Chevalier Fidèle
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 1 Ιαν 2007
- Κριτικές
- 1
- Like
- 304
- Πόντοι
- 386
απλοική ανάλυση καφενείου.
Γιατι τι δεν ειναι ετσι?
απλοική ανάλυση καφενείου.
Ξέρεις ποιο είναι το πρόβλημά σου; Έχεις ακούσει τόσες φορές πως "αριστερά" σημαίνει κοινωνική ευαισθησία και "δεξιά" κοινωνική αναλγησία, που στο τέλος το πίστεψες!
Διότι εγώ θεωρώ πως πλέον το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει και σε κάθε περίπτωση είμαι περήφανος που και δεξιός είμαι και κοινωνικά ευαίσθητος, με την έννοια πως στη δουλειά μου ΠΟΤΕ μου δεν κορόιδεψα κάποιον για να του πάρω λεφτά, σε αντίθεση με πολλούς "αριστερούς" συνεδέλφους μου ΙΔΙΩΣ του δημόσιου τομέα!
Λοιπόν χωρίς πλάκα εγώ θέλω να πέσει η κυβέρνηση με αιτία (αφορμή θέλεις;) την ΕΡΤ να δούμε τί γέλια θα γίνουν στις εκλογές που θα ακολουθήσουν!
Ξέρεις ποιο είναι το πρόβλημά σου; Έχεις ακούσει τόσες φορές πως "αριστερά" σημαίνει κοινωνική ευαισθησία και "δεξιά" κοινωνική αναλγησία, που στο τέλος το πίστεψες!
Διότι εγώ θεωρώ πως πλέον το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει και σε κάθε περίπτωση είμαι περήφανος που και δεξιός είμαι και κοινωνικά ευαίσθητος, με την έννοια πως στη δουλειά μου ΠΟΤΕ μου δεν κορόιδεψα κάποιον για να του πάρω λεφτά, σε αντίθεση με πολλούς "αριστερούς" συνεδέλφους μου ΙΔΙΩΣ του δημόσιου τομέα!
Σωστα όλα αυτά που γράφετε. Δεν εξηγούν όμως γιατί το κράτος που έχει πρόβλημα με τα δημοσιονομικά του, αντί να περιοριστεί μόνο σε αυτά, επεμβαίνει με π.ν.π στον ιδιωτικό τομέα. Κανονικά θα έπρεπε (προκειμένου να μικρύνει το κράτος) να καταστήσει τον ιδιωτικό τομέα πιό ελκυστικό για τον εργαζόμενο. Παρ΄όλα αυτά κάνει ό,τι μπορεί για το αντίθετο.
όχι.Γιατι τι δεν ειναι ετσι?
παπάρια κατανοείς. Οταν μείνεις άνεργος θα κατανοήσεις.
Είναι σαν τους τύπους που όταν σπας το πόδι σου λένε.
Πονάς ε; καταλαβαίνω. Βεβαίως ποτέ δεν το έχουν σπάσει. Και όταν το σπάσουν πέφτει το δάκρυ κορόμηλο.
ποιός την επιβάλλει την αναγκαιότητα;Ακριβως. Αλλα αυτο δε σημαινει οτι επειδη το κρατος κανει λαθος σε αυτο το ζητημα, οτι γενικα κανει λαθος ως προς την αντιμετωπιση του στο αλλο σκελος που ειναι ο περιορισμος του δημοσιου τομεα. Που δεν ειναι ουτε καν " λαθος" ή " σωστό", ειναι απλα αναγκαιοτητα επιβαλλομενη εκ των πραγματων...
όχι.
κατά την γνώμη μου.
η αλήθεια είναι κάπου στη μέση και είναι πιο σύνθετη από όσο την παρουσιάζεις.
όταν δε, θα φτάσεις εδώ που παραθέτω και δεν θα έχεις να προπληρώσεις θα είναι αργά να καταλάβεις τις μαλακίες που έγραφες:
Electricity prepayment meters rolled out in Ghana
12 December 2012 - Electrometer Company (GEM) has deployed over 350,000 credit meters and about 440,000 prepayment meters in several parts of Ghana, including Koforidua, Ho, Takoradi, Sekondi, Cape Coast, Kasoa, Accra and Tema.
Duke Nelson, deputy director of IT and projects at GEM, told Ghana Business News that the company supplies single-phase credit electromechanical meters, three-phase credit electromechanical meters, single-phase multi-tariff tamper-proof electronic credit meters, three-phased multi tariff tamper-proof electronic credit meters, single phase pre-paid electro-cash meters and three-phased pre-paid electro-cash meters.
GEM also undertakes supply of prepayment and electromechanical meters, management of smart cards and software of prepayment systems, supply of smart cards for prepayment system and the supply of disposable cards for recharging vending stations.
Through its strategic partner Elsewedy Electrometer, Egypt, GEM says it has gained the technology, skill and capacity to introduce new generations of electronic meters to the Ghanaian and west African markets, with Elsewedy Electrometer being ranked the fifth largest meter company in the world in sales value. It supplies meters to 70% of all African countries.
ή μπορεί να συμφωνούσα και να μη χρειαζόταν να σου κάνω πατ πατ στην πλάτη για να σου τονώσω κι άλλο τον εγωισμό που μάλλον το έχεις περισσότερο ανάγκη απο τον διάλογο.Όταν κάποιος πάει με σπασμένο πόδι στο γιατρό ο γιατρός ασφαλώς και οφείλει να κατανοεί το μέγεθος του πόνου του, για να τον ανακουφίσει άμεσα, αλλά ταυτόχρονα να μην "συμπάσχει", για να τον αντιμετωπίσει σωστά εν συνεχεία.
Την συνέχεια βέβαια του παρατιθέμενου ποστ μου την αντιπαρήλθες, προφανώς επειδή δεν σε βόλευε. ;)
Παλληκαρι μου το να μην ανεχομαι υπερσπαταλη και ρεμουλες και οτιδηποτε αλλο σαπιο στο δημοσιο τομεα και να απαιτω αυτος να υπαρχει και να ειναι ΕΥΡΥΘΜΟΣ δε συνεπαγεται αναγκαστικα οτι θα φτασω ως εκει. Καπου κανεις λογικα αλματα.
Δεν θελω να φτασω εκει. Στο μεταξυ ειμαι σε αλλο σημειο που επισης δεν θελω να ειμαι. Οταν ειναι να φτασω εκει το συζηταμε. Για την ωρα δεν ειμαι εκει, ειμαι αλλου
ποιός την επιβάλλει την αναγκαιότητα;
εγώ θέλω ένα νοικοκυρεμένο κράτος που θα κρατήσει στον έλεγχό του τα βασικά αγαθά του νερού, του ρεύματος, της υγείας, της παιδείας και της ενημέρωσης.
Η παράδοση σε ιδιώτες όλων των παραπάνω θα οδηγήσει ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ στην εξαθλίωση του 95% του πληθυσμού όπως έγινε ΣΤΗ ΣΥΝΤΡΗΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ.
Απλά στην Ελλάδα οι λοφοί της τελευταίας 30ετίας που δεν έχουν ζήσει ακόμα την εξαθλίωση των πολυεθνικών σε φτωχές χώρες νομίζουν ότι εάν έρθουν οι ιδιώτες θα σωθεί η αστική τάξη.
Ετσι νόμιζαν και οι λατινοαμερικάνοι και τώρα κλαίνε με μαύρο δάκρυ.
μαγκιά σου.
αν και με το μοντέλο του δεξιού πλούσιου ξανθόπουλου που έκανε περιουσία ως τίμιος βιοπαλαιστής ποτέ δεν μπόρεσα να συμφιλιωθώ.
Ακριβως. Αλλα αυτο δε σημαινει οτι επειδη το κρατος κανει λαθος σε αυτο το ζητημα, οτι γενικα κανει λαθος ως προς την αντιμετωπιση του στο αλλο σκελος που ειναι ο περιορισμος του δημοσιου τομεα. Που δεν ειναι ουτε καν " λαθος" ή " σωστό", ειναι απλα αναγκαιοτητα επιβαλλομενη εκ των πραγματων...
Λαθος κανεις και αυτο φαινεται απο το γεγονος οτι ο ιδιωτικος δανεισμος στην Ελλαδα ηταν απο τους μικροτερους στην Ευρωπη. Εξαλλου δεν εχει σημασια αυτο, ο καθενας ειναι υπευθυνος για τις επιλογες του. Δεν εισαι υποχρεωμενος να δανειστεις η να καταναλωσεις, να πληρωσεις φορους ωστοσο εισαι.
Αλλό πάλι και τούτο...
Εγραψα πουθενά ότι ότι τι κράτος δεν πρέπει να διευθετήσει τα δημοσιονομικά του;
Αυτό που έγραψα είναι ότι με τις παρεμβάσεις του στον ιδιωτικό τομέα, αντί να τον κάνει πιό ελκυστικό (προκειμένου να τον προτιμούν οι εργαζόμενοι), τον πήδηξε εντελώς.
Θα είναι φαίνεται ανάδρομος ο Ερμής σήμερα... Δεν εξηγείται αλλιώς.
μα το νταβαντουρι δεν συμβαινει για την διατηρηση των υψηλων μισθων στην ερτ...ΚΑΤΙ ΛΑΘΟΣ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ....ΤΟ νταβαντουρι συμβαινει γιατι οπως παει το πραγμα μας οδηγουν ΕΝΑΝ ΕΝΑΝ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΤΟΥ ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ...Το πρώτο είναι αναμφισβήτητα λυπηρό και σε καταννοώ.
Το δεύτερο ομως είναι λάθος, που δεν θέλουμε να καταλάβουμε! Οπότε πάμε πάλι από την αρχή με απλά νούμερα.
Σήμερα στην χώρα έχουμε ΑΕΠ 170 δις και ετήσιες ανάγκες δημοσίου 80 δις. Αυτό σημαίνει πως για κάθε ευρώ που παράγει ο ιδιωτικός τομέας (ο οποίος ανεξάρτητα αν σου αρεσε ή όχι κι αν είναι και "καλός" ή όχι, θα συμφωνήσεις πως είναι ο μόνος που παράγει για να καταναλώνει ο δημόσιος) το κτάτος παίρνει το μισό!
Ε, μ' αυτή τη σχέση όντως δεν θα υπάρξη επίλυση της ύφεσης και της ανεργίας για τον απλούστατο λόγο πως κανένας δεν θα βρεθεί κορόιδο να επενδύσει τα λεφτά του στην Ελλάδα για να του παίρει το κράτος τα μισά κέρδη.
Οπότε αφού άμεσα δεν μπορούμε να αυξήσουμε το ΑΕΠ το στοιχειώδες που πρέπει να κάνουμε είναι να μειώσουμε τις δαπάνες του δημοσίου. Αυτό μας φωνάζει τόσα χρόνια το ΔΝΤ, αλλά ο Μανιτάκης προχωρούσε με ένα βήμα μπρος-δυο βήματα πίσω.
Κι όσο αυτό θα συνεχίζεται εσύ θα παραμένεις άνεργος, αλλά οι υψηλόμισθοι της ΕΡΤ πρέπει να κρατήσουν και την θέση τους και τις απολαβές τους!
Η περιγραφή σου ισχύει βέβαια.
Αλλά είμαι σίγουρος ότι γνωρίζεις ταυτόχρονα και τι σημαίνει "φούσκα".
Η δημιουργία ανορθολογικών, στρεβλών υπεραξιών, χωρίς σταθερές βάσεις και ορθολογική δομή.
Ειδικά το πέρασμα από την δραχμή στο ευρώ ήταν άνευ προηγουμένου (και χωρίς να υποστηρίζω την επιστροφή στη δραχμή).