Νέα

Κλασική μουσική

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Rascal26
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 569
  • Εμφανίσεις 34K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

loudowikos

Μέλος
Εγγρ.
1 Φεβ 2007
Like
2
Πόντοι
1
Επίσης Vivaldi (Le Quattro Stagioni), οι Τέσσερις Εποχές, αποσπάσματα του οποίου έχουν χρησιμοποιηθεί από πολλούς μοντέρνους. R. Strauss, Also sprach Zarathustra, τάδε έφη Ζαρατούστρα (η εισαγωγή του ακούγεται στην ταινία 2001 Οδύσσεια του Διαστήματος). Gershwin, Γαλάζια Ραψωδία. Νομίζω ότι έπιασα τα όλα άκρα! από Μπαρόκ μέχρι τζαζ... Και φυσικά αναρίθμητοι άλλοι. Και μιας και θάψατε (δικαίως) τον Σγούρο, θα κάνει κανείς το ίδιο και για τον Φραγκούλη? Ας αποφασίσει επιτέλους τι είδους μουσικούς δρόμους θέλει να αποδώσει γιατί δεν χωράνε πολλά καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη.

Επισκέπτης
Ας αποφασίσει επιτέλους τι είδους μουσικούς δρόμους θέλει να αποδώσει
---------------
mmm  το θέμα  είναι  τι  είδους μουσικούς δρόμους  ΜΠΟΡΕΙ  να αποδώσει

Ropaloforos

Μέλος
Εγγρ.
3 Δεκ 2005
Like
11
Πόντοι
6
Επίσης Vivaldi (Le Quattro Stagioni), οι Τέσσερις Εποχές, αποσπάσματα του οποίου έχουν χρησιμοποιηθεί από πολλούς μοντέρνους. R. Strauss, Also sprach Zarathustra, τάδε έφη Ζαρατούστρα (η εισαγωγή του ακούγεται στην ταινία 2001 Οδύσσεια του Διαστήματος). Gershwin, Γαλάζια Ραψωδία. Νομίζω ότι έπιασα τα όλα άκρα! από Μπαρόκ μέχρι τζαζ... Και φυσικά αναρίθμητοι άλλοι. Και μιας και θάψατε (δικαίως) τον Σγούρο, θα κάνει κανείς το ίδιο και για τον Φραγκούλη? Ας αποφασίσει επιτέλους τι είδους μουσικούς δρόμους θέλει να αποδώσει γιατί δεν χωράνε πολλά καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη.

Μάριε! Ούου! Θα αποφασίσεις καλέ; Κομψότατο 'αγόρι'. Oνείρωξη του Σγούρου;

Επισκέπτης
Ropaloforos καλά τα λες. έτσι είναι  φίλε. Ακριβώς..
και χειρότερα ! ʼστα, να  δεις  , πως και ...από ποιούς ,  και με τι " σχέσεις"
και "συγκατοικήσεις'στήθηκαν κάτι "δήθεν" καριέρες στο εξωτερικό ...

kronos

Μέγας
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Κριτικές
3
Like
12.581
Πόντοι
3.506
Μια τετοια ανοιξιατικη μερα, θελω να μοιραστω με τους συναγωνιστες το "alla rustica" του Vivaldi..
Απολαυστε το σε φανταστικη εκτελεση με Von Karajan και Φιλαρμονικη του Βερολινου......

kaytos

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2007
Like
14
Πόντοι
66
OP
OP
R

Rascal26

Μέλος
Εγγρ.
31 Δεκ 2006
Κριτικές
4
Like
2
Πόντοι
1
Με τις μαλακίες που σκαρώνουν στο site μας, χάθηκαν πολλά posts μου (κι όχι μόνο σε αυτό το thread).
Νομίζω, όμως, θα ήταν κρίμα να χαθεί το link που είχα δώσει με κάποια, κατά την γνώμη μου, υπέροχα κομμάτια:

Ryu

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Νοε 2006
Κριτικές
9
Like
13
Πόντοι
2.007
Ευτυχως που ειχα προλαβει να τα κατεβασω  :sunglasses:

priapikos

Μέλος
Εγγρ.
28 Φεβ 2007
Like
0
Πόντοι
0
OP
OP
R

Rascal26

Μέλος
Εγγρ.
31 Δεκ 2006
Κριτικές
4
Like
2
Πόντοι
1
Από χτες ο μουσικός κόσμος θρηνεί την απώλεια του Mstislav Rostropovich, ενός από τους σπουδαιότερους τσελίστες του αιώνα που πέρασε.
Χτες άφησε την τελευταία του πνοή στην Μόσχα, σε ηλικία 80 ετών και μετά από άνιση μάχη με την επάρατη νόσο.
Νιώθω πολύ μικρός για να αναφέρω οτιδήποτε για την τέχνη του Rostropovich.
Θα θυμίσω απλά την σύγκρουσή του με το σοβιετικό καθεστώς, που τον οδήγησε στην εξορία και την αφαίρεση της ρωσικής του ιθαγένειας, καθώς και στην ιστορική του performance δίπλα στο κατεδαφιζόμενο Τείχος του Βερολίνου.
Ο Θεός ας τον αναπαύσει!
Είναι δε τραγική σύμπτωση πως πέθανε φέτος που συμπληρώνονται 10 έτη από τον θάνατο ενός άλλου πραγματικά μεγάλου συμπατριώτη του, του Sviatoslav Richter.

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Αιωνία του η μνήμη.

priapikos

Μέλος
Εγγρ.
28 Φεβ 2007
Like
0
Πόντοι
0
Θρήνος στην παγκόσμια μουκική για τον θάνατο του Rostropovich.Αν το πρώτο μισό του 20ου αιώνα ανήκε στον Pablo Kazals,το δεύτερο ανήκε σε αυτόν.Σαν ελάχιστο φόρο τιμής,σας ανέβασα το κοντσέρτο του Dvorzak σε video με τον εκλιπόντα.H ποιότητα της εικόνας δεν είναι τοσο καλή,αλλα πιστέψτε με...θέκετε να το δείτε και να το ακούσετε!
Αιωνία του η μνήμη.
Part 1
Part 2
Part 3
Part 4

kaytos

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2007
Like
14
Πόντοι
66
Κορυφαίο, κι αγαπημένο :rockon:

Gabriel Faure - Pavane

[youtube=425,350]RSx1xQFwp84[/youtube]

cptn_mac

Μέγας
Εγγρ.
2 Μαΐ 2006
Κριτικές
37
Like
135
Πόντοι
4.837
Νομίζω πρέπει να αναφέρουμε τον Μπραμς ως πιανίστα σε μπουρδέλο!!!
Πέρα από την πλάκα, εμένα μου αρέσουν γενικά όλο το μπαρόκ (έχω πάνω από 100 CD), οι όπερες του Μότσαρτ, οι γερμανοί ρομαντικοί προεξάρχοντος του Μπετόβεν, ο Μπερλιόζ, ο Μάλερ, ο Μπρούκνερ, ο Σιμπέλιους και ο Πουτσίνι. Αντιπαθώ τον Ντεμπυσύ, βαριέμαι το Σοπέν και τον Λιστ και επιλέγω κάποια συγκεκριμένα έργα Ρώσων κλασικών.
Αγαπημένοι μαέστροι Κάραγιαν, Κλέμπερερ, Κάρλος Κλάιμπερ, Τοσκανίνι, κόλιν Ντέιβις, Μάρινερ

kostas27

Μέλος
Εγγρ.
22 Δεκ 2006
Like
1
Πόντοι
1
  :)Ποιος/α ξερει ποιες ειναι οι διαφορες στο ακουσμα της μουσικης τον Μπετοβεν,Μοτσαρτ,Βιβαλντι? :) :)

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
86
Πόντοι
66
  :)Ποιος/α ξερει ποιες ειναι οι διαφορες στο ακουσμα της μουσικης τον Μπετοβεν,Μοτσαρτ,Βιβαλντι? :) :)

Μάθε πρώτα να την γράφεις σωστά... (ΚΛΑΣΣΙΚΗ) και μετά ακούγοντας σιγά-σιγά διάφορους συνθέτες θ' αρχίζεις να καταλαβαίνεις τις διαφορές μεταξύ τους...

Προσωπικά μ' αρέσει ΠΟΛΥ ο Wolfgang Amadeus Mozart

Jules_Jordan

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Κριτικές
12
Like
191
Πόντοι
6.055

'Επεσες φιλαράκι στην περίπτωση και στο κατάλληλο μέρος. Περίμενε ν ακούσεις γνώμες.... Εγώ πάντως πιστεύω οι διαφορές τους είναι πόσο δυνατά θα βάλεις τον ενισχυτή για να τους ακούσεις....Παίζουν ρόλο βέβαια και τα ηχεία, χτύπα ένα καλό subwoofer και θα είσαι οκ. :uglystupid: :uglystupid:

Επισκέπτης
περιμενε τον lalakukaki φιλε που νομιζω οτι εχει σχεση το αθλημα,επειδη εχω καποια cd απο εφημεριδες και εβαλα και ακουσα μπορω να πω οτι ειναι απιστευτη η ηρεμια που νοιωθεις,χαρακτηριστικα
θ αναφερω μεταξυ σοβαρου και αστειου οτι οταν σ ενα μποτιλιαρισμα στην εθνικη κοντα στον αγ κωνσταντινο εβαλα ν ακουσω καποια cd ,το μποτιλιαρισμα το βγαλα πολυ ηρεμα ,διχως εκνευρισμους,φωνες κτλ
γιατι εμεις δεν εχουμε σχεση με το αθλημα ρε φιλε???
[youtube=425,350]2n006y68QKo[/youtube]

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom