Νέα

Κλασική μουσική

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Rascal26
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 569
  • Εμφανίσεις 34K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
Εμένα, πάλι ο Michelangeli μου αρέσει στο 1ο... Της Argerich το 3ο του Rachmaninov είναι που βγάζει φωτιές, το έχεις ακούσει, mounitsa;

δεν εχω ακουσει ουτε τη μια εκτελεση ουτε την αλλη....θα τα ακουσω και θα σου πω.......παντως ειλικρινα οταν διαβασα το προγραμμα και ειδα 1ο κοντσερτο μπετοβεν αρχισα να τραβαω τα μαλλια μου (τρικαλος ο μπε αλλα αυτο το κοντσερτο ειναι για πολλες ενεσεις) και οταν τελικα το ακουσα ειχα μεινει με το στομα ανοιχτο!! θα ακουσω και το 3ο rach και θα αποφανθω :P

wind11

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιουλ 2006
Κριτικές
1
Like
1
Πόντοι
6
Μουνίτσα άκουσα το 3 του Rachmaninov με την Argerich. Πραγματικά εξαίσιο. Thanks for the tip που λένε αγγλιστί. Αν σκεφτώ κάτι καλό θα στο κοινοποιήσω. Προς το παρόν κλαίω τη μοίρα μου γιατί πρόσφατα έχασα εξωτερικό σκληρό με 160 GB φουλαρισμένο με κλασσική. Ελπίζω να μου τον σώσουν

OP
OP
R

Rascal26

Μέλος
Εγγρ.
31 Δεκ 2006
Κριτικές
4
Like
2
Πόντοι
1
Μουνίτσα άκουσα το 3 του Rachmaninov με την Argerich. Πραγματικά εξαίσιο. Thanks for the tip που λένε αγγλιστί. Αν σκεφτώ κάτι καλό θα στο κοινοποιήσω. Προς το παρόν κλαίω τη μοίρα μου γιατί πρόσφατα έχασα εξωτερικό σκληρό με 160 GB φουλαρισμένο με κλασσική. Ελπίζω να μου τον σώσουν

Πλάκα-πλάκα, η Argerich στα νιάτα της δεν ήταν μουνάρα;  ;)
Guys, τώρα τελευταία έχω πολύ δειλά ξεκινήσει να ασχολούμαι με τον Arrau (τα κοντσέρτα και τα νυχτερινά του Chopin), δεν μπορώ να πω πως ενθουσιάστηκα, αλλά ούτε και απογοητεύτηκα. Κανένα tip για τον συγκεκριμένο πιανίστα; O Schumann του αξίζει;

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
O Arrau είναι λίγο elevator music για τους βιρτουόζους. Κάτι σαν τον Κάραγιαν

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Είναι και στα γούστα. Προτιμώ πιο primal performers όπως Richter, Rachmaninof, Kaufman (άντε και Gould) και ένα γαμάτο Ούγγρο Τσ.. που δ θ ο

OP
OP
R

Rascal26

Μέλος
Εγγρ.
31 Δεκ 2006
Κριτικές
4
Like
2
Πόντοι
1
Είναι και στα γούστα. Προτιμώ πιο primal performers όπως Richter, Rachmaninof, Kaufman (άντε και Gould) και ένα γαμάτο Ούγγρο Τσ.. που δ θ ο

Για τον Cziffra λες; Μόνο το 2ο του Rachmaninov έχω ακούσει, δεν αρκεί για να εκφέρω οποιαδήποτε γνώμη.
Καλά η δικιά μου αγία δυάδα Richter και Michelangeli, ακολουθούν Cortot και Gilels. Αλλά, βρε leonoro, να μην ψάξουμε και τους άλλους;
ΒΤW, εκτός από τον Arrau, έχω υπόψη να ασχοληθώ με την φωνητική μουσική του Ηandel. Καμιά πρόταση, leonoro;

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Cziffra super. Hendel μόνο το Μεσσία έχω ακούσει. Πολύ καλό

OP
OP
R

Rascal26

Μέλος
Εγγρ.
31 Δεκ 2006
Κριτικές
4
Like
2
Πόντοι
1
Cziffra super. Hendel μόνο το Μεσσία έχω ακούσει. Πολύ καλό

Ναι, ο Mεσσίας, και μάλιστα με τον Pinnock υπέροχο. Αλλά σκέφτομαι και για κανένα άλλο ορατόριο ή όπερα, "Ιούδα Μακκαβαίο", "Ιούλιο Καίσαρα". Έχει βγάλει η Deutsche Grammophone ένα καινούριο "Ιούλιο Καίσαρα" (παλιά όμως εκτέλεση) με τον Karl Richter και την Tatiana Troyanos. (Aυτή ελληνίδα ήταν, ξέρει κανείς;)

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
Ελληνοαμερικανιδα ηταν.......

priapikos

Μέλος
Εγγρ.
28 Φεβ 2007
Like
0
Πόντοι
0
Παιδιά η baroque μουσική είναι η κατ'εξοχην "ευπεπτη" μουσική ωστε να ξεκινήσει κάποιος.Οσο για κατι περί
Ligeti,Stockhausen και διαφορες άλλες ακρότητες του 20ου αιώνα,είναι μουσική η οποία το μόνο που καταφέρνει είναι να διώξει τους "πρωτάρηδες" (δεν το λεω υποτιμητικά το "πρωταρηδες") απο τον μαγικό αυτο κόσμο.Μου έκανε εντύπωση το οτι δεν αναφέρθηκε καθόλου o Pergolesi ο οποίος πέθανε 26 ετών και μας χαρισε το Stabat Matter,ένα μνημείο του ανθρωπίνου πνεύματος.Και φυσικα τί να πεί κανένας για τον Mozart για τον οποίο,επίσης δεν διάβασα τίποτα στο thread.Οτι και να γραψει κάποιος θα είναι απειροελάχιστο και αφελές.Και για τους φίλους απο Θεσσαλονίκη,μία πληροφορία: Στις 3-5-2007 έχουμε (λέω "έχουμε" γιατι είμαι μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης) συναυλία στο Μέγαρο μουσικής,με Adagio του Barber και κοντσέρτο για βιολί επίσης του Barber.Δυο εκπληκτικά κομάτια που δεν πρέπει να χασει κανένας σας.Ελπίζω να υπάρχει στο κοινο έστω και ένας απο το bourdela.com.Θα είναι άλλος ένας λόγος ο οποίος  αποδεικνύει την χρησιμότητα αυτού του site....

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
Σορρυ προσωπικα δεν την χωνευω καθολου την μπαροκ μουσικη......με ελαχιστα κομματια-εξαιρεσεις μου ειναι αντιπαθης....ειδικα ο εκνευριστικος ηχος του τσεμπαλου μου ξεσηκωνει τα νευρα.....για τον μοτσαρτ δεν εχεις δικιο νομιζω εχει αναφερθει (δε βαζω και το χερι μου ση φωτια)

υ.γ. το νικακι σου υποδηλωνει αυτο που νομιζω? :P

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Σορρυ προσωπικα δεν την χωνευω καθολου την μπαροκ μουσικη......με ελαχιστα κομματια-εξαιρεσεις μου ειναι αντιπαθης....ειδικα ο εκνευριστικος ηχος του τσεμπαλου μου ξεσηκωνει τα νευρα

Μου αρέσει πολύ το baroque και τρελαίνομαι για τον ήχο του τσέμπαλου (Σονάτες Σκαρλάτι :thumbsup:)

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
Περαστικα :P :P χαχαχαχαχαχα
με το ζορι επαιξα σκαρλατι στο διπλωμα......καντηλες εβγαζα καθε φορα.......να μην μιλησω για τον μπαχ.....

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Όλα καλά τα είπες σήμερα στο άλλο thread. Γιατί μας κρίνεις τη κ@ύλα μας - γιατί ο Σκαρλάτι και το τσέμπαλο είναι κ@ύλα, για το δε Μπαχ ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΟΥΔΕΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ :grin:

Ropaloforos

Μέλος
Εγγρ.
3 Δεκ 2005
Like
11
Πόντοι
6
Ο Σγουρος με το συμπαθειο μιας και ειναι και συναδελφος ειναι υπερτιμημενος....ναι υπηρξε παιδι θαυμα για εναν και μοναδικο λογο.....ειχε τεχνικη και για την ηλικια του αυτο ηταν κατι το αξιοθαυμαστο....οσο μεγαλωνε ομως (οπως καποιος ανεφερε) τιποτα δεν αλλαζε....το παιδι (με τον τροπο που εχει μεγαλωσει) ειναι ρομποτακι.....δεν εχει αισθημα οταν παιζει και παθος.....δεν μπορει να αποδωσει το υφος οπως θα πρεπε ή τουλαχιστον οπως το αντιλαμβανονμαι εγω.......οποτε ναι το να παιζει ενα 8χρονο ή 10χρονο παιδι παπαδες ειναι οντως απιθανο....οταν αυτο το παιδι κοντευει να σαρανταρησει και συνεχιζει να παιζει σαν βελτιωμενη εκδοση 8χρονου τοτε υπαρχει θεμα.......το πιο δυσκολο στο πιανο δεν ειναι η τεχνικη οπως πολλοι ισως νομιζουν αλλα το υφος που αποδιδεις την καθε εποχη.....

Τον ειχα δει και ακούσει support όταν ειχα πάει να ακούσω Ντβόρζακ απο Μάαζελ και το Μποσεντόρφερ ακουγόταν σαν Γιαμάχα στα δαχτυλά του. ʼψυχος.
Ο Χρήστου ειχε ενα ενδιαφεροντα τροπο να 'σκιτσαρει παρτιτουρες' και ενα περίεργο θάνατο νωρίς. Θα ήταν ενδιαφέρον να ζήσει και να εξελιχθεί. Η πολυαγωγία, ο Ξενάκης κλπ. Κουταμάρες.

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
Οχι βρε δεν την κρινω.......ισα ισα.....θαυμαζω τον μπαχ θαυμαζω τον τροπο που συνεθετε θαυμαζω τον τροπο που χρησιμοποιουσε τα μαθηματικα στη μουσικη του απλα δε μπορω να τον ακουω για πολυ :P αλλα ως μουσικος δε μπορω να ειμαι υποκειμενικη και να πω οτι ο ταδε δεν αξιζει και η μπαροκ μουσικη ειναι αχρηστη.......μπορω να ειμαι ομως υποκειμενικη στα γουστα μου ε? :P

η μονη φορα που τον αναζητησα διακαως ηταν μετα απο συναυλια του Μπουλεζ οπου ειλικρινα επρεπε να ακουσω μπαχ επι μια εβδομαδα για να ξεπερασω το σοκ........

Ropaloforos

Μέλος
Εγγρ.
3 Δεκ 2005
Like
11
Πόντοι
6
Πάθος Αγίου Ματθαίου μόνο. Σε Telefunken.

priapikos

Μέλος
Εγγρ.
28 Φεβ 2007
Like
0
Πόντοι
0
Σορρυ προσωπικα δεν την χωνευω καθολου την μπαροκ μουσικη......με ελαχιστα κομματια-εξαιρεσεις μου ειναι αντιπαθης....ειδικα ο εκνευριστικος ηχος του τσεμπαλου μου ξεσηκωνει τα νευρα.....για τον μοτσαρτ δεν εχεις δικιο νομιζω εχει αναφερθει (δε βαζω και το χερι μου ση φωτια)

υ.γ. το νικακι σου υποδηλωνει αυτο που νομιζω? :P

Υποδηλώνει οτι αυτο μου ήρθε στο μυαλο την στιγμη που έκανα registration!!!!

Επισκέπτης

Πάθος Αγίου Ματθαίου  (& μόνο. Σε Telefunken) ποιό έργο είναι ?

μήπως  είναι τα  "Κατά Ματθαίον Πάθη " (Matthaeuspassion) ?

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom