Νέα

Κοίμησις Χριστόδουλου

• Μέλος που άνοιξε το νήμα χχχχχ
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 39K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

Ποια τα συναισθήματα σας από την είδηση θανάτου του Χριστόδουλου

• Λύπη

Ψήφοι: 3 50,0%
  • Συντριβή

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Απλή Στενοχώρια

• Αδιαφορία

Ψήφοι: 2 33,3%
  • Χαρά

• Ευτυχία

Ψήφοι: 1 16,7%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    6

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Σύμφωνα με την παραπάνω ψηφορορία το 67% ένιωσε συντριβη,λύπη,στεναχώρια....
Το 27,7% απλά αδιαφόρησε...τουλάχιστον αυτοί που αδιαφόρησαν...δεν έβριζαν ένα νεκρό άνθρωπο...απλά ήταν ένα αδιάφορο γεγονός γι'αυτούς....έστι τουλάχιστον θέλω να πιστεύω....
Εσύ όμως ισχυρίστηκες οτι το 90% του σάϊτ "γελάει με τις κουταμάρες" του prsonanongrata.
Μήπως μπορείς να μας το κάνεις κι 'αυτό λιανό;
Εγώ δεν είδα και τόσους γέλωτες. Κι αν είδα λεκτικές ακρότητες, τις είδα περισσότερο απο τη μεριά των "πενθούντων".
Για να τελειώνουμε όμως και να μην παίζουμε με τις λέξεις, όπως λες, γιατί σου είναι αδιανόητο να δεχτείς οτι κάποιοι "δεν τον πήγαιναν" τον Μακαριστό, και είχαν συγκεκριμένους λόγους γι'αυτό; Και μάλιστα όχι τόσο τον συγκεκριμένο Ιεράρχη, όσο την Εκκλησία εν γένει.
Ποιος θα τους το απαγορέψει; Εσύ μήπως;

woodstockr

Μέλος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Κριτικές
3
Like
2
Πόντοι
6
Ναι είναι και αυτό μια απάντηση.
Σε ποια ερώτηση;
Σε αυτή: έχει όριο η ανθρώπινη βλακεία; 
Η απάντηση έχει δοθεί πολλά χρόνια πριν.....
2 πράγματα είναι άπειρα. Το Σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Για το δεύτερο μάλιστα δεν είμαι σίγουρος.

Ο απλός νεοέλληνας εθισμένος στις ατέλειωτες ουρές της εφορίας, του ΙΚΑ, της πολεοδομίας, των τραπεζών, του τρένου, των λεωφορείων, του σούπερ μάρκετ κλπ, ήμουνα παραπάνω από σίγουρος ότι θα τιμούσε δεόντως το εθνικό του σπορ καθόλη τη διάρκεια του πολυήμερου πένθους.
ΕΚΑΒ, τροχονόμοι ουράς, μπινελίκια, τσαμπουκάδες, λιποθυμίες. Ολα τριγύρω αλλάζουν κι όλα τα ίδια μένουν. Απορώ ακόμα αν έχουν εμφανιστεί και οι τιμημένοι Ελληνες που πάνε από το πρωί και κατά το μεσημεράκι αρχίζουν και πουλάνε έναντι τιμήματος τη σειρά προτεραιότητας.

Ελληνοφρένεια.

Για το θέμα του Χριστόδουλου δεν έχω να πώ κάτι. Το αν λυπήθηκα ή αν χάρηκα είναι δικό μου θέμα. Το αν έξυσα τα παπάρια μου ή αν αυτομαστιγώθηκα για να πνίξω τη θλίψη μου όταν το άκουσα είναι επίσης δικό μου θέμα.
Αλλά για πές μου εσύ ρε μάστορα με το ωραίο κωλαράκι στο άβαταρ. Πως μπορείς και κρίνεις τον καθένα? Τολμάς να αποκαλείς φρενοβλαβής και βλάκες όλους αυτούς που κάθονται με τις ώρες μέσα στο κρύο για να κάνουν κάτι που πιστεύουν? Είσαι σε θέση να κρίνεις ηλικιωμένες γυναίκες που έχουν φάει τη ζωή με το κουτάλι και δεν είσαι ούτε μια τρίχα από το μουνί τους? Πως τολμάς να αναφέρεσε σε ανθρώπους που στέκονται τόσες ώρες και είναι αποκαμωμένοι από την δουλειά, θα ξενυχτήσουν και αύριο θα πάνε πάλι για το μεροκάματο?
Όπως είπες και σύ...έχει όριο η ανθρώπινη βλακεία?

podolagnos_28

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαΐ 2006
Like
33
Πόντοι
16
Εσύ όμως ισχυρίστηκες οτι το 90% του σάϊτ "γελάει με τις κουταμάρες" του prsonanongrata.
Μήπως μπορείς να μας το κάνεις κι 'αυτό λιανό;
Εγώ δεν είδα και τόσους γέλωτες. Κι αν είδα λεκτικές ακρότητες, τις είδα περισσότερο απο τη μεριά των "πενθούντων".
Για να τελειώνουμε όμως και να μην παίζουμε με τις λέξεις, όπως λες, γιατί σου είναι αδιανόητο να δεχτείς οτι κάποιοι "δεν τον πήγαιναν" τον Μακαριστό, και είχαν συγκεκριμένους λόγους γι'αυτό; Και μάλιστα όχι τόσο τον συγκεκριμένο Ιεράρχη, όσο την Εκκλησία εν γένει.
Ποιος θα τους το απαγορέψει; Εσύ μήπως;
Καλό βράδυ να έχεις.......σιγά μην μπώ πάλι σε διάλογο-που δεν βγάζει πουθενά-μαζί σου....έχεις σε όλα δίκιο...στα αθλητικά...στα πολιτικά...στα θρησκευτικά....σε όλα...είμαι υπέρ σου σε όλα....συνέχισε και θα σε παρακολουθώ με δέος.....θα αφήσω τα άλλα παιδιά του site να ασχοληθούν με εσένα και τα λεγόμενά σου....εγώ δεν μπορώ φίλε....ειλικρινά...δεν θέλω να σε μειώσω αλλά δεν μπορώ να κάνω διάλογο πλέον μαζί σου...

podolagnos_28

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαΐ 2006
Like
33
Πόντοι
16
Για το θέμα του Χριστόδουλου δεν έχω να πώ κάτι. Το αν λυπήθηκα ή αν χάρηκα είναι δικό μου θέμα. Το αν έξυσα τα παπάρια μου ή αν αυτομαστιγώθηκα για να πνίξω τη θλίψη μου όταν το άκουσα είναι επίσης δικό μου θέμα.
Αλλά για πές μου εσύ ρε μάστορα με το ωραίο κωλαράκι στο άβαταρ. Πως μπορείς και κρίνεις τον καθένα? Τολμάς να αποκαλείς φρενοβλαβής και βλάκες όλους αυτούς που κάθονται με τις ώρες μέσα στο κρύο για να κάνουν κάτι που πιστεύουν? Είσαι σε θέση να κρίνεις ηλικιωμένες γυναίκες που έχουν φάει τη ζωή με το κουτάλι και δεν είσαι ούτε μια τρίχα από το μουνί τους? Πως τολμάς να αναφέρεσε σε ανθρώπους που στέκονται τόσες ώρες και είναι αποκαμωμένοι από την δουλειά, θα ξενυχτήσουν και αύριο θα πάνε πάλι για το μεροκάματο?
Φίλε έχεις 100% δίκιο...απλά θα σου δώσω μία συμβουλή....μην ασχολήσαι...το ποιό πιθανό είναι να τρελλαθείς με αυτά που θα διαβάζεις απο κάποιους συγκεκριμένους......κάνε αυτό που έκανα στο ποιό πάνω post μου...είναι ότι καλύτερο....

woodstockr

Μέλος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Κριτικές
3
Like
2
Πόντοι
6
Φίλε έχεις 100% δίκιο...απλά θα σου δώσω μία συμβουλή....μην ασχολήσαι...το ποιό πιθανό είναι να τρελλαθείς με αυτά που θα διαβάζεις απο κάποιους συγκεκριμένους......κάνε αυτό που έκανα στο ποιό πάνω post μου...είναι ότι καλύτερο....

Δεν έχει να κάνει με ιδεολογία ή κάτι τέτοιο. Τα ίδια θα έλεγα και σε κάποιον που χλευάζει κόσμο ο οποίος ας πούμε θα περίμενε στην ουρά να τιμήσει κάποιον αριστερό ή οτιδήποτε. 

podolagnos_28

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαΐ 2006
Like
33
Πόντοι
16
Δεν έχει να κάνει με ιδεολογία ή κάτι τέτοιο. Τα ίδια θα έλεγα και σε κάποιον που χλευάζει κόσμο ο οποίος ας πούμε θα περίμενε στην ουρά να τιμήσει κάποιον αριστερό ή οτιδήποτε. 
Μα και εγώ γενικά μιλάω.....όταν εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου...έχουν περάσει απο το σκήνωμα...όταν καταφτάνουν τα λεωφορεία με πιστούς απ'όλη την χώρα...εεε...όλοι αυτοί δεν είναι.....μαλάκες.....και το ίδιο έλεγα και με τους συγχωρεμένους Καζαντζίδη...Βουγιουκλάκη...Φλωράκη...και τόσους άλλους.....

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Καλό βράδυ να έχεις.......σιγά μην μπώ πάλι σε διάλογο-που δεν βγάζει πουθενά-μαζί σου....έχεις σε όλα δίκιο...στα αθλητικά...στα πολιτικά...στα θρησκευτικά....σε όλα...είμαι υπέρ σου σε όλα....συνέχισε και θα σε παρακολουθώ με δέος.....θα αφήσω τα άλλα παιδιά του site να ασχοληθούν με εσένα και τα λεγόμενά σου....εγώ δεν μπορώ φίλε....ειλικρινά...δεν θέλω να σε μειώσω αλλά δεν μπορώ να κάνω διάλογο πλέον μαζί σου...
Κοίτα φιλαράκι, όταν μπαίνεις δε ένα δημόσιο φόρουμ που ο καθένας γράφει τη γνώμη του και εγκαλείς κάποιον, είναι αυτονόητο και οτι θα μπεις στον κόπο να επιχειρηματολογήσεις για τον λόγο που τον κατηγορείς, αλλά και να αποδείξεις αυτά που ισχυρίζεσαι (όπως για το 90% που γελάει κλπ). Εκτός αν έχεις συνηθίσει να μην κρίνονται ποτέ οι απόψεις σου, ως αυτονόητα αποδεκτές. Κάτι τέτοια έκανε και η Εκκλησία και συγκεντρώνει σήμερα τα πυρά πολλών και προερχόμενων απο διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες ανθρώπων. Όσο και αν σου φαίνεται αδιανόητο, το "πίστευε και μη ερεύνα" απέθανε. Όσο πιο γρήγορα συμβιβαστείς μ' αυτή την ιδέα, τόσο το καλύτερο για σένα.
Και όπως είδες, σου απάντησα ήρεμα και με επιχειρήματα, κάτι το οποίο δεν τολμάς να κάνεις εσύ.

psaxnw(1)

Μέλος
Εγγρ.
11 Απρ 2006
Κριτικές
5
Like
31
Πόντοι
16
οχια θα σου απαντησω σε καμια δεκαρια μερες αφου διαβασω και γκουγκλαρω οσα μου παρεθεσες......εχω αρκετη δουλεια αυτες τις μερες!!!
μετα θα γκουγκλαρω οσα ισχυριζομαι εγω θα στα παραθεσω και μου απαντας σε κανα μηνα!!!οπως ειπε κι ο καλογιωργης σου κανα καλο που σε εβαλα τουλαχιστον να ψαξεις μιας κι ακομα κι εσυ δεν ηξερες τι εγραφες....βεβαια δεν ειδα καν τα λινκ που εβαλες γιατι δεν εχω χρονο!!!

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Ομοίως.

Αλλά για πές μου εσύ ρε μάστορα με το ωραίο κωλαράκι στο άβαταρ. Πως μπορείς και κρίνεις τον καθένα?
Γιατί έτσι γουστάρω ρε μάγκα. Προεδρευομένη σημοκρατία δεν έχουμε; Η μήπως θα πάρω και την άδεια της κυρά Μαριγώς και του κυρ Λάμπρου. Ρε κοίτα κάτι φασισταριά που θα μπουν νταβάδες στ αρχίδια μας.

Τολμάς να αποκαλείς φρενοβλαβής και βλάκες όλους αυτούς που κάθονται με τις ώρες μέσα στο κρύο για να κάνουν κάτι που πιστεύουν?
Ναι ρε τολάμω. Τραβάς κάνα ζόρι; Τους χρωστάω τίποτα ρε; Μου χρωστάνε; 

Είσαι σε θέση να κρίνεις ηλικιωμένες γυναίκες που έχουν φάει τη ζωή με το κουτάλι και δεν είσαι ούτε μια τρίχα από το μουνί τους?

Ευτυχώς που δεν είμαι τρίχα απ αυτά τα μουνιά. Αργόσχολοι, τεμπέληδες πάτε να προσκυνάτε πτώματα, εξωγήινους και ότι άλλο θέλετε. Για μένα αριστερούς, δεξιούς, ίδιους μαλάκες έχω όλους που προσκυνούνε την εξουσία. Οπως κάποτε αυτούς που προσκυνάς προσκύναγαν τους οθωμανούς αγάδες. Ου ρε ραγιά. Σκύψε ρε να φιλήσεις.

Πως τολμάς να αναφέρεσε σε ανθρώπους που στέκονται τόσες ώρες και είναι αποκαμωμένοι από την δουλειά, θα ξενυχτήσουν και αύριο θα πάνε πάλι για το μεροκάματο?
Οπως τολμάς να υπερασπίζεσαι εσύ ρε τους ίδιους που αύριο θα παίρνουν πίπα σε κάποιον βουλευτή για μια θέση στο δημόσιο. Ου ρε..... Ραγιά.

Έγώ είπα ότι δεν έχει όριο. Και μαζί μ αυτή και η υποτέλειά σου. Υπήκοε και υποταγμένε του δήθεν και του πρέπει.

Δημοκρατία μόνο στα λόγια τιποτένιοι αυλικοί, και επαγγελματίες πιπαδόροι.

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Σταύρο αν θυμάμαι καλά όλες οι θρησκείες/αιρέσεις κλπ κλπ πρέπει να περάσουν απο την Αρχιεπισκοπή Αθηνών για να υποβάλλουν τα "διαπιστευτήρια" τους. Οπότε μπορούμε να την παρομοιάσουμε ως την πρώτη γραμμή "άμυνας".

Δε τα ξέρω Κρητικέ, διότι στ' αρχίδια μου. Δε πρόκειται εγώ ποτέ να ιδρύσω αίρεση ή θρησκεία, οπότε δε μ' ενδιαφέρει ποιά είναι η διαδικασία.

Αλλά μου τη σπάει να θεωρείται η αρχιεπισκοπή κάποιας μορφής "αρχή", η οποία δικαιούται να "ελέγξει" κάθε φουκαρά που έχει άλλη άποψη. Είτε αυτός είναι μουσουλμάνος, είτε ιεχωβάς, είτε βουδιστής, είτε μορμόνος. Εγώ όλους (και την αρχιεπισκοπή παρέα) σε ένα καζάνι τους βάζω. Σε αυτούς που διαπραγματεύονται ανύπαρκτα πράματα. Δικαίωμά τους. Αλλά να είναι όλοι ίσοι (απένεντι στο νόμο και την πολιτεία), όχι κάποιος απ αυτούς να μπορεί να είναι ο "γαμάω" τους υπόλοιπους.

Όσο για το "γραμμή άμυνας" που γράφεις, άμυνα απέναντι σε ποιόν "εχθρό" εννοείς?

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Όπως πάντα, ο φίλος μου ο Δημήτριος είναι καλά πληροφορημένος, και κυρίως ξέρει που να βρει τις κατάλληλες πληροφορίες:

[size=10pt]Το Εκκλησιαστικό πρωτόκολλο και ... Λίγα λόγια για αύριο ...

5. Η Νεκρώσιμος Τελετική Πομπή σχηματίζεται ως εξής: Μοτοσυκλετισταί- Αυτοκίνητα της Τροχαίας- Μουσική- Ο έχων το Γενικόν Πρόσταγμα- Στρατιωτικά Τμήματα- αι Λαμπάδες- οι Φανοί- τα Ιερά Εξαπτέρυγα- και ο Σταυρός- Οι Διάκονοι και οι Ιερείς της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με άπασαν την Διακονικήν ή την Ιερατικήν αυτών Στολήν- Δύο Διάκονοι μετά Δικηροτρική- Οι Επίσκοποι- Οι Μητροπολίται- Δύο Διάκονοι μετά Δικηροτρικήρων- Ο Τοποτηρητής- Ο Εκκλησιάρχης- Ο Γραμματεύς-Οι κρατούντες τα Παράσημα Αρχιμανδρίται- Η Σορός επί Κιλλίβαντος- Οι κρατούντες τας Τέσσαρας Ταινίας του Φερέτρου Αρχιερείς- Οι φέροντες το Πένθος Τρεις Αρχιερείς- Ο Πρωτοσύγκελλος και οι άμεσοι Συνεργάται Αυτού- Ο Οδηγός του Αυτοκινήτου του Αρχιεπισκόπου- Οι άμεσοι Συγγενείς του Νεκρού- Οι Αντιπρόσωποι των Ορθοδόξων Εκκλησιών- Οι Εκπρόσωποι της Ελληνικής Πολιτείας, οι Πρέσβεις των Ορθοδόξων Κρατών κλπ., ως το επίσημον «Προβάδισμα» του Κράτους καθορίζει, και ο Πιστός του Θεού Λαός. Η Ταφή γίνεται εις το Πρώτον Νεκροταφείον Αθηνών, ειδοποιουμένου προς τον σκοπόν αυτόν του Δήμου Αθηναίων άμα τη Εκδημία του Αρχιεπισκόπου, ως ήδη ανωτέρω εσημειώθη,. Αι υπό των Ενόπλων Δυνάμεων αποδιδόμεναι Τιμαί και κατά την Ταφήν του Αρχιεπισκόπου Αθηνών είναι εκείναι του Πρωθυπουργού εν ενεργεία, ως και ανωτέρω δια την κηδείαν Αυτού εσημειώθη.[/size]

Τελικά, να γιατί επι 2.000 χρόνια κάνουν κουμάντο στον κόσμο. Κάποιος έστρωσε τον κώλο του χάμω, και κάθησε καί έγραψε όλη αυτή την περιγραφή (τμήμα της μόνο βάζω εδώ - δέσ' τε το ορίτζιναλ πόστ του Δημήτριου).
Ποιά άλλη μορφή εξουσίας έχει τέτοιο σύστημα?

(Πριν μήνες που αρπάχτηκα με κάποιους στο ΚΑΤ, έφτασα μέχρι το διοικητή του και του είπα: "Δώσε μου να δώ τον κανονισμό λειτουργίας" (υπ' όψιν ότι στο ΚΑΤ διαφημίζεται με τεράστιες ταμπέλες στους τοίχους το σύνθημα "Τηρείτε τον Κανονισμό. Βοηθείστε μας να λειτουργήσουμε το νοσοκομείο σωστά"). ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ κανονισμό να μου δείξουν.
Κοι οι παπάδες έχουν καταγράψει ακόμα και το με ποιά σειρά θα περπατάνε τα εξαπτέρυγα. Σε μια περίπτωση που παρουσιάζεται μια φορά στα 20 χρόνια!)

psaxnw(1)

Μέλος
Εγγρ.
11 Απρ 2006
Κριτικές
5
Like
31
Πόντοι
16
Αλλά για πές μου εσύ ρε μάστορα με το ωραίο κωλαράκι στο άβαταρ. Πως μπορείς και κρίνεις τον καθένα?

1)Γιατί έτσι γουστάρω ρε μάγκα. Προεδρευομένη σημοκρατία δεν έχουμε; Η μήπως θα πάρω και την άδεια της κυρά Μαριγώς και του κυρ Λάμπρου. Ρε κοίτα κάτι φασισταριά που θα μπουν νταβάδες στ αρχίδια μας.

Τολμάς να αποκαλείς φρενοβλαβής και βλάκες όλους αυτούς που κάθονται με τις ώρες μέσα στο κρύο για να κάνουν κάτι που πιστεύουν?
2)Ναι ρε τολάμω. Τραβάς κάνα ζόρι; Τους χρωστάω τίποτα ρε; Μου χρωστάνε; 

3)Ευτυχώς που δεν είμαι τρίχα απ αυτά τα μουνιά. Αργόσχολοι, τεμπέληδες πάτε να προσκυνάτε πτώματα, εξωγήινους και ότι άλλο θέλετε.

4)Έγώ είπα ότι δεν έχει όριο. Και μαζί μ αυτή και η υποτέλειά σου. Υπήκοε και υποταγμένε του δήθεν και του πρέπει.

Δημοκρατία μόνο στα λόγια τιποτένιοι αυλικοί, και επαγγελματίες πιπαδόροι.
1)Η Δημοκρατια σου δινει το δικαιωμα να χαρακτηριζεις οποιον γουσταρεις ελευθερα με οτι χαρακτηρισμο θελεις?τα χεις μπερδεψει λιγο περσονα!!!
2)Να μην τολμας παντα να κρινεις,λιγος σεβασμος σε ανθρωπους εστω και σε θεσμους που διαφωνουμε δεν ειναι κακος...
3)Το οτι καποιος παει να χαιρετησει εναν ανθρωπο που αγαπησε οτι και οποιος να ηταν αυτος δεν σημαινει οτι ειναι αργοσχολος και τεμπελης...
4)Δεν ειναι υποτελης και υποταγμενος οποιος εχει καποιες αρχες και πιστευο που διαφωνουν με τα δικα σου....

Για μενα τα δικα σου λεγομενα,ειναι αναρχικα, ψευτομαγκιορικα κι επαναστατικα του κολου αλλα επειδη εχουμε δημοκρατια δεν εχω το δικαιωμα να στα χωνω με οποιον τροπο γουσταρω!!!

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΚΑΡΙΣΤΕ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΕ....Προσωπικα δεν ειμαι φαν τις Εκκλησιας,εχω να παω απ την κηδεια του παππου μου και θα παω ποιος ξερει ποτε...Αλλα μονο και μονο που εσπασες την ψευτοσεμνοτυπια των παπαδων με το καλεσμα σου στην Εκκλησια των νεων με οποια εμφανιση να εχουν,αυτο μετρησε για μενα....

cretan335

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
1
Πόντοι
66
Δε τα ξέρω Κρητικέ, διότι στ' αρχίδια μου. Δε πρόκειται εγώ ποτέ να ιδρύσω αίρεση ή θρησκεία, οπότε δε μ' ενδιαφέρει ποιά είναι η διαδικασία.

Αλλά μου τη σπάει να θεωρείται η αρχιεπισκοπή κάποιας μορφής "αρχή", η οποία δικαιούται να "ελέγξει" κάθε φουκαρά που έχει άλλη άποψη. Είτε αυτός είναι μουσουλμάνος, είτε ιεχωβάς, είτε βουδιστής, είτε μορμόνος. Εγώ όλους (και την αρχιεπισκοπή παρέα) σε ένα καζάνι τους βάζω. Σε αυτούς που διαπραγματεύονται ανύπαρκτα πράματα. Δικαίωμά τους. Αλλά να είναι όλοι ίσοι (απένεντι στο νόμο και την πολιτεία), όχι κάποιος απ αυτούς να μπορεί να είναι ο "γαμάω" τους υπόλοιπους.

Όσο για το "γραμμή άμυνας" που γράφεις, άμυνα απέναντι σε ποιόν "εχθρό" εννοείς?
Την γραμμή άμυνας την αναφέρω ολίγον τι περιπαικτικά. Θυμάμαι να έχω διαβάσει, πρόσφατα όταν ανέκυψε η ανέγερση τεμένους στην Αθήνα, οτι όποια θρησκεία ενδιαφέρεται να δραστηριοποιηθεί στην Ελλάδα πρέπει να περάσει απο την Αρχιεπισκοπή πρώτα. Τώρα να την πούμε, την Αρχιεπισκοπή, αδειοδότη ή ρυθμιστή? Δεν φτάνουν μέχρι εκεί οι γνώσεις μου...
Και αν προσέξεις λίγο το όλο θέμα για το τέμενος θα δείς οτι η Αρχιεπισκοπή προτείνει τοποθεσίες για το που θα κτιστεί.

BTW, μην βάλεις τώρα τηλεόραση.....θα τα ξεριζώσεις  :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Το Εκκλησιαστικό πρωτόκολλο και ... Λίγα λόγια για αύριο ...

ΟΣΑ ΔΕΙ ΠΑΡΑΦΥΛΛΑΤΕΣΘΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΜΙΑΝ, ΚΗΔΕΙΑΝ ΚΑΙ ΤΑΦΗΝ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Αναθέτει την σφράγισιν των Ιδιαιτέρων Δωματίων του Αρχιεπισκόπου τη Νομική Υπηρεσία της Εκκλησίας της Ελλάδος, ήτις φροντίζει και δια τα Άμφια, την Βιβλιοθήκην και το Μουσείον Αυτού, συμφώνως ταις κειμέναις και ισχυούσαις εκάστοτε διατάξεσιν.

Σφράγιση των ιδιαιτέρων δωματίων λοιπόν.....
Ιδιαίτερη σπουδή βλέπω προβλέπεται. Γιατί άραγε;

Και ενώ για τα υπόλοιπα καθορίζεται και η παραμικρή λεπτομέρεια, η ΑΠΟσφράγιση πότε γίνεται;

ιστ) Δέχεται, Συνεδριάζουσα, τα Συλλυπητήρια του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, υποβαλλόμενα Ταύτη υπό Ειδικού Εκπροσώπου Αυτού, ως και της Ελληνικής Κυβερνήσεως δια του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Ωραία ανεξιθρησκία και λαϊκό Κράτος έχουμε....

Ο επίσημος εκπρόσωπος της Ελληνικής Δημοκρατίας, που αντιπροσωπεύει όλους του πολίτες ανεξάρτητα από τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις και ο Υπουργός Παιδείας που είναι υπεύθυνος για την εκπαίδευση όλων των πολιτών αυτής της χώρας πρέπει να υποβάλλουν Συλληπητήρια δια ζώσης σε συνάθροιση κάποιων ρασοφόρων γιατί αυτοί έτσι θέλουν.

5. Η Νεκρώσιμος Τελετική Πομπή σχηματίζεται ως εξής: Μοτοσυκλετισταί- Αυτοκίνητα της Τροχαίας- Μουσική- Ο έχων το Γενικόν Πρόσταγμα- Στρατιωτικά Τμήματα- αι Λαμπάδες- οι Φανοί- τα Ιερά Εξαπτέρυγα- και ο Σταυρός- Οι Διάκονοι και οι Ιερείς της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με άπασαν την Διακονικήν ή την Ιερατικήν αυτών Στολήν- Δύο Διάκονοι μετά Δικηροτρική- Οι Επίσκοποι- Οι Μητροπολίται- Δύο Διάκονοι μετά Δικηροτρικήρων- Ο Τοποτηρητής- Ο Εκκλησιάρχης- Ο Γραμματεύς-Οι κρατούντες τα Παράσημα Αρχιμανδρίται- Η Σορός επί Κιλλίβαντος- Οι κρατούντες τας Τέσσαρας Ταινίας του Φερέτρου Αρχιερείς- Οι φέροντες το Πένθος Τρεις Αρχιερείς- Ο Πρωτοσύγκελλος και οι άμεσοι Συνεργάται Αυτού- Ο Οδηγός του Αυτοκινήτου του Αρχιεπισκόπου- Οι άμεσοι Συγγενείς του Νεκρού- Οι Αντιπρόσωποι των Ορθοδόξων Εκκλησιών- Οι Εκπρόσωποι της Ελληνικής Πολιτείας, οι Πρέσβεις των Ορθοδόξων Κρατών κλπ., ως το επίσημον «Προβάδισμα» του Κράτους καθορίζει, και ο Πιστός του Θεού Λαός.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου του Αρχιεπισκόπου;;;;;;; 
Και γιατί όχι και ο αρχιμάγειρας;;;

Αυτό το κλπ για τους πρέσβεις πολύ αόριστο μου φαίνεται. Γιατί χλωμό το βλέπω να προσκαλούνε τον πρέσβυ της Ιταλίας και της Γαλλίας ή της Ισπανίας.

Να και κάτι που δεν το ξέραμε, η Εκκλησία της Ελλάδος συνεδριάζει και καθορίζει το επίσημο "ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ" των κρατών. Όλου του Κόσμου υποθέτω.
Η Σερβία πρώτη, η Ουκρανία δεύτερη (λέω τώρα),.... το Βανουάτου δέκατο... και το Ισραήλ, φαντάζομαι τελευταίο.

Όποιος δει την τελετή παρακαλούμε να μας ενημερώσει για τους πρέσβεις που παρέστησαν και το επίσημο προβάδισμα.

11. Εκδίδεται αυθημερόν Δελτίον Τύπου.

Ναι, αυτό μας μάρανε τώρα......
Μην και δεν το πάρει κανένας είδηση.

Επισκέπτης
ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΝΘΩ.

Γιατί θυμήθηκα τον παππού μου τον συγχωρεμένο.
Γιατί είδα στον δρόμο ανθρώπους να ζητιανεύουν.
Γιατί είδα στην γειτονιά μου πέθανε ένα δεκαεξάχρονο παιδί (δεν ξέρω από τι).
Γιατί θυμήθηκα το σκυλάκι μου που κάποιοι καλοθελητές του έριξαν φόλα.
Που βλέπω τον πολιτισμό να εξαφανίζεται όταν οι άνθρωποι διαλέγονται και έχουν μάθει να βρίζονται γεμάτοι εγωισμό, θυμό, κατάθλιψη και ακρότητες.
Γιατί εξακολουθώ να φοβάμαι για το μέλλον μου σε ένα κόσμο που η μοναξιά είναι η μόνη αλήθεια που μπορεί να νοιώσει και ο πιο άχρηστος πολίτης.

ΧΘΕΣ ΠΕΝΘΟΥΣΑ.

Για την ανύπαρκτη παιδεία μας.
Για τους ανθρώπους που βιάζονται να πάνε στις δουλειές τους
Για τις καταστροφές που γίνονται στο περιβάλλον
Γιατί ο θάνατος δεν σταματάει πια το μίσος και την αλαζονεία.
Που ο κόσμος έχει μπερδέψει τα σημαντικά από τα ασήμαντα.
Γιατί κανείς δεν προσπαθεί να βελτιώσει τον εαυτό του αλλά προσπαθεί να γίνει όμοιος με τους χειρότερους.
Γιατί  πολλοί αγοράζουν το φρι και όχι και ένα βιβλίο.
Γιατί ο τζίρος του σεξ ανεβαίνει και η φτώχεια επίσης.
Για τα πρωτόκολλα
Για τον φασισμό

ΑΥΡΙΟ ΠΕΝΘΩ

Για τα παιδιά που μεγαλώνουν σε αυτόν τον κόσμο

stabit

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2007
Like
3
Πόντοι
16
ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΝΘΩ.

Γιατί θυμήθηκα τον παππού μου τον συγχωρεμένο.
Γιατί είδα στον δρόμο ανθρώπους να ζητιανεύουν.
Γιατί είδα στην γειτονιά μου πέθανε ένα δεκαεξάχρονο παιδί (δεν ξέρω από τι).
Γιατί θυμήθηκα το σκυλάκι μου που κάποιοι καλοθελητές του έριξαν φόλα.
Που βλέπω τον πολιτισμό να εξαφανίζεται όταν οι άνθρωποι διαλέγονται και έχουν μάθει να βρίζονται γεμάτοι εγωισμό, θυμό, κατάθλιψη και ακρότητες.
Γιατί εξακολουθώ να φοβάμαι για το μέλλον μου σε ένα κόσμο που η μοναξιά είναι η μόνη αλήθεια που μπορεί να νοιώσει και ο πιο άχρηστος πολίτης.

ΧΘΕΣ ΠΕΝΘΟΥΣΑ.

Για την ανύπαρκτη παιδεία μας.
Για τους ανθρώπους που βιάζονται να πάνε στις δουλειές τους
Για τις καταστροφές που γίνονται στο περιβάλλον
Γιατί ο θάνατος δεν σταματάει πια το μίσος και την αλαζονεία.
Που ο κόσμος έχει μπερδέψει τα σημαντικά από τα ασήμαντα.
Γιατί κανείς δεν προσπαθεί να βελτιώσει τον εαυτό του αλλά προσπαθεί να γίνει όμοιος με τους χειρότερους.
Γιατί  πολλοί αγοράζουν το φρι και όχι και ένα βιβλίο.
Γιατί ο τζίρος του σεξ ανεβαίνει και η φτώχεια επίσης.
Για τα πρωτόκολλα
Για τον φασισμό

ΑΥΡΙΟ ΠΕΝΘΩ

Για τα παιδιά που μεγαλώνουν σε αυτόν τον κόσμο
Γιατι τοσο μαυρα πρωι, πρωι :huh:

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
BTW, μην βάλεις τώρα τηλεόραση.....θα τα ξεριζώσεις 

ΟΛΑ
Μα ΟΛΑ τα κανάλια έχουν την κηδεία.

Εκτός του SKAI (προς τιμήν τους).

*Και το HIGH channel είχε μια περίεργη εκπομπή για το πόσο απάτη είναι ο Πάπας, και πως προσπαθεί να "ρίξει" τους δικούς μας στις συνεννοήσεις που γίνονται...

giorgospapa

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2006
Κριτικές
10
Like
39
Πόντοι
2.157
ΟΛΑ
Μα ΟΛΑ τα κανάλια έχουν την κηδεία.

Εκτός του SKAI (προς τιμήν τους).

*Και το HIGH channel είχε μια περίεργη εκπομπή για το πόσο απάτη είναι ο Πάπας, και πως προσπαθεί να "ρίξει" τους δικούς μας στις συνεννοήσεις που γίνονται...
μπεεεεεεεεεεεεε

μπεεεεεεεεεεεεεεεε

μπεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
[size=10pt]Γιατί  πολλοί αγοράζουν το φρι και όχι και ένα βιβλίο.[/size]

Μπάϊ δι γουέι το αγόρασα και εγώ (γιατί έγραφε για το site).

Φρίκη.

Αλλά βλέπεις, είναι 200 σελίδες και κάνει (μόνο) 2€.

Όταν (π.χ.) τα βιβλιαράκια του Αρκά είναι 70 σελίδες και κάνουν 8,50.
Και ένα βιβλίο (όχι σκίτσα) 400 σελίδων κάνει 30 (πρόσφατα αγόρασα).

neo123

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουλ 2006
Κριτικές
6
Like
0
Πόντοι
1
Πώς αλλάζουν όμως τα πράγματα. Ενώ η ζωή του με άφησε αδιάφορο, ο θάνατός του με έφερε ποιο κοντά στα Θεία! Έκανα δύο ώρες να φτάσω στη δουλειά μου (λόγο της κηδείας) και τους Χρηστούς και τις Παναγίες που κατέβασα δεν τους έχω κατεβάσει σε όλη μου τη ζωή.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom