Πάντως ας παραθέσω πάλι κάποιες οδηγίες προς... ναυτιλομένους στα κωλόμπαρα και ειδικά στα γαμησάδικα: Πάμε έχοντας στο πορτοφόλι μας, τουλάχιστον στις εμφανείς θέσεις, όσα λεφτά ΣΚΟΠΕΥΟΥΜΕ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ και ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ για να χαλάσουμε. Επειδή βέβαια μπορεί να παιχτεί πάντα κάποια μαλακία, για να μη φύγουμε δαρμένοι κρύβουμε ένα ποσό και σε άλλο σημείο ή έστω έχουμε μαζί μας κάρτα ανάληψης από ATM. Μπαίνουμε, κερνάμε κάποια ποτό υπολογίζοντας πάντα μετά από κάθε ποτό πού είμαστε οικονομικά. Πριν περάσουμε στα "ενδότερα", ή και νωρίτερα αν για κάποιο λόγο έχουμε κεράσει αρκετά ποτά, ζητάμε να μάθουμε πόσο είμαστε μέχρι εκείνη τη στιγμή στο λογαριασμό για να δούμε μήπως έχει παιχτεί καμιά μαλακία ή μας έχουν ήδη φεσώσει. Αν είναι όλα Ο.Κ., ρωτάμε πόσα θέλει η κοπέλα (ή οι κοπέλες αν πάμε για παρτούζα) για την καβάτζα, έχοντας βέβαια μια εικόνα και από πριν για το εκάστοτε μαγαζί αφού διαβάζουμε και το forum. Μας λένε ένα ποσό, αν είναι μεγαλύτερο απ' όσα ΣΚΟΠΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΞΟΔΕΨΟΥΜΕ και τα οποία τα έχουμε και σε εμφανές σημείο στο πορτοφόλι μας όπως προείπα, λέμε "εγώ έχω πάνω μου μόνο τόσα, πάει"; Βέβαια αυτά που θα προτείνουμε θα είναι 10, 20, άντε 30 ευρώ λιγότερα απ' αυτά που μας ζητούν, όχι καμιά τρελή διαφορά, σ' αυτήν την περίπτωση πιστέψτε με πολύ δύσκολα αρνιούνται. ΠΡΟΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ λοιπόν κάνοντας όμως την εξής πουστιά κι εδώ είναι το μυστικό: Πληρώνοντας δείχνουμε με τρόπο στα αρπακτικά το εσωτερικό του πορτοφολιού που αδειάζει, ή στην περίπτωση που μας ζητήσουν λιγότερα να φαίνονται 10 - 20€ μέσα, για να νομίσουν ότι όντως είναι τα τελευταία λεφτά που έχουμε πάνω μας (και φυσικά δεν πρέπει να φανεί καμιά κάρτα ανάληψης). Τουτέστιν, μετά στην καβάτζα δεν υπάρχει περίπτωση να παίξει καμιά πουστιά γιατί νομίζουν πως είμαστε τέρτσοι πλέον. Στην έκτακτη περίπτωση που θέλουμε να ικανοποιήσουμε κανένα έξτρα βίτσιο στην καβάτζα και θέλουμε να δώσουμε κανα "δωράκι", βγάζουμε 10άρικο το πολύ δικαιολογώντας το ότι είναι το τελευταίο μας χαρτονόμισμα που το κρατούσαμε και καλά για να βάλουμε βενζίνη. Και όλα πάνε καλά, ελπίζω να έγινα κατανοητός!