Νέα

Κλείσιμο ΕΡΤ-ΝΕΡΙΤ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 8K
  • Εμφανίσεις 181K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Ποιο νομίζετε πως πρέπει να είναι το νέο όνομα της ΝΕΡΙΤ (πρώην ΕΡΤ) ?

• ΤΗΛΕΜΙΖΑ

Ψήφοι: 11 13,3%
  • ΤΗΛΕΜΑΣΑ

Ψήφοι: 25 30,1%
  • ΤΗΛΕΦΑΓΑΝ

Ψήφοι: 5 6,0%
  • ΤΗΛΕΒΥΣΜΑ

Ψήφοι: 19 22,9%
  • ΝΕΡΙΤ

Ψήφοι: 2 2,4%
  • ΔΓ (απο το ΝΕΡΙΤ καλύτερο ειναι ρε φίλε)

Ψήφοι: 3 3,6%
  • Αλλο..(προσδιορίστε με post)

Ψήφοι: 2 2,4%
  • Χέστηκα πως θα την πείτε

Ψήφοι: 16 19,3%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    83

Kurtinaitis

Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2010
Like
0
Πόντοι
16
Τον ιδιωτικο τομεα ομως τον πληρωνει το εκαστοτε αφεντικο οχι ο φορολογουμενος. Αρα προβλημα του αν εχει οποιον θελει στην εταιρεια του. Αλλωστε συγκυριακα μπορει να ειναι οπως τα λες η οχι. Ενω ο κρατικος ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ειναι ετσι.
Αν τωρα ειναι κρατικοδιαιτος αυτο ειναι ακομη ενα απο τα κακα του κρατισμου.
Η δε εξυγιανση του δημοσιου θα επιφερει λιγοτερες δημοσιες δαπανες, για αυτο γινεται αλλωστε. Πραγμα που σημαινει λιγοτερες αναγκες για φορους ( εκτος και αν ειναι να μαζεουν φορους για να τους βαζουν σε σεντουκια), λιγοτερες αναγκες για δανεισμο κλπ.
Με λιγοτερους φορους εχεις περισσοτερες επενδυσεις κλπ κλπ.

απλοική ανάλυση καφενείου.

Kurtinaitis

Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2010
Like
0
Πόντοι
16
Καλα απο την αλλη μην εισαι ακριβως σιγουρος οτι οι ψηφοφοροι του ΠΑΣΟΚ θελουν πολυ διαφορετικα πραγματα ( στις τελευταιες εκλογες αυτοι που ψηφισαν ΠΑΣΟΚ εννοω ).

δεν κάνουμε το μέντιουμ εδώ.

αν και απο τα δημοσκοπικά ποσοστά του πασόκ που μέσα σε 1 χρόνο έχει απωλέσει τα 2/3, μάλλον οι ψηφοφόροι του δεν έχουν την ίδια αποψη με τον αρχηγό τους.

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
37.466
Πόντοι
25.467
Τον ιδιωτικο τομεα ομως τον πληρωνει το εκαστοτε αφεντικο οχι ο φορολογουμενος. Αρα προβλημα του αν εχει οποιον θελει στην εταιρεια του. Αλλωστε συγκυριακα μπορει να ειναι οπως τα λες η οχι. Ενω ο κρατικος ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ειναι ετσι.
Η δε εξυγιανση του δημοσιου θα επιφερει λιγοτερες δημοσιες δαπανες, για αυτο γινεται αλλωστε. Πραγμα που σημαινει λιγοτερες αναγκες για φορους ( εκτος και αν ειναι να μαζεουν φορους για να τους βαζουν σε σεντουκια), λιγοτερες αναγκες για δανεισμο κλπ.

Σωστα όλα αυτά που γράφετε. Δεν εξηγούν όμως γιατί το κράτος που έχει πρόβλημα με τα δημοσιονομικά του, αντί να περιοριστεί μόνο σε αυτά, επεμβαίνει με π.ν.π στον ιδιωτικό τομέα. Κανονικά θα έπρεπε (προκειμένου να μικρύνει το κράτος) να καταστήσει τον ιδιωτικό τομέα πιό ελκυστικό για τον εργαζόμενο. Παρ΄όλα αυτά κάνει ό,τι μπορεί για το αντίθετο.  

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.738
Πόντοι
1.306
δεν κάνουμε το μέντιουμ εδώ.

αν και απο τα δημοσκοπικά ποσοστά του πασόκ που μέσα σε 1 χρόνο έχει απωλέσει τα 2/3, μάλλον οι ψηφοφόροι του δεν έχουν την ίδια αποψη με τον αρχηγό τους.

αντε παλι τα δημοσκοπικα οι εκλογες κρινουν τα αποτελεσματα και εκλογες γινανε

Εγγρ.
3 Ιουλ 2006
Like
204
Πόντοι
36

Υπάρχει ένα τεράστιο ζήτημα που πρέπει να το συνυπολογίσεις.
Τη φούσκα της ελληνικής οικονομίας την δημιούργησε ο ιδιωτικός τομέας.
Τον φαύλο κύκλο των παράλογων αμοιβών και της υπερκατανάλωσης μέσω του δανεισμού, τα γέννησε η αγορά, όχι το δημόσιο.
Για παράδειγμα, στην ΕΤ, οι σκανδαλώδεις αμοιβές που συζητάτε, δεν γνωρίζετε ότι ήταν απευθείας απότοκο των μεγάλων καναλιών και των αντίστοιχων μεταγραφών.
Η ΕΤ πριν την ιδιωτική τηλεόραση ήταν μία πολύ συντηρητική μισθολογικά, εταιρεία.  

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
37.466
Πόντοι
25.467

King Of East

Μέλος
Εγγρ.
20 Σεπ 2012
Like
8
Πόντοι
6
Αντε και στις επιχειρήσεις σας ευχομαι με ολη μου την καρδιά. Να κλεισουν να μεινετε χωρις δουλεια και σεις με το καλο :grin:

Ετσι. Επισης αν κάποιος στην οικογένεια σου πεθάνει να ευχηθείς να πεθάνουν και κάποιοι απο τις οικογένειες των αλλωνανε για να καταλαβουν τον πονο σου

Eδώ η Erinal σας ρίχνει τη μία τάπα μετά την άλλη..!!

Επειδή σε αυτό το τόπο ο καθένας κοιτάει τη πάρτη του, γι αυτό πάμε κατα διαόλου και καταντήσαμε έτσι..

Εγώ δε λέω ότι δε γινόταν φαγοπότι στην ΕΡΤ και σαφώς έπρεπε να είχε κλείσει χρόνια πρίν..
Άλλα την πληρώσαν και μισθωτοί υπάλληλοι οικογενειάρχες χωρίς να φταίνε σε τίποτα..

Kurtinaitis

Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2010
Like
0
Πόντοι
16
αντε παλι τα δημοσκοπικα οι εκλογες κρινουν τα αποτελεσματα και εκλογες γινανε

σαφώς.

η γνωστή παλαιοπασοκική τακτική.

όταν οι δημοσκοπήσεις μας συμφέρουν είναι απόλυτα αξιοπιστες.

όταν μας ρίχνουν στον κάλαθο είναι μαγειρεμένες και στις εκλογές θα δείξουμε πόσο σάπιο είναι το δημοσκοπικό σύστημα που εμείς καθιερώσαμε.

Παρεμπιπτόντως μιας και θυμάμαι τώρα ΤΟ ΜΟΝΟ κανάλι που έπεσε μέσα στο φιάσκο του 2000 ήταν η ΕΡΤ. Το ίδιο και στο θρίαμβο του 09.

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
11.473
Πόντοι
2.606
...δεν πρόκειται για την ΕΡΤ (να πάει να κουρεύεται η ΕΡΤ), πρόκειται για τον εξευτελισμό και τον εκδιωγμό της Δημοκρατίας από τη χώρα μας και για αυτό που πρόκειται να ακολουθήσει ([size=20pt][/size]ξεπούλημα νερού για παράδειγμα, με ότι αυτό θα συνεπιφέρει για όποιον έχει ενημερωθεί για το θέμα σε παγκόσμιο επίπεδο)εάν καταπιούμε λοιπόν κι αυτό το παράνομο κλείσιμο ενός δημόσιου οργανισμού που έχουμε πληρώσει αρκετά χρήματα για να παραμείνει ανοικτός θα έχουμε στη συνέχεια μία Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου κάθε μέρα και θα αποφασίζουν για το μέλλον μας χωρίς να μας ρωτήσουν. Όχι πως δεν το κάνουν τώρα, αλλά να, κρατούν και κάποια προσχήματα. Γιατί στην ουσία αυτή η ενέργεια της κυβέρνησης δεν είναι τίποτε άλλο από το μία πρόβα τζενεράλε για το τι πρόκειται να ακολουθήσει.
Το σχέδιο είναι το ξεπούλημα όλων των δημόσιων οργανισμών, η συρρίκνωση των εργασιακών δικαιωμάτων, η συσσώρευση του πλούτου σε ιδιωτικές εταιρίες (ρε πού#τη μου, σαν την Παπαρήγα ακούγομαι)και η απόλυτη φιλελευθεροποίηση της κοινωνίας σύμφωνα με τις διδαχές του ελεεινού και τρισάθλιου οικονομολόγου Μίλτον Φρήντμαν.
Θέματα που περιγράφονται πολύ γλαφυρά στο βιβλίο της Ναόμι Κλαίν (ή Ναόμι Κάμπελ όπως είπε και ο Αλέξης σε μία συνέντευξη του στην Κροατία) "Το δόγμα του Σοκ"
Όποιος ενδιαφέρεται να μάθει το σχέδιο που εφαρμόστηκε σε αρκετές χώρες μέχρι σήμερα και τα αποτελέσματα που έφερε σε αυτές αλλά που εφαρμόζεται κατά γράμμα και στην Ελλάδα, μπορεί να το αγοράσει με 13 ευρώ από τα βιβλιοπωλεία. (Είναι αλαφρύ για πιάσε το δεν πάει ούτε ένα κουάρτο). Οι πιο τσιγκούνηδες από μας μπορούν να το βρουν και στο ίντερνετ (ακόμη και στα ελληνικά) με ένα απλό ψάξιμο στο με τις λέξεις "το δόγμα του σοκ pdf".
Γιατί στην Ελλάδα του 2013 όποιος λέει ότι δεν γνωρίζει τι ακριβώς γίνεται και βλέπει μόνο την ΕΡΤ, ή μόνο τις Σκουριές, ή μόνο τους βασανισμούς ανθρώπων στη ΓΑΔΑ και δεν βλέπει το δάσος, όχι μόνο είναι κοντόφθαλμος, αλλά έχει πάρει ήδη θέση υπέρ της καταστροφής μας...
ΤΑ ΠΕΣ ΩΡΑΙΑ ΝΤΕΡΤΥ!!! :thumbsup:

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.782
Πόντοι
1.206
Κι εγώ δεν έχω ντραπεί και έχω δηλώσει άνεργος, μετά από περίπου 20 χρόνια δουλειάς στον ιδιωτικό τομέα, φυσικά.

Καμία υποτιθέμενη εξυγίανση του δημοσίου δεν θα προσφέρει στο ζήτημα της ανεργίας και της ύφεσης. Θεωρητικά, θα προσφέρει στη μείωση του ελλείμματος.

Το πρώτο είναι αναμφισβήτητα λυπηρό και σε καταννοώ.

Το δεύτερο ομως είναι λάθος, που δεν θέλουμε να καταλάβουμε! Οπότε πάμε πάλι από την αρχή με απλά νούμερα.

Σήμερα στην χώρα έχουμε ΑΕΠ 170 δις και ετήσιες ανάγκες δημοσίου 80 δις. Αυτό σημαίνει πως για κάθε ευρώ που παράγει ο ιδιωτικός τομέας (ο οποίος ανεξάρτητα αν σου αρεσε ή όχι κι αν είναι και "καλός" ή όχι, θα συμφωνήσεις πως είναι ο μόνος που παράγει για να καταναλώνει ο δημόσιος) το κτάτος παίρνει το μισό!

Ε, μ' αυτή τη σχέση όντως δεν θα υπάρξη επίλυση της ύφεσης και της ανεργίας για τον απλούστατο λόγο πως κανένας δεν θα βρεθεί κορόιδο να επενδύσει τα λεφτά του στην Ελλάδα για να του παίρει το κράτος τα μισά κέρδη.

Οπότε αφού άμεσα δεν μπορούμε να αυξήσουμε το ΑΕΠ το στοιχειώδες που πρέπει να κάνουμε είναι να μειώσουμε τις δαπάνες του δημοσίου. Αυτό μας φωνάζει τόσα χρόνια το ΔΝΤ, αλλά ο Μανιτάκης προχωρούσε με ένα βήμα μπρος-δυο βήματα πίσω.

Κι όσο αυτό θα συνεχίζεται εσύ θα παραμένεις άνεργος, αλλά οι υψηλόμισθοι της ΕΡΤ πρέπει να κρατήσουν και την θέση τους και τις απολαβές τους!

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Αν δεν με απατά η μνήμη μου, συζητούσα (μάλλον κόσμια) με τον Ιατρό.

Εσείς είσατε  αυτός που ξεχύθηκε σαν την έμεση.   :thefinge:

σας απατα και πολυ μαλιστα και νομιζω οτι κατι πρεπει να κανετε γιαυτο  :grin: (πιθανον ολιγον περισσοτερα καταναλωσις αποσταγματων θα βοηθησει)  :birdman:

αν δειτε το επιμαχον ποστ σας θα δειτε οτι παραθετετε και δικο μου ποστ και του ιατρου...

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
37.466
Πόντοι
25.467
Τον φαύλο κύκλο των παράλογων αμοιβών και της υπερκατανάλωσης μέσω του δανεισμού, τα γέννησε η αγορά, όχι το δημόσιο.
Για παράδειγμα, στην ΕΤ, οι σκανδαλώδεις αμοιβές που συζητάτε, δεν γνωρίζετε ότι ήταν απευθείας απότοκο των μεγάλων καναλιών και των αντίστοιχων μεταγραφών.
Η ΕΤ πριν την ιδιωτική τηλεόραση ήταν μία πολύ συντηρητική μισθολογικά, εταιρεία.  

Αυτό αληθεύει. Αλλά πάντα το προσωπικό σε ΕΡΤ, Ολυμπιακή Αεροπορία, ΕΟΤ, Βουλή των Ελλήνων, ΟΣΕ και κάτι άλλα ΝΠΔΔ ήταν υπεράριθμο, και αυτό είχε ως αποτέλεσμα το τελικό προϊον να στοιχίζει πανάκριβα.

Kurtinaitis

Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2010
Like
0
Πόντοι
16
ΤΑ ΠΕΣ ΩΡΑΙΑ ΝΤΕΡΤΥ!!! :thumbsup:

Χιλή πρώτα, Αφρική στη συνέχεια.

Το κορυφαίο είναι ότι υπάρχουν ακόμα χιλιάδες λοφοί στην Ελλάδα που νομίζουν ότι η ιδιωτικοποίηση του κράτους θα είναι για δικό τους καλό.

Βέβαια όταν η ΕΡΤ είχε ντοκυμαντέρ για την Αφρική που το ρεύμα το παίρνουν τα σπίτια με τηλεκάρτες που προπληρώνουν σε τράπεζες οι λοφοί έβλεπαν ντάνσινγκ γουιθ δε στάρς.

Kurtinaitis

Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2010
Like
0
Πόντοι
16
Το πρώτο είναι αναμφισβήτητα λυπηρό και σε καταννοώ.

παπάρια κατανοείς. Οταν μείνεις άνεργος θα κατανοήσεις.

Είναι σαν τους τύπους που όταν σπας το πόδι σου λένε.

Πονάς ε; καταλαβαίνω. Βεβαίως ποτέ δεν το έχουν σπάσει. Και όταν το σπάσουν πέφτει το δάκρυ κορόμηλο.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Eδώ η Erinal σας ρίχνει τη μία τάπα μετά την άλλη..!!

Επειδή σε αυτό το τόπο ο καθένας κοιτάει τη πάρτη του, γι αυτό πάμε κατα διαόλου και καταντήσαμε έτσι..

Εγώ δε λέω ότι δε γινόταν φαγοπότι στην ΕΡΤ και σαφώς έπρεπε να είχε κλείσει χρόνια πρίν..
Άλλα την πληρώσαν και μισθωτοί υπάλληλοι οικογενειάρχες χωρίς να φταίνε σε τίποτα..

αντιπαρερχομαι τις αναφορες εις την γνωστην μπαζολαν..

και σας θετω ενα ερωτημα ... Ειναι αναγκαιοι ολοι οι μισθωτοι υπαλληλοι οικογενειαρχες για την λειτουργιαν της ΕΡΤ ????

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
37.466
Πόντοι
25.467
σας απατα και πολυ μαλιστα και νομιζω οτι κατι πρεπει να κανετε γιαυτο  :grin: (πιθανον ολιγον περισσοτερα καταναλωσις αποσταγματων θα βοηθησει)  :birdman:

αν δειτε το επιμαχον ποστ σας θα δειτε οτι παραθετετε και δικο μου ποστ και του ιατρου...

Πάλι τσαχπινιές;

Το ίδιο γράφουμε.

Εγώ συζητούσα με τον Ιατρό, και σε απάντησή μου προς αυτόν, πεταχτήκατε σαν την μελάτη μαλαπέρδα.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Πάλι τσαχπινιές;

Το ίδιο γράφουμε.

Εγώ συζητούσα με τον Ιατρό, και σε απάντησή μου προς αυτόν, πεταχτήκατε σαν την μελάτη μαλαπέρδα.
οταν παρατιθεμαι απαντω... ισως ευθυνεται δι αυτο η μεχρι στιγμης αναλωσις αποσταγματος στεμφυλων

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386

Λαθος κανεις και αυτο φαινεται απο το γεγονος οτι ο ιδιωτικος δανεισμος στην Ελλαδα ηταν απο τους μικροτερους στην Ευρωπη. Εξαλλου δεν εχει σημασια αυτο, ο καθενας ειναι υπευθυνος για τις επιλογες του. Δεν εισαι υποχρεωμενος να δανειστεις η να καταναλωσεις, να πληρωσεις φορους ωστοσο εισαι.

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.782
Πόντοι
1.206
Ωπα μάστορα.

Κανείς δεν χρειάζεται να ντρέπεται εάν είναι αριστερός ή δεξιός

Δικαίωμα του είναι.

Ξαναλέω.

εχει χαθεί το μέτρο στην Ελλάδα. ΟΙ αριστεροί εγκαλούν τους δεξιούς με δεξιά διαλλεκτική και οι δεξιοί τους αριστερούς με αριστερή.

Ξέρεις ποιο είναι το πρόβλημά σου; Έχεις ακούσει τόσες φορές πως "αριστερά" σημαίνει κοινωνική ευαισθησία και "δεξιά" κοινωνική αναλγησία, που στο τέλος το πίστεψες!

Διότι εγώ θεωρώ πως πλέον το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει και σε κάθε περίπτωση είμαι περήφανος που και δεξιός είμαι και κοινωνικά ευαίσθητος, με την έννοια πως στη δουλειά μου ΠΟΤΕ μου δεν κορόιδεψα κάποιον για να του πάρω λεφτά, σε αντίθεση με πολλούς "αριστερούς" συνεδέλφους μου ΙΔΙΩΣ του δημόσιου τομέα!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom