Ο Σγουρος με το συμπαθειο μιας και ειναι και συναδελφος ειναι υπερτιμημενος....ναι υπηρξε παιδι θαυμα για εναν και μοναδικο λογο.....ειχε τεχνικη και για την ηλικια του αυτο ηταν κατι το αξιοθαυμαστο....οσο μεγαλωνε ομως (οπως καποιος ανεφερε) τιποτα δεν αλλαζε....το παιδι (με τον τροπο που εχει μεγαλωσει) ειναι ρομποτακι.....δεν εχει αισθημα οταν παιζει και παθος.....δεν μπορει να αποδωσει το υφος οπως θα πρεπε ή τουλαχιστον οπως το αντιλαμβανονμαι εγω.......οποτε ναι το να παιζει ενα 8χρονο ή 10χρονο παιδι παπαδες ειναι οντως απιθανο....οταν αυτο το παιδι κοντευει να σαρανταρησει και συνεχιζει να παιζει σαν βελτιωμενη εκδοση 8χρονου τοτε υπαρχει θεμα.......το πιο δυσκολο στο πιανο δεν ειναι η τεχνικη οπως πολλοι ισως νομιζουν αλλα το υφος που αποδιδεις την καθε εποχη.....
σορρυ δεν καταλαβα οτι μιλαγες για εκτελεστη δεν τον γνωριζω τον Λαζαριδη (ντροπη και αισχος μου)
και μιας και πιασαμε τους ελληνες συνθετες και γενικοτερα τη συγχρονη μουσικη οφειλω να πω οτι δεν την ακουω ιδιαιτερως ευχαριστα.....προσπαθω παααααρα πολυ να την καταλαβω αλλα δεν γινεται.....cage και λοιποι μου ειναι ελαφρως δυσπεπτοι....ειχα παει σε συναυλια του Boulez και μετα χρειαζομουν ενα μηνα εντατικο bach για να ερθω στα ισα μου.....
μεχρι prokofiev μπορω να αντεξω.....αν και ο χρηστου περιεργως μου αρεσει και ο ligeti οπως και μερικοι ακομα αλλα ειναι δυστυχως εξαιρεσεις στο συνολο.....νομιζω οτι στον 20ο αιωνα η μουσικη εχασε λιγο το νοημα της.....και ναι ο ξενακης συνεθετε με εκπληκτικο τροπο σκεψης χρησιμοποιωντας μαθηματικα και φυσικη και ναι η μουσικη ειναι ουσιαστικα μαθηματικα και φυσικη αλλα το αποτελεσμα αυτων των εξισωσεων δεν μπορω να το θεωρησω καθαρη μουσικη αλλα σιγουρα θαυμαζω τον τροπο σκεψης....
υ.γ. ακουσα την Argerich πριν κανενα μηνα (μιας και λεμε για εκτελεστες) και η γυναικα ειναι καταπληκτικη.......καταφερε και εκανε το πιο βαρετο κοντσερτο που υπαρχει (Beethoven no. 1) να ακουγεται ενδιαφερον!!!!! εδω μιλαμε για συναισθημα, τεχνικη, υφος τα παντα.....επαιζε piano και ακουγοταν καθε μια νοτιτσα.....επαιζε αρπεζ και ακουγοταν ενιαιο να κυλαει σαν νερο και οχι κομμενο....της βγαζω το καπελο.....