μενει,που θα παει σχολειο, τι θα τρωει, τι θα πινει .....ΤΙΠΟΤΑ, ΚΑΝΕΝΑ. Οχι οτι εχεις καποιο ιδιαιτερο δικαιωμα αν εισαι αντρας κ παντρεμενος δηλαδη.....
Ο Μιχαλης αποφασισε να αναγνωρισει το μωρο κ να πληρωνει διατροφη με μονο ανταλαγμα την επικοινωνια (δλδ να βλεπει το μωρο οποτε θελει).
Λογω εμπειριας μου ξερω πως το συμφωνηθεν ποσόν των 250€ συντομα θα γινει διπλασιο+ με εκβιασμους τυπου 'δεν νοιαζεσαι για το παιδι σου' κτλ ή με νομικες αδικες αποφασεις.
Ενω η επικοινωνια θα γινετε οποτε η κυρα θα θελει κ αν δεν εχει κατι καλυτερο να κανει πχ να παει να πηδηχτει με καποιον αλλο. Να παει σε καποιο παρτυ ή σε γενεθλια. Παντα με δικα της κριτηρια.
Τα εχουμε αναλυσει αυτα.
Το εργο ειναι χιλιοπαιγμενο.
Κανεις δεν μας ακουει εμας που την πατησαμε οσο ειναι νωρις
Το μοτο σχετικα με το Μαρακι ναν καλα.....
Τα ονοματα ειναι τυχαια αλλα το ποσοστό ειναι επικινδυνα υψηλο.