Νέα

Κινητοποίηση στο δίκτυο

• Μέλος που άνοιξε το νήμα sonyp900
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 128
  • Εμφανίσεις 5K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

sonyp900

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
16 Σεπ 2005
Like
25
Πόντοι
66
Kατάληψη στο Μετρό οργανώνουν bloggers υπέρ της παράτασης του ωραρίου

Η κίνηση «Γενιά των 700 ευρώ» οργανώνει μέσω του Διαδικτύου κατάληψη στο σταθμού του Mετρό στο Σύνταγμα, τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 9 Φεβρουαρίου, ζητώντας να εφαρμοστεί η απόφαση για παράταση των δρομολογίων και μετά τα μεσάνυχτα.

Ο ΟΑΣΑ είχε αποφασίσει να εφαρμόσει από αυτή την εβδομάδα την πιλοτική παράταση της λειτουργίας του Μετρό και του Ηλεκτρικού μέχρι τις δύο το πρωί την Παρασκευή και το Σάββατο. Το σχέδιο παραμένει όμως στον αέρα, καθώς οι εργαζόμενοι αρνήθηκαν να το εφαρμόσουν και απειλούν με κινητοποιήσεις.

«Η στάση αυτή είναι απαράδεκτη» γράφει οι «G700» στο ιστολόγιό τους. «Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι κοινωνικό αγαθό. Η διεύρυνση της χρήσης τους –εφόσον κριθεί εφικτή- θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα για όλους μας: από τη μείωση της κίνησης των ΙΧ κατά τις ώρες της βραδινής εξόδου και τον περιορισμό των ατυχημάτων που οφείλονται στην οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, μέχρι την οικονομική ελάφρυνση όλων εκείνων που μέχρι σήμερα είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν ταξί για τις αντίστοιχες μετακινήσεις τους».

«Λέμε ΟΧΙ στην αντίληψη που θέλει τα δημόσια αγαθά, τις υπηρεσίες και τις υποδομές της χώρας έρμαιο στα χέρια των συνδικαλιστών. Λέμε ΟΧΙ στο βόλεμα και τη δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία που αντιτίθεται σε οποιαδήποτε αλλαγή» συνεχίζει η ανακοίνωση.

Η Γενιά των 700 επισημαίνει ότι η παράταση λειτουργίας θα πρέπει να συνδυάζεται με αυστηρή τήρηση των βασικών εργασιακών δικαιωμάτων.

gatto

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Αυγ 2007
Like
32
Πόντοι
366
Και μια από τις δικαιολογίες που χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι είναι ότι δεν θα προλαβαίνουν να κάνουν συντήρηση στο δίκτυο με συνέπεια να αυξηθεί ο κίνδυνος για ατυχήματα! :headbang:

Επισκέπτης
Και μια από τις δικαιολογίες που χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι είναι ότι δεν θα προλαβαίνουν να κάνουν συντήρηση στο δίκτυο με συνέπεια να αυξηθεί ο κίνδυνος για ατυχήματα! :headbang:
ρε αδελφέ η αντίθεση των εργαζομένων δεν είναι μόνο για το δικό ας πούμε όφελος η όπως αλλιώς θέλεις πάρε το.
πρώτον ο αριθμός των συρμών για να βγουν τα μέχρι τώρα ισχύοντα δρομολόγια είναι στο όριο άρα χρειάζονται επί πλέον συρμοί.
επίσης οι επί πλέον ώρες μεταφράζονται σε εργατοώρες άρα χρειάζεται επί πλέον προσωπικό και αν δεν εφαρμόζονται αυτά είναι και θέμα ασφάλειας του επιβατικού κοινού και οι δυο ημέρες στο τέλος θα γίνουν όλες οι ημέρες της εβδομάδας.
επίσης οι εργαζόμενοι στο Μετρό δεν θεωρούνται δημ υπάλληλοι. 

easyrider77

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2007
Κριτικές
6
Like
242
Πόντοι
86

Αυτο ειναι ενμερη σωστο, γιατι στις 5 θα πρεπει
να ξαναβγει ο συρμος στο δυκτιο, αλλα ο βασικος λογος
(οπως παντα) ειναι το ξεβολεμα οδηγων/συντηρητων κλπ.

psolaras78

Τιμημένος
Εγγρ.
20 Ιουν 2006
Κριτικές
74
Like
1.833
Πόντοι
9.295
Να πληρωσουν παραπανω τους υπαλληλους για να εργαστουν εξτρα 2 ωρες.
Εσας δε σας χαλαει να μην σας βαζει υπερωριες ο εργοδοτης αν μενετε παραπανω?
Οι μπλογκερς να κοψουν τις μαλακιες αλλα που να συνελθουν αφου ολοι τους ειναι χρηματοδοτουμενοι απο το μπαμπα για να πληρωνουν το ιντερνετ

gatto

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Αυγ 2007
Like
32
Πόντοι
366
Στις άλλες χώρες γιατί δεν σταματάει το μετρό στις 12? :think:

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Δηλαδή τι θέλουν οι μπλόγκερς;
Να δουλεύουν παραπάνω ώρες οι υπάρχοντες εργαζόμενοι του ΜΕΤΡΟ χωρίς υπερωριακή αποζημίωση;
Με συγχωρείτε, αλλά δεν κατάλαβα πως ακριβώς το εννοούν.

Επισκέπτης
εδώ όλα στον βωμό του κέρδους και όχι στον σεβασμό της ανθρώπινης ζωής, ήμαστε η χώρα με τα περισσότερα εργατικά ατυχήματα.

Επισκέπτης
Γενικως ειμαστε η χωρα με τις χειροτερες επιδοσεις οσον αφορα το κρατος προνοιας συναγωνιστη

pilot2005

Ανώτερος
Εγγρ.
10 Νοε 2005
Κριτικές
21
Like
9
Πόντοι
5.775
Να δουλεύουν παραπάνω ώρες οι υπάρχοντες εργαζόμενοι του ΜΕΤΡΟ χωρίς υπερωριακή αποζημίωση;
Καλά δε νομίζω να εννοούν χωρίς έξτρα χρήματα αγαπητέ φίλε. Εγώ υποθέτω ότι μέσα στους μπλόγεκρς αυτούς πιθανό να υπάρχουν και υπάλληλοι του μετρό.

Επισκέπτης
όλοι οι Φλώροι της ΝΔ το παίζουν και αγωνιστές για να δούμε και πόσοι θα μαζευτούν η  πόσους γύφτους θα  χαρτζιλικώσουν για να το παίξουν αγανακτισμένοι πολίτες?
ας κατέβουν τα εν λόγο παλικάρια να εργαστούν εθελοντικά στο Μετρό αντί να δουλεύουν οι άλλοι τσάμπα.

psolaras78

Τιμημένος
Εγγρ.
20 Ιουν 2006
Κριτικές
74
Like
1.833
Πόντοι
9.295
όλοι οι Φλώροι της ΝΔ το παίζουν και αγωνιστές για να δούμε και πόσοι θα μαζευτούν η  πόσους γύφτους θα  χαρτζιλικώσουν για να το παίξουν αγανακτισμένοι πολίτες?
ας κατέβουν τα εν λόγο παλικάρια να εργαστούν εθελοντικά στο Μετρό αντί να δουλεύουν οι άλλοι τσάμπα.
εισαι και πενηντα φευγα ανθρωπος,τι μαλακιες λες?Αυτα τα καφριλικια κανεις και συ στους υπαλληλους σου?Εργαζονται εξτρα και παιρνουν τ`αρχιδια τους?ουτε ψηφισα ποτε κανενα αρχιδι ουτε θα ψηφισω,αλλα με την νοοτροπια σου αστα να πανε στο διαολο

Επισκέπτης
Ποιο κράτος πρόνοιας συναγωνιστή; Ανέκδοτα θα λέμε τώρα;    :uglystupid:
Το χειροτερο ειναι οτι ενω ολοι γνωριζουν κανεις δεν αλλαζει νοοτροπια και ολοι επιμενουν σε ηλιθιες αποψεις του τυπου ''τι με νοιαζει εμενα,δεν με επηρρεαζουν αυτα.Νοοτροπια Ελληνα

Επισκέπτης
εισαι και πενηντα φευγα ανθρωπος,τι μαλακιες λες?Αυτα τα καφριλικια κανεις και συ στους υπαλληλους σου?Εργαζονται εξτρα και παιρνουν τ`αρχιδια τους?ουτε ψηφισα ποτε κανενα αρχιδι ουτε θα ψηφισω,αλλα με την νοοτροπια σου αστα να πανε στο διαολο
Αν δεν σεβόμουν το προσωπικό που εργάζεται σε εμένα θα ήμουν ενάντια στους εργαζόμενους του ΜΕΤΡΟ και υπέρ των μπλόκερς, τους μπλόκερς αποκαλώ φλώρια της ΝΔ γιατί απλά αυτοί κάνουν αυτή την κίνηση κατάλαβες φίλε μου?

psolaras78

Τιμημένος
Εγγρ.
20 Ιουν 2006
Κριτικές
74
Like
1.833
Πόντοι
9.295
Αν δεν σεβόμουν το προσωπικό που εργάζεται σε εμένα θα ήμουν ενάντια στους εργαζόμενους του ΜΕΤΡΟ και υπέρ των μπλόκερς, τους μπλόκερς αποκαλώ φλώρια της ΝΔ γιατί απλά αυτοί κάνουν αυτή την κίνηση κατάλαβες φίλε μου?
Τωρα ναι,το διευκρινησες σωστα,συμφωνω :coffee:

Επισκέπτης
και έχω μια απορία αν πάμε να γλεντήσουμε κάπου γιατί εκεί είναι το ζήτημα για αυτούς που ξενυχτάνε υποτίθεται ότι θέλουν να εφαρμόσουν το ωράριο αυτό.
δηλαδή αν τώρα γλεντάμε από της 23.00 το βράδυ μέχρι της 3.00 το πρωί ποια η διαφορά αν γλεντάγαμε από της 19.00 μέχρι της 12.00 αυτό δεν μπορώ να καταλάβω.

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
και έχω μια απορία αν πάμε να γλεντήσουμε κάπου γιατί εκεί είναι το ζήτημα για αυτούς που ξενυχτάνε υποτίθεται ότι θέλουν να εφαρμόσουν το ωράριο αυτό.
δηλαδή αν τώρα γλεντάμε από της 23.00 το βράδυ μέχρι της 3.00 το πρωί ποια η διαφορά αν γλεντάγαμε από της 19.00 μέχρι της 12.00 αυτό δεν μπορώ να καταλάβω.
Γιατί στις 19.00 δεν γλεντάμε, πίνουμε καφέ ακόμα!
Μην το πάμε σ' αυτά που έλεγε παλιά ο Παπαθεμελής και τον έκραξαν οι πάντες!
Αλλά αν κάποιοι θέλουν να δουλεύει το μετρό και το βράδυ, θα συμφωνήσω.
Τπο την προϋπόθεση να πληρώνονται κανονικά οι εργαζόμενοί του. Και αν χρειαστεί να προσλάβουν και άλλους.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom