ΩΠΑ!
Κάνεις λάθος.
Οι "βαθμοί ποινής" πάνε στον οδηγό (στο δίπλωμα του), και όχι στον αριθμό αυτοκινήτου.
Επομένως (με τη λογική πάω), δεν μπορεί κάποιος (μπάτσος, διοικητής του, όποιος θέλεις) να "ρίξει" βαθμούς ποινής σε κάποιον οδηγό, επειδή βρήκε κάπου παρκατισμένο / παρατημένο ένα αυτοκίνητο ΧΩΡΙΣ οδηγό. Δεν ξέρει ποιος οδηγός το άφησε.
Δεύτερον (να στο πάω και τυπικά):
Διάβασε τον ΚΟΚ (ΦΕΚ τεύχος Β', Αρ. φύλλου 623 της 25 Απρ. 2007), και θα δεις για ποιες παραβάσεις επιβάλλονται ποιες ποινές βαθμών. Θα δεις εκεί ότι για παραβίαση των πινακίδων (Ρ-39, Ρ-40, Ρ-41 και Ρ-42 - αυτές είναι οι πινακίδες απαγόρευσης στάσης ή στάθμευσης) ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ καμμία ποινή. Δεν αναφέρονται καν στο νόμο. Και ο λόγος, είναι προφανώς αυτός που έγραψα πιο πάνω: Παρατημένο αυτοκίνητο δεν στοχοποιεί οδηγό.
Το ΦΕΚ μποορείς να το δεις εδώ
Και τις πινακίδες (αν δεν τις ξέρεις) εδώ:
Επομένως αυτό που λες δεν στέκει. Μη γράφουμε ότι μας κατέβει.
Αυτό που σου λέω έχει (διαφορά οδηγού-οχήματος) έχει κι άλλες εφαρμογές, και θα σου πω ακόμα μία:
Α' σκέλος της ιστορίας:
Έχω ένα πολύ γρήγορο αυτοκίνητο (250kmh τελική).
Κάποια φορά πήγαινα από την Αττκή Οδό στο αεροδρόμιο και βιαζόμουν πολύ (είχα αργήσει σε ένα ραντεβού να πάρω ξένον άνθρωπο).
Δεν είχε κίνηση. Το πλάκωσα (περί τα 200 ίσως).
Με έπιασε μια κάμερα απ' αυτές που έχουν στην ευθεία πριν από τον ALPHA (Κάντζα? κάπως έτσι λέγεται η περιοχή). Την είδα την κάμερα, γιατί το μάτι μου πήρε είδηση τη φλασιά στον καθρέφτη. Κατάλαβα ότι θα μου στείλουν κλήση.
Β' σκέλος της ιστορίας:
Έχω μια καλή φίλη, 50-55 ετών (σύζυγος φίλου, μητέρα κλπ) που όταν ήταν στα 25 της είχε βγάλει δίπλωμα οδήγησης. Από τότε ΠΟΤΕ δεν οδήγησε. Δεν "το είχε", δεν της άρεσε, πάντα την κουβάλαγαν, 30 χρόνια τώρα έχει το δίπλωμα και δεν το χρησιμοποιεί.
Γ' σκέλος της ιστορίας:
Ήρθε στο σπίτι μου ειδοποιητήριο (με φωτογραφία απ' την κάμερα - τα αυτοκίνητο είναι στο όνομα μου) από πίσω, η πινακίδα του φαινόταν, όπως φαινόταν και η ταχύτητα που έπιασε το ραντάρ (204kmh). Στη φωτογραφία δεν φαίνεται η φάτσα του οδηγού (είναι πάντα από πίσω).
Το ειδοποιητήριο έλεγε "Πληρώστε τόσα (δε θυμάμαι πια πόσα ήταν - πολλά πάντως) και φέρτε άδεια και δίπλωμα για 2 μήνες".
Δ' σκέλος (και τέλος) της ιστορίας:
Συνεννοήθηκα με τη φίλη μου, και δήλωσα ότι της είχα δώσει το αυτοκίνητο.
Έστειλαν σε αυτήν την δίμηνη αφαίρεση, τους το πήγε για 2 μήνες (εγώ πλήρωσα το πρόστιμο βέβαια), και γλύτωσα το δίπλωμα, που θα με γαμούσε αν μου το έπαιρναν, γιατί μαζί πλέον είναι και της μηχανής (ένα δίπλωμα που κάνει και για τα δυο), και πράγματι ρισκάρεις αν σε πιάσουν να οδηγάς με αφαιρεμένο δίπλωμα. Είναι ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ από το να σε πιάσουν και να μην έχεις βγάλει ποτέ.