Νέα

Κλασική μουσική

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Rascal26
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 569
  • Εμφανίσεις 34K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)
OP
OP
R

Rascal26

Μέλος
Εγγρ.
31 Δεκ 2006
Κριτικές
4
Like
2
Πόντοι
1
Λοιπόν, αγαπημένοι συνθέτες: Chopin, Rachmaninov, Beethoven και ο πολυαγαπημένος μου Mahler. Ακολουθούν (τυχαία) Wagner, Saint-Saens, Schubert, Schumann και από τους παλιότερους Ηandel.

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
[size=10pt]αν και λίγο φορεμένο, επίσης το Bolero του Ravel[/size]

Α ρε Ρlain, έχεις πολύ δίκιο!
Και τα ΚΑΛΥΤΕΡΑ γαμίσια τα έχω ρίξει με αυτό το κομμάτι!
Το ενδιαφέρον ήταν ότι η επιτυχία του δεν περιοριζόταν σε μια γκόμενα μόνο! Σε όλες δούλευε καταλυτικά!
Ίσως είναι αυτή η επιτάχυνση του ρυθμού στο κομμάτι που τις παρασύρει...

Έχω καιρό να το βάλω πάντως.

Επισκέπτης
Τρίλλια του Διαβόλου,Ναι μια σονάτα του Tartini, αυτή την ξέρω.
.... gershwin, penderecki, boulez, χρηστου, σαμαρας, καλομοιρης, σκαλκωτας, ξενακης, shostakovich
------
Που ευρισκόμεθα  πλέον ?!  και με σωστή  ορθογραφία ?!
Ligeti , Lutoslavski, Bernd Alois Zimmermann, Ginastera, Berio, ...
... εκτιθέμεθα ...

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
[size=10pt]Από κλασσική μουσική παίδες, για μένα ένας ήταν: Beethoven, the one and only![/size]

Liomas, γούστα είναι βέβαια αυτά, αλλά το 1812 του Tchaikovsky είναι επίσης ένα κορυφαίο έργο...  Το έχω (digital) με την συμφωνική ορχήστρα του Cincinati (επιστράτεψαν γνήσια μπρούτζινα κανόνια για να ηχογραφήσουν τις κανονιές) και το αποτέλεσμα είναι άλλο πράμα.

Ναι, ο κουφός Ludwig ήταν κορυφαίος.
Αλλά όχι ο μόνος.

countVronsky

Μέλος
Εγγρ.
21 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
1
Πόντοι
6
Α ρε Ρlain, έχεις πολύ δίκιο!
Και τα ΚΑΛΥΤΕΡΑ γαμίσια τα έχω ρίξει με αυτό το κομμάτι!
Το ενδιαφέρον ήταν ότι η επιτυχία του δεν περιοριζόταν σε μια γκόμενα μόνο! Σε όλες δούλευε καταλυτικά!
Ίσως είναι αυτή η επιτάχυνση του ρυθμού στο κομμάτι που τις παρασύρει...

Έχω καιρό να το βάλω πάντως.

εχω διαβασει οτι το κομματι βασιζει την αρμονια του στον σφυγμο της καρδιας... και η επιταχυνση δινει ρυθμο στην καρδια οπως οταν ερχεσαι σε οργασμο! Πιθανον να ειναι αυτο!
Hooked on classics λοιπον

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
Τρίλλια του Διαβόλου,Ναι μια σονάτα του Tartini, αυτή την ξέρω.
.... gershwin, penderecki, boulez, χρηστου, σαμαρας, καλομοιρης, σκαλκωτας, ξενακης, shostakovich
------
Που ευρισκόμεθα  πλέον ?!   και με σωστή  ορθογραφία ?!
Ligeti , Lutoslavski, Bernd Alois Zimmermann, Ginastera, Berio, ...
... εκτιθέμεθα ...

και ligeti βεβαιως βεβαιως απορω πως τον ξεχασα!!! δολοφονος για τον πιανιστα βεβαια αλλα αξιζει η μουσικη του.....(αλιμονο αμα ειχα και λαθος ορθογραφια στους συνθετες....θα μουν για τα μπαζα....χαχαχαχα)

stunt λες να το παρει στραβα ο πιτσιλιστης????? χεχεχε

Επισκέπτης
Καλά που έιμαστε εδώ βρε παιδιά  ?
στο   Warschauer Herbst ? στα ferienkurse  του  Darmstadt?
Χριστός κι Απόστολος
να μυήσετε τον πιτσιλιστή  ....στον Cage, τον  Stockhausen  και τον Μessiaen.. ?!
χι- χι .....

OP
OP
R

Rascal26

Μέλος
Εγγρ.
31 Δεκ 2006
Κριτικές
4
Like
2
Πόντοι
1
Καλά που έιμαστε εδώ βρε παιδιά  ?
στο   Warschauer Herbst ? στα ferienkurse  του  Darmstadt?
Χριστός κι Απόστολος
να μυήσετε τον πιτσιλιστή  ....στον Cage, τον  Stockhausen  και τον Μessiaen.. ?!
χι- χι .....

Kαι στον Schoenberg βεβαίως-βεβαίως, γιατί όχι;
Αν και λίγη ορθογραφία, φίλε Pitsilisti, δεν θα έβλαπτε. Έντελώς φιλικά,... τόσα απανωτά εγκεφαλικά βαράω όταν διαβάζω posts σου...  :uglystupid: :2funny:

Επισκέπτης
Yeah ...θρίαμβος
η 2η Σχολή της Βιέννης στο bourdela.com !
Μπουρδελότσαρκα με  Schoenberg, Webern  και Βerg....
μπρρρρ

wind11

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιουλ 2006
Κριτικές
1
Like
1
Πόντοι
6
Μια που μιλάτε για πιανίστες δοκιμάστε Chekarssky σε Schumman και Nikolayevna σε Shostakovich

OP
OP
R

Rascal26

Μέλος
Εγγρ.
31 Δεκ 2006
Κριτικές
4
Like
2
Πόντοι
1
Μια που μιλάτε για πιανίστες δοκιμάστε Chekarssky σε Schumman και Nikolayevna σε Shostakovich

Tον Cherkassky τον έχω ακούσει μόνο στα 1ο και 2ο κοντσέρτα του Tchaikovsky, δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε. Από Schumann, καλό είναι και το κουτί της Deutsche Grammophon με τον Wilhelm Kempff (οικονομική πρόταση για όσους θελουν μια πρώτη γνωριμία με την πιανιστική μουσική του συνθέτη), αν και για εμένα κορυφαίος στον Schumann παραμένει ο Richter, και ειδικά στις Kinderszenen o Horowitz με την ευγένεια και την παιδικότητά του.

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Τα χέρια του Horowitz ήταν το κάτι άλλο. Αλλά για εμένα ο κορυφαίος πιανίστας, απίστευτη μουσικότητα, ο Kaufmann o τελευταίος της σχολής που κρατούσε από τον Beethoven.

wind11

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιουλ 2006
Κριτικές
1
Like
1
Πόντοι
6
Για να μιλήσουμε λίγο και για τους δικούς μας τι γνώμη έχετε για τον Λαζαρίδη?

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
Σε πιανιστες ακομα δε μπορω να συνελθω απο τον Dino Lupati....ο ανθρωπος δεν εκανε πολλες εκτελεσεις αλλα οσες εκανε ηταν μια προς μια....

wind απο δικους μας εχω σε μεγαλη εκτιμηση τον Σκαλκωτα (τον θεωρω τοπ του ειδους) και μετεπειτα τον Καλομοιρη και τον Σαμαρα....απο τους συγχρονους μου αρεσει ο Χρηστου παρα πολυ ο Ξενακης πολυ λιγοτερο (και πολυ υπερτιμημενος κατα την αποψη μου)

OP
OP
R

Rascal26

Μέλος
Εγγρ.
31 Δεκ 2006
Κριτικές
4
Like
2
Πόντοι
1
Σε πιανιστες ακομα δε μπορω να συνελθω απο τον Dino Lupati....ο ανθρωπος δεν εκανε πολλες εκτελεσεις αλλα οσες εκανε ηταν μια προς μια....

wind απο δικους μας εχω σε μεγαλη εκτιμηση τον Σκαλκωτα (τον θεωρω τοπ του ειδους) και μετεπειτα τον Καλομοιρη και τον Σαμαρα....απο τους συγχρονους μου αρεσει ο Χρηστου παρα πολυ ο Ξενακης πολυ λιγοτερο (και πολυ υπερτιμημενος κατα την αποψη μου)

Συμφωνώ για τον Dinu Lipatti...εξαιρετικός... Να φανταστείς, μόνο ένα CD έχω ακούσει, εκείνο με τα improptus του Schubert και την σονάτα αρ. 8 του Mozart. Αλλά θέλω οπωσδήποτε να τον ακούσω σε Chopin, νομίζω υπάρχει άλλο ένα CD με βαλς.
Όσο για έλληνες, εκείνος πιστεύω που ξεχώρισε υπήρξε ο Μητρόπουλος. Μου αρέσει πολύ στην πρώτη συμφωνία του Mahler (τον "Τιτάνα"), αν και νομίζω πως εκεί υπερτερεί ο Bruno Walter, αλλά και σε μια ενορχήστρωση της Φαντασίας και Φούγκας σε Σολ ελάσσονα του Bach (BWV 542) από τον ίδιο.
Ξενάκη μια φορά προσπάθησα να ακούσω, δεν άντεξα όμως!
Ο Σκαλκώτας μάλιστα!

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
Να τον ακουσεις να παιζει Grieg.....τοτε που το εδινα για διπλωμα ακουγα το κοντσερτο για πιανο για να εχω μια ιδεα για το υφος περιπου και ειχα παθει πλακα.....

OP
OP
R

Rascal26

Μέλος
Εγγρ.
31 Δεκ 2006
Κριτικές
4
Like
2
Πόντοι
1
Να τον ακουσεις να παιζει Grieg.....τοτε που το εδινα για διπλωμα ακουγα το κοντσερτο για πιανο για να εχω μια ιδεα για το υφος περιπου και ειχα παθει πλακα.....

Για τον Schumann του έχω ακούσει πολλά, δεν το έχω ακόμη ακούσει.
Ο Grieg, ρε συ, μου αρέσει από τον Michelangeli. Αιθέριος...

wind11

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιουλ 2006
Κριτικές
1
Like
1
Πόντοι
6
Mounitsa εγκρίνω και επαυξάνω για τον Lipaτti. Εξαιρετικός δεξιοτέχνης και με συναίσθημα. Όσο για τους άλλους, εννοούσα πιανίστα (Λαζαρίδη) και όχι συνθέτες. Ντροπή μου αλλά μου είναι δύσκολο να ακούσω έλληνες. Με κουράζουν Να πώ όλη την αλήθεια από Bartok και πέρα πάλι δυσκολεύομαι παρ΄ότι αναγνωρίζω και σέβομαι την συμβολή τους στην μουσική εξέλιξη. Αλλά μια που δεν είμαι μουσικός αλλά ένας φτωχός πλην τίμιος μεσοαστός ακροατής προτιμώ την ακουστική ευκολία

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom